haszszachmat 08.05.10, 16:15 www.bronislawkomorowski.pl/ ja tylko się pojawiła info zara wszedłem........ co to za jaja? POrąbane? te obelgi "cwaniaków" o "naiwniakach" z PiS-u uważam za wypowiedzenie wojny totalnej, róznież materialnej i fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haszszachmat nie sądziłem, że"trup" martwy"wyrżnąć"zdechniecie" 08.05.10, 16:33 "wyginiecie' mają dosłowne znaczenie w ustach POrąbańców nie znoszących żadnych ustępstw, negocjacji czy konsensusu.. nawet w NAJWAZNIEJSYCH sprawach polskich na miedzynoradowych forach za granicą. Nawet sprawie RZETELNEGO i dogłębnego zbadania równoczesnej śmierci najlepszej elity Narodu Polskiego ~100-ki patriotów...dodatkowej jakby symbolicznego "czarnowronu" jakim dowożono jeńów po 100 osób. Na arzie słyszę, zę pomimo propagandy przysyłają dokumenty już odtajnione i nam znane. "Tej samej nocy na terenie więzienia w Dobromilu funkcjonariusze NKWD dokonali również przy użyciu broni palnej oraz tępych narzędzi zabójstw znajdujących się tam więźniów w liczbie od około 120 do około 180. Wśród zamordowanych znaleźli się mężczyzna o nazwisku T., Bolesław R., Michał Z., mężczyzna o nazwisku K. , mężczyzna o nazwisku J. i Kazimierz K. W trakcie mordowania więźniów na terenie więzienia w Dobromilu, Naczelnik tej placówki mówił do funkcjonariuszy NKWD, aby nie zabijać ich młotkiem, a używać w tym celu broni palnej. Obecny tam oficer operacyjny Rejonowego Oddziału NKWD w Dobromilu Aleksander M. powiedział wówczas do Naczelnika tego więzienia; „jeżeli tak mówisz, to jesteś taki sam jak oni”, a następnie oddał do niego strzał z broni palnej. 27 czerwca 1941r. po wkroczeniu do Dobromila wojsk niemieckich mieszkańcy tego miasta udali się do miejscowego wiezienia w celu odnalezienia swoich krewnych i znajomych, aresztowanych przez NKWD. Na korytarzu i schodach więzienia znajdowały się liczne ślady krwi. W jednej z cel na piętrze znaleziono zakrwawione zwłoki dwóch kobiet. Przed schodami prowadzącymi do piwnicy leżały zwłoki trzech mężczyzn. Na dziedzińcu więziennym, ogrodzonym murem i przyległym do budynku więzienia, na środku placu znajdował się wykopany dół o wymiarach około 4x4 m wypełniony ciałami pomordowanych więźniów. Masakrę w więzieniu w Dobromilu przeżyli między innymi Józef K., Stanisław P. i Władysław O. Józef K. – mieszkaniec pobliskiego Pacławia został aresztowany w czerwcu 1941r. i osadzony w więzieniu Dobromilu. W nocy z 26 na 27 czerwca 1941r. Józef K. podobnie jak inni więźniowie został wyprowadzony z celi przez trzymającego w ręku pistolet funkcjonariusza NKWD, który na korytarzu więziennym oddał strzał w tył jego głowy. Po tym strzale Józef K. stracił przytomność i odzyskał ją dopiero, gdy znajdował się w dole na dziedzińcu więzienia, będąc przykryty ciałami innych więźniów. Pomimo odniesionej rany głowy Józef K. wyczołgał się z dołu i sforsował mur więzienny. Władysław O. został postrzelony przez funkcjonariusza NKWD w nogę. Pomimo tego zdołał wyjść na strych i zamknąć właz prowadzący na schody. Po odczekaniu kilku godzin otworzył właz prowadzący na schody, zszedł na piętro, a następnie na parter i opuścił więzienie w Dobromilu. W trakcie pobytu na strychu widział on mieszkańca Dobromila narodowości żydowskiej o nazwisku K. uderzającego w więźniów żelaznym młotkiem osadzonym na pogrzebaczu. Zabójstwa więźniów dokonane w więzieniu w Dobromilu przeżył również Stanisław P. Uderzono go młotem w głowę, w wyniku czego utracił przytomność. Po jej odzyskaniu zauważył, że leży na zwłokach i pod zwłokami innych ludzi. Po dokonanych zabójstwach opuścił on więzienie w Dobromilu. W wyniku zadania mu uderzenia młotem w głowę utracił on mowę i słuch. Masakrę więźniów w Dobromilu przeżył również mężczyzna o nazwisku S. i mężczyzna o nazwisku G. Po zajęciu Dobromila przez wojska niemieckie okupanci zapędzili osoby narodowości żydowskiej do wydobywania zwłok początkowo na terenie więzienia w Dobromilu, a następnie w warzelni soli „Salina” znajdującej się w Lacku. Wśród zamordowanych w więzieniu mieszkańcy Dobromila i okolic rozpoznawali swoich bliskich. Rozpoznano między innymi zwłoki Bolesława R., Michała Z. i mężczyzny o nazwisku T. Zwłoki rozpoznane przez członków rodzin zostały pochowane indywidualnie, pozostałe pochowano w zbiorowych mogiłach na cmentarzu w Dobromilu, a także w zbiorowym grobie w pobliżu warzelni soli w Lacku. Analiza zgromadzonego materiału dowodowego doprowadziła do wniosku, że zabójstwa więźniów dokonane w więzieniu w Dobromilu oraz w warzelni soli w Lacku, a także usiłowanie zabójstw niektórych więźniów przebywających w więzieniu w Dobromilu zawierały znamiona zbrodni komunistycznych. Zabójstw tych dokonali funkcjonariusze NKWD, będący niewątpliwie funkcjonariuszami państwa komunistycznego. Wobec osób zamordowanych w więzieniu w Dobromilu oraz w warzelni soki w Lacku nie wydano wyroków skazujących je na kary śmierci. Zabójstwa tych osób stanowią zatem czyny polegające na naruszaniu praw człowieka. Zbrodnie potraktowano również jako zbrodnie przeciwko ludzkości. Biorąc bowiem pod uwagę znaczną liczbę zabitych osób jak również fakt, że osoby te były obywatelami polskimi należy uznać, że ich zabójstw dokonano w zamiarze zniszczenia przynajmniej części grup narodowych zamieszkujących obszar Państwa Polskiego. Czynności dokonane w toku śledztwa doprowadziły do ustalenia, że oficer operacyjny Rejonowego Oddziału NKWD w Dobromilu Aleksander Iwanowycz M., który brał udział w zabójstwach więźniów na terenie więzienia w Dobromilu w chwili obecnie nie żyje. W konsekwencji 6 kwietnia 2009 roku umorzono śledztwo w zakresie udziału Aleksandra M. w zabójstwach więźniów więzienia w Dobromilu w nocy z 26 na 27 czerwca 1941 roku, wobec śmierci tego" Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat juz mi trochę spadła temperatura...parę kresek..je 08.05.10, 16:45 szce forum.gazeta.pl/forum/w,13,111147256,111165064,a_w_nocnej_zmianie_juz_z_bliska_STRACH_.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg errata Tadek 08.05.10, 17:03 > te obelgi "cwaniaków" o "naiwniakach" z PiS-u o idiotach z PiSu to nawet nie jest PRAWIE to samo A. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiszprawdy ojciec po imieniu w tak obcesowy sposób do możesz 08.05.10, 17:12 mówić dos wego dziecka w urzędzie. tak Ci tylko przypominam o właściwych formach jakie stosują ludzie w Twoim wieku pracujacyw biznesie i majacy dobre uklady w urzedach. Nawet w stosunku...do Twego zdamiem "idioty". Bo to jest pzrestrzeń publiczna a z popaprańcem po imieniu...od dawna nie mam zwyczaju... tym bardziej z kimś kTO NIE USZANOWAŁ NAWET MOICH ZMARŁYCH RODZICÓW w nagonce-spółce z piq-iem. To raz! I to na tyle! MOją intencją jest ..zwracajac się Twoim nickiem byś odniósł sie AD REM...tam gdzie Twoje argumenty sa wdeptane - tam, skąd się wzięły - w grząską ziemię. Ty zwracajac sie jak do swego parobka w piekarni ...nie popisujesz sie kindersztubą ani mnie nie obrażasz, jak to dawniej bywało często. jestes zwyczajnym durniem...z kasą. forum.gazeta.pl/forum/w,13,111165681,111165681,_Co_tak_gwlacicie_KAZDA_nawet_blacha_Prawde_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiszprawdy boli mnei tylko, ze dajesz przyklad młodym jak obr 08.05.10, 17:15 żać Prezesa PiS-u w takiej sytuacji. Dla swegoszmemarnego interesiku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jajcarz jestes i tyle 08.05.10, 17:22 Dla swegoszmemarnego interesiku konkretnie co cię boli pomawiaczu? Wskaż te szemrane interesy. Chcesz się spotkac w sądzie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg pisałem ci zes pomawiacz 08.05.10, 17:21 od dawna nie mam zwyczaju... > tym [b]bardziej z kimś kTO NIE USZANOWAŁ NAWET MOICH ZMARŁYCH > RODZICÓW niewiele trzeba abyś dostarczył na to dowodów Wskaż miejsce bolszewicki pomawiaczu , w którym nie uszanowałem twoich zmarłych rodziców A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg hahaha 08.05.10, 17:41 gacie pełne smrodu spoko Tadziu, szkoda mi czasu na takie pomawiające mendy jak ty A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________________"menda", "pomawiacz", "idiota"? 08.05.10, 17:54 słuchaj no prostacki chamie i gdburze...ja Cie nie sprowadzam do polemik osobistych! Nie prowokuję ...pokazuje Co gdzie sie mylisz. gdzie obrazasz pogrązonych w żałobie nieuprawnionymi insynuacjami a anwet obelgami i pogróżkami......i to w przestrzeni PUBLICZNEJ. PALIKOTOWANIE POLITYKI mnei nie bierze. Wracajac...do ostatniej Twojej próby NIEDYSKUTOWANIA O POLSCE i SZMRANYCH INTERESACH PARTYJNYCH... ...robisz to do lat OD SAMEGO POCZATKu...od kiedy uprosiłeś mnie byś mógł siespotkać z Euromirem. Doskakujesz ZAWSZE ad pesronam... i to Ty mnie pomawialeś o skakanie po grobach twego Ojca jak hiena cmentarna gdy raz w zyciu napisalem jedno zdanie pochwalne, w opozycji do Waszych nagonek wraz piq-em i kim tam jeszcze.. wtedy ci wspaniali nie zajakneli sie, ze nie wypada...wyciagano tu posty o mojej rodzinie i o kazdym z podobnym nazwiskiem... sugerowano lise Wikdsteina...dokładałeś do PIECA CZY NIE? Szydzileś? nie nzwaleś mne hieną? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat odnoś Ty sie do tresci postu... 08.05.10, 17:57 bo ja nie doskakuje z ad personam tylko obanzam Twe nawyki personalnych ataków na polityków bez ad rem. Co zalatwił Twoj Komoroski w sprawie Smoleńska i Katynia? ........ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: odnoś Ty sie do tresci postu... 08.05.10, 18:19 zadufany w sobie głupek z ciebie, nie widzący swoich personalnych ataków Pewnie. Należałoby ręcznie sterować, a do Rosji wysłać Grom ot idiot A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________________"menda", "pomawiacz", "idiot 08.05.10, 18:18 Nazwałem cie hieną cmentarną przy całkiem innej okazji. Poszukaj sobie sam wielonickowcu-oszuście. Jak mozna być tak slepym i głupim , aby nie rozumiec przyczyny niechęci (chyba juz wszystkich) forumowiczów, którzy miel nieprzyjemność z tobą rozmawiac? To ty atakujesz personalnie. To ty zakładasz personalne wątki. To ty non stop wypisujesz swoje oceny co do IQ innych forumowiczów. Nie widzisz tego? Taki jesteś zaslepiony na punkcie własnego ego? Może i chciałeś pozytywnie sie wypowiedzieć o moim ojcu, ale zważ na to ,że mam do ciebie tak wielka nieufnśc, że z miejsca odczułem to jako atak. A teraz to co? Co miałeś na myśli pisząc o szemranych interesach? Byłes u mnie pajacu? Byłes. Widziałeś ,że wszystko jest legalnie, a nie na jakimś zadupiu w garażu na Zakrzowie? Widziałeś. Mam ci pokaząc księgi rachunkowe? Listy płac? Ciekawyś? Moi pracownicy zarabiaja tyle,że na pewno pozazdrościłbyś. Zarabiaja porządnie i są rozliczani zgodnie z przepisami, za każda minutę i ze wszelkimi przywilejami.Prowadziłes przecież swój biznes,to powinieneś coskolwiek kumać , bolszewiku sprawdzający sasiadów. Bardzo proszę o linki do dokładania do pieca. A tak w ogóle to masz pokręconą psychikę. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _________________"menda", "pomawiacz", "idiot 08.05.10, 19:01 .ot......iq...zacząłem pisać...no......pa jakiej akcji? ............po jakiej ilosci n=? wyzwisk? ...JAKIEGO KALIBRU WYZWISK______?????????? czyich wyzwisk......zapomniałeś języka w gębie?....... z KIM TO PROWADZIŁO SIĘ takąfajną palikotową nagonkę gnojówkową" ? [/color]...po tym jak "byłem u CIEBIE w firmie?.......[/color] .gdy wystarczyło zajrzeć w ksiażkę..zapytać o prawdę...jakiś dokument?...może nawet dokumentację autorską?.....no po prostu wszystko!.......... .to osobista znajomosć chocby nie wiem jak niezobowiazujaca ma polegać na wierze w OSCZERSTWA piq-a? TY POLICZ ILE LAT NIE ODPOWIADAŁEM wyssane z brudnego palucha? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 dobra,dobra?_ __NIE dobra dobra! przyczyna-skutek! 08.05.10, 19:12 NIE dobra dobra! przyczyna-skutek! Czy to ja po naszym wymuszonym przez Ciebie....tak sie zachwowywałem ...przez parę lat Twego perfidnego doskakiwania z każdym oszczercą?..............tłumaczyłeś, ze nie czytasz co i KTO wczesniej w wątku napisal....... KTO UWIERZY W TO ...jeżeli powtarzało sie tyle lat właśnie- ile odczekałem bez najmneijszego rewanzu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: dobra,dobra?