Dodaj do ulubionych

Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem

IP: *.olydorf.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 27.03.04, 20:36
Nasz papierz jest najwartosciowszym czlowiekiem na swiecie i to potwierdza
tylko ta opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: modlcie sie dzieci Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.04, 20:41
      Wyjatkowy Polak wsrod Polakow, ktory przeskoczyl reszte o...2-3 generacje.
      Uczcie sie dzieci, nie walczcie z wiatrakamismile
      Pozdrawiam
    • Gość: Kowalski Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 20:42
      Zaraz zapewne dopisze się kilkoro wymóżdżonych antyklerykałów (ooops, wyszło mi
      masło maślane, ale niech będzie), że FT się myli. Wg wymóżdżonych lewaków (znowu
      masło maślane, ale kij z tym) wszyscy się mylą, tylko nie oni.
      • Gość: KAZ Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.home.cgocable.net 28.03.04, 04:33
        To Tobie najwyrazniej mozg sie skurczyl. I to nawet nie dzisiaj.
        A tak na marginesie artykulu, to gdyby ZSRR byl wtedy ciagle w miare mocny
        gospodarczo, to zaden papiez by nie pomogl, a przy owczesnej rozpadajacej sie
        gospodarce sowieckiej i bez papieza ZSRR tez by sie rozpadl.
      • Gość: Jędrzej lewactwo IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 04:41
        To papież nie jest wg ciebie lewakiem? Miałem wrażenie, że po tym, jak
        sprzeciwił się napaści na Irak, buszyści zapisali i jego do "lewactwa". A może
        ty nie jesteś buszysta? Trudno sę połapać w tym internecie...
    • Gość: Sebastian Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 27.03.04, 20:43
      Zgadzam sie calkowicie z tym wyborem. Szkoda tylko, ze naszemu Wielkiemu
      Europejczykowi zabraklo juz sil na danie odporu euromenelom. Ktos inny zaczal
      juz z Vatykanu sterowac ta smutna i bezbozna euro-rzeczywistoscia.
      • Gość: Bang Re: Papiez i Sebastian... IP: 129.81.192.* 27.03.04, 22:05
        Piszesz Sebastianie - "szkoda tylko, ze naszemu Wielkiemu
        Europejczykowi zabraklo juz sil na danie odporu euromenelom"...
        Czyzbys oczekiwal, iz papiez bedzie robil dokladnie to co
        wlasnie tobie sie podoba i czego oczekujesz? Czyzbys
        zakladal, ze to wlasnie ty jestes ten najmadrzejszy???

Poza tym - kolejne zdanie twojej wypowiedzi usiluje nam wmawiac,
        iz papiez to bezwolna "kukielka" sterowana przez przerosnieta
        biurokracje watykanska! Zdecyduj sie wiec - chwalisz papieza,
        czy pozornie chwalac go sugerujesz, ze papiez nie wie co robi
        i za czym sie opowiada???
    • czerwony.krwiopijca Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem 27.03.04, 21:19
      Nawet ateiści, nawet wymóżdżeni lewaccy antyklerykałowie słuchaja uważnie i z
      szacunkiem papieża, czego przykładem autor niniejszego postu.
      • Gość: mucha Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: 69.156.88.* 27.03.04, 23:05
        palcami czy widelcem? jak to pierwsze to umyj sobie rece po jedzeniu, bo przed
        to nie warto!
    • Gość: tomek 1 Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: 5.5D* / 213.40.3.* 27.03.04, 22:02
      Jan Paweł II pierwszy, Michaił Gorbaczow drugi. 2000 tysiące lat kontra 70
      lat.Uniwersalne wartości duchowe kontra materializm i polityka.

Pan Michaił Gorbaczow też jest więc postrzegany przez czytelników FT za
      reformatora idącego w słusznym kierunku. I dobrze.

Zastanawia mnie mocno pamięć polityczna ankietowanych. Anglicy rzadko pamiętają
      swojego ostatniego premiera.
      • Gość: Cee Cee Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.cvx.algx.net 28.03.04, 04:19

Drogi Tomku, glosowac mogl kazdy poprzez Internet. Ja glosowalam.

