Dodaj do ulubionych

Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ?

IP: *.dialog.net.pl 05.03.04, 13:53
Czy po ujawnieniu kompromitujących danych z twardego dysku , Aleksandra
Jakubowska powinna podać się do dymisji ? Co sądzicie o niezachwianym
poparciu Leszka Millera dla swej podwładnej ?
Obserwuj wątek
    • indris Oczywiście że nie 05.03.04, 14:05
      Kompromitacja w oczach zaszczuwaczy z pewnych mediów to nie jest jeszcze
      kompromitacja.
      • janusz2_ Jakubowska podała się do dymisji 05.03.04, 14:38
        indris napisał:

> Kompromitacja w oczach zaszczuwaczy z pewnych mediów to nie jest jeszcze
        > kompromitacja.

Nie mogę zrozumieć, jak Ty, "prawdziwy lewicowiec" mozesz bronić jawnie
        nieuczciwych ludzi. Czyżby sympatie polityczne brały górę na uniwersalnym
        poczuciem uczciwości i przyzwoitości?

WP podała:
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4985581
        "Jakubowska zabrała torebkę z kancelarii premiera
        RadioZet 13:58

Aleksandra Jakubowska podała się do dymisji z funkcji szefa gabinetu
        politycznego premiera Leszka Millera.

W czwartek ujawniono, że trzy dni po złożeniu przez Rywina propozycji łapówki
        za korzystne zmiany w ustawie o radiofonii i telewizji, Jakubowska napisała do
        Nikolskiego maila. Wiadomość brzmiała: "Przesyłam ci wersję ostateczną zapisu o
        zakazie koncentracji w wykonaniu Agory i wersję ministerialno-UOKiK-owsko-
        czarzastą, nad którą jeszcze Włodek pracuje, cobyś był zorientowany przed
        jutrzejszym spotkaniem. Całuski. Ola".

Wiadomość została odzyskana z twardego dysku komputera Jakubowskiej. (uk)"
        • indris Ciekawostka, bo słyszałem coś przeciwnego 05.03.04, 14:50
          Przed chwilą skończyła się konferencja prasowa Torebki, której słyszałem w
          bezpośredniej transmisji w TOK-FM. Na własne uszy słyszałem, że NIE zamierza
          podawać się do dymisji. Powiedziała nawet dlaczego.
          I teraz chciałbym jeszcze wiedziec, do kogo należy RadioZet (czy jak tam się
          nazywa źródło informacji wp)
          • janusz2_ Re: Ciekawostka, bo słyszałem coś przeciwnego 06.03.04, 12:45
            indris napisał:

> Przed chwilą skończyła się konferencja prasowa Torebki, której słyszałem w
            > bezpośredniej transmisji w TOK-FM. Na własne uszy słyszałem, że NIE zamierza
            > podawać się do dymisji. Powiedziała nawet dlaczego.

Fakt. Brak jej nawet szczątkowej przyzwoitości. No, ale czego się spodziewać po
            kimś takim jak ona?

> I teraz chciałbym jeszcze wiedziec, do kogo należy RadioZet (czy jak tam się
            > nazywa źródło informacji wp)

Nie masz wrażenia, że popadasz w paranoję?
            Sprawa afery Rywina jest dość powszechnie znana. Naiwne kłamstwa Jakubowskiej,
            którą mozna "podziwiać" wyłącznie za konsekwencję w "iściu w zaparte" smile)) są
            również powszechnie znane.
            Kryterium uczciwości nie jest to, do jakiej partii ktoś należy i kto jego
            machloje ujawnia.
            • indris Kto popada w paranoję 06.03.04, 13:59
              Odnoszę wrażenie, że w paranoję popadają niektórzy organizatorzy nagonki na
              Torebkę. A wyraźnym tego objawem była właśnie cytowana przez Ciebie wiadomość.
              Ten, kto ją wyemitował zbyt już wyraźnie uległ braniu swoich życzeń za
              rzeczywistość.
              • janusz2_ Re: Kto popada w paranoję 07.03.04, 21:35
                indris napisał:

> Odnoszę wrażenie, że w paranoję popadają niektórzy organizatorzy nagonki na
                > Torebkę. A wyraźnym tego objawem była właśnie cytowana przez Ciebie
                wiadomość.
                > Ten, kto ją wyemitował zbyt już wyraźnie uległ braniu swoich życzeń za
                > rzeczywistość.

No, to po zjeździe SLD musisz jeszcze wytropić na czyim żołdzie są Borowski,
                Celiński czy Kaczmarek. Oni również wypowiadali się jak najgorzej o
                Jakubowskiej.
                Powodzenia.
                • indris Borowski, Celiński, Kaczmarek... 08.03.04, 11:43
                  ...to podobno grupa działająca z inspiracji prezydenckiej, tak przynajmniej
                  sugeruje Trybuna.
                  A to, że o kims źle się wypowiada Kaczmarek (który sprzedał STOEN), to raczej
                  przynosi zaszczyt niż ujmę.
                  • janusz2_ Re: Borowski, Celiński, Kaczmarek... 09.03.04, 10:52
                    indris napisał:

> ...to podobno grupa działająca z inspiracji prezydenckiej, tak przynajmniej
                    > sugeruje Trybuna.

A może to są masoni? smile))
                    Przecież tylko "siły zła' mogą atakować "kryształowo czystą" Aleksandrę,
                    działającą wyłacznie w najlepiej pojętym interesie wolności mediów smile)))

> A to, że o kims źle się wypowiada Kaczmarek (który sprzedał STOEN), to
                    raczej
                    > przynosi zaszczyt niż ujmę.

A wypowiadał się Kaczmarek np. o Rokicie? smile))
                    • indris Nie znam się na masonach 09.03.04, 11:23
                      Ale, że rózne grupy istnieja w SLD (zreszta wszędzie gdzie indziej) to jest dla
                      mnie oczywiste. Jest też oczywiste i niekwestionowane przez nikogo, że w SLD
                      istnieje grupa neoliberałów (w sensie społecznym) zbliżona poglądami do nśp UW.
                      Eo ipso zbliżeni są do prezydenta, którego neoliberalne inklinacje nie ulegają
                      chyba wątpliwości co najmniej od desygnowania Balcerowicza na prezesurę NBP.
                      Torebka się neoliberalnym koncepcjom ośmieliła przeciwstawić i ZA TO chcą ją
                      zniszczyć. Że zniszczą przy okazji również SLD jako choćby pozór lewicy, to
                      chyba Borowski, jeden z najinteligentniejszych ludzi w Polsce wie. Dlaczego w
                      tym bierze udział - nie mam pojęcia. Zresztą z mojego punktu widzenia im
                      szybciej SLD trzaśnie tym dla lewicy lepiej.
                      • janusz2_ Re: Nie znam się na masonach 11.03.04, 22:54
                        indris napisał:

> Ale, że rózne grupy istnieja w SLD (zreszta wszędzie gdzie indziej) to jest
                        dla
                        >
                        > mnie oczywiste. Jest też oczywiste i niekwestionowane przez nikogo, że w SLD
                        > istnieje grupa neoliberałów (w sensie społecznym) zbliżona poglądami do nśp
                        UW.

Twoja znajomość różnych "grup spiskowych" w łonie SLD jest zaiste imponująca.

Mimo wszystko trudno ci będzie obronic teze, że kryształowo czysta Jakubowska
                        uczciwie tworzyła ustawę medialną, mając wyłącznie na względzie dobro Polski i
                        lewicowych ideałów.

Zapewne wasz przewodniczący Andrzej Leper ją także rozliczy smile))
        • dachs Re: Jakubowska podała się do dymisji 05.03.04, 14:58
          Tez wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
          Aby podac sie do dymisji, trzeba miec cos w rodzaju szczatkowego poczucia
          przyzwoitosci.
          W tej formacji, cecha niebywale rzadka.
    • scoutek Re: Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ? 05.03.04, 14:11
      Gość portalu: temida napisał(a):

> Czy po ujawnieniu kompromitujących danych z twardego dysku , Aleksandra
      > Jakubowska powinna podać się do dymisji ? Co sądzicie o niezachwianym
      > poparciu Leszka Millera dla swej podwładnej ?

oczywiscie, ze powinna
      a im dluzej Miller jej broni tym mocniej sie wplatuje w calosc ukladu GTW
      i nie jest prawda to co pisze indris - nie chodzi o to, czy skompromitowala sie
      i w czyich oczach, po prostu klamie Olenka i tyle...
      Art. 233 kodeksu karnego za falszywe zeznania lub zatajenie prawdy przewiduje
      kare do trzech lat pozbawienia wolnosci, a art. 239 kk za niszczenie dowodow
      kare do pieciu lat.

• dachs Nie 05.03.04, 14:34
      Nie powinno sie jej dac okazji do honorowego odejscia.
      Z drugiej strony, kto ja ma wywalic? Miller.
      Jakubowska powinno postawic sie przed sadem za niszczenie dowodow rzeczowych,
      skladanie falszywych zeznan przed komisja sejmowa.
      To jest dowiedzione.
      Zgodze sie z Indrisem, ze nie dowiedzione (jeszcze) jest uczestniczenie w
      grupie majacej zamiar odniesc korzysci materialne z manipulowania ustawami.
      Poszlaki w tym kierunku, sa jednak na tyle mocne, ze powinno wytoczyc osobny
      proces w celu dotarcia do prawdy.

borsuk
    • Gość: sfinx Re: Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ? IP: *.core.lanet.net.pl 08.03.04, 00:31
      Dziwię sie tym czekistom, którzy dalej irracjonalnie bronią Torby. Juz nawet
      wśród jej kolegów partyjnych ujawniły się szczątki przyzwoitości, i przebąkują,
      że szkodzi wizerunkowi partii.
      Najgorsze, że gierki tego zakłamanego babsztyla odbywają się na nasz koszt.
      • sceptyk Re: Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ? 08.03.04, 00:54
        No jeszcze troche musimy pocierpiec. Ale, praktycznie rzecz biorac, ta formacja
        czerwonych juz sie wykonczyla. Ciekawe co teraz wymysla. Bo ze cos chytrego
        wymysla, to nie ulega dyskusji. I za nastepne 4/5 lat ludzie znow zapomna i
        beda glosowac na opozycje.
    • Gość: Puchatek Re: Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ? IP: *.jezuici.pl 08.03.04, 11:49
      Do dymisji????

Jakby miała odrobinę przyzwoitości, to by popełniła seppuku. Publicznie.
      • Gość: citizen Re: Czy Jakubowska powinna podać się do dymisji ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 11:13
        Nie wiem, ale o dymisji powinna decydować ona i jej przełożony, a nie
        wysokonakładowe gazety i telewizja kreujące się na jedynych sprawiedliwych.
        Telewizja i prasa mają podawać informacje, a nie prowadzić kampanie "na rzecz"
        lub "przeciw".
        • sceptyk Citizenie! 09.03.04, 11:30
          swa jakzez sluszna uwaga przyczyniles sie do dalszego rozwoju tak w Polsce
          popularnej koncepcji spoleczenstwa OBYWACIELSKIEGO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka