t_ete 03.06.10, 11:06 internetbezchamstwa.pl/ Byloby pieknie choc ... moze niektorym straszliwie nudno Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ? tete Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 ksiezniczka na ziarnku grochu 03.06.10, 11:10 t_ete napisała: > Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ? Szela przebojowo zajal se tym tematem. Ale jak zwykle nie dali dokonczyc "pila rzneli". Kolejny partacz Endloesung. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 litania pieknoducha 03.06.10, 11:13 rycho7 napisał: > Kolejny partacz Endloesung. Tez bym chcial byc piekny, mlody, zdrowy, bogaty, kochany, kochajacy i co mi tam jeszcze slina na jezyk przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A moglo tak byc, Rychujku! 03.06.10, 11:16 Tyle, ze Rychujek postanowil sie sam, wlasnym przemyslem i sumptem wybudowac Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Moglby:) 03.06.10, 11:13 Ba, ale skoro administracja wymyslila sobie FAQ jako sciek? W zasadzie malo kto tu teraz zemsci i przeklina poza mielonym i jego przydupasem, Hienia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moglby:) 03.06.10, 13:06 marouder.eu napisał: > Ba, ale skoro administracja wymyslila sobie FAQ jako sciek? To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli moderatora na Aqua (nazywającego się wtedy inaczej) i dzięki temu powstał tutaj ściek. Konsekwencją tego było przeniesienie Aqua do kategorii specjalne. Winisz administrację, że dotrzymuje umowy i nie daje to moderatora ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 13:14 czy dawniej - na Forum Aktualnosci - byl moderator ? naprawde nie pamietam ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 13:22 t_ete napisała: > czy dawniej - na Forum Aktualnosci - byl moderator ? > > naprawde nie pamietam ... Kiedyś (gdy wprowadzano moderatorów na fora... wrażliwe) wprowadzono niejakiego Szacika. He, he. Ale była zabawa. Szacik w końcu w desperacji zaczął wycinać własne posty. Ale Szacik zachowywał się jak słoń w składzie porcelany, więc dostał za swoje. Ale wszystko było kulturalnie i (prawie) bez łamani regulaminu. Potem były długie dyskusje i administracja zgodziła się na eksperyment, czyli zostawienie bardzo aktywnego, w sporej części politycznego forum bez moderatora. Do dziś tę obietnicę dotrzymuje. Tak ja to pamiętam. Kto chce, może pogrzebać w archiwum. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 14:03 snajper55 napisał: > Tak ja to pamiętam. Ja pamietam mniej wiecej tak samo. Poczatkowe proby cenzurowania byly absolutnie zenujace. Ciezkie wpadki miewal nawet wczesniej sam Tebe, z polki pod samym sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zale niedocenionego admilicjanta 03.06.10, 13:35 snajper55 napisał: > To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli moderatora Jak zwykle kula w plot. Tam gdzie nie mialem wplywu na moje chcenie juz nie bywam. Rozumiem, ze tu tez bys chcial abym juz nie bywal. Jestes blizej zlobu to mozez celniej narzygac. > administrację, że dotrzymuje umowy Agora nigdy zadej umowy nie dotrzymywala. Macie szkoleniowe seanse nienawisci aby zawodzic inaczej? Tu sa tak bez sensu kasowania, banowania, ze najlepiej w ogole nie przejmowac sie, ze deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Moglby:) 03.06.10, 13:49 snajper55 napisał: > To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli > moderatora na Aqua (nazywającego się wtedy inaczej) i dzięki temu > powstał tutaj ściek. > Konsekwencją tego było przeniesienie Aqua do kategorii specjalne. > Winisz administrację, że dotrzymuje umowy i nie daje to moderatora ? Żeby nie dawała... ale ciągnie ginie a to jakiś post, a to jakiś wątek, a to kogoś zabanują. Jak już to już. Klikanie też powinno tu być nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Moglby:) 03.06.10, 14:10 dachs napisał: > Żeby nie dawała... ale ciągnie ginie a to jakiś post, a to jakiś wątek, a to > kogoś zabanują. > Jak już to już. Klikanie też powinno tu być nieskuteczne. Nie. Co innego moderator czytający posty i usuwający te, które łamią regulamin, a co innego dyżurny, reagujący na klikanie i czytający tylko to, co zostało kliknięte ileś razy. Gdyby był tu moderator, to żadnego ścieku by nie było. Obiecano jedynie brak moderatora. Banowaniem też nie moderator się zajmuje, tylko administracja lub automat. S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete nie misja ... 03.06.10, 11:29 tak mi sie tylko zamarzylo sloneczny poranek, niebo blekitne dyskusje na Aqua ... jak ludzie z ludzmi - z uszczypliwoscia, ironia i zlosliwosciami w granicach dobrego smaku ; nick - to(tez) czlowiek tete Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie misja ... 03.06.10, 11:38 Wszystko zalezy od interlokutora. Z toba nie uzylbym jezyka, ktorego musze uzyc,jesli chce (to ostatecznosc!) wymienic opinie z menda i kapusiem, a znow taka wydawaloby sie cicha woda amamit uzywa jezyka ulicy, i to nie byle jakiej,ale najgorszego autoramentu. Czy uzywanie spokojnej i wygladzonej polszczyzny w dialogu z taka kobita to element dobrego wychowania,czy strachu przed jeszcze gorszym stekiem inwektyw?) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Zaatakowales wszystkich, pierwszy, ktorzy ci.. 03.06.10, 11:48 ..dobrze zyczyli, a teraz lzesz, mielony Kotlecie, sugerujac, ze to ciebie ktos atakowal pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 To nie tak 03.06.10, 13:08 marouder.eu napisał: > ..dobrze zyczyli, a teraz lzesz, mielony Kotlecie, sugerujac, ze to ciebie ktos > atakowal pierwszy Pozarski wszedł tutaj gdy już trwały nawalanki jednych z drugimi, trzecimi i czwartymi. On się jedynie włączył w ogólną bijatykę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: To nie tak 03.06.10, 13:10 Ech, Snajpku, nie odpowiadaj kapusiowi i mendzie. Ja tak lubie jak on sie pieni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To nie tak 03.06.10, 13:15 wyluzowana.kaczka napisała: > Ech, Snajpku, nie odpowiadaj kapusiowi i mendzie. Ja tak lubie jak on > sie pieni. Ja nie uważam Maroudera za kapusia i mendę. Zresztą nawet mendom czasem odpowiadam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: To nie tak 03.06.10, 13:17 No widzisz, Snajpku, ty nie uwazasz, ja uwazam, ale przecie to naszego wzajemnego stosunku nie zmienia. Po prostu uwazamy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Jak nie tak, jak tak!Zanim pierwsze slowo.... 03.06.10, 13:18 ... tu wystukal, poznal dr D i ten go na swoje i nasze nieszczesci tu zainstalowal! Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete nie wiem kto to 03.06.10, 12:27 'kapus' czy 'menda'... jestem przeciwniczka nadawania takich 'stempli' Chwilami zastanawiam sie 'o co chodzi' w slownych przepychankach ? pewnie wynikaja z doswiadczen z forumowej przeszlosci dyskusyjnej, byc moze sa zrozumiale dla innych uczestnikow, dla mnie nie bardzo. Pojawiajace sie inwektywy -mozna uznac za nieistniejace , traktowac jak szum albo 'nieodlacznik' charakterystyczny dla osoby ktora je wypowiada ... czyli przyjmowac 'dyskutanta' z calym dobrodziejstwem inwentarza'(i chyba tak sie dzieje na forum) Kazdy czlek ma swoj 'prog wybuchu', nawet najspokojniejszy moze w koncu w pasje wpasc ; w realu - normalne ... Ale gdy sie pisze - to przeciez jest chwila na zastanowienie ; czasem sekundy wystarcza - by 'zeszlo powietrze' - choc troche Czy 'brak wulgarnego odwetu' wynika z dobrego wychowania czy ze strachu przed jeszcze gorszym stekiem obelg ? Nie wiem. Moze tez z checi 'ucywilizowania' dyskutanta w celu podniesienia poziomu dyskusji, powrotu do meritum ? A moze z checi bycia w zgodzie z soba. Przeciez to jest jak wizytowka Kazdy pracuje na swoja. tete Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie wiem kto to 03.06.10, 12:40 Wystarczy pare miesiecy, co ja mowie, pare dni, na tym forum, zeby sie zorientowac kto jest kto i jakie ma preferencje polityczno- lingwistyczne. Jedyny szkopul to domyslic sie, co sie skrywa pod czesto barokowym slowotokiem niektorych uczestnikow tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete preferencje polityczne 03.06.10, 13:11 chyba najlatwiej bo przeciez stale sa biezace polityczne tematy 'kto jest kto ? ' ... trudniej 'dlaczego ?' ... w sferze domyslow i opatrzone bledem tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: a to dobre forum bez moderatora 03.06.10, 13:15 Kto w takim razie wycina cale watki, kto banuje?Ufoludki z pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:15 No moze rzeczywiscie nie: kto jest kto, ale kto jest z kim.)) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:48 wyluzowana.kaczka napisała: > No moze rzeczywiscie nie: kto jest kto, ale kto jest z kim.)) No, akurat Ty chyba do żadnej gildii nie należysz. Chyba jako jeden z nielicznych. Może to jedna z przyczyn tego, co pisał Marouder. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:56 Nie wiem,co pisal kapus i menda,ale to jest dokladnie to,o czym pisze od samego poczatku: nie naleze do zadnej gildii i to boli tych,ktorzy naleza i odwoluja sie do lojalnosci i dyscypliny wewnatrzpartyjnej, zamiast do wlasnej, indywidualnej oceny. Probowalem swoich sil w Sitwe,ale to bylo ponad moje watle sily.) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 14:07 wyluzowana.kaczka napisała: > Nie wiem,co pisal kapus i menda,ale to jest dokladnie to,o czym pisze > od samego poczatku: nie naleze do zadnej gildii i to boli tych,ktorzy > naleza i odwoluja sie do lojalnosci i dyscypliny wewnatrzpartyjnej, > zamiast do wlasnej, indywidualnej oceny. Probowalem swoich sil w > Sitwe,ale to bylo ponad moje watle sily.) To Ci go zacytuję. "Zaatakowales wszystkich, pierwszy, ktorzy ci dobrze zyczyli" S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 14:12 Wlasnie, wlasnie. Prawdziwy Kosciol Dobrej Woli (albo Dobrych Zyczen).) Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: kulturalny borsuk i jego przyjaciel cenzor sna 03.06.10, 14:22 Re: Cos tzkiego ,bronek dostal prztyczka w nochal dachs 03.06.10, 13:40 Odpowiedz gini napisała: > Niech przyjedzie do Belgii ,dostanie poprawke Dssz mu swoje stringi? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 17:05 wyluzowana.kaczka napisała: > Wlasnie, wlasnie. Prawdziwy Kosciol Dobrej Woli (albo Dobrych > Zyczen).) Eee, przesadzasz. Ludzie przyzwyczajeni do gildii oburza atakowanie tych, których powinno uważać się za członków tej samej partii. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 17:17 Include me out, jak mawial Samuel Goldwyn. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:14 t_ete napisała: > A moze z checi bycia w zgodzie z soba. Wydaje mi się, że to jest główna przyczyna. Taki X, czy taka Y, w realu musi udawać kulturę i ogładę towarzyską. W sieci, korzystając z dobrodziejstwa anonimowości, może w końcu zdjąć maskę i pokazać swą prawdziwą twarz chama czy wulgarnej mendy. Czy ktokolwiek w realu tak się zachowuje jak niektórzy na tym forum ? W końcu menele na forum raczej nie piszą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:20 Tez tak kiedys myslalem,ale poznalem pare osob z wirtualu w realu i sparawa nie jest w 100% pewna. Mozna byc ugladzonym swietoszkiem na forum i chamem w realu,jak i odwrotnie. Czlowiek to skomplikowana maszynka jest wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:37 wyluzowana.kaczka napisała: > Tez tak kiedys myslalem,ale poznalem pare osob z wirtualu w realu i > sparawa nie jest w 100% pewna. Mozna byc ugladzonym swietoszkiem na > forum i chamem w realu,jak i odwrotnie. Czlowiek to skomplikowana > maszynka jest wlasnie. No tak, ale w zasadzie napisałeś to samo. W sieci zdejmujemy maskę (jeśli mamy co zdejmować). To nie musi być maska kultury. To może być maska chamstwa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete frustracja 03.06.10, 13:33 'menele' nie pisza moze ktos - kto nie potrafi w inny sposob wyladowac negatywnych emocji - robi to wlasnie na forum ... co prawda lepsze to niz gdyby zone/dzieci tlukl albo cos gorszego jeszcze w realu ludzie odreagowuja stres w przerozny sposob - moze ta forumowa bitwa na wulgarne kleksy - jest w rozumieniu niektorych rownie bezpieczna jak paintball ; w koncu - nie widza siebie nawzajem, chronia ich nicki, nikogo nie mozna 'naprawde' zranic bo to wszystko jest wirtualne ... A ja jestem przekonana ze mozna mocno zranic choc to wirtualny swiat tete Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: frustracja 03.06.10, 13:46 t_ete napisała: > moze ktos - kto nie potrafi w inny sposob wyladowac negatywnych emocji - robi to > wlasnie na forum ... co prawda lepsze to niz gdyby zone/dzieci tlukl albo cos > gorszego jeszcze Nie potrafi inaczej wyładować negatywnych emocji ? Ja bym napisał, że w realu nie może w ten sposób wyładować negatywnych emocji, więc robi to tutaj. To chyba chęć takiego odreagowywania jest decydująca, a nie miejsce, gdzie się to robi ? > w realu ludzie odreagowuja stres w przerozny sposob - moze ta forumowa bitwa na > wulgarne kleksy - jest w rozumieniu niektorych rownie bezpieczna jak paintball > ; > w koncu - nie widza siebie nawzajem, chronia ich nicki, nikogo nie mozna > 'naprawde' zranic bo to wszystko jest wirtualne ... Ja widzę istotne różnice między painballem o wyzywaniem na forum - intencje i zasady. Celem chama na forum jest zranienie przeciwnika. Wszelkimi metodami, nie stosując żadnych zasad. Wolna amerykanka ? > A ja jestem przekonana ze mozna mocno zranic choc to > wirtualny swiat Oczywiście, że można. Choć znając osobę jedynie z forum jest to dość trudne. Zazwyczaj. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 internetowe prawo ... [jakiegostam] 03.06.10, 13:47 t_ete napisała: > Pojawiajace sie inwektywy -mozna uznac za nieistniejace Psycholodzy (chyba spoleczni) opisali to juz jako przyznanie sie do porazki merytorycznej w dyspucie z pozorem zachowania twarzy wobec samego siebie. To tak jak Hasz lusterkiem oglada sobie IQ 19,5 cm. > A moze z checi bycia w zgodzie z soba. Jest takze kwestia szacunku do ludzi. Pod budka z piwem nie wypada towarzystwa traktowac z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: internetowe prawo ... [jakiegostam] 03.06.10, 13:50 rycho7 napisał: > Psycholodzy (chyba spoleczni) opisali to juz jako przyznanie sie do porazki > merytorycznej w dyspucie z pozorem zachowania twarzy wobec samego siebie. To tak > jak Hasz lusterkiem oglada sobie IQ 19,5 cm. Świetnym, wprost książkowym przykładem takiego zachowania jest Oleg. Gdy widzi, że nie ma racji, to zaczyna ubliżać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:16 t_ete napisała: > Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ? Kiedyś istniał, tak więc może istnieć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:21 Kiedy istnial? Bo sprawdzalem w archiwum od samego poczatku i wulgarnie sie tu dzialo od zawsze,choc nie tak intesywnie jak ostatnimi laty. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:35 wyluzowana.kaczka napisała: > Kiedy istnial? Bo sprawdzalem w archiwum od samego poczatku i wulgarnie > sie tu dzialo od zawsze,choc nie tak intesywnie jak ostatnimi laty. Wtedy, kiedy inaczej się nazywał. Ale może po prostu nie pamiętam wulgaryzmów i może idealizuję pierwsze lata istnienia tego forum. Zdaję sobie sprawę z możliwości takiego zafałszowania. Czy w czasie Kwietnych Wojen były wulgarne ataki ? Jak to pamiętacie ? Paru ich uczestników jeszcze tu pisuje. Palcem nie będę wytykać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:06 snajper55 napisał: > Czy w czasie Kwietnych Wojen były wulgarne ataki ? Jak to pamiętacie ? Ja pewnie tez idealizuje bo wiecej bylo dobrego niz zlego Pamietam ze od poczatku watkow ktore nie byly poswiecone dyskusjom na tematy spoleczno-polityczne - byli na forum ich zdecydowani przeciwnicy ktorzy dawali wyraz swojemu niezadowoleniu ze ... watki takie 'zasmiecaja forum', ze 'przeszkadzaja'... do dzisiaj nie wiem dlaczego cos takiego moglo komukolwiek przeszkadzac ?... moze jedynie tym ze watki mialy magie przyciagania - masa ludzi chciala w nich pisac - i byly to czesto prawdziwe 'literackie uczty' Moze wiec zazdrosc ? Ale przeciwnicy, nawet twardzi - czynili to w sposob dosc przyzwoity. Ironizowali, podsmiewali sie. Czasami pojawiala sie ostra /chamska wypowiedz ale chyba jednak nie wulgarna ... Gdy konflikt nabral mocy, pojawiali sie 'grasanci' - z jezykiem roznym - wyraznie w celu 'podkrecenia' sporu czy 'napuszczenia' ludzi na siebie ; a gdy 'wojna kwietna' rozpetala sie na calego - ostro sobie uczestnicy przykladali - pamietam jednak ze nie byl to rynsztok ... Przeciez wielu z nich - nawet w trakcie konfliktow - oddawalo sobie szacunek. Moze to i lepiej ze pamietam dobro przede wszystkim ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:24 t_ete napisała: > byly to czesto prawdziwe 'literackie uczty' Dla mnie sa to basinie o Zlotym Wieku, Madejowym Lozu i Zelaznym Wilku. Zaczalem mniej wiecej w tamtym czasie. Ale odnosze wrazenie, ze odbywalo sie to na zamknietych forach a nie na otwartym publicznym forum Aktualnosci. Ja sie nigdy nie pokalalem zboczeniem na forum zamkniete, no i do tej pory zostalem hetero. Dlatego zapewne sugeruja mi pedofilie, ateizm i komunizm polpotowski. > trakcie konfliktow - oddawalo sobie szacunek. Wole wspolczesna szorstka szczerosc. Pamietam, ze wtedy stracilem zbyt wiele czasu na nikomu niepotrzebne dlugie i cyzelowane polemiki. Prosciej jest raz z byka. Doceniam gdy szanuje siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Opinia Snajpera 03.06.10, 13:40 jest bardziej obiektywna niz moja. Snajper byl wczesniej na F.Aktualnosci. Ja pamietam ze pojawialy sie z rzadka jakies wulgarne zaczepne wystepy (bywalo ze goscinne - z Forum Swiat czy Kraj). Ale w tamtych - 'zamierzchlych czasach' - nawet polityczni przeciwnicy traktowali sie z szacunkiem. tete Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Opinia Snajpera 03.06.10, 13:52 t_ete napisała: > - nawet polityczni przeciwnicy traktowali sie z szacunkiem. Az tak nie dostrzegasz gry pozorow? W tych zamierzchlych czasach pamietam jak wszedlem w role tanczenia jak mi graja. To uwazasz za wymiane pogladow? To idz na Salon6na9para15. W tamtych czasach zapamietalem brak szacunku u przeciwnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:58 t_ete napisała: > > internetbezchamstwa.pl/ > Byloby pieknie choc ... moze niektorym straszliwie nudno > Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ? Nie mógłby bez. I nigdy nie istniał. Także w sielankowych, kwietnych czasach zdarzały się ostre pyskówki między Perłą, a Sama Wiesz Kim, które eskalowały w prawdziwe obrzucanie się błotem, gdy włączała się sprzymierzona płeć piękna i delikatna. I tak szło równo, sam byłem na ogół na pierwszej linii. Jedyna dwa niki, którym nie jestem w stanie przypisać żadnej wulgarnej (ani nawet ostrej) wypowiedzi to Ty i Abe. Snajper tu w innym miejscu napisał" "Celem chama na forum jest zranienie przeciwnika. Wszelkimi metodami, nie stosując żadnych zasad." Ja bym to sformułował inaczej: Celem na forum jest zranienie przeciwnika. Cham nie wie, że wulgarne metody są mało skuteczne, zresztą nie zna innych metod. Więc rani przeciwnika, waląc go orczykiem. Osobiście uważam to za naturalne. Przeciwnika należy ranić. Dopiero w tym miejscu powstaje kwestia zasadnicza - kto jest przeciwnikiem i dlaczego aż tyle osób uważa innych za przeciwników? Ale to jest bolączka nie tylko forum, a raczej ogólnopolska. Ktoś myśli inaczej - przeciwnik. A jeszcze częściej: nie rozumiem co mówi - wróg. W realu to bolesne, w wirtualu raczej śmieszne. Czasem nawet prowadzi do interesujących efektów. Najlegendarniejszy wątek tego forum powstał dlatego, że jedna z uczstniczek nie potrafiła zrozumieć pewnej prostej formuły logicznej, a jej przyjaciele - wbrew wiedzy jaką sami posiadali - próbowali dowieść intelektualnie jej punktu widzenia. Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie znikały Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 moje interesy sa ponad wszystko 03.06.10, 15:33 dachs napisał: > Przeciwnika należy ranić. Hammurabi uwazal, ze przeciwnika nalezy wykorzystac. Moze dlatego Hammurabi zaszedl wyzej od Ciebie Borsuku. Mnie czasami ale na szczescie nienatretnie nachodzi pytanie, jak unicestwie wszystkich przeciwnikow to kto mnie bedzie nosil w lektyce. > Dopiero w tym miejscu powstaje kwestia zasadnicza - kto jest przeciwnikiem i > dlaczego aż tyle osób uważa innych za przeciwników? Wiem ale nie powiem. Najpierw szacunek dla moich wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 16:18 dachs napisał: > Jedyna dwa niki, którym nie jestem w stanie przypisać żadnej wulgarnej (ani > nawet ostrej) wypowiedzi to Ty i Abe. Dziękuję za pamięć, Borsuku F. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 17:40 felicia napisała: > Dziękuję za pamięć, Borsuku Przepraszam Cię Felicjo. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że miałem na myśli tzw. "twarde jądro" zwalczjących się stron. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 21:49 dachs napisał: > Przepraszam Cię Felicjo. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że miałem na > myśli tzw. "twarde jądro" zwalczjących się stron. > Oczywiście żartowałam, ale osób potrafiących polemizować bez prymitywnych zagrywek było tu niegdyś więcej, dużo więcej. F. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Abe nie widzialem od 2005 roku:/ 03.06.10, 17:42 Wiesz cos, co sie z nia dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 17:49 felicia napisała: > Dziękuję za pamięć Egzemplarza kodeksu Boziewicza jeszcze nie odnalazlem. Ciesze sie, ze damy takze nie maja zdolnosci honorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 21:54 rycho7 napisał: > Egzemplarza kodeksu Boziewicza jeszcze nie odnalazlem. Ciesze sie, ze damy takze > nie maja zdolnosci honorowej. www.pbi.edu.pl/book_reader.php?p=1690 Lepiej się cieszyć, niż martwić. F. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:05 I na co mu to, Felicjo? W kodeksie jest sporo o zdolności honorowej, ale o zdolności dyskusyjnej ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:50 dachs napisał: > I na co mu to, Felicjo? > W kodeksie jest sporo o zdolności honorowej, ale o zdolności dyskusyjnej ani słowa. Dyskusja był o tym, czy Żydzi mają zdolność honorową. Posługując się tekstem, który miałam, twierdziłam, że Boziewicz im jej nie odbiera. Zagubiony przez interlokutora egzemplarz im jej nie przyznawał. Ale, jak widzę, tematyka żydowska nie cieszy się wzięciem. I dobrze. F. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 23:33 dachs napisał: > W kodeksie ... o zdolności dyskusyjnej ani słowa. Ja nie mam watpliwosci, ze ze wzgldeu na roznice pogladow nie mam u Ciebie zdolnosci dyskusyjnej. Nie potrzebuje do tego ani Boziewicza ani Szatanicza. Roznice miedzy nami rozwiazuje sie prosto. Wszystkich przyblizyc do Boga, Bog rozpozna swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
spirex1 Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 23:45 Satanitz'a chciales powiedziec -------------- Nie potrzebuje do tego ani Boziewicza ani Szatanicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: melduje nie wykonanie zadania 04.06.10, 00:28 spirex1 napisał: > Satanitz'a chciales powiedziec Nie musze sie oganiac od stada kompleksikow koszernosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:08 Felicia a Ty skad? pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:52 gini napisała: > Felicia a Ty skad? > pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow ode > mnie. Kłaniam się, Gini. Umiałyśmy się różnić, prawda? Z Instim nie mam kontaktu. F. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:59 felicia napisała: > gini napisała: > > > Felicia a Ty skad? > > pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow ode > > mnie. > Kłaniam się, Gini. Umiałyśmy się różnić, prawda? > Z Instim nie mam kontaktu. > F. Wlasnie jakos z Toba i instim umialam sie roznic ,byl tu pare miesiecy temu, ale przelotem. jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. . Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 22:35 dachs napisał: > Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie znikały > Im mniej chamienia tym lepiej Oczywiscie ze watki nie powinny znikac. A propos znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac' swoje - dokonane wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly niezbyt trafne ... W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac np. na tytul nieomylnego Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w archiwum po wieczne czasy I to jest plus tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 22:38 t_ete napisała: > dachs napisał: > > > Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie zn > ikały > > > > Im mniej chamienia tym lepiej Oczywiscie ze watki nie powinny znikac. A propo > s > znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac' swoje - dokonane > wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly niezbyt trafne ... > W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac np. na tytul > nieomylnego Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo > Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w archiwum po > wieczne czasy I to jest plus > > tete z tym, ze co do forum nie ma pewnosci, bylo tam wielu forumowych cenzorow, ktorzy usuwali archiwalne watki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 23:23 t_ete napisała: > dachs napisał: > > > Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie zn > ikały > > > > Im mniej chamienia tym lepiej Oczywiscie ze watki nie powinny znikac. A propo > s > znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac' swoje - dokonane > wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly niezbyt trafne ... > W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac np. na tytul > nieomylnego Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo > Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w archiwum po > wieczne czasy I to jest plus Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda niektórzy co pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu ja się dziwię ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Snajper 04.06.10, 09:23 snajper55 napisał: > Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda niektórzy c > o > pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu ja się dziwię ? Czytalam wpis na blogu 31 maja - gdy pojawily sie pierwsze informacje o tym ze Rosja nie wyrazila zgody na upublicznienie zapisow ; bloger napisal histerycznie ze Tusk popelnil zdrade stanu ; nie wiem czy zmienil tekst tego samego dnia gdy pojawily sie informacje ze zapisy zostana upublicznione czy pozniej ; teraz - widnieje ten sam tytul - tekst jest zlagodzony ; komentarze sa ostre Ale niestety - nie zrobilam 'zrzutu', udowodnic sie nie da ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czek in blanco schowali do sejfu 04.06.10, 10:22 t_ete napisała: > Rosja nie wyrazila zgody na upublicznienie zapisow Rosja przywolala zapisy Konwencji Chicagowskiej. Nie dala podstaw do ignorowania tych zapisow. Nie wziela na siebie odppowiedzialnosci za upublicznienie. Czytanie to bardzo trudna sztuka. Czytanie klamstw pismakow to miszczostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 12:34 snajper55 napisał: > Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda > niektórzy co pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu > ja się dziwię ? Oczywiście. Blog to nie forum. Blog jest kawałkiem sieci przypisanym do określonej osoby. Nie jest on właścicielem tej przestrzeni, ale może ją kształtować, jak mu się żywnie podoba. Za materiały na niej zamieszczane odpowiada właściciel, który jest redaktorem (bo nie koniecznie autorem) i administratorem równocześnie. Może robić z nimi co chce i kiedy chce, gdyz ma cały czas nieogramiczone prawo dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ze Scanem, Snajperem, Dachsem, Wikulem.. 03.06.10, 16:11 ..nie liczac pan, ktorych jest wiecej , wiec z tego tylko powodu ich nie wymieniam, roznie sie w pogladach politycznych, spolecznych i wreszcie rozni nas tzw swiatopoglad a wyzwisk nigdysmy nei wymieniali Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 spokoj wieczny 03.06.10, 17:50 corkazacheusza napisała: > byloby normalnie Takie normalnie to jest na cmentarzu jak wandale nagrobkow nie zniszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: spokoj wieczny 04.06.10, 04:07 rycho7 napisał: > corkazacheusza napisała: > > > byloby normalnie > > Takie normalnie to jest na cmentarzu jak wandale nagrobkow nie zniszcza. poki co,to mozna pomarzyc o niebieskich migdalach, jak mawiali na moim podworku Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 17:52 corkazacheusza napisała: > byloby normalnie I tak już jest dużo normalniej niż jeszcze niedawno. S. Odpowiedz Link Zgłoś
spirex1 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 23:17 Bylo by jeszcze piekniej gdybys adresowala do kogo trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:02 Chamstwo to nie tylko wulgarne pyskówki. Podobną rolę ja wulgaryzmy odgrywają też zdrobnienia. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:17 jureek napisał: > Chamstwo to nie tylko Chamstwo to to co otacza nadmiernie rozdete ego. Chamstwo nie jest stanem lecz relacja. Ksiezniczka na ziarnku grochu cierpi na SWA nadwrazliwosc. Bardzo lubie cieplych prostych ludzi = chamow. Nienawidze jadania g.wna zlota lyzeczka po francusku z muchami w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:48 rycho7 napisał: > Chamstwo to to co otacza nadmiernie rozdete ego. > > Bardzo lubie cieplych prostych ludzi = chamow. Nienawidze jadania g.wna zlota > lyzeczka po francusku z muchami w nosie. chetnie sie podpisuje pod tak rozumianym okresleniem chamstwa na forum. a jak nazwiesz jesli do tego rozdetego ego dochodza tzw.wulgaryzmy slowne? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nieporadnosc argumentacyjna 04.06.10, 10:57 corkazacheusza napisała: > a jak nazwiesz jesli do tego rozdetego ego dochodza > tzw.wulgaryzmy slowne? Od dawna propaguje to co w tytule. Ja najbardziej boje sie tych, ktorzy nie maja nic do stracenia. Wole aby na mnie bluzgali a nie znienacka mordowali. Werbalizacja traumy rozladowywuje stres. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Rycho 04.06.10, 10:49 Mysle jednak ze nie mam much w nosie Nie jestem tez ksiezniczka na ziarnku grochu a tym bardziej na kaszy mannej. Prosty czlowiek nie rowna sie cham ; szacunek dla drugiego czlowieka nie zawsze wyraza sie piekna polszczyzna.Juz wole zeby mnie potraktowano 'grubo' ale z serdecznoscia niz podbitymi zimna nienawiscia okraglymi slowkami. Chamstwo w 'wydaniu salonowym' jest chamstwem podwojnym. tete Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: Rycho 04.06.10, 10:52 t_ete napisała: > Chamstwo w 'wydaniu salonowym' jest chamstwem podwojnym. > > tete > co najmniej podwojnym Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rycho 04.06.10, 11:02 t_ete napisała: > Mysle jednak ze nie mam much w nosie Przepraszam, uderzajac nie zauwazylem nozyc na stole. > niz podbitymi zimna nienawiscia okraglymi slowkami. Zatoczylismy krag. Wroc do swojego postu wstepnego. Czego oczekujesz? Po czesku wyraza sie to: dej se klid (daj sobie ukojenie). Tylko zwroc uwage do kogo jest to kierowane. Do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete :) 04.06.10, 12:18 rycho7 napisał: > Przepraszam, uderzajac nie zauwazylem nozyc na stole. Podlozyles je przed uderzeniem > Zatoczylismy krag. Wroc do swojego postu wstepnego. Czego oczekujesz? Przede wszystkim by nie obrazac ... nie wysmiewac ; troche wiecej szacunku (nawzajem) ; moze ciut dobrej woli zmiksowanej z cierpliwoscia ? > dej se klid Bardzo ladnie brzmi Sprobuje ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Jureek 04.06.10, 10:39 Masz racje. Wlsciwie wszystko czego nie uzylibysmy w realu, w normalnej rozmowie nie chcac sie na zarzut 'chama' narazic Wiem ze forum nie real ale ja jednak mam poczucie ze rozmawiam z ludzmi. tete Odpowiedz Link Zgłoś