• Gość: tomek 1 Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: 5.5D* / 213.40.3.* 28.03.04, 13:01
          Rozumiem Cee Cee, że to nie Anglicy więc stanowili największą część wyborców, i
          stąd taki wynik. Chyba coś w tym jest. Gorbaczow dla Anglików to chyba jakiś
          piłkarz. Penderecki i Sartre też piłkarze.
    • Gość: Waldim Papież najwspanialszym Europejczykiem! IP: *.tele2.pl 27.03.04, 22:51
      Jan Paweł II jest najwspanialszym człowiekiem na świecie. To głupie, że
      francuscy masoni znajdują jeszcze poklask w chrześcijańskiej Europie i
      narzucają laicyzm nawet w preambule konstytucji. A ograniczanie wolności
      religijnych we Francji pokazuje zakłamanie tych piejacych o
      wolności "kogucików". Zdeprawowany naród bez żadnych wartości.
      • Gość: tempus Re: Papież najwspanialszym Europejczykiem! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 23:09
        Gość portalu: Waldim napisał(a):

> Jan Paweł II jest najwspanialszym człowiekiem na świecie.

Nie wiem, nie znam wszystkich ludzi...

To głupie, że
        > francuscy masoni znajdują

Jesteś słuchaczem RM?

jeszcze poklask w chrześcijańskiej Europie i
        > narzucają laicyzm nawet w preambule konstytucji.

Nic nie "narzujają"

A ograniczanie wolności
        > religijnych we Francji pokazuje zakłamanie tych piejacych o
        > wolności "kogucików".

Twoja nietolerancja i brak kultury przeraża mnie.

> Zdeprawowany naród bez żadnych wartości.

Uzasadnij mi to. Polacy których "chrześcijaństwo" zazwyczaj ogranicza się do
        klepania formułek w kościele (jeżeli kiedyś do niego pójdą) i pobierania
        sakramentów są najwspanialszym narodem?
        • Gość: kapitanVon zastanów się IP: *.acn.waw.pl 27.03.04, 23:31
          Gość portalu: tempus napisał(a):

> Gość portalu: Waldim napisał(a):
          >
          > > Jan Paweł II jest najwspanialszym człowiekiem na świecie.

PRZESADA. ALE Z WIELKICH LUDZI POLSKIEGO POCHODZENIA ZOSTAŁ TYLKO ON.

> jeszcze poklask w chrześcijańskiej Europie i
          > > narzucają laicyzm nawet w preambule konstytucji.
          >
          > Nic nie "narzujają"

A PAMIĘTASZ SYNKU JAK RUSCY GONILI KATOLIKÓW I UNITÓW? I TO NIE DALEJ JAK
          DWIEŚCIE LAT TEMU?

> Uzasadnij mi to. Polacy których "chrześcijaństwo" zazwyczaj ogranicza się do
          > klepania formułek w kościele (jeżeli kiedyś do niego pójdą) i pobierania
          > sakramentów są najwspanialszym narodem?

PROSTE. PRZEZ 200 LAT SYNONIMEM PRZYNALEŻNOŚCI NARODOWEJ BYŁ JĘZYK I RELIGIA. PO
          1945 RELIGIA TEŻ JEDNOCZYŁA LUDZI. JESTEŚMY POTOMKAMI SZCZĘŚLIWCÓW, KTÓRZY NIE
          POSZLI PRZEZ KOMIN ALBO NIE UZDATNILI GLEBY NA WSCHODZIE. CI KTÓRZY PRZEŻYLI,
          OGÓLNIE NIE BYLI ZBYT OBLATANI, WIĘC KLEPALI PACIOREK I UPRAWIALI WIARĘ
          OBRZEDOWO, BO TO DAWAŁO IM NP. POCZUCIE PRZYNALEŻNOŚCI DO INNEJ NIŻ KOMUNIŚCI
          GRUPY.

OGÓLNIE. JAK COŚ JEST CZARNE, TO ZNACZY ŻE JEST CONAJWYŻEJ BRUNATNE. JAK LEPPER.
          A OD PAPIEŻA SIĘ ODCZEPCIE, BO TEN GŁUPI NARÓD NIE URODZI TAKIEGO CZŁOWIEKA
          PRZEZ NASTĘPNE 1000 LAT. NIEWAŻNE, KTO POMÓGŁ MU ZOSTAĆ GŁOWĄ KOŚCIOŁA.

TAK PRZY OKAZJI - JESTEM AGNOSTYKIEM.

DZIEKUJE I DOBRANOC.

• Gość: tempus Re: zastanów się IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 00:36
            Gość portalu: kapitanVon napisał(a):

> Gość portalu: tempus napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Waldim napisał(a):
            > >
            > > > Jan Paweł II jest najwspanialszym człowiekiem na świecie.
            >
            > PRZESADA. ALE Z WIELKICH LUDZI POLSKIEGO POCHODZENIA ZOSTAŁ TYLKO ON.
            >
            > > jeszcze poklask w chrześcijańskiej Europie i
            > > > narzucają laicyzm nawet w preambule konstytucji.
            > >
            > > Nic nie "narzujają"
            >
            > A PAMIĘTASZ SYNKU JAK RUSCY GONILI KATOLIKÓW I UNITÓW? I TO NIE DALEJ JAK
            > DWIEŚCIE LAT TEMU?
            >
            >
            > > Uzasadnij mi to. Polacy których "chrześcijaństwo" zazwyczaj ogranicza się
            > do
            > > klepania formułek w kościele (jeżeli kiedyś do niego pójdą) i pobierania
            > > sakramentów są najwspanialszym narodem?
            >
            > PROSTE. PRZEZ 200 LAT SYNONIMEM PRZYNALEŻNOŚCI NARODOWEJ BYŁ JĘZYK I RELIGIA.
            P
            > O
            > 1945 RELIGIA TEŻ JEDNOCZYŁA LUDZI. JESTEŚMY POTOMKAMI SZCZĘŚLIWCÓW, KTÓRZY NIE
            > POSZLI PRZEZ KOMIN ALBO NIE UZDATNILI GLEBY NA WSCHODZIE. CI KTÓRZY PRZEŻYLI,
            > OGÓLNIE NIE BYLI ZBYT OBLATANI, WIĘC KLEPALI PACIOREK I UPRAWIALI WIARĘ
            > OBRZEDOWO, BO TO DAWAŁO IM NP. POCZUCIE PRZYNALEŻNOŚCI DO INNEJ NIŻ KOMUNIŚCI
            > GRUPY.
            >

A co to ma wspólnego z "narzucaniem" laicyzacji i francuzami? Czytaj uważniej
            posty.

> OGÓLNIE. JAK COŚ JEST CZARNE, TO ZNACZY ŻE JEST CONAJWYŻEJ BRUNATNE. JAK
            LEPPER
            > .
            > A OD PAPIEŻA SIĘ ODCZEPCIE, BO TEN GŁUPI NARÓD NIE URODZI TAKIEGO CZŁOWIEKA
            > PRZEZ NASTĘPNE 1000 LAT. NIEWAŻNE, KTO POMÓGŁ MU ZOSTAĆ GŁOWĄ KOŚCIOŁA.
            >
            Ja tej wielkości nie widzę. Chyba że zmierzymy ją ilością złotych cielców
            wyprodukowanych przez JPII lub skutecznością ukrywania pedofilów w czarnych
            sukienkach.

> TAK PRZY OKAZJI - JESTEM AGNOSTYKIEM.
            >
            > DZIEKUJE I DOBRANOC.

Nie krzycz na forum tatusiu smile.
            • unleashed Gość ma rację, a ty dalej swoje - jak katarynka. 28.03.04, 00:40
              Jak już chcesz michnikować na forum to rób to przynajmniej inteligentnie, a nie
              rzucaj oklepanych frazesów o toleracji i wolności, bo - jak widać - w dupie
              byłeś i gówno z tego wszystkiego rozumiesz.
              • kdesw Re: Gość ma rację, a ty dalej swoje - jak kataryn 28.03.04, 00:51
                unleashed napisał:

> Jak już chcesz michnikować na forum to rób to przynajmniej inteligentnie, a
                nie
                >
                > rzucaj oklepanych frazesów o toleracji i wolności, bo - jak widać - w dupie
                > byłeś i gówno z tego wszystkiego rozumiesz.
              • kdesw Re: Gość ma rację, a ty dalej swoje - jak kataryn 28.03.04, 00:52
                unleashed napisał:

nie
                >

Musisz Znac Jedno i Drugie i to nie od podszewki.
                • unleashed Właśnie miałem do czynienia z kolejnym - ksywka 28.03.04, 00:56
                  "kdesw". Przykleiło się do podeszwy i nie chce się odkleić.
              • Gość: tempus Re: Gość ma rację, a ty dalej swoje - jak kataryn IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 11:13
                unleashed napisał:

nie
                >

Zadziwia mnie zawsze jedno: dlaczego obrońcy Papy i "jedynie słusznej wiary"
                stosują na forum zawsze najwięcej wulgaryzmów i chamstwa?
        • janusz2_ Re: Papież najwspanialszym Europejczykiem! 28.03.04, 21:43
          Gość portalu: tempus napisał(a):

> To głupie, że
          > > francuscy masoni znajdują
          >
          > Jesteś słuchaczem RM?

Zajrzyj sobie
          www.godf.org/index.asp
      • Gość: Bang Re: "Polaczkowo" sie odezwalo... IP: 129.81.192.* 28.03.04, 00:48
        Pamietaj "Waldimie", ze sa na swiecie i tacy
        co uwazaja, iz Polacy to narod pijakow, zlodziei,
        nierobow i brudasow (ja sam sie z tym nie zgadzam
        ale... czasem trudno z tym walczyc!) a ich religijnosc
        jest krzykliwa ale plytka (bardziej na pokaz, nieustanne
        obrzedy, pielegrzymki, obnoszenie "cudownych" obrazow, itp.)...
        Czyli - summa summarum - narod zdeprawowany!

P.S. To bardzo plytkie i prymitywne wyzywac inne narody/nacje.
        Pamietaj, ze samemu tez mozna byc oplutym przez innych!
      • Gość: dartinian Re: Papież najwspanialszym Europejczykiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 07:07
        Przepraszam. Mam wielu przyjaciół wśród Francuzów. Nie każdy jest tak głupi jak
        żirard zastęgł. sądząc po jego wieku za niedługo zastęgnie. Idiota.
    • Gość: C von SW Re: W twym chorym pieprzonym umysle. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 23:21
    • Gość: Socjaldemokrata Katolicki demagog najbardziej wpływowy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 00:26
      To jakiś koszmar. Na pierwszym miejscu ultrakonserwatywny demagog katolicki, na
      drugim człowiek, który doprowadził do katastrofy ekoomię rosyjską, trzecie
      miejsce zaś zajęła Thatcher, czyli jedna z mroczniejszych i bardziej
      szkodliwych dla Europy osób w XX wieku. Wstyd - najwyraźniej Financial Times
      wśród czytelników m najwięcej autorytarnych prymitywów, bo nie jest jedak tak
      źle, aby ta trójka miała tak wielkie wpływy. Europa na szczęście odchodzi od
      katolickiego fundamentalizmu i autorytarnego neoliberalizmu. Ale z nimi trzeba
      wciąż walczyć, bo to wciaż obecne zagrozenie dla demokracji.
      • kdesw Re: Katolicki demagog najbardziej wpływowy? 28.03.04, 00:31
        Gość portalu: Socjaldemokrata napisał(a):

> To jakiś koszmar. Na pierwszym miejscu ultrakonserwatywny demagog katolicki,
        na
        >
        > drugim człowiek, który doprowadził do katastrofy ekoomię rosyjską, trzecie
        > miejsce zaś zajęła Thatcher, czyli jedna z mroczniejszych i bardziej
        > szkodliwych dla Europy osób w XX wieku. Wstyd - najwyraźniej Financial Times
        > wśród czytelników m najwięcej autorytarnych prymitywów, bo nie jest jedak tak
        > źle, aby ta trójka miała tak wielkie wpływy. Europa na szczęście odchodzi od
        > katolickiego fundamentalizmu i autorytarnego neoliberalizmu. Ale z nimi
        trzeba
        > wciąż walczyć, bo to wciaż obecne zagrozenie dla demokracji.
      • Gość: rzymianin Giovanni Paolo II Il Grande IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 10:18
        rosyjska gospodarke rozwalil komunizm a nie gorbi. zelazna dama natomiast
        uratowala przegnile zjednoczone krolestwo, tchnela wen nowe zycie, a nawet
        przyczynila sie do przemian w partii pracy, ktora jest dzis najmniej lewicowa
        socjaldemokracja w europie, a co za tym idzie jedyna, ktora troche mozgu ma.

a papiez? za kilkastet lat nie tylko cwiercwiecze, ale caly przelom XX i XXI
        bedzie nazywany czasem Jana Pawla II Wielkiego.
        • Gość: Nn Re: Giovanni Paolo II Il Grande IP: 80.111.118.* 28.03.04, 15:41
          Plecie, plecie pleciuga - myli Ci sie wiara i propaganda z historia i polityka.
          Gdzies sie tych wszystkich bzdur oczytal? Same Ci do glowy przychodza?
          Najwyzej cenionym Papierzem jest Jan XXIII.
          Najbardziej cenionym premierem jest Tony Blair (po Churchill'u)
          Co miala Margaret Thatcher wspolnego z socjaldemokracja?
          Najbardziej konserwatywna socjaldemokracja w europie to polskie SLD - i jak
          uwazasz, ze dlatego jest najmadrzejsze w Europie, to posadze Cie o to, ze
          jestes marsjaninem!

• pollak Re: Katolicki demagog najbardziej wpływowy? 28.03.04, 11:21
        Gość portalu: Socjaldemokrata napisał(a):

> To jakiś koszmar. Na pierwszym miejscu ultrakonserwatywny demagog katolicki,

Ultrakonserwatywny? No padnę zaraz.
    • kozaczek3 Jestem dumny że jestem katolikiem 28.03.04, 01:03
      Duma moja wynika z tego że hierarchowie Krk
      są wzorem moralności i czystości ducha.
      Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy.
      A ateistycznym czyli brudnym i niemoralnym
      ludziom mówimy zdecydowane NIE!!!
      Różaniec mój jest już tak zużyty że często się rozpada.
      Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych
      ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego.
      Amen
      • Gość: C Ritter von SW Re: Jestem dumny że jestem katolikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 01:18
        Wierzysz w to co napisałeś?
        • kozaczek3 Re: Jestem dumny że jestem katolikiem 28.03.04, 01:27
          Wiara jes siłą niepojętą, dlatego nie pojmuję o co pytasz.
      • Gość: zibi Do dumnego katolika--kozaczek IP: *.mpls.qwest.net 28.03.04, 08:11
        Zamien DR psychiatre na nowego.
        Bo ,stary DR,ciebie oklamuje.
        Ruzaniec zamien na lancuch,od rowera.
        • pollak Re: Do dumnego katolika--kozaczek 28.03.04, 11:19
          Gość portalu: zibi napisał(a):

> Ruzaniec zamien na lancuch,od rowera.

co to jest ruzaniec?
    • formozus1 Nareszcie krzyżyk we właściwym miejscu na foto 28.03.04, 01:07
      Nie przypuszczałem że janek ma takie poczucie humoru
    • panbuk1 Widziałem już w krzyżu to co pod nim "stoi" 28.03.04, 01:51
      U Nieznazalskiej wisiało dlatego jej się dostało.
    • Gość: ,,, I nie Jest Polakiem:) w1978r z zrzekł się obywatel IP: 5.5.* / 80.58.33.* 28.03.04, 03:08
      I nie Jest Polakiemsmile w1978r z zrzekł się obywatelstwa polskiego musiał.
      Bo prawo wyatykanu mówi że papieżem moze zostać tylko ten co posiada obywatelstwo tylko jednego panstwa czyli watykanu.
      • Gość: gosc Re: I nie Jest Polakiem:) w1978r z zrzekł się oby IP: *.sympatico.ca 28.03.04, 13:48
        Obywatelstwo i narodowosc to dwa rozne pojecia.
      • Gość: tomek 1 Re: I nie Jest Polakiem:) w1978r z zrzekł się oby IP: 5.5D* / 213.40.3.* 28.03.04, 14:41
        Co może narodowość mieć wspólnego z obywatelstwem w przypadku opuszczenia kraju
        macierzystego w wieku 58 lat? Nic. Mój bardzo dobry przyjaciel wyemigrował z
        Polski mając lat 11 i nadal jest Polakiem. Myślenie urzędnicze często odrzuca
        istotę rzeczy.
    • Gość: lange Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.internode.on.net.au 28.03.04, 03:15
      papiez, jak slusznie zauwazyl stalin, ma 0 dywizji. jego wplyw jest wiec trudno
      mierzalny w kategoriach konkretow. Ja osobiscie nie uwazam to za oczywiste, ze
      papiez mial az taka role w obaleniu komunizmu. Co nie znaczy, ze to wykluczam,
      po prostu z samych faktow nie sposob dojsc do takiej konkluzji. Nikt nie wie
      jednak, co dzialo sie w sercach i umyslach ludzi, ktorzy byli instrumentem tej
      transformacji historycznej.
    • Gość: jarek-nudziarz Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 10:01
      A ja uwazam ze najbardziej wplywowym Europejczykiem jest Ariel Szaron.
      Taki Papiez to nawet wojska nie ma.A jak nasz Premier wyda rozkaz,
      to Araby trzesa dupami.
    • Gość: Mamlas Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 10:03
      Nie jeste Zydem,ale Papiez mi sie niepodoba.
    • Gość: hehe Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:03
      PAPIERZ WSZYSKO ZNIESIE...... nawet takie bydlaste błędy wink
    • Gość: zorro Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.home.cgocable.net 28.03.04, 10:52
      papiez nosi majtki i jezdzi na kolkach,jest nieladny
      • Gość: zibi Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 11:11
        Halo zorro.Calkowicie cie popieram,i jestem nawet przeciw.Gdzie ty sie
        bydlaku uchowales?
    • Gość: katol Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 28.03.04, 13:21
      Ciekawe jak to papież jest najbardziej wpłypowym europejczykiem? A czym on
      rządzi? Jakimś państwem? Nic konkretnego nie zrobił, nie przeprowadził żadnych
      reform w przeciwieństwie do Gorbaczowa. Jeżdzi i coś mamrocze górnolotnie, a i
      tak żaden z polityków go nie słucha. Nawet nie udały mu się zakusy na
      wprowadzenie tylnymi drzwiami katolicyzmu do Rosji pod pozorem ekomunizmu. I
      całe szczęście. Papieżu Polaku, więcej starań.
      • Gość: Mamlas Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 13:37
        Masz calkowita racje.Gorbaczow to jest prawdziwy przywodca.Tylko szkoda
        ze sie ruskie na nim nie poznali.
    • Gość: Utemperowany Tajemnica sondazowebo przekretu! IP: 195.150.116.* 28.03.04, 21:08
      Dlaczego masonskie media umieszczja w pytaniach sondazowych jedynie osoby,
      ktore odowiadaja ich matackim i aferalnym intersom.
      Od lat pomijane jest moje nazwisko w sondazach na najbardziej wplywowego
      Europejczyka i w ten sposob opinia publiczna jest manipulowana.
      Ale coz jak widac swiatowa opinia spoleczna jeszcze nie dorosla, aby zrorumiec,
      ze tylk moj intelekt i prawosc moze zbawic nasza planete.
    • Gość: Gienio Re: Papież najbardziej wpływowym Europejczykiem IP: *.speed.planet.nl 28.03.04, 21:12
      Wake up!!!! Zyjemy w chwili obecnej juz w 21 wieku, a nie w 16.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka