absztyfikant 01.08.10, 18:41 www.zaglebie.info/zaglebie-dabrowskie,przyjezdza-grupa-mlodziezy-z-izraela,14529 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebieski_pazurek Re: nu felczer, tylko nie narob wiochy 01.08.10, 18:46 masz na mysli ze sie obrzyga? Odpowiedz Link Zgłoś
perla no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 18:52 w tym roku na Roztocze tych grup coś mało widziałem. I na szczęście. Bo po tym co widziałem w zeszłym roku to faktycznie wiocha była. 2 autokary zatrzymały się na parkingu opodal miejsca kaźni. No i oni jak wysiedli to zaczęli robić na tym parkingu to co ty na Aqua: forum.gazeta.pl/forum/w,13,91797791,91804293,Re_AI_Izrael_mordowal_dzieci.html Bez żenady i publicznie, w otoczeniu israelskich flag. Polscy kierowcy, którzy podjeżdżali na parking byli w szoku i natychmiast się wycofywali. Może w tym roku coś się zmieniło na korzyć właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 18:57 w majtki mieli robic? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 19:03 absztyfikant napisał: > w majtki mieli robic? 20 metrów dalej był las. No nie wiem, może ich szkolono, że w Polsce należy to robić na asfalt i płytki chodnikowe, na dodatek na otwartym terenie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a co ty sie perła czepiasz 01.08.10, 19:12 skoro potrafia srac na podłogę w hotelu czy tez do umywalek to w tym przypadku to prawie pełna kultura. co kraj to obyczaj jak sie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 19:14 Eeeee, cos konfabulujesz Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 19:30 fantazję to ja i mam owszem, ale nie w tych tematach. Te tematy mnie brzydzą, dlatego nigdy bym na to nie wpadł gdybym tego nie widział właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: no i czego go zaczepiasz? 01.08.10, 20:08 To byly talko dwie osoby Abstif i Dana. Odpowiedz Link Zgłoś
first.kanalia Dziekujemy za wizyty serdecznie 01.08.10, 21:11 www.goldenline.pl/forum/421296/trudne-grupy-z-izraela-fakt-czy-mit/s/2 rofesor Moshe Zimmermann, szef Instytutu Historii Niemiec na Uniwersytecie Hebrajskim w Jerozolimie, uważa jednak, że problem nie dotyczy wyłącznie zachowania ochroniarzy. Jego zdaniem Izraelczycy zasadniczo uważają, że Polacy nie są dla nich równymi partnerami. I nie chodzi o to, że nie potrafią ich dzieciom zapewnić bezpieczeństwa. – Nie są równymi partnerami do jakiejkolwiek dyskusji. Dotyczy to także wspólnej i dzisiejszej historii oraz polityki. Efekt jest taki, że młodzież izraelska widzi w Polakach ludzi drugiej kategorii, postrzega ich jako potencjalnych wrogów – wyjaśnia bez ogródek. O tym, że profesor ma sporo racji, świadczyć może instrukcja postępowania z tubylcami rozdawana jeszcze kilka lat temu młodym Izraelczykom udającym się do Polski. Znalazł się w niej zapis: „Wszędzie będziemy otoczeni przez Polaków. Będziemy nienawidzić ich z powodu udziału w zbrodniach”. zdarza się, że gdzieś między wizytą w Treblince a Majdankiem młodzi Izraelczycy spędzają czas na zamówionym przez hotelowy telefon striptizie. Zdarza się, że obsługa hotelowa musi zbierać ludzkie odchody z łóżek i umywalek. Zdarza się, że musi oddawać pieniądze za nocleg innym turystom, którzy nie mogą spać, bo Izraelczycy postanowili zagrać w hotelowym holu w piłkę nożną. O drugiej w nocy. Sześcioletni Krzyś z Kazimierza też grał w piłkę. 15 kwietnia, w niedzielny wieczór, po tym jak strzelił dwa gole, chciał normalnie wrócić do domu. Domu położonego blisko synagogi, przed którą zgromadziły się na uroczystościach poprzedzających Marsz Żywych setki młodych Izraelczyków. Tuż przed ulicą Szeroką Krzysia zatrzymało kilku zdecydowanie niemiłych panów. – Dziś jest to teren półprywatny. Przejścia nie ma – usłyszał. Nie pomogły prośby chłopca, że jak nie wróci na czas do domu, jego mama będzie się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
perla tu chyba pies pogrzebany jest 01.08.10, 23:30 bo nie sądzę aby oni tacy byli. Gdzieś tkwi globalny błąd wychowawczy w tych wycieczkach. Ja tam nie wiem, ale na prosty rozum to swoisty bunt młodzieży jest. Oni jak przyjadą do Polski to w ogóle Polski i Polaków nie poznają. Oni są przeczołgiwani przez wszystkie możliwe KL, i miejsca zagłady. Tego nikt w takim tempie nie wytrzyma psychicznie. A szczególnie młodzież. Dorośli zresztą też nie. Kiedyś rozmawiałem z osobą, która obsługuje te wycieczki od strony polskiej. No i ta osoba też tego nie wytrzymywała psychicznie. Dlatego zawsze brała ze sobą najdurniejsze filmy komedyjne polskie, aby w hotelu odstresować się, i pośmiać się z byle czego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: tu chyba pies pogrzebany jest 02.08.10, 00:03 A moze to cie przekona? www.zwoje-scrolls.com/zwoje37/text10p.htm Odpowiedz Link Zgłoś