_ __NIE dobra dobra! przyczyna-sk 09.05.10, 02:43 za bardzo wierzysz w teorie spiskowe Forum jest od dyskusji i musisz sie liczyc z tym ,ze w kazdej chwili ktoś wtrąci swoje trzy grosze. Jak sie boisz, to załóż sobie forum ukryte A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 dlazcego Ty sprowadzasz każdą polemikę o polityce 08.05.10, 19:08 kazde ...nawet znane z mediów zdanie o zjawisku gospodarczo- politycznym do swojej DURNEJ CUKIERNI?...ja mam podwyzszony cukier.. w ost. badaniu bo zjadlem ciastko wieczorem... Cytat jak mozesz nazywać w zalożonym nowym watku "bydło" Bartoszewskiego idiotami siebie zaliczyć do cwaniaków, a na napomnienie ...by zastapić AD PERSONAM Polikotowe powrotem do AD REM starszyc sądem? to kto jest b. wg Ciebie chamowaty bogaty cwaniak czy biedak szukajacy charytatywnego cwaniaka? ______________Pytanie o IQ=?______________ zadawane każdorazowo w podbnych przypadkach bierzesz za obrazę... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 i bardzo Cie proszę______dy zatakujesz personalnie 08.05.10, 19:14 nie zmuszaj mnei do PONOWNEGO WYJASNIANIA HISTORII .....bo żałuję, ze sie zgodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i bardzo Cie proszę______dy zatakujesz person 09.05.10, 02:41 ależ jestes hipokrytą Tadek Dlaczego tak perfidnie kłamiesz ,że nie atakujesz personalnie Zobacz w tym wątku: po mojej erracie, gdzie to złagodziłes okreslenie idiota na naiwniak walisz juz chcąc obrazić: forum.gazeta.pl/forum/w,13,111164121,111165998,ojciec_po_imieniu_w_tak_obcesowy_sposob_do_mozesz.html dawna nie mam zwyczaju... tym bardziej z kimś kTO NIE USZANOWAŁ NAWET MOICH ZMARŁYCH RODZICÓW Ty zwracajac sie jak do swego parobka w piekarni ...nie popisujesz sie kindersztubą ani mnie nie obrażasz, jak to dawniej bywało często. jestes zwyczajnym durniem...z kasą. i dalej forum.gazeta.pl/forum/w,13,111164121,111166091,boli_mnei_tylko_ze_dajesz_przyklad_mlodym_jak_obr.html żać Prezesa PiS-u w takiej sytuacji. Dla swegoszmemarnego interesiku To nie jest atak personalny? -do tej pory nie pokazałeś gdzie to nie uszanowałem twoich zmarłych rodziców -nie wiesz jak odnosze sie do swoich pracowników. Byc moze ty traktujesz ludzi jak parobków ,ale nie przypisuj tych cech innym -jakiż to mam szemrany interesik? To ze ty masz takowe, to nie znaczy ze maja je inni a wątek z moimi inicjałami nie jest zaczepka personalna? Przestań chamsko się zaczepiac, a będziesz miał u mnie spokój I tak nie reaguje na wszystkie twoje zaczepki.Wielu po prostu nie widzę, bo często nie czytam twojego bełkotu. Tak więc odczep sie ode mnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiszprawdy Nie kręć! Nie kombinuj tuszując wiele LAT CHAMS 09.05.10, 15:42 TWA i BRAKU SZACUNKU do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ................ Piszesz TAK JAKBYM ..........równocześnie NAWZAJEM ci oddawał z nawiazką podczas gdy ja chcę pisać o politykach co szkodzą a Ty zamiast bronić ich arg. udajesz, ze to ataki "personalne" wysyłasz mnie cynicznie z R7 do "prokuratora" (bym skończył jak Ziobro..?)atakujesz z piq-iem hymenosem i kim tam.....gdy tylko prosze, opisuję GDY NIE ROZUMIESZ PO RAZ KOLEJNY....ja karwa mat" ni zaczynam ad personaliii..rozumiesz? _____ IQ=? nie tylko nie oddawałem OD TEGO SAMEGO roku gdy Ty waliłeś jak w bęben uszczypliwościami..."zobacz..wyglada jakbybył normalny" do swej żony...nie odpisuje po chamsku TAK SAMO JAK TY... .....ja qrva [color=red]tutaj nie piszę CHAMSKICH, ABSOLUTNIE ODLOTOWYCH I ABSURDALNYCH LOGICZNIE, WYSSANYCH Z PALCA OBELG...widzisz gdzieś tutaj NAOKOŁO piqów....moich pomagierów? __________Widzisz? pytam!...tym sie różnię od Ciebie!______ ..nei szukam partii, ukladów, znajomosci, nie przkupuje ...cąłe życie tak robię!!!_________i to wyczuliscie - jaką słabosć, ktora mnei zaboli..stad te TW, UB, picie dla paszportu...ILEŚ RAZY JAK WMAWIAŁEM WSZYSTKI...a czyta cały swiat..że zazdrościłeś wyjazdów?...PISAŁEŚ TO SAM na Faq-u!!! Ile razy jak tak o Tobie napisałem? ..ani RAZU!!!!!!!!! _________________ANI R_A_Z_U!...iq=? widzisz tu lat szczujacych Scanów?...widzisz pytajacych JAKBY do NIECHCENIA...o moich rodziców...o Matke...o Ojca...o Siostry Matki o Braci Ojca...o chrześcę o chrzesniaka...o kuzynów///itd. _________widzisz tu STADA MArouderów???????_________ ___________pacanku bez ogłady i krętaczu odwrotkowy!!!!!!!! ______ JA SOBIE KARWA MAĆ po przekroczeniu ostatniej dopuszczalnej GRANICY PRZYWOITOSCI przez znającego mnie osobiscie...przez znajacego mnie z wlasnej inicjatywy...BO TO KARWA MAĆ NIE JA SIĘ WPARSZAŁEM WIELOKROTNIE... ale to Ty wielokrotnie mnie namwaiałeś...pisz bo nie masz internetu...pisz.. TERAZ WIEM W JAKIM CELU!!!!!!!! teraz dokladnie wiem jaki plan zrealizowałeś....jak mi tort upiekłeś z godłem TPSA....by mnie potem walić ...nie wczytując sie w TO MERITUm w to sedno ... {TEARZ NIE WIEM CZY ZROZUMIESZ...bo to wykracza poza próg cukierni i zysku... oraz pepka jakim jesteś plująć z kolesiami w kogoś kogo poznałęś w tym celu..bo w jakim innym gdy nie chciałeś jej potem zrewizytować a nadal prosiłeś i sie wpraszałeś do spotkania z Euromirem..? } piszę - czego nie zrozumiesz - bo kpiłeś z tego dziś po 8 latach....bo to MNIe OBCHODZI DO ŻYWEGO, nie bolą mnie oszczerstwa...jakiegoś zboczeńca piq-a, epatujacegoinnych podobnych liczbą ponizej 20 z dodaniem małuch jednostek wymiaru z Sevres ..... NIE POZWOLE SZYDZIĆ...w stadzie z nieznanymi nickami, z jakimiś pajacami...z chorymi na nienawiść do Polski komuś KTO MNIE w tym podstępnym celu poznał...aby uwiarygodnic ich absurdy jako zasadne!!!!! dla POklasku swoich... I TO JEST PODŁE!!!!!!!!! Więc nie porównuj sie ze mną w niczym! ..ani z czasem wkórym latami Ci nie oddawałem na odlew...ani z celami dla ktorych poakzuję fałszywcom, że bredzą z choroby mzógu..a nie opisujac rzeczywiste fakty! I czyny! Dosyć Kieresowania z Lazarem! Moje życie pokazało ...a nie Twoje czy picze opisy...kim jestem dziś! Więc albo sie pytaj - nawet tak jak R7... ciągle od nowa...moze ma sklerozę? i nie wie ze już mu odpowiedziałem albo zamilcz i nie wskauj bez czytania...i zrozumienia całosci... nawet nie dosuzkuj sie watku sobistego do Ciebie. Bo nie jadam słodkości. Wolę marchewkę prosto z ziemi z "brudnej"...nie z ręki pobrudzonej zakalcem! Jestem ze wsi! Mam na nogach gnój ..nie w gębie! Odpowiedz Link Zgłoś