Dodaj do ulubionych

Kaczyński dzieli Polaków

28.06.10, 20:01
Główny zarzut stawiany Jarosławowi Kaczyńskiemu, jeśli pominiemy IVRP, brzmi:

Kaczyński dzieli Polaków

Na nic się zdaje prostowanie i wyjaśnianie, że polityk, a więc i Kaczyński, nie dzieli tylko wykorzystuje podziały i ,że na tym właśnie polega gra w demokrację. Kaczor dzieli i już.

Ale Andrzej Celiński poszedł jeszcze dalej. Potrafi na jednym wydechu wygłosić

Cytat
"Polacy to są właściwie dwa narody". - Mówią tym samym językiem. Odwołują się do tych samych faktów ze swojej historii. Ale z punktu widzenia wartości, jakości stosunków międzyludzkich, najbardziej fundamentalnych celów życia - to są dwa różne narody.

i oskarżyć kaczora o dzielenie Polaków !

Cytat
wideo.gazeta.pl/wideo/10,76023,8074853,__Polityka_Kaczynskiego_i_Rydzyka_tworzy_podzialy__.html

A na deser. Głosuj na Bronka!

Cytat
Bronisław Komorowski jest wspaniałym człowiekiem. Znam go dziesiątki lat. Jest dobrym, ideowym człowiekiem. Dla mnie dosyć miałkim jeśli chodzi o politykę - mówił Andrzej Celiński.
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Dodajmy takze 28.06.10, 20:03
      Tuzy lewicy uwazaja ze blizszy ich pogladom jest Bronek Wtopa. A to przeciez JK
      jest komuchem niby...
      • mate_lot Re: Dodajmy takze 28.06.10, 20:08
        To Ty, Manny, masz problem bo, sądząc z wpisu nie odróżniasz socjaldemokratów
        od komunistów. W tej sytuacji twierdzenie, że Kaczor jest komuchem, dla
        wiekszości zrozumiałe, dla Ciebie brzmi egzotycznie.
        • manny-jestem Re: Dodajmy takze 28.06.10, 20:15
          Mate,

Widzisz ja akurat definicje komunizmu znam dosc dobrze i jesli, wiekszosc
          rzeczywiscie uwaza ze Jk to komuch, to niestety musze stwierdzic ze poziom
          intelektualny wiekszosci daje wiele do zyczenia.
          • rycho7 katolskie zawlaszczenia semantyczne 28.06.10, 20:19
            manny-jestem napisał:

> Widzisz ja akurat definicje komunizmu znam dosc dobrze

Jak dla mnie wystarczy, ze sie zgodzisz, ze JK jest za "nauka spoleczna
            kosciola". Poza tym, ze jest za "solidarnym" czyms tam.
            • manny-jestem Re: katolskie zawlaszczenia semantyczne 28.06.10, 20:32
              Rychu jestes zafobiowany. Fobia do Zydow, katolow, kaczorow. Czy jest cos do
              czego nie masz fobii?
              • rycho7 Re: katolskie zawlaszczenia semantyczne 28.06.10, 20:38
                manny-jestem napisał:

> Czy jest cos do czego nie masz fobii?

Dodaj jeszcze fobie do kaca.

My szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO jestesmy z natury najgorsze. Po co to
                psuc pozytywami?

Ponadto mamy przeciwstawne optyki. Po co mam Ci tlumaczyc sprawy podstawowe?
                Twoja opinia o moich fobiach mi nie wadzi. Jak wszystko to wszystko, babcia tez.
          • mate_lot Re: Dodajmy takze 28.06.10, 20:46
            A Ty gdzie byś umiescił Kaczora, na prawicy? Prawy Ci on jest?
      • rycho7 stek kato-urojen 28.06.10, 20:16
        manny-jestem napisał:

> A to przeciez JK jest komuchem niby...

JK jest bolszewikem talibem. Przykladowo Marks i Engels nie byli bolszewikami.
    • gini Re: Kaczyński dzieli Polaków 28.06.10, 20:04
      Czytalam, a najbardziej mi sie spodobalo, ze on w strachu zyje .
      Skad sie takie tlumoctwo bierze w polityce?
      • wikul Re: Kaczyński dzieli Polaków 28.06.10, 20:16
        gini napisała:

> Czytalam, a najbardziej mi sie spodobalo, ze on w strachu zyje .
        > Skad sie takie tlumoctwo bierze w polityce?

