indris 04.03.04, 12:37 Niech Bóg Go wynagrodzi za wszystko co dał Polsce i światu. Dobrze, że żył w epoce, kiedy już można było rejestrować spektakle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indris Zmarł Jeremi Przybora 04.03.04, 12:53 Prezydent RP powinien pośmiertnie odznaczyć Go orderem Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Zmarł Starszy Pan - Jeremi Przybora IP: *.acn.waw.pl 04.03.04, 21:42 indris napisał: > Prezydent RP powinien pośmiertnie odznaczyć Go orderem Orła Białego. Prezydent powinien odznaczyć go już dawno, przed śmiercią ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krek Re: Zmarł Jeremi Przybora IP: *.autocom.pl 04.03.04, 12:57 I o czym tu dyskutować. Strasznie przykro. Na szczęście Pan Jeremi właśnie rozpina swój płaszcz Bruberry gdzieś na kawie u św. Piotra. Może znajdą się i świeże pomidory. Tak musi być; bo jeśli nie on, to kto? I tylko w jednym skłamał. Piosenka nie jest dobra na wszystko. Na tę wiadomość nie ma wesołej piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaworskajoanna Re: 04.03.04, 14:16 Koniecznie wpisz się na liście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11121895 i czeka na ciebie tam miejsce honorowe - dla wyjątkowo upośledzonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Już czas na sen.. dobranoc.. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 15:37 Dobranoc, dobranoc mężczyzno, zbiegany za groszem jak mrówka dobranoc, niech sny Ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach Złotowki jak liście na wietrze czeredą unoszą się całą Garściami pakujesz je w kieszeń a resztę taczkami w PKO Aż prosisz by rząd ulżył Tobie i w portfel zapuścił Ci dren Dobranoc, dobranoc mój chłopie już czas na sen Dobranoc, dobranoc niewiasto skłoń główkę na miękką poduszkę dobranoc, nad wieś i nad miasto jak rączym rumakiem wzleć łóżkiem niech rycerz Cię na nim porywa co piękny i dobry jest wielce co zrobił zakupy, pozmywal i dzieciom dopomógł zmóc lekcje a teraz tak objął Cię ciasno jak amant ekranów i scen Dobranoc, dobranoc niewiasto, już czas na sen Dobranoc, dobranoc ojczyzno, już księżyc na czarnej lśni tacy dobranoc, i niech Ci sie przyśnią pogodni, zamożni Polacy że luźnym zdążają tramwajem, wytworną konfekcją okryci i darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci i wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry, aż hen Dobranoc, ojczyzno kochana już czas na sen Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Szanowna JJ 04.03.04, 18:02 Błąd interpretacji. W tym wątku nikt się nie targa po szczękach. Wszystkim nam troszkę smutno. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
camrut ostatnia herbatka... 04.03.04, 14:57 Herbatka wyk. Jerzy Wasowski i Jeremi Przybora Z rozkoszy tego świata ilości niepomiernej zostanie nam po latach herbaty szklanka wiernej i nieraz się w piernatach pomyśli w porze nocnej ha, trudno lecz herbata, herbaty szklanka mocnej Dopóki Ciebie, Ciebie nam pić Póty jak w niebie, jak w niebie nam żyć Herbatko, Herbatko, Herbatko Dopóki Ciebie, Ciebie nam pić Póty jak w niebie, jak w niebie nam żyć Herbatko, Herbatko O, jakżes bliska chwilko, jesienne pachną kwiaty a my pragniemy tylko już tylko tej herbaty za oknem deszczyk sypnął - arrivederci lato gdy wtem drzwi cicho skrzypną i witaj nam herbato ... Tak wdzięczni że nas darzysz pod koniec już sezonu o Tobie będziem marzyć Twój zapach czule chłonąc a potem syci woni, poprzestaniemy na tym bo doktor nam zabronił picia mocnej herbaty I po co, i po co nam żyć kiedy nie będzie, nie będzie nam wolno juz pic herbatki, herbatki... ... Wraz z J. Przybora stracilismy cos nieodwracalnego. Jeremiego Przybory nie da sie zastapic bez niego 'herbatka' nie bedzie juz taka sama......... Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Zmarł Jeremi Przybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 15:04 Kiedyś (jak wszyscy) musiał. Zwłaszcza, że był w tak zwanych latach. Cudowny Starszy Pan. Może spotkamy Go na Tamtym Świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Jakos smutniej sie zrobilo...:( IP: *.proxy.aol.com 04.03.04, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Bez Ciebie... O jedną Muzę za mało... 04.03.04, 15:39 Jeremi Przybora Nawet gdyś nie tuzem Tez mieć musisz muzę. Pióro bez jej skrzydeł Ma wdzięk wideł Próżno dźgasz nim papier Ono jeno drapie Aż łkasz do utrapień Na kanapie. Nawet gdyś nie tuzem Tez mieć musisz muzę Wyobraźnia gruzem Bez jej tchnień. Za to gdy Cię natchnie- Pióro aż zapachnie I utworek machniesz Pełen lśnień. Wraz z odejściem Pana Jeremiego- o Jedną Piękną Muzę mniej... Bez Ciebie jestem tak smutny jak kondukt w deszczu pod wiatr Bez Ciebie jestem wyzuty z ochoty całej na świat Bez Ciebie jestem nieładny bez żadnej szansy u pań Bez Ciebie jestem bezradny jak piesek co wypadł z sań Bez Ciebie jestem za krotki na długą drogę przez świat Bez Ciebie jestem malutki i wytłuc może mnie grad Bez Ciebie jestem tak nudny jak akademie "na cześć" Bez Ciebie jestem tak trudny że trudno siebie mnie znieść Bez Ciebie jestem niepełny jak czegoś ćwierć albo pół Bez Ciebie jestem zupełny chomąt, łachudra i wół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Zmarł Jeremi Przybora IP: 5.3.1R* / 212.25.109.* 05.03.04, 00:37 Czy mozna dostac kilka slow kim byl ten facet co tak zalujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Zmarł Jeremi Przybora 05.03.04, 01:15 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1946575.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Dzieki Tobie Scanie.... IP: 5.3.1R* / *.red.bezeqint.net 05.03.04, 09:06 Co bym robil jakby nie bylo Ciebie... Serdecznie pozdrawiam wszystkich, od Izraelskich upalow...wczoraj i dzis jest tutaj 33-35c w Tel Awiwie... Wysylam troche do was naszego ciepla i prosze wyslac troche waszego deszczu... Mosze Odpowiedz Link Zgłoś