t_ete 29.06.10, 22:42 film.onet.pl/zwiastuny/0,69335,1,1,322,fotonews.html I pomyslec ze kilka razy kolo tego przejezdzalam ... nie mialam pojecia co to ... a tu takie wspanialosci tete Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gini Re: Nasci pare swieczek dla tych 29.06.10, 23:10 masz jeszcze troche dla Rosjan, wrazliwa istoto, pelna empatii dla wszystkich, wegetarianka co glosuje na mysliwego . zwierzatek to jz nie jzdam, bo jz kocham zwierzatka, ale zaglosuje na faceta co zabija zwierzaatka dla przyjemnosci. Wez sobie sladem bronka wikipedie, i sprawdz haslo hipokryzja, moze sie dowiesz czegos o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete zasada 29.06.10, 23:12 poetaruim.files.wordpress.com/2009/02/troll-web.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: zasada 29.06.10, 23:26 Nie ma problema , to bylo na pozegnanie, jak juz zaczelam gasic to wygasze i ciebie ,pisanie do ciebie to walenie grochem w sciane . A uzerac sie z twoja sforka mi sie nie chce . bye Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zasada 30.06.10, 00:28 gini napisała: > Nie ma problema , to bylo na pozegnanie, jak juz zaczelam gasic to > wygasze i ciebie Wygaś, nie będzie tak boleć. No i przestaniesz reagować na Tete jak diabeł na święconą wodę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Alvernia Studios 30.06.10, 00:32 t_ete napisała: > film.onet.pl/zwiastuny/0,69335,1,1,322,fotonews.html > I pomyslec ze kilka razy kolo tego przejezdzalam ... nie mialam pojecia co to > ... a tu takie wspanialosci Podobno Tyczyńskiego stać na wiele. W obu znaczeniach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Alvernia Studios 30.06.10, 11:08 rzeczywiscie kraza o nim legendy ; zaskoczyl mnie rozmach studia - i ten niesamowity design ... perfekcja i spelnienie chlopiecych marzen Alien, Blade Runner ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Alvernia Studios 30.06.10, 05:50 Dzięki, hipokrytko, za przybliżenie sprawy. Nie miałem pojecia, ze coś takiego w Polsce mamy. Wychodzi na to, że fabrykom snów powodzi się dobrze, czego należałoby życzyć innym branżom. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Alvernia Studios 30.06.10, 11:14 nie mialabym nic przeciwko temu by podobnie zamozny i 'pozytywnie zakrecony' - spelnial swoje marzenia w moim miescie z nadzieja czekam na efekty 'wykopek' w centrum i ciagnacych sie w nieskonczonosc przymiarek do rozbudowy/przebudowy ; tyle niszczejacej 'secesji' (bo to ponoc nie jest prawdziwa secesja)czeka jak kania dzdzu na odnowienie ; byloby pieknie ... rozmarzylam sie tete Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Alvernia Studios 30.06.10, 12:04 Życie bez marzeń byłoby nieciekawe a tutejsza secesja to, jak gdzieś - kiedyś usłyszałem, to neosecesja. Ponoć tylko jeden budynek "wyczerpuje znamiona" architektury secesyjnej. Wracajac do marzeń... podzielam je całkowicie. Obawiam się jednak, że jestesmy zbyt ubogim społeczenstwem by stać nas było na sfinansowanie renowacji (rewitalizacji?) sporych kwartałów ulic, zatem dobrze, ze funkcjonuje deptak wśród odnowionych elewacji a i całkowicie wyremontowanych domów. Jednoczesnie oburza mnie wypełnianie miejsc po zbombardowanych domach nowymi domami, które nawet nie usiłują nawiazać architektura do otoczenia. Trzeba "jakos" z tym zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Mate_lot:) 30.06.10, 12:58 mialabym ochote 'wysadzic' szpetoty z lat 70-tych ktore w srodmiesciu nackano bez ladu i skladu ... teraz tylko ograniczaja mozliwosci ; a kamienica przy Wojciecha jest przepiekna, neoromantyczne wille w Westendzie tez w Szczecinie brakuje 'scislego' centrum ; miastu 'wyrwano serce' i pomimo rekonstrukcji starowki ... nie udalo sie (moim zdaniem) przywrocic Szczecinowi portowego charakteru ; nie wiem czy plany wobec placu Orla Bialego pomoga ? z pewnoscia Golemie pomoga musialoby miasto 'zejsc' nizej, nad rzeke ... czy ktokolwiek zdecyduje sie zlikwidowac nitke komunikacyjna wzdluz Odry ? nierealne ... Wiem ze Szczecin - nie Gdansk ale ilekroc laze po deptaku nad Motlawa ogarnia mnie lekka zawisc tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Alvernia Studios 30.06.10, 12:18 W 1843 miasto otrzymało połączenie kolejowe z Berlinem dając początek kolei na Pomorzu, wkrótce potem zaczął intensywniej rozwijać się przemysł. W 1873 ówczesny nadburmistrz miasta Hermann Haken podjął decyzję o zburzeniu obwarowań i rozbudowie miasta. 15 października 1939 utworzone zostało tzw. Wielkie Miasto Szczecin, istniejące do zakończenia wojny. Na tym terenie istniało ok. 100 obozów pracy przymusowej. Zniszczenia zabudowy wyniosły ok. 60-70%, portu wraz z przyległościami - 70-80%, obiekty przemysłowe zostały zaś zniszczone w 90%[13]. Odpowiedz Link Zgłoś