Dzięki temu "tłumoctwu" siedzisz na tym forum i rzygasz na ludzi
        którzy walczyli o demokrację w Polsce. A ci którzy, gdy trzeba było
        być odważnym, siedzieli u mamy pod pierzyną, są twoimi autorytetami.
        Dlaczego oni są w polityce wcale ciebie nie dziwi.

pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Celi%C5%84ski
      • landknecht Re: Kaczyński dzieli Polaków 28.06.10, 20:17
        Właściwie to on nie boi się o siebie, tylko o Polskę. Jak zrozumiałem to nie
        jest strach o to, że go wsadzą oprawcy IVRP, tylko, że Niemiec się do niego nie
        uśmiechnie. Sądzę, że jakaś krótka terapia załatwiłaby ten problem.
    • rycho7 my szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO 28.06.10, 20:13
      landknecht napisał:

> Na nic się zdaje prostowanie i wyjaśnianie, że polityk, a więc i
      > Kaczyński, nie dzieli tylko wykorzystuje podziały

Rozczula minie ta wiara w istnienie czarownic.

> "Polacy to są właściwie dwa narody"

Prawdziwi i nieprawdziwi. Z linia frontu na Wisle.
      • mate_lot Re: my szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO 28.06.10, 20:56
        rycho7 napisał:

> Rozczula minie ta wiara w istnienie czarownic.
        >
        > > "Polacy to są właściwie dwa narody"
        >
        > Prawdziwi i nieprawdziwi. Z linia frontu na Wisle.

GENIALNE!!!
    • marouder.eu Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 20:13
      ...dotyczacy "mialkosci", odbierane jest to jako argument przeciwko poparciu
      kandydatury Bronka, podczas, gdy Celinski traktuje go jako argument za kandydatemsmile
      • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 20:18
        Celinski swoim zwyczajem uzewnetrznil mysli Ukladu. Otoz Uklad doskonale wie ze
        Bronek Wtopa jest mialki i da sie naklonic wszelkim ukladowym podszeptom. No a
        Jarek zrobi co zechce i tego sie boja wlasnie.
        • dachs Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 20:45
          manny-jestem napisał:

> Celinski swoim zwyczajem uzewnetrznil mysli Ukladu. Otoz Uklad doskonale
          > wie ze Bronek Wtopa jest mialki i da sie naklonic wszelkim ukladowym
          > podszeptom. No a Jarek zrobi co zechce i tego sie boja wlasnie.

Trafiłes w sedno. Może z tym układem trochę pojechałeś za Kurskim, może
          Celińskiego uznałeś za zbyt poważny autorytet, ale generalnie masz rację. Chodzi
          o to właśnie, żeby pod żyrandolem siedział ktoś, kto zrobi to co chce Tusk.
          Zrozumiesz chyba, że po latach urzędowania pod żyrandolem faceta, który robił
          to, co chce Kaczyński, Tusk chciałby jakiejś odmiany. smile
          • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 20:47
            Borsuku, gdyby to chodzil zeby pod zyrandolem siedzial ktos kto slucha Tuska to
            byloby male piwo. Tyle ze tu chodzi zeby sluchal Gazpromu, batiuszki i
            gagnsterskich kolezkow a to juz rzecz zupelnie inna.
            • dachs Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 21:04
              manny-jestem napisał:

> Borsuku, gdyby to chodzil zeby pod zyrandolem siedzial ktos kto slucha
              > Tuska to byloby male piwo. Tyle ze tu chodzi zeby sluchal Gazpromu,
              > batiuszki i gagnsterskich kolezkow a to juz rzecz zupelnie inna.

Bardzo mi przykro Manny, ale to naprawde nie są poważne argumenty.
              Powiem więcej, to są argumenty niegodne przyzwoitego człowieka.
              Można dyskutować o tym czy lepsza jest taka, czy inna polityka zagraniczna, o
              tym czy w jakiejś konkretnej sprawie lepiej ustapić, czy walnąć pięścią w stół,
              czy lepsze są sojusze kierowane na wschód, zachód, czy może żadne, ale
              zakładanie z góry, że ktoś kto sprawy inaczej widzi, jest zdrajcą ojczyzny, jest...
              przepraszam Cię Manny, mówię to z bólem i przykrością...
              powtarzam, to jest niegodne
              • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 21:26
                Wybacz Borsuku, ale oceni historia. W 1792 tysiace godnych ludzi przylaczylo sie
                do Targowicy bo uwazalo ze sa ku temu powody. W 1945 miliony godnych ludzi
                poparlo Sowietow myslac ze czynia slusznie.

Ja od 10 kwietnia jestem przekonany ze rzad PO jest niesuwerenny, a co gorsza,
                zgadza sie aby lawinowo ta suweronnosc tracic. Moze jestem glupi, ale tak to widze.

Obecnie mamy taki przelomqy okres zmian w geopolityce. W 1792 byl taki, w 1945
                byl i dzis tez i za kazdym razem miliony Polakow poparlo prorosyska opcje z
                najrozniejszych powodow, ale bez watpienia wielu dlatego poniewa tak nakazywalo
                ich rozumienie potrzeb RP. Dwukrotnie juz przerabialismy bledny wybor. Miejmy
                nadzieje ze nie bedziemy musieli po raz trzeci.
                • wikul Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 21:34
                  manny-jestem napisał:

> Ja od 10 kwietnia jestem przekonany ze rzad PO jest niesuwerenny,
                  a co gorsza,
                  > zgadza sie aby lawinowo ta suweronnosc tracic. Moze jestem glupi,
                  ale tak to widze.

Nie może, na pewno. Oleksy wg twojego Guru nie jest już Olinem, wg
                  ciebie Olinem jest Komorowski.
                  Idź się leczyć, facet.
                  • mate_lot Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 21:47
                    Wyobraź sobie, Wikuł, że Manny zostaje doradcą prezydenta USA d/s Polski.
                    Mieszka w Waszyngtonie zatem wszystko mozliwe. Z takim "wzrokiem" i
                    "słuchem" mógłby decydowac o losach sporego narodu we Wschodniej Europie.
                    Gdybyś Manny mieszkał w zagłebiu polskiej ciemnoty w Chicago, ale ty jesteś z
                    Łoszington disi to powinno nobilitować. Na początek przejrzyj na oczy.
                    • wikul Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 22:37
                      mate_lot napisał:

> Wyobraź sobie, Wikuł, że Manny zostaje doradcą prezydenta USA d/s
                      Polski.
                      > Mieszka w Waszyngtonie zatem wszystko mozliwe. Z takim
                      "wzrokiem" i
                      > "słuchem" mógłby decydowac o losach sporego narodu we Wschodniej
                      Europie.
                      > Gdybyś Manny mieszkał w zagłebiu polskiej ciemnoty w Chicago, ale
                      ty jesteś z
                      > Łoszington disi to powinno nobilitować. Na początek przejrzyj na
                      oczy.

Wypluj to czym prędzej. Tak nisko cenisz administrację
                      waszyngtońską ?
                    • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 29.06.10, 00:46
                      Wyobraz sobie Mate ze bylem kiedys na konferencji na ktorej wysokiej rangi
                      urzednik Departamentu Stanu mowil , to byla konferencja dla akademikow i
                      urzednikowz wolnym wsteoem dla innych, ze kaczynscy to cytuje: "faszysci" i po
                      ich wladzy nalezy sie spodziewac "hitlerowskich" zwyczajow.

Ten czlowiek tak doradzal prezydentowi. Wiec szanse sa ze Ty szybciej zostaniesz
                      doradca Obamy niz ja.

Historia dowiedzie kto mial racji i wyboraz sobie ze bardzo bym chcial zebym ja
                      nie mial racji co do kandydata Wtopy.
                  • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 29.06.10, 00:47
                    Zastanow sie KOGO w tych wyborach popieraja Olin, Bolek i Alek.
                    • dachs Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 29.06.10, 07:39
                      manny-jestem napisał:

> Zastanow sie KOGO w tych wyborach popieraja Olin, Bolek i Alek.

i zastanów się do kogo teraz puszcza oko Twój kandydat. smile
                      • gini Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 29.06.10, 07:42
                        dachs napisał:

> manny-jestem napisał:
                        >
                        > > Zastanow sie KOGO w tych wyborach popieraja Olin, Bolek i Alek.
                        >
                        > i zastanów się do kogo teraz puszcza oko Twój kandydat. smile
                        >

Borsuku, ale dalam Ci przyklad, ze Twoj kandydat, rowniez puszcza
                        oko.
                        Juz zapomniales od wczoraj?
                • dachs Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 28.06.10, 21:41
                  manny-jestem napisał:

> Obecnie mamy taki przelomqy okres zmian w geopolityce. W 1792 byl taki, w >
                  1945 byl i dzis tez i za kazdym razem miliony Polakow poparlo prorosyska
                  > opcje z najrozniejszych powodow, ale bez watpienia wielu dlatego poniewa
                  > tak nakazywalo ich rozumienie potrzeb RP.

Ależ Manny!!! Zlituj się, jaka prorosyjska opcja?
                  PO ma opcję proeuropejską. Jeżeli to Ci sie nie podba i chcesz to krytykować, to
                  się moge z Toba spierać. Ale na temat opcji prorosyjskiej nie jestem w stanie.
                  Przecież to kompletna bzdura. Powstrzymanie się od gryzienia Putina przy każdej
                  okazji po łydkach nie jest prorosyjską opcją.
                  • manny-jestem Re: Zadziwia, ze gdy ktos z nas postawi zarzut... 29.06.10, 00:07
                    Konfederaci barscy, bezprzecznie patrioci, tez zachlysneliby sie ze zabory to
                    wyssana z palca bzdura. Nie mowiac juz o setkach czlonkow elity tamtego panstwa,
                    ktorzy mysleli podobnie. Zabory im nawet nie przyszly na mysl. Nawet
                    targowiczanom choc to juz bylo 20 lat po pierwszym zaborze.

Nie mysle ze Wtopa to zdrajca. To po prostu idiota nie majacy pojecia o
                    geopolityce. Ba, on przeciez potrzebuje Wiki aby doczytac co to jest geopolityka.
                • andrzejg w juesej sa upały? 29.06.10, 07:51
                  bo inaczej nie potrafię wytłumaczyć sobie Twoich bredni na temat
                  Komorowskiego...ale pisz,pisz...to mnie utwierdza w moim wyborze.
                  Jak najdalej od władzy z ludźmi szukającymi wszedzie spisku.

A.
                  • manny-jestem Re: w juesej sa upały? 29.06.10, 13:56
                    jakich bredni Andrzeju? Ze jest mialki i da sie popychac ukladowi ktorego macki
                    siegaja Moskwy? On tak jak Ty w ten uklad nie wierzy. Da sie popychac z
                    wrodzonego braku twardosci. Bedzie myslal ze robi co wodz Tusk chce.

Nigdzie nie napisalem ze jest zdrajca. To Borsuk to zainsynuowal uciekajac do
                    typowych taktyk michnikowszczyny. Co mnie bardzo zasmucilo bo sie po Borsuku
                    tego nie spodziewalem.
              • manny-jestem Napisze Ci cos jeszcze Borsuku 28.06.10, 21:36
                To prawda ze pisze zwykle zwiezle i docelnie a to powoduje ze wychodzi ostrzej i
                zdarzaja sie skroty myslowe, ale jesli chodzi o tego zdrajce ojczyzny.

Neville Chamberlain oddal Hitlerowi pol Europy na 6 lat. Czy byl zdrajca Wielkie
                Brytanii? Nie. Byl czyms gorszym.
              • manny-jestem PS 29.06.10, 00:19
                dachs napisał: czy walnąć pięścią w stół,
                > czy lepsze są sojusze kierowane na wschód, zachód, czy może żadne, ale
                > zakładanie z góry, że ktoś kto sprawy inaczej widzi, jest zdrajcą ojczyzny, jes
                > t...==

Przeczytalem to raz jeszcze na spokojnie i musze Ci Borsuku powiedziec ze sie
                nie zgdzam. W ten sposob mozna zrelatywizowac i usprawiedliwic wszystko
                wlasciwie. W koncu Berman, Bierut i Gomulka robili to co robili w pewnym sensie
                tez z poczucia ich decyzje sa dobre dla panstwa, ktore reprezentowali. Moze Ty
                uwazasz ze nalezaloby z nimi dyskutowac, przekonywac. Sorry, ja uwazam ze to
                byli zdrajcy. Niech bedzie ze jestem czlowiekiem niegodziwym.
                >
            • pan.scan Dorzucić do tego jeszcze żydokomunę 28.06.10, 21:40
              i retoryka godna Strzygi17 & Co. W szerszym ujęciu - jackowskiego zadupia.
              "I paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy".
              • gini Re: Dorzucić do tego jeszcze żydokomunę 28.06.10, 21:46
                pan.scan napisał:

> i retoryka godna Strzygi17 & Co. W szerszym ujęciu - jackowskiego
                zadupia.
                > "I paraliż postępowy najzacniejsze trafia głowy".

i koniecznie dorzucic polskich szmalcownikow, antysemitow i
                rusofobow, o ktorych ciagle pisze enteligent z grodziskiej
                metropolii.
              • manny-jestem Nie dodam bo nie moj typ myslenia 28.06.10, 22:06
                O czym dobrze wiesz. przypomnij tez sobie kto poparl Targowice i komune jak juz
                musisz pisac o paralizu myslowym.
                • dachs Re: Nie dodam bo nie moj typ myslenia 28.06.10, 22:32
                  Manny, czy fakt, ża Beck nie poszedł z Hitlerem na Rosję, to była prorosyjska opcja?
                  • manny-jestem Sorry za WIki Borsuku 28.06.10, 23:15
                    ale w tej chwili nie mam czasu na nic madrzejszego sad

pl.wikipedia.org/wiki/Wernyhora
                • jaceq Re: Nie dodam bo nie moj typ myslenia 28.06.10, 23:17
                  > przypomnij tez sobie kto poparl Targowice

No jak to kto? Katolicy przecież.
                • pan.scan Bez zbędnego bicia piany. 29.06.10, 01:02
                  forum.gazeta.pl/forum/w,13,112752401,112864087,Re_Tak_przy_okazji.html

manny-jestem napisał:
                  • manny-jestem odpowiedz jest prosta 29.06.10, 01:15
                    Oczywiscie ze sie rzucil. Otworzyl mi na wiele spraw oczy.
                • andrzejg Re: Nie dodam bo nie moj typ myslenia 29.06.10, 08:01
                  manny-jestem napisał:

> O czym dobrze wiesz. przypomnij tez sobie kto poparl Targowice i
                  komune jak juz
                  > musisz pisac o paralizu myslowym

O czym Ty pieprzesz Manny...za przeproszeniem

Jarosław Kaczyński bojownikiem z komuna??? Nie rozsmieszaj mnie
                  NIe dość ,że o stanie wojennym dowiedział sie na mszy , na która
                  poszedł jeszcze zaspany po sniadanku u mamusi , to dodatkowo tak go
                  zlekceważyli nie internując.Weź pierwszego z brzegu Kryże z czasów
                  rządów PiSu, a teraz to łzenie w d....o lewicy i rozgrzeszenie jej z
                  przeszłości. O targowicy piszesz? To zdejmij te hasze z oczu.

A.
                  • manny-jestem Re: Nie dodam bo nie moj typ myslenia 29.06.10, 13:57
                    Ja o gruszce. Ty o pietruszce. Jak zwykle.
          • marouder.eu Zapominaja panowie o jednym, mianowicie.. 28.06.10, 21:05
            ..o tym, ze osoby mialkie nie sa raczej zewnatrzsterowalne, gdy osiagna jakis
            tam zalozony szczytsmile
            • dachs Re: Zapominaja panowie o jednym, mianowicie.. 28.06.10, 21:16
              marouder.eu napisał:

> ..o tym, ze osoby mialkie nie sa raczej zewnatrzsterowalne, gdy osiagna
              > jakis tam zalozony szczytsmile

Coś w tym jest. Osobiście jestem przekonany, iż Tusk się upewnił, że mu się
              Komorowski nie usamodzielni.
              Ergo zarzut miałkości byłby obalony. smile
    • jaceq Re: Kaczyński dzieli Polaków 28.06.10, 23:15
      Celiński się myli. Języki są dwa: polski i wolski.

Cytat
      > "Polacy to są właściwie dwa narody". - Mówią tym samym językiem. Odwołują się d
      > o tych samych faktów ze swojej historii. Ale z punktu widzenia wartości, jakośc
      > i stosunków międzyludzkich, najbardziej fundamentalnych celów życia - to są dwa
      > różne narody.
    • g-48 Re: Przepraszam 29.06.10, 01:15

A zy Polska A i B juz nie istnieje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka