Dodaj do ulubionych

Wczorajsze "Wiadomości" TVP- totalna żenada

09.03.04, 08:14
Rozumiem, że można nie lubic, gardzić, bac sie Samoobrony i Leppera.
Rozumiem, że mozna wielbic Platforme widząc w niej panaceum na wszelkie
polskie problemy.Ale czy WOLNO to glosic dziennikarzom publicznej telewizji???
Ja rozumiem, ze teraz prezesem firmy jest facet z PO. Ale komunizm
i "dworska" TV skończyła sie podobno w 1989/1990...
Ja przynajmniej oczekuje od publicznych mediow maksymalnej bezstronności,
niech dziennikarze pozwole mi samemu wyciagac wnioski z przedstawianych
faktow.Tymczasem uprawiaja oni nachalna, obrzydliwa propagande w najgorszym
wydaniu.
Rację mieli ci, ktorzy mowili, że po odejściu Kwiatkowskiego zmieni sie tylko
proporcja informacji na korzyśc PO, zmieniły sie nie tylko proporcje...
A może (tak się łudzę) to tylko kednorazowy wybryk jakiegos nadgorliwca
bojącego sie o swój stołek...
Obserwuj wątek
    • Gość: wegan Re: Wczorajsze "Wiadomości" TVP- totalna żenada IP: 207.44.154.* 09.03.04, 08:29
      Przeciwnie: to byla najlepsza relama dla Samoobrony. Ludzie dowiedzieli sie, ze
      Lepper cos znaczy w polityce polskiej i PO boi sie..
      • lady_hawk na Jedrka jest to jedyna metoda 09.03.04, 09:57
        Bo ten czlowiek nie prowadzi zadnej wymiany zdan, nie wdaje sie w zadne
        dyskusje. Wyglasza swoje i za to go kochaja. Bo nie liczy sie meritum sporu,
        ludzie slysza pojedyncze sformulowania, dzieki ktorym pozostaje wrazenie,
        ze "dolozyl" znienawidzonym. Lepper bazuje na najbardziej parszywych
        instynktach, zazdrosci i zawisci. A jaki jest poziom intelektualny "sredniej
        krajowej"? Czy mozna z Lepperem walczyc prowadzac wyrafinowana gre salonowa?
        Niestety, otwarte starcie jest jedynym sposobem. sad
        • Gość: sfinx Re: na Jedrka jest to jedyna metoda IP: *.core.lanet.net.pl 09.03.04, 21:44
          Popieram.
          Lepper opanował parę zagrywek z pogranicza socjologii tłumu i tego używa.
          Przykre, ale jak widać jego "wystąpienia" trafiają na podatny grunt. Niestety
          nie najlepiej to świadczy Polakach.
          A zaistniał dzięki poparciu SLD - partii hipokrytów i władzy za wszelką cenę.
    • indris Tradycja "Wiadomości" TVP 09.03.04, 10:18
      W roku 1990, gdy St. Tymiński wyeliminował w 1 turze Tadeusza MAzowieckiego,
      TVP wyemitowała w ramach programów wyborczych filmik o tym, jak to Tytmiński ()
      w Kanadzie) bija żone i głodzi dzieci.
      Przeprosiny wyemitowano po roku albo dwóch, w wyniku procesu sądowego.
      • wilym Re: Tradycja "Wiadomości" TVP 09.03.04, 12:18
        Podobne wpadki w przypadku filmu o braciach Kaczynskich (nie naleze do grona
        ich sympatykow) czy Rydzyku, co to chcial kupic helikopter smile))
        Brak profesjonalizmu, a to sie msci, bo osiaga efekt odwrotny od zamierzonego.
    • dokowski Widziałem na tym forum próbę dyskusji 09.03.04, 16:26
      maaax napisał:

> Ja przynajmniej oczekuje od publicznych mediow maksymalnej bezstronności,
      > niech dziennikarze pozwole mi samemu wyciagac wnioski z przedstawianych
      > faktow.

Okazało się jednak, że temat "jakie powinny być media publiczne" był za trudny
      dla dyskutantów i w ogóle dla naszej forumowej społeczności. Cieszę się więc,
      że ktoś tutaj ma zdanie na ten temat i wie czego "oczekuje od publicznych
      mediów".

Ja osobiście mam inne zdanie, a Twój postulat uważam za utopijny. Media
      publiczne mają tę cechę, że są zarządzane i finansowane przez państwo, w
      przeciwieństwie do mediów prywatnych, które są zarządzane i finansowane przez
      firmy prywatne.

Bezstronne mogą być tylko niektóre media prywatne, te mianowicie, które
      nastawione są na trafianie w gusta osób szukających bezstronności. Od renomy w
      tym względzie zależy utrzymanie swojej klienteli

Media w jakikolwiek sposób uzależnione od państwa nie mają szansy być
      bezstronne, gdyż władze państwowe nie są bezstronne i nie są zainteresowane
      bezstronnością. Media publiczne będą więc zawsze realizować i wspierać
      realizację wybranych przedsięwzięć programu partii rządzących, niezależnie od
      tego, jaki odsetek społeczeństwa oczekuje bezstronności od mediów. Dyskutować
      można z sensem jedynie o tym, które obietnice wyborcze powinny być spełniane
      przy pomocy mediów publicznych, a które nie powinny.

Jeżeli np. jakaś partia obiecuje walczyć z bezrobociem, to po zdobyciu władzy
      nie powinna codziennie nawoływać z telewizora: „kochani biznesmeni, konsumujcie
      mniej a inwestujcie więcej”. Jeśli jednak obiecywała zwiększyć budżet na
      kulturę i sztukę, to część z tych pieniędzy powinna trafić do mediów
      publicznych, aby było w nich więcej kultury i sztuki.

Jeżeli po następnych wyborach wygra partia, która obetnie budżet kultury i
      sztuki, ale zwiększy budżet na naukę i oświatę, to w mediach publicznych
      powinno się pojawić więcej treści popularnonaukowych, a mniej kultury i sztuki.

Osoby, które szukają w mediach bezstronności zawsze wybiorą media prywatne -
      spośród bogatej oferty wolnego rynku mediów - wybiorą te, które z bezstronności
      uczyniły swój główny atrybut przyciągający klientów.
      • Gość: maly wladzio Re: Widziałem na tym forum próbę dyskusji IP: *.aster.pl 09.03.04, 17:06
        Moze pokusisz się na próbę wskazania tych bzstronnych mediów. Ja takich nie
        widzę.Przecież każdy ma swoje interesy i interesiki.
        • dokowski Niektórzy mają tylko jeden interesik: ... 09.03.04, 19:53
          Gość portalu: maly wladzio napisał(a):

> Moze pokusisz się na próbę wskazania tych bzstronnych mediów. Ja takich nie
          > widzę.Przecież każdy ma swoje interesy i interesiki.

... pieniądze. Chcą zarabiać i nie mogą zawieść swoich klientów. Jeżeli jakaś
          gazeta zapewnia swoim czytelnikom sensację i plotki z wyższych sfer, to
          czytelnik tej gazety będzie wściekły, gdy jakiś znajomy zakasuje go na imprezie
          informacją, że Kwaśniewscy mają zamiar się rozwieść, a on o tym nie przeczytał
          w swoim ulubionym brukowcu. Jeśli plotka się potwierdzi, to nasz zawiedziony
          zacznie kupować tego brukowca, którego czytuje znajomy.

Nie wszyscy jednak interesują się takimi pierdami jak towarzyskie życie
          plityków. Są tacy, którzy szukają bezstronności. A więc znajdą się takie
          gazety, które będą chciały zarabiać na takich właśnie klientach, a więc będą
          zaspokajać i takie gusta.

Tam gdzie jest wolny rynek, tam muszą byż też bezstronne media
      • indris Szansa na bezstronność jest TYLKO... 09.03.04, 17:38
        ...w mediach publicznych. Oczywiście TYLKO szansa. Jest oczywista nieprawdą,
        że "Media publiczne będą więc zawsze realizować i wspierać realizację wybranych
        przedsięwzięć programu partii rządzących". Tak nie jest nawet w Polsce, gdzie
        przez cały czas rządów Buzka w publicznej TV rządził całkowicie od partii
        rządzących niezależny Kwiatkowski. Podobnie było, tylko na odwrót, za
        Walendziaka, gdy u władzy był akurat SLD. Opinia Dokowskiego mogła być słuszna
        za czasów Radiokomitetu.
        Nie twierdzę, że taka metoda zapewnienia bezstronności jest najlepsza ani, że w
        ogóle dobra. Ale twierdzę, że można ją ulepszać. A w mediach prywatnych - nie
        mozna, bo właściciel powie po prostu: to jest moje, robię tu co uważam za
        stosowne i proszę się ode mnie odczepić.
        • dokowski I straci czytelników, a wtedy straci pieniądze 09.03.04, 20:19
          indris napisał:

> w mediach prywatnych - nie
          > mozna, bo właściciel powie po prostu: to jest moje, robię tu co uważam za
          > stosowne i proszę się ode mnie odczepić.

Zupełnie nie rozumiesz świata biznesu. Na wolnym rynku każdy popyt znajduje
          swojego dostawcę, który chce na tym popycie zarbić. Skoro jest popyt na
          bezstronność, to musi znaleźć się podaż.

Natomiast media publiczne nigdy nie znajdą motywacji, aby być bezstronne, nawet
          wtedy, gdy władza jest w innych rękach, jak to sam sprytnie wywiodłeś.
      • maaax Media publiczne MOGĄ byc bezstronne, to zalezy od 10.03.04, 07:51
        sposobu zarzadzania nimi- czy kazdy rząd ma bezpośrednią władzę nad nimi. W
        Polsce chore jest także dziennikarswto "dworskie", które często wybiega wprzód
        nie czekając na zalecenia polityków...
        Natomiast beztronnośc prywatnych jest wielce wątpliwa. Jedyną szansą dla opinii
        publicznej jest po prostu pluralizm mediów. Tego w Polsce wbrew pozorom nie ma -
        koncentracja dziennikow lokalnych w ręku niemieckiego koncernu, koncentracja
        lokalnych rozgłoścni w ręku Agory, itp.
        Media poza "mainstreamem" sa nieliczne ,,,,
        • dokowski Jakim cudem? 10.03.04, 09:55
          maaax napisał:

> sposobu zarzadzania nimi

Co ma do tego sposób? Decydują cele i zobowiązania zarządzających - kto im
          płaci i czego oczekuje
    • Gość: Alan Re: Wczorajsze "Wiadomości" TVP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.04, 19:06
      Niezależnie co sobie tutaj wygadujecie na TVP to i tak uważam ją za najbardziej
      miarodajną i obiektywną telewizję informacyjną.
      Jezel chcecie zobaczyć jak robi się naiwnym mętlik w głowie to oglądajcie
      POLSAT. Tam dobiero w wiadomościach robi się pranie mózgów.
      A najbardziej naiwny program to rozmowy na temat gospodarki ( na szczęście w
      późnych godzinach) w których dwóch nawiedzonych (jeden to były kandydat na
      prezydenta RP) prowadzą poważne rozmowy natemat gospodarki i wydarzeń w RP.
      Umiejętność przeinaczania faktów poprzez podawanie wyrywkowych, niepełnych
      informacji ci dwaj panowie opanowali w sposób doskonały. Jest to typowy program
      dla naiwnych i prowadzony w stylu demagogii Leppera.
      Obejrzyjcie sobie tych dwóch cwaniaczków a później pierdzielcie o żenadzie w
      TVP.
    • Gość: Tomson Wolne media to MIT, tak robi każda TV w Polsce!!! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 09.03.04, 19:24
      Kiedyś poprawność polityczną dyktowała partia, partia która jednak miała na
      celu głównie dobro Polski, coprawda różnie im to wychodziło ale... Dzisiejszą
      poprawność polityczną dyktuje banda oligarchów, dbających tylko i wyłącznie o
      własną dupę i międzynarodową finansjerę nie o Polskę.
      Rządy platformersów to kontynuacja mafijnych związków państwa z oligrchami i
      podległości rządu międzynarodowej finansjerze i oddanie resztek polskiej
      gospodarki w obce łapska. Dalsze utrzymanie wysokiego bezrobocia co zapewni
      najbogatszym przedsiębiorcą możliwość terroryzowania i nieludzkiego
      wykożystywania swych pracowników. Podatek liniowy, czyli dalsze bogacenie się
      najbogatszych kosztem najbiedniejszych. Rządy Leppera to odwrotność liberalnego
      armahedonu, władza twardej ręki i chwycenie za mordę złodziei okradających
      państwo. Także twarda polityka wobec UE tam gdzie powinna być twarda, czyli
      żadne Nicee czy odwołania do Boga, lecz interes polskich przedsiębiorstw i
      rolników. To także zmiana naszego wasalnego stosunku do USA.
      Jeszcze do niedawna miałem Leppera za totalnego gbura, oszołoma i kolejnego
      populistę. Jednak widząc nagonkę na Samoobronę we wszystkich mediach, łatwo
      wysnuć banalny wniosek że Lepper nie siedzi w tych różnych złodziejskich
      układach jak reszta sejmu i dlatego rzeczywiście Samoobrona może coś zmienić.
      • Gość: realista Re: Wolne media to MIT, tak robi każda TV w Polsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 00:26
        Rządy Leppera to odwrotność liberalnego
        >
        > armahedonu, władza twardej ręki i chwycenie za mordę złodziei okradających
        > państwo.

Bredzisz - najpierw Lepper chwyci za morde takich lewakow jak ty, zeby pozbyc
        sie konkurencji.
        • Gość: Tomson Jakie ty masz małe pojęcie o polityce... IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 10.03.04, 01:49
          Gość portalu: realista napisał(a):

> Bredzisz - najpierw Lepper chwyci za morde takich lewakow jak ty, zeby pozbyc
          > sie konkurencji.
          Idź dzieciątko spać, późno już i się więcej nie ośmieszaj, dobrze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka