oleg3 07.07.10, 22:31 nie będzie mistrzem świata. Wicemistrzem też nie. Ale to 3 miejsce, jak parudziesięciu innych Polaków, złapie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: Podolski 07.07.10, 22:37 oleg3 napisał: > nie będzie mistrzem świata. Wicemistrzem też nie. Ale to 3 miejsce, jak parudzi > esięciu innych Polaków, złapie. Jakoś tym razem chciałem żeby zwyciężyli Niemcy. W każdym razie jedno jest pewne, mistrz będzie na literę "H", a Europa górą. Odpowiedz Link Zgłoś
perla za to Iniesta wygląda jak nieboszczyk 07.07.10, 22:43 mogliby go jakoś przypudrować czy co, bo straszy ludzi swą bladością właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Czytam sobie historie Persji.. 07.07.10, 22:43 ..z poczatku XiX wieku Rosja wygrywala z Persja, jak chciala, 10 tys zwalczalo 100 tys perskiej armii, az szach zaczal przyjmowac Polakow, uciekinierow z armii rosyjskiej. Zbudowal z nich nawet nie pulk a batalion. Jak sadzicie, kto wygral nastepna bitwe i w jakiej proporcji zolnierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Podolski 07.07.10, 22:51 Kibicowałem Niemcom, bo do tej pory grali najpiękniej, ale obiektywnie przyznaję, że w tym meczu Hiszpanie grali lepiej i ładniej. Liczę na piękny finał z Holandią. A Niemcy wcale nie mogą być pewni zwycięstwa nad Urugwajem, gdzie znowu obok Forlana zagra Suarez. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Podolski 07.07.10, 23:09 luzerski napisał: > Kibicowałem Niemcom, bo do tej pory grali najpiękniej, ale obiektywnie > przyznaję, że w tym meczu Hiszpanie grali lepiej i ładniej. Liczę na piękny > finał z Holandią. A Niemcy wcale nie mogą być pewni zwycięstwa nad Urugwajem, > gdzie znowu obok Forlana zagra Suarez. A mnie sie wydaje że Niemcy sie zemszczą na Urugwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Podolski 07.07.10, 23:21 wikul napisał: > A mnie sie wydaje że Niemcy sie zemszczą na Urugwaju. Może tak być, ale niekoniecznie. Zauważ, że motywacje dla obu drużyn są zupełnie różne: dla Niemców, trzykrotnych mistrzów świata, trzecie miejsce, to wątpliwa nagroda pocieszenia, dla Urugwaju to największy sukces od 1950 roku czyli od czasów piłkarsko prehistorycznych. To podobny układ jak w 1974 roku w meczu o III miejsce: dla Brazylii, aktualnego jeszcze mistrza świata - III czy IV miejsce to była jednakowa porażka, dla Polaków III miejsce to był życiowy, historyczny sukces. No i Polacy wygrali. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Podolski 07.07.10, 23:25 luzerski napisał: > Może tak być, ale niekoniecznie. Zauważ, że motywacje dla obu drużyn są zupełni > e > różne: dla Niemców, trzykrotnych mistrzów świata, trzecie miejsce, to wątpliwa > nagroda pocieszenia, dla Urugwaju to największy sukces od 1950 roku czyli od > czasów piłkarsko prehistorycznych. To podobny układ jak w 1974 roku w meczu o > III miejsce: dla Brazylii, aktualnego jeszcze mistrza świata - III czy IV > miejsce to była jednakowa porażka, dla Polaków III miejsce to był życiowy, > historyczny sukces. No i Polacy wygrali. A ja sądzę że Niemcy nie będą mniej zmobilizowani. Oni już czuli się medalistami, muszą je miec, niezaleznie od koloru. I stanąć na pudle, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Podolski 07.07.10, 23:33 Urugwaj jest niewątpliwie w zasięgu Niemców. Ale zgadzam się z Luzerem, to jest tylko drugi finał. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Podolski 07.07.10, 23:31 luzerski napisał: > To podobny układ jak w 1974 roku w meczu o > III miejsce: dla Brazylii, aktualnego jeszcze mistrza świata - III czy IV > miejsce to była jednakowa porażka, dla Polaków III miejsce to był życiowy, > historyczny sukces. No i Polacy wygrali. Też tak myślę. Niemców interesowało I miejsce. Nie od początku, najpierw cieszyli się że wyszli z grupy. Dopiero gdy okazało się, że zespół ktory zna się od sześciu tygodni, potrafi zdemolować Argentynę, nabrali apetytu. Hiszpania apetyt stłumiła, pokazała co zespół naprawdę jest wart - bardzo dużo - i teraz Niemcy czekają już na Mistrzostwa Europy w tym samym składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Podolski 07.07.10, 22:51 przegrali zasłużenie, niestety. Teraz kibicuję Hiszpanii. Jak juz przegrać to z mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Podolski 07.07.10, 22:59 Mysle ze Hiszpania wygra, to moj faworyt do zwyciestwa zanim rozpoczely sie mistrzostwa, ale kibicowal bede Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
perla kibicowałem Niemcom a teraz problem jest 07.07.10, 23:01 czy kibicować socjalistom czy pomarańczowym pedałom właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: kibicowałem Niemcom a teraz problem jest 07.07.10, 23:07 perla napisał: > czy kibicować socjalistom czy pomarańczowym pedałom właśnie. Myślę, że najlepiej piłkarzom właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: kibicowałem Niemcom a teraz problem jest 07.07.10, 23:48 > czy kibicować socjalistom czy pomarańczowym pedałom właśnie. No to dobrze, że Belgii tam nie ma, w tym towarzystwie, bo miałbyś jeszcze do wyboru kibicowanie pedrylom-pedofilom w sutannach, z jakich składa się episkopat belgijski: "Emerytowanemu arcybiskupowi Mechelen-Brukseli, który w Belgii jednocześnie jest prymasem, zarzuca się, że zataił przypadki pedofilii w Kościele, chociaż wiedział" Okazuje się, że jednak można. Może i w Polsce wreszcie kiedyś będzie tak: "Hierarchów przetrzymywano w zamknięciu kilka godzin; zarekwirowano im prywatne i służbowe laptopy, telefony komórkowe oraz szereg dokumentów. (...) Rewizję przeprowadzono również w mieszkaniu kardynała Danneelsa." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8107192,Ciag_dalszy_afery_pedofilskiej_w_Belgii__policja_przesluchala.html?skad=rss Prawdopodobnie czarnoksiężnicy w sutannach maczali palce w aferze Dutroux: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,8109081,Materialy_z_procesu_pedofila_zabojcy_Marca_Dutroux.html Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: kibicowałem Niemcom a teraz problem jest 07.07.10, 23:57 jaceq napisał: > "Hierarchów przetrzymywano w zamknięciu kilka godzin; zarekwirowano im prywatne > i służbowe laptopy, telefony komórkowe oraz szereg dokumentów. (...) Rewizję p > rzeprowadzono również w mieszkaniu kardynała Danneelsa." Dowody były niepodważalne! A może zdobyto nowe? Rozumiem, że kardynał ma mniej praw niż szary obywatel. Kiedy przeprosisz Zbigniewa Ziobro? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: kibicowałem Niemcom a teraz problem jest 08.07.10, 00:06 > Dowody były niepodważalne! Raczej tak. > A może zdobyto nowe? Rozumiem, że kardynał ma mniej > praw niż szary obywatel. Kiedy przeprosisz Zbigniewa Ziobro? Kiedy przeczytam, że ewidentnego pedryla-molestanta, członka Epidiaskopu Polski w stopniu arcy, odpowiednie służby wreszcie nie będą się bały rzucić na glebę, obedrzeć z godności kapłańskiej do purpurowych gaci z napisem "ROMA", ręce skuć z tyłu, przystawić do łba lufę G36 i Epidiaskop nawet nie beknie, bo kardynał ma dokładnie tyle samo praw, co szary obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ciekawa sprawa jest 07.07.10, 22:57 w sporcie wszędzie doszukujemy się "Polaków" grających dla innych. Wystarczy, że kanadyjski hokeista nazywa się Kowalsky, to już komentatorzy mówią o polskim rodowodzie. GW też tropi "Polaków" w obcych drużynach. Natomiast wyobrażam już sobie co by było gdyby np. redaktor Szpakowski powiedziałby o którymś z naszych zawodników coś w tym stylu - "Polak pochodzenia żydowskiego". Wyleciałby z tv na zbity pysk, a może i by wylądował w więzieniu. Za sianie nienawiści. A Michnik opublikowałby artykuł w GW o szalejącym antysemityzmie w Polsce. Słowem, "Polaków" można doszukiwać się dowolnie, nawet jeżeli ów "Polak" nie wie, że istnieje taki kraj jak Polska. Natomiast doszukiwanie się Żydów to rasizm, ksenofobia i nienawiść właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:03 Perła. Podolski jest Polakiem. Pamiętasz Grabowskiego z lat 70-tych? Ten Polakiem nie był. Wenta grał w reprezentacji Polski, potem Niemiec, trenował tam, zdobył pozycję i co? Prowadzi z sukcesami reprezentację piłkarzy ręcznych, a nawet tworzy z Vive Kielce wielki klub. A może nie Polak? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:07 Oleg. Podolski jest Niemcem. Gra w reprezentacji Niemiec. To jego wybór był. Ja w żaden sposób jako Polak nie czuję się dumny gdy Podolski strzela bramkę. A! zdaje się, ze 4 lata temu na mistrzostwach to on strzelił Polakom gola. Jaki więc z niego Polak jest właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:39 erla napisał: > Oleg. Podolski jest Niemcem. Gra w reprezentacji Niemiec. Gra dla Niemiec. To prawda. Ale klnie po polsku. Po jaką cholerę wraca do tej Polski? Tęskni! Km jest to jego sprawa. Ale jak oświadczy, że jest i zawsze był Polakiem to mu uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:12 oleg3 napisał: > Perła. Podolski jest Polakiem. Mówi po polsku znacznie lepiej niż Olisadebe, Roger i Obraniak razem wzięci. Ma babcię w Gliwicach i bywa tam przynajmniej raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:09 perla napisał: > Natomiast wyobrażam już sobie co by było gdyby np. redaktor Szpakowski > powiedziałby o którymś z naszych zawodników coś w tym stylu - "Polak > pochodzenia żydowskiego". > Wyleciałby z tv na zbity pysk, a może i by wylądował w więzieniu. Za sianie > nienawiści. Ale gdyby nazywał się Szpakower, mógłby spokojnie. Szpakenbaum cieszy się z Nowickiego (uwaga to Niemiec) w NBA, Szpakowych śledzi postępy braci Kliczko, choć walczą oni dla Niemców, n'Szp-akiba z Ghany bardzo się entuzjazmuje Boatengą. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: ciekawa sprawa jest 07.07.10, 23:13 Osobiscie nie znosze tej formulki pochodzenie zydowskie, ale nawet twoj ulubiony Michnik uzywa tego obrzydlistwa. Ty natomiast masz kompletnego i nieuleczalnego zajoba na punkcie Zydow. Ciekawe ile dodatkowego zla moze jedna nieudana wycieczka do Lisboa zrobic z polskim idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Niemcy przegrali bo ich pupil ośmiornic Paul... 07.07.10, 23:18 ...pomylił się i wylosował Hiszpanię. Chyba pójdzie traz do gara. www.sport.pl/MS2010/1,104120,8108496,MS_2010__Osmiornica_jasnowidz_typuje_awans_Hiszpanow.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Wy Panowie 08.07.10, 00:05 To się znacie na piłce dokładnie tak, jak ja na balecie. Polityczka wami rządzi i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wy Panowie 08.07.10, 01:24 jola.iza1 napisała: > To się znacie na piłce dokładnie tak, jak ja na balecie. > Polityczka wami rządzi i tyle!!! A konkretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś