Dodaj do ulubionych

Byloby pieknie :)

03.06.10, 11:06

internetbezchamstwa.pl/
Byloby pieknie choc ... moze niektorym straszliwie nudno wink
Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ?

tete
Obserwuj wątek
    • wyluzowana.kaczka Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 11:07
      Powodzenia w misji.wink
    • rycho7 ksiezniczka na ziarnku grochu 03.06.10, 11:10
      t_ete napisała:

> Aquanet bez wulgarnych pyskowek moglby istniec ?

Szela przebojowo zajal se tym tematem. Ale jak zwykle nie dali dokonczyc "pila
      rzneli". Kolejny partacz Endloesung.
      • rycho7 litania pieknoducha 03.06.10, 11:13
        rycho7 napisał:

> Kolejny partacz Endloesung.

Tez bym chcial byc piekny, mlody, zdrowy, bogaty, kochany, kochajacy i co mi tam
        jeszcze slina na jezyk przyniesie.
        • marouder.eu A moglo tak byc, Rychujku! 03.06.10, 11:16
          Tyle, ze Rychujek postanowil sie sam, wlasnym przemyslem i sumptem wybudowacsmile
    • marouder.eu Moglby:) 03.06.10, 11:13
      Ba, ale skoro administracja wymyslila sobie FAQ jako sciek?
      W zasadzie malo kto tu teraz zemsci i przeklina poza mielonym i jego
      przydupasem, Hieniauncertain
      • snajper55 Re: Moglby:) 03.06.10, 13:06
        marouder.eu napisał:

> Ba, ale skoro administracja wymyslila sobie FAQ jako sciek?

To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli moderatora na
        Aqua (nazywającego się wtedy inaczej) i dzięki temu powstał tutaj ściek.
        Konsekwencją tego było przeniesienie Aqua do kategorii specjalne. Winisz
        administrację, że dotrzymuje umowy i nie daje to moderatora ?

S.
        • t_ete Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 13:14
          czy dawniej - na Forum Aktualnosci - byl moderator ?

naprawde nie pamietam ...

tete
          • snajper55 Re: Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 13:22
            t_ete napisała:

> czy dawniej - na Forum Aktualnosci - byl moderator ?
            >
            > naprawde nie pamietam ...

Kiedyś (gdy wprowadzano moderatorów na fora... wrażliwe) wprowadzono niejakiego
            Szacika. He, he. Ale była zabawa. Szacik w końcu w desperacji zaczął wycinać
            własne posty. wink Ale Szacik zachowywał się jak słoń w składzie porcelany, więc
            dostał za swoje. Ale wszystko było kulturalnie i (prawie) bez łamani regulaminu.
            wink Potem były długie dyskusje i administracja zgodziła się na eksperyment, czyli
            zostawienie bardzo aktywnego, w sporej części politycznego forum bez moderatora.
            Do dziś tę obietnicę dotrzymuje.

Tak ja to pamiętam. Kto chce, może pogrzebać w archiwum.

S.
            • rycho7 Re: Pytanie do Snajpera :) 03.06.10, 14:03
              snajper55 napisał:

> Tak ja to pamiętam.

Ja pamietam mniej wiecej tak samo.

Poczatkowe proby cenzurowania byly absolutnie zenujace. Ciezkie wpadki miewal
              nawet wczesniej sam Tebe, z polki pod samym sufitem.
        • rycho7 zale niedocenionego admilicjanta 03.06.10, 13:35
          snajper55 napisał:

> To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli moderatora

Jak zwykle kula w plot. Tam gdzie nie mialem wplywu na moje chcenie juz nie
          bywam. Rozumiem, ze tu tez bys chcial abym juz nie bywal.

Jestes blizej zlobu to mozez celniej narzygac.

> administrację, że dotrzymuje umowy

Agora nigdy zadej umowy nie dotrzymywala. Macie szkoleniowe seanse nienawisci
          aby zawodzic inaczej?

Tu sa tak bez sensu kasowania, banowania, ze najlepiej w ogole nie przejmowac
          sie, ze deszcz pada.
        • dachs Re: Moglby:) 03.06.10, 13:49
          snajper55 napisał:

> To nie administracja wymyśliła ściek. To forumowicze nie chcieli
          > moderatora na Aqua (nazywającego się wtedy inaczej) i dzięki temu
          > powstał tutaj ściek.
          > Konsekwencją tego było przeniesienie Aqua do kategorii specjalne.
          > Winisz administrację, że dotrzymuje umowy i nie daje to moderatora ?

Żeby nie dawała... ale ciągnie ginie a to jakiś post, a to jakiś wątek, a to
          kogoś zabanują.
          Jak już to już. Klikanie też powinno tu być nieskuteczne.
          • snajper55 Re: Moglby:) 03.06.10, 14:10
            dachs napisał:

> Żeby nie dawała... ale ciągnie ginie a to jakiś post, a to jakiś wątek, a to
            > kogoś zabanują.
            > Jak już to już. Klikanie też powinno tu być nieskuteczne.

Nie. Co innego moderator czytający posty i usuwający te, które łamią regulamin,
            a co innego dyżurny, reagujący na klikanie i czytający tylko to, co zostało
            kliknięte ileś razy. Gdyby był tu moderator, to żadnego ścieku by nie było.
            Obiecano jedynie brak moderatora. Banowaniem też nie moderator się zajmuje,
            tylko administracja lub automat.

S.
    • t_ete nie misja ... 03.06.10, 11:29
      tak mi sie tylko zamarzylo smile

sloneczny poranek, niebo blekitne
      dyskusje na Aqua ... jak ludzie z ludzmi - z uszczypliwoscia, ironia i
      zlosliwosciami w granicach dobrego smaku ;

nick - to(tez) czlowiek smile

tete

• wyluzowana.kaczka Re: nie misja ... 03.06.10, 11:38
        Wszystko zalezy od interlokutora. Z toba nie uzylbym jezyka, ktorego
        musze uzyc,jesli chce (to ostatecznosc!) wymienic opinie z menda i
        kapusiem, a znow taka wydawaloby sie cicha woda amamit uzywa jezyka
        ulicy, i to nie byle jakiej,ale najgorszego autoramentu. Czy uzywanie
        spokojnej i wygladzonej polszczyzny w dialogu z taka kobita to
        element dobrego wychowania,czy strachu przed jeszcze gorszym stekiem
        inwektyw?wink)
        • marouder.eu Zaatakowales wszystkich, pierwszy, ktorzy ci.. 03.06.10, 11:48
          ..dobrze zyczyli, a teraz lzesz, mielony Kotlecie, sugerujac, ze to ciebie ktos
          atakowal pierwszysmile
          • snajper55 To nie tak 03.06.10, 13:08
            marouder.eu napisał:

> ..dobrze zyczyli, a teraz lzesz, mielony Kotlecie, sugerujac, ze to ciebie ktos
            > atakowal pierwszysmile

Pozarski wszedł tutaj gdy już trwały nawalanki jednych z drugimi, trzecimi i
            czwartymi. On się jedynie włączył w ogólną bijatykę.

S.
            • wyluzowana.kaczka Re: To nie tak 03.06.10, 13:10
              Ech, Snajpku, nie odpowiadaj kapusiowi i mendzie. Ja tak lubie jak on
              sie pieni.
              • snajper55 Re: To nie tak 03.06.10, 13:15
                wyluzowana.kaczka napisała:

> Ech, Snajpku, nie odpowiadaj kapusiowi i mendzie. Ja tak lubie jak on
                > sie pieni.

Ja nie uważam Maroudera za kapusia i mendę. Zresztą nawet mendom czasem
                odpowiadam. wink

S.
                • wyluzowana.kaczka Re: To nie tak 03.06.10, 13:17
                  No widzisz, Snajpku, ty nie uwazasz, ja uwazam, ale przecie to naszego
                  wzajemnego stosunku nie zmienia. Po prostu uwazamy inaczej.wink
            • marouder.eu Jak nie tak, jak tak!Zanim pierwsze slowo.... 03.06.10, 13:18
              ... tu wystukal, poznal dr D i ten go na swoje i nasze nieszczesci tu zainstalowal!
        • t_ete nie wiem kto to 03.06.10, 12:27
          'kapus' czy 'menda'... jestem przeciwniczka nadawania takich 'stempli'

Chwilami zastanawiam sie 'o co chodzi' w slownych przepychankach ? pewnie wynikaja z doswiadczen z forumowej przeszlosci dyskusyjnej, byc moze sa zrozumiale dla innych uczestnikow, dla mnie nie bardzo.

Pojawiajace sie inwektywy -mozna uznac za nieistniejace , traktowac jak szum albo 'nieodlacznik' charakterystyczny dla osoby ktora je wypowiada ... czyli przyjmowac 'dyskutanta' z calym dobrodziejstwem inwentarza'(i chyba tak sie dzieje na forum)

Kazdy czlek ma swoj 'prog wybuchu', nawet najspokojniejszy moze w koncu w pasje wpasc ; w realu - normalne ...

Ale gdy sie pisze - to przeciez jest chwila na zastanowienie ; czasem sekundy wystarcza - by 'zeszlo powietrze' - choc troche smile

Czy 'brak wulgarnego odwetu' wynika z dobrego wychowania czy ze
          strachu przed jeszcze gorszym stekiem obelg ? Nie wiem. Moze tez z checi 'ucywilizowania' dyskutanta w celu podniesienia poziomu dyskusji, powrotu do meritum ?

A moze z checi bycia w zgodzie z soba. Przeciez to jest jak wizytowka smile Kazdy pracuje na swoja.

tete
          • wyluzowana.kaczka Re: nie wiem kto to 03.06.10, 12:40
            Wystarczy pare miesiecy, co ja mowie, pare dni, na tym forum, zeby
            sie zorientowac kto jest kto i jakie ma preferencje polityczno-
            lingwistyczne. Jedyny szkopul to domyslic sie, co sie skrywa pod
            czesto barokowym slowotokiem niektorych uczestnikow tego forum.wink
            • t_ete preferencje polityczne 03.06.10, 13:11
              chyba najlatwiej smile bo przeciez stale sa biezace polityczne tematy

'kto jest kto ? ' ... trudniej

'dlaczego ?' ... w sferze domyslow i opatrzone bledem

tete

• gini Re: a to dobre forum bez moderatora 03.06.10, 13:15
                Kto w takim razie wycina cale watki, kto banuje?Ufoludki z pewnoscia.
              • wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:15
                No moze rzeczywiscie nie: kto jest kto, ale kto jest z kim.wink))
                • snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:48

> No moze rzeczywiscie nie: kto jest kto, ale kto jest z kim.wink))

No, akurat Ty chyba do żadnej gildii nie należysz. Chyba jako jeden z
                  nielicznych. Może to jedna z przyczyn tego, co pisał Marouder.

S.
                  • wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 13:56
                    Nie wiem,co pisal kapus i menda,ale to jest dokladnie to,o czym pisze
                    od samego poczatku: nie naleze do zadnej gildii i to boli tych,ktorzy
                    naleza i odwoluja sie do lojalnosci i dyscypliny wewnatrzpartyjnej,
                    zamiast do wlasnej, indywidualnej oceny. Probowalem swoich sil w
                    Sitwe,ale to bylo ponad moje watle sily.wink)
                    • snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 14:07

> Nie wiem,co pisal kapus i menda,ale to jest dokladnie to,o czym pisze
                      > od samego poczatku: nie naleze do zadnej gildii i to boli tych,ktorzy
                      > naleza i odwoluja sie do lojalnosci i dyscypliny wewnatrzpartyjnej,
                      > zamiast do wlasnej, indywidualnej oceny. Probowalem swoich sil w
                      > Sitwe,ale to bylo ponad moje watle sily.wink)

To Ci go zacytuję. wink

"Zaatakowales wszystkich, pierwszy, ktorzy ci dobrze zyczyli"

S.
                      • wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 14:12
                        Wlasnie, wlasnie. Prawdziwy Kosciol Dobrej Woli (albo Dobrych
                        Zyczen).wink)
                        • gini Re: kulturalny borsuk i jego przyjaciel cenzor sna 03.06.10, 14:22
                          Re: Cos tzkiego ,bronek dostal prztyczka w nochal
                          dachs 03.06.10, 13:40 Odpowiedz
                          gini napisała:

> Niech przyjedzie do Belgii ,dostanie poprawke

Dssz mu swoje stringi?
                        • snajper55 Re: preferencje polityczne 03.06.10, 17:05

> Wlasnie, wlasnie. Prawdziwy Kosciol Dobrej Woli (albo Dobrych
                          > Zyczen).wink)

Eee, przesadzasz. Ludzie przyzwyczajeni do gildii oburza atakowanie tych,
                          których powinno uważać się za członków tej samej partii.

S.
                          • wyluzowana.kaczka Re: preferencje polityczne 03.06.10, 17:17
                            Include me out, jak mawial Samuel Goldwyn. wink
          • snajper55 Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:14
            t_ete napisała:

> A moze z checi bycia w zgodzie z soba.

Wydaje mi się, że to jest główna przyczyna. Taki X, czy taka Y, w realu musi
            udawać kulturę i ogładę towarzyską. W sieci, korzystając z dobrodziejstwa
            anonimowości, może w końcu zdjąć maskę i pokazać swą prawdziwą twarz chama czy
            wulgarnej mendy. Czy ktokolwiek w realu tak się zachowuje jak niektórzy na tym
            forum ? W końcu menele na forum raczej nie piszą.

S.
            • wyluzowana.kaczka Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:20
              Tez tak kiedys myslalem,ale poznalem pare osob z wirtualu w realu i
              sparawa nie jest w 100% pewna. Mozna byc ugladzonym swietoszkiem na
              forum i chamem w realu,jak i odwrotnie. Czlowiek to skomplikowana
              maszynka jest wlasnie.wink
              • snajper55 Re: nie wiem kto to 03.06.10, 13:37

> Tez tak kiedys myslalem,ale poznalem pare osob z wirtualu w realu i
                > sparawa nie jest w 100% pewna. Mozna byc ugladzonym swietoszkiem na
                > forum i chamem w realu,jak i odwrotnie. Czlowiek to skomplikowana
                > maszynka jest wlasnie.wink

No tak, ale w zasadzie napisałeś to samo. W sieci zdejmujemy maskę (jeśli mamy
                co zdejmować). To nie musi być maska kultury. To może być maska chamstwa.

S.
            • t_ete frustracja 03.06.10, 13:33
              'menele' nie pisza smile

moze ktos - kto nie potrafi w inny sposob wyladowac negatywnych emocji - robi to
              wlasnie na forum ... co prawda lepsze to niz gdyby zone/dzieci tlukl albo cos
              gorszego jeszcze wink

w realu ludzie odreagowuja stres w przerozny sposob - moze ta forumowa bitwa na
              wulgarne kleksy - jest w rozumieniu niektorych rownie bezpieczna jak paintball ;
              w koncu - nie widza siebie nawzajem, chronia ich nicki, nikogo nie mozna
              'naprawde' zranic bo to wszystko jest wirtualne ...

A ja jestem przekonana ze mozna mocno zranic choc to
              wirtualny swiat sad

tete
              • snajper55 Re: frustracja 03.06.10, 13:46
                t_ete napisała:

> moze ktos - kto nie potrafi w inny sposob wyladowac negatywnych emocji - robi to
                > wlasnie na forum ... co prawda lepsze to niz gdyby zone/dzieci tlukl albo cos
                > gorszego jeszcze wink

Nie potrafi inaczej wyładować negatywnych emocji ? Ja bym napisał, że w
                realu nie może w ten sposób wyładować negatywnych emocji, więc robi to
                tutaj. To chyba chęć takiego odreagowywania jest decydująca, a nie miejsce,
                gdzie się to robi ?

> w realu ludzie odreagowuja stres w przerozny sposob - moze ta forumowa bitwa na
                > wulgarne kleksy - jest w rozumieniu niektorych rownie bezpieczna jak paintball
                > ;
                > w koncu - nie widza siebie nawzajem, chronia ich nicki, nikogo nie mozna
                > 'naprawde' zranic bo to wszystko jest wirtualne ...

Ja widzę istotne różnice między painballem o wyzywaniem na forum - intencje i
                zasady. Celem chama na forum jest zranienie przeciwnika. Wszelkimi metodami, nie
                stosując żadnych zasad. Wolna amerykanka ?

> A ja jestem przekonana ze mozna mocno zranic choc to
                > wirtualny swiat sad

Oczywiście, że można. Choć znając osobę jedynie z forum jest to dość trudne.
                Zazwyczaj.

S.
          • rycho7 internetowe prawo ... [jakiegostam] 03.06.10, 13:47
            t_ete napisała:

> Pojawiajace sie inwektywy -mozna uznac za nieistniejace

Psycholodzy (chyba spoleczni) opisali to juz jako przyznanie sie do porazki
            merytorycznej w dyspucie z pozorem zachowania twarzy wobec samego siebie. To tak
            jak Hasz lusterkiem oglada sobie IQ 19,5 cm.

> A moze z checi bycia w zgodzie z soba.

Jest takze kwestia szacunku do ludzi. Pod budka z piwem nie wypada towarzystwa
            traktowac z gory.
            • snajper55 Re: internetowe prawo ... [jakiegostam] 03.06.10, 13:50
              rycho7 napisał:

> Psycholodzy (chyba spoleczni) opisali to juz jako przyznanie sie do porazki
              > merytorycznej w dyspucie z pozorem zachowania twarzy wobec samego siebie. To tak
              > jak Hasz lusterkiem oglada sobie IQ 19,5 cm.

Świetnym, wprost książkowym przykładem takiego zachowania jest Oleg. Gdy widzi,
              że nie ma racji, to zaczyna ubliżać.

S.
    • snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:16
      t_ete napisała:

Kiedyś istniał, tak więc może istnieć.

S.
      • wyluzowana.kaczka Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:21
        Kiedy istnial? Bo sprawdzalem w archiwum od samego poczatku i wulgarnie
        sie tu dzialo od zawsze,choc nie tak intesywnie jak ostatnimi laty.
        • snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 13:35

> Kiedy istnial? Bo sprawdzalem w archiwum od samego poczatku i wulgarnie
          > sie tu dzialo od zawsze,choc nie tak intesywnie jak ostatnimi laty.

Wtedy, kiedy inaczej się nazywał. Ale może po prostu nie pamiętam wulgaryzmów i
          może idealizuję pierwsze lata istnienia tego forum. Zdaję sobie sprawę z
          możliwości takiego zafałszowania.

Czy w czasie Kwietnych Wojen były wulgarne ataki ? Jak to pamiętacie ? Paru ich
          uczestników jeszcze tu pisuje. Palcem nie będę wytykać. wink

S.
          • t_ete Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:06
            snajper55 napisał:

> Czy w czasie Kwietnych Wojen były wulgarne ataki ? Jak to pamiętacie ?

Ja pewnie tez idealizuje bo wiecej bylo dobrego niz zlego smile

Pamietam ze od poczatku watkow ktore nie byly poswiecone dyskusjom na tematy
            spoleczno-polityczne - byli na forum ich zdecydowani przeciwnicy ktorzy dawali
            wyraz swojemu niezadowoleniu ze ... watki takie 'zasmiecaja forum', ze
            'przeszkadzaja'... do dzisiaj nie wiem dlaczego cos takiego moglo komukolwiek
            przeszkadzac ?... moze jedynie tym ze watki mialy magie przyciagania - masa
            ludzi chciala w nich pisac - i byly to czesto prawdziwe 'literackie uczty' smile
            Moze wiec zazdrosc ? Ale przeciwnicy, nawet twardzi - czynili to w sposob dosc
            przyzwoity. Ironizowali, podsmiewali sie. Czasami pojawiala sie ostra /chamska
            wypowiedz ale chyba jednak nie wulgarna ...

Gdy konflikt nabral mocy, pojawiali sie 'grasanci' - z jezykiem roznym -
            wyraznie w celu 'podkrecenia' sporu czy 'napuszczenia' ludzi na siebie ; a gdy
            'wojna kwietna' rozpetala sie na calego - ostro sobie uczestnicy przykladali -
            pamietam jednak ze nie byl to rynsztok ... Przeciez wielu z nich - nawet w
            trakcie konfliktow - oddawalo sobie szacunek.

Moze to i lepiej ze pamietam dobro przede wszystkim ?

tete

• rycho7 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:24
              t_ete napisała:

> byly to czesto prawdziwe 'literackie uczty'

Dla mnie sa to basinie o Zlotym Wieku, Madejowym Lozu i Zelaznym Wilku.

Zaczalem mniej wiecej w tamtym czasie. Ale odnosze wrazenie, ze odbywalo sie to
              na zamknietych forach a nie na otwartym publicznym forum Aktualnosci. Ja sie
              nigdy nie pokalalem zboczeniem na forum zamkniete, no i do tej pory zostalem
              hetero. Dlatego zapewne sugeruja mi pedofilie, ateizm i komunizm polpotowski.

> trakcie konfliktow - oddawalo sobie szacunek.

Wole wspolczesna szorstka szczerosc. Pamietam, ze wtedy stracilem zbyt wiele
              czasu na nikomu niepotrzebne dlugie i cyzelowane polemiki. Prosciej jest raz z
              byka. Doceniam gdy szanuje siebie.
        • t_ete Opinia Snajpera 03.06.10, 13:40
          jest bardziej obiektywna niz moja. Snajper byl wczesniej na F.Aktualnosci.

Ja pamietam ze pojawialy sie z rzadka jakies wulgarne zaczepne wystepy (bywalo
          ze goscinne - z Forum Swiat czy Kraj). Ale w tamtych - 'zamierzchlych czasach'wink
          - nawet polityczni przeciwnicy traktowali sie z szacunkiem.

tete
          • rycho7 Re: Opinia Snajpera 03.06.10, 13:52
            t_ete napisała:

> - nawet polityczni przeciwnicy traktowali sie z szacunkiem.

Az tak nie dostrzegasz gry pozorow? W tych zamierzchlych czasach pamietam jak
            wszedlem w role tanczenia jak mi graja. To uwazasz za wymiane pogladow? To idz
            na Salon6na9para15.

W tamtych czasach zapamietalem brak szacunku u przeciwnikow.
    • dachs Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 14:58
      t_ete napisała:

>
      > internetbezchamstwa.pl/
      > Byloby pieknie choc ... moze niektorym straszliwie nudno wink

Nie mógłby bez. smile I nigdy nie istniał.
      Także w sielankowych, kwietnych czasach zdarzały się ostre pyskówki między
      Perłą, a Sama Wiesz Kim, które eskalowały w prawdziwe obrzucanie się błotem, gdy
      włączała się sprzymierzona płeć piękna i delikatna. I tak szło równo, sam byłem
      na ogół na pierwszej linii.
      Jedyna dwa niki, którym nie jestem w stanie przypisać żadnej wulgarnej (ani
      nawet ostrej) wypowiedzi to Ty i Abe.
      Snajper tu w innym miejscu napisał"
      "Celem chama na forum jest zranienie przeciwnika. Wszelkimi metodami, nie
      stosując żadnych zasad."
      Ja bym to sformułował inaczej:
      Celem na forum jest zranienie przeciwnika. Cham nie wie, że wulgarne metody są
      mało skuteczne, zresztą nie zna innych metod. Więc rani przeciwnika, waląc go
      orczykiem.
      Osobiście uważam to za naturalne. Przeciwnika należy ranić.

Dopiero w tym miejscu powstaje kwestia zasadnicza - kto jest przeciwnikiem i
      dlaczego aż tyle osób uważa innych za przeciwników?
      Ale to jest bolączka nie tylko forum, a raczej ogólnopolska.
      Ktoś myśli inaczej - przeciwnik.
      A jeszcze częściej: nie rozumiem co mówi - wróg.
      W realu to bolesne, w wirtualu raczej śmieszne. Czasem nawet prowadzi do
      interesujących efektów. Najlegendarniejszy wątek tego forum powstał dlatego, że
      jedna z uczstniczek nie potrafiła zrozumieć pewnej prostej formuły logicznej, a
      jej przyjaciele - wbrew wiedzy jaką sami posiadali - próbowali dowieść
      intelektualnie jej punktu widzenia.
      Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie znikały
      smile
      • rycho7 moje interesy sa ponad wszystko 03.06.10, 15:33
        dachs napisał:

> Przeciwnika należy ranić.

Hammurabi uwazal, ze przeciwnika nalezy wykorzystac. Moze dlatego Hammurabi
        zaszedl wyzej od Ciebie Borsuku.

Mnie czasami ale na szczescie nienatretnie nachodzi pytanie, jak unicestwie
        wszystkich przeciwnikow to kto mnie bedzie nosil w lektyce.

> Dopiero w tym miejscu powstaje kwestia zasadnicza - kto jest przeciwnikiem i
        > dlaczego aż tyle osób uważa innych za przeciwników?

Wiem ale nie powiem. Najpierw szacunek dla moich wszy.
      • felicia Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 16:18
        dachs napisał:

> Jedyna dwa niki, którym nie jestem w stanie przypisać żadnej
        wulgarnej (ani
        > nawet ostrej) wypowiedzi to Ty i Abe.

Dziękuję za pamięć, Borsukusmile
        F.
        • dachs Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 17:40
          felicia napisała:

> Dziękuję za pamięć, Borsukusmile

Przepraszam Cię Felicjo. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że miałem na
          myśli tzw. "twarde jądro" zwalczjących się stron.
          • felicia Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 21:49
            dachs napisał:

> Przepraszam Cię Felicjo. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że
            miałem na
            > myśli tzw. "twarde jądro" zwalczjących się stron.
            >
            Oczywiście żartowałam, ale osób potrafiących polemizować bez
            prymitywnych zagrywek było tu niegdyś więcej, dużo więcej.
            F.
        • marouder.eu Abe nie widzialem od 2005 roku:/ 03.06.10, 17:42
          Wiesz cos, co sie z nia dzieje?
        • rycho7 melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 17:49
          felicia napisała:

> Dziękuję za pamięć

Egzemplarza kodeksu Boziewicza jeszcze nie odnalazlem. Ciesze sie, ze damy takze
          nie maja zdolnosci honorowej.
          • felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 21:54
            rycho7 napisał:

> Egzemplarza kodeksu Boziewicza jeszcze nie odnalazlem. Ciesze sie, ze
            damy takze
            > nie maja zdolnosci honorowej.

www.pbi.edu.pl/book_reader.php?p=1690
            Lepiej się cieszyć, niż martwić.
            F.
            • dachs Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:05
              I na co mu to, Felicjo?
              W kodeksie jest sporo o zdolności honorowej, ale o zdolności dyskusyjnej ani słowa.
              • felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:50
                dachs napisał:

> I na co mu to, Felicjo?
                > W kodeksie jest sporo o zdolności honorowej, ale o zdolności
                dyskusyjnej ani słowa.
                Dyskusja był o tym, czy Żydzi mają zdolność honorową. Posługując się
                tekstem, który miałam, twierdziłam, że Boziewicz im jej nie odbiera.
                Zagubiony przez interlokutora egzemplarz im jej nie przyznawał.
                Ale, jak widzę, tematyka żydowska nie cieszy się wzięciem. I dobrze.
                F.
              • rycho7 Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 23:33
                dachs napisał:

> W kodeksie ... o zdolności dyskusyjnej ani słowa.

Ja nie mam watpliwosci, ze ze wzgldeu na roznice pogladow nie mam u Ciebie
                zdolnosci dyskusyjnej. Nie potrzebuje do tego ani Boziewicza ani Szatanicza.

Roznice miedzy nami rozwiazuje sie prosto. Wszystkich przyblizyc do Boga, Bog
                rozpozna swoich.
                • spirex1 Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 23:45
                  Satanitz'a chciales powiedziec wink
                  --------------
                  Nie potrzebuje do tego ani Boziewicza ani Szatanicza.
                  • rycho7 Re: melduje nie wykonanie zadania 04.06.10, 00:28
                    spirex1 napisał:

> Satanitz'a chciales powiedziec

Nie musze sie oganiac od stada kompleksikow koszernosci.
            • gini Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:08
              Felicia a Ty skad?
              pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow ode
              mnie.
              • felicia Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:52
                gini napisała:

> Felicia a Ty skad?
                > pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow ode
                > mnie.
                Kłaniam się, Gini. Umiałyśmy się różnić, prawda?
                Z Instim nie mam kontaktu.
                F.
                • gini Re: melduje nie wykonanie zadania 03.06.10, 22:59
                  felicia napisała:

> gini napisała:
                  >
                  > > Felicia a Ty skad?
                  > > pozdrawiam,institorisa przyciagnij, a jak sie nie da to pozdrow
                  ode
                  > > mnie.
                  > Kłaniam się, Gini. Umiałyśmy się różnić, prawda?
                  > Z Instim nie mam kontaktu.
                  > F.

Wlasnie jakos z Toba i instim umialam sie roznic ,byl tu pare
                  miesiecy temu, ale przelotem.
                  jeszcze raz pozdrawiam serdecznie.
                  .
      • t_ete Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 22:35
        dachs napisał:

> Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie znikały
        > smile

Im mniej chamienia tym lepiej smileOczywiscie ze watki nie powinny znikac. A propos
        znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac' swoje - dokonane
        wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly niezbyt trafne ...
        W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac np. na tytul
        nieomylnego smile Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo wink
        Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w archiwum po
        wieczne czasy wink I to jest plus smile

tete
        • gini Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 22:38
          t_ete napisała:

> dachs napisał:
          >
          > > Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko
          wątki nie zn
          > ikały
          > > smile
          >
          > Im mniej chamienia tym lepiej smileOczywiscie ze watki nie powinny
          znikac. A propo
          > s
          > znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac'
          swoje - dokonane
          > wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly
          niezbyt trafne ...
          > W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac
          np. na tytul
          > nieomylnego smile Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo
          wink
          > Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w
          archiwum po
          > wieczne czasy wink I to jest plus smile
          >
          > tete

z tym, ze co do forum nie ma pewnosci, bylo tam wielu forumowych
          cenzorow, ktorzy usuwali archiwalne watki.
        • snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 23:23
          t_ete napisała:

> dachs napisał:
          >
          > > Nie jest więc tak źle. Niech sobie ludzie chamią. Byle tylko wątki nie zn
          > ikały
          > > smile
          >
          > Im mniej chamienia tym lepiej smileOczywiscie ze watki nie powinny znikac. A propo
          > s
          > znikania - wlasnie odkrylam ze blogerzy w S24 moga 'korygowac' swoje - dokonane
          > wczesniej wpisy ... np. gdy okazuje sie ze ich prognozy byly niezbyt trafne ...
          > W swojej naiwnosci nie pomyslalam ze wlasnie tak mozna zapracowac np. na tytul
          > nieomylnego smile Nie wiem czy wszyscy tak robia - ale jeden bankowo wink
          > Na forum nie mozna zmienic raz napisanego postu ... bedzie wisial w archiwum po
          > wieczne czasy wink I to jest plus smile

Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda niektórzy co
          pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu ja się dziwię ?

S.
          • t_ete Snajper 04.06.10, 09:23
            snajper55 napisał:

> Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda niektórzy c
            > o
            > pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu ja się dziwię ?

Czytalam wpis na blogu 31 maja - gdy pojawily sie pierwsze informacje o tym ze
            Rosja nie wyrazila zgody na upublicznienie zapisow ; bloger napisal histerycznie
            ze Tusk popelnil zdrade stanu ; nie wiem czy zmienil tekst tego samego dnia gdy
            pojawily sie informacje ze zapisy zostana upublicznione czy pozniej ; teraz -
            widnieje ten sam tytul - tekst jest zlagodzony ; komentarze sa ostre
            Ale niestety - nie zrobilam 'zrzutu', udowodnic sie nie da ...

tete
            • rycho7 czek in blanco schowali do sejfu 04.06.10, 10:22
              t_ete napisała:

> Rosja nie wyrazila zgody na upublicznienie zapisow

Rosja przywolala zapisy Konwencji Chicagowskiej. Nie dala podstaw do ignorowania
              tych zapisow. Nie wziela na siebie odppowiedzialnosci za upublicznienie.

Czytanie to bardzo trudna sztuka. Czytanie klamstw pismakow to miszczostwo.
          • dachs Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 12:34
            snajper55 napisał:

> Aż wierzyć się nie chce. Jesteś pewna, że mogą zmieniać ? Co prawda >
            niektórzy co pewien czas usiłują nową historię nam pisać, więc czemu > ja się
            dziwię ?

Oczywiście. Blog to nie forum. Blog jest kawałkiem sieci przypisanym do
            określonej osoby. Nie jest on właścicielem tej przestrzeni, ale może ją
            kształtować, jak mu się żywnie podoba. Za materiały na niej zamieszczane
            odpowiada właściciel, który jest redaktorem (bo nie koniecznie autorem) i
            administratorem równocześnie. Może robić z nimi co chce i kiedy chce, gdyz ma
            cały czas nieogramiczone prawo dostępu.
    • marouder.eu Ze Scanem, Snajperem, Dachsem, Wikulem.. 03.06.10, 16:11
      ..nie liczac pan, ktorych jest wiecej , wiec z tego tylko powodu ich nie
      wymieniam, roznie sie w pogladach politycznych, spolecznych i wreszcie rozni nas
      tzw swiatopoglad a wyzwisk nigdysmy nei wymieniali
    • corkazacheusza Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 17:49
      byloby normalnie
      • rycho7 spokoj wieczny 03.06.10, 17:50
        corkazacheusza napisała:

> byloby normalnie

Takie normalnie to jest na cmentarzu jak wandale nagrobkow nie zniszcza.
        • corkazacheusza Re: spokoj wieczny 04.06.10, 04:07
          rycho7 napisał:

> corkazacheusza napisała:
          >
          > > byloby normalnie
          >
          > Takie normalnie to jest na cmentarzu jak wandale nagrobkow nie
          zniszcza.

poki co,to mozna pomarzyc o niebieskich migdalach, jak
          mawiali na moim podworku
      • snajper55 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 17:52
        corkazacheusza napisała:

> byloby normalnie

I tak już jest dużo normalniej niż jeszcze niedawno. smile

S.
    • spirex1 Re: Byloby pieknie :) 03.06.10, 23:17
      Bylo by jeszcze piekniej gdybys adresowala do kogo trzeba.
    • jureek Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:02
      Chamstwo to nie tylko wulgarne pyskówki. Podobną rolę ja wulgaryzmy odgrywają
      też zdrobnienia.
      Jura
      • rycho7 Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:17
        jureek napisał:

> Chamstwo to nie tylko

Chamstwo to to co otacza nadmiernie rozdete ego.

Chamstwo nie jest stanem lecz relacja. Ksiezniczka na ziarnku grochu cierpi na
        SWA nadwrazliwosc.

Bardzo lubie cieplych prostych ludzi = chamow. Nienawidze jadania g.wna zlota
        lyzeczka po francusku z muchami w nosie.
        • corkazacheusza Re: Byloby pieknie :) 04.06.10, 10:48
          rycho7 napisał:

> Chamstwo to to co otacza nadmiernie rozdete ego.
          >
          > Bardzo lubie cieplych prostych ludzi = chamow.
          Nienawidze jadania g.wna zlota
          > lyzeczka po francusku z muchami w nosie.

chetnie sie podpisuje pod tak rozumianym okresleniem chamstwa na
          forum.
          a jak nazwiesz jesli do tego rozdetego ego dochodza
          tzw.wulgaryzmy slowne?
          • rycho7 nieporadnosc argumentacyjna 04.06.10, 10:57
            corkazacheusza napisała:

> a jak nazwiesz jesli do tego rozdetego ego dochodza
            > tzw.wulgaryzmy slowne?

Od dawna propaguje to co w tytule. Ja najbardziej boje sie tych, ktorzy nie maja
            nic do stracenia. Wole aby na mnie bluzgali a nie znienacka mordowali.
            Werbalizacja traumy rozladowywuje stres.
        • t_ete Rycho 04.06.10, 10:49
          Mysle jednak ze nie mam much w nosie smileNie jestem tez ksiezniczka na ziarnku
          grochu a tym bardziej na kaszy mannej.

Prosty czlowiek nie rowna sie cham ; szacunek dla drugiego czlowieka nie zawsze
          wyraza sie piekna polszczyzna.Juz wole zeby mnie potraktowano 'grubo' ale z
          serdecznoscia niz podbitymi zimna nienawiscia okraglymi slowkami.

Chamstwo w 'wydaniu salonowym' jest chamstwem podwojnym.

tete

• corkazacheusza Re: Rycho 04.06.10, 10:52
            t_ete napisała:

> Chamstwo w 'wydaniu salonowym' jest chamstwem podwojnym.
            >
            > tete
            >

co najmniej podwojnym
          • rycho7 Re: Rycho 04.06.10, 11:02
            t_ete napisała:

> Mysle jednak ze nie mam much w nosie

Przepraszam, uderzajac nie zauwazylem nozyc na stole.

> niz podbitymi zimna nienawiscia okraglymi slowkami.

Zatoczylismy krag. Wroc do swojego postu wstepnego. Czego oczekujesz?

Po czesku wyraza sie to: dej se klid (daj sobie ukojenie). Tylko zwroc uwage do
            kogo jest to kierowane. Do Ciebie.
            • t_ete :) 04.06.10, 12:18
              rycho7 napisał:

> Przepraszam, uderzajac nie zauwazylem nozyc na stole.

Podlozyles je przed uderzeniem wink

> Zatoczylismy krag. Wroc do swojego postu wstepnego. Czego oczekujesz?

Przede wszystkim by nie obrazac ... nie wysmiewac ; troche wiecej szacunku
              (nawzajem) ; moze ciut dobrej woli zmiksowanej z cierpliwoscia ?

> dej se klid

Bardzo ladnie brzmi smile Sprobuje ...

tete

• t_ete Jureek 04.06.10, 10:39
        Masz racje.

Wlsciwie wszystko czego nie uzylibysmy w realu, w normalnej rozmowie nie chcac
        sie na zarzut 'chama' narazic smile

Wiem ze forum nie real ale ja jednak mam poczucie ze rozmawiam z ludzmi.

tete

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka