Dodaj do ulubionych

Kaczyński odstawił leki

27.09.10, 02:01
"Prezes PiS wie już, że po tragedii smoleńskiej wykorzystano sytuację, iż był na lekach. "

"Jarosław Kaczyński twierdzi, że to nie on zrobił Joannę Kluzik-Rostowską szefową swego sztabu wyborczego i nie odpowiada za powołanie Pawła Poncyljusza na jego rzecznika prasowego w czasie kampanii prezydenckiej. Prezes PiS mówi, że był wtedy na silnych lekach. Teraz już widzi, jak fatalne spoty zrobiła ta para.
(...)
Jego zdaniem wypowiedzi Pawła Poncyljusza, które pojawiły się kiedyś w serwisie Twitter nie są przypadkowe. Chodzi o wpis Poncyljusza wieszczący schyłek PiS-u po ponownym wyborze Kaczyńskiego na szefa partii. - Kryła się za nim pewna grupa — twierdzi Kaczyński w wywiadzie dla "Newsweeka".
(...)
Powołano go, a ja nie podniosłem wielkiego protestu. Było takie przeświadczenie, że ładne buzie w sztabie - a on jest przystojny - i demonstrowanie, że ja jestem niesłychanie łagodny, przyniesie nam poparcie elektoratu wielkomiejskiego. Łagodnie mówiąc, nic z tego nie wyszło"

www.fakt.pl/-Bylem-na-lekach-Kaczynski-tlumaczy-porazke,artykuly,83322,1.html

Nikomu biedny Jarosław nie może wierzyć. Wykorzystują go, oszukują, spiskują przeciwko niemu, a za każdym kryje się jakaś grupa. Jeszcze tylko mamusi i Alikowi może zaufać. Choć czy naprawdę może ?

S.
Obserwuj wątek
    • polazrski Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 02:13
      Alik gryzie go po kostkach. Co to za przyjaciel?
    • mate_lot Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 08:34
      Nagłe odstawienia niektórych leków prowadzi do syndromu odstawienia. To co mówi Jarosław K wpisuje sie w typowy objaw: niezborność myśli, złośliwość w stosunku do otoczenia, paniczny lek przed nieznanym - czasem stupor i katatonia. Jak to dobrze, ze Przenajświętsza Panienka czuwa nad naszą Ojczyzną. Gdyby nie Jej łaska ten gnom zostałby prezydĘtem.
      wink
    • ewa8a Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 09:26

Od razu widać, że odstawił leki. Nareszcie jest sobą ! Ten image kampanijny był męczący, czuć było fałsz na kilometr. A swoją drogą, pięknie się odwdzięczył tym, którzy próbowali za wszelką cenę go uczłowieczyć, pokazać, że jak się postara, to wcale nie musi być mendą pospolitą. Może nawet byli tacy, którzy dali się przekonać. Tylko co teraz ? Czy temu biedakowi został choć jeden przyjaciel ?????
      • snajper55 Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 10:03
        ewa8a napisała:

> Od razu widać, że odstawił leki. Nareszcie jest sobą !

Oczywiście trzeba się zastanowić, czy można Prezesowi wierzyć. Być może za wszelką cenę szuka usprawiedliwienia czując wielki niesmak po lizaniu Oleksego po du... żych rękach. Pomyślał, że jedynym wyjściem jest udawanie (byłego) wariata. Jakby co, to powie, że teraz był na lekach i nie wiedział co mówi.

S.
        • polazrski Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 10:09
          Trzeba przyznac, ze ta jazda na prochach chyba mu dolicza fanow raczej niz ujmuje. Okazuje sie taki ludzki, kazdemu moze sie przytafic. Tyle ze on mial nadzieje na glosy w wyborach,ale co tam.wink
    • rycho7 skutki mieszania SLD wziewnie z Olinem 27.09.10, 09:58
      snajper55 napisa[]

> by[] na lekach.

Wystawia to najgorsze swiadectwo tak wielkiemu elektoratowi, ktory przeoczyl, ze kandydat jest nacpany.

Wskazuje to na zasadnosc pytan Palikota czy weteryniarz badal kaczki.

Golen permanentna staje sie niezauwazalna. Mus wynajmowac dziecko od nagiego krola.
    • snajper55 Uchylam się od odpowiedzialności 27.09.10, 10:47
      "Nigdy nie uchylałem się od odpowiedzialności za kampanie wyborcze czy jakiekolwiek polityczne działania partii. Ale tym razem się uchylam."

To nie ja, to oni !

"Dlaczego zatem zdecydował się pan kandydować w takim stanie?
      Inne kandydatury byłyby gorsze"

Nawet naćpany Prezes jest lepszy od wszystkich.

"popełniono, jak już wiecie, szereg poważnych błędów. I w związku z tym trzeba było otworzyć na ten temat dyskusję, bo nie możemy sobie pozwolić na taki sztab i takie błędy przy kolejnych wyborach parlamentarnych"

Nigdy więcej. No, chyba, że znów będę naćpany.

"Powiedzenie, że to polityk lewicy starszo-średniego pokolenia, było takim żartem. Niczym więcej."

Wycieranie ust.

itd itp

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/jaroslaw-kaczynski--chce-byc-premierem,65296,1

S.
      • t_ete maz stanu 27.09.10, 11:11
        tak sie nie zachowuje ... meznie przyjmuje 'na siebie' przegrana, wygrana zas dzieli sie z zespolem ;

a poza tym zdumiewa mnie ze Prezes naprawde wierzy (?) ze gdyby kampania byla prowadzona inaczej - moglby wygrac ; przeciez nawet jego goracy zwolennicy w czasie kampanii - chwalili 'przemiane' Prezesa, cieszyli sie 'pogodna twarza PiS-u' ... slupki w sondazach rosly ;

maz stanu nie obraza sie na Prezydenta, nie odmawia udzialu w waznych gremiach ani podania reki politycznym przeciwnikom ; to jest jakis niebywaly 'folklor' polityczny (nie wiem czy jest jakis kraj w Europie w ktorym szef najwiekszej opozycyjnej partii robilby takie publiczne fochy)

czytam opinie o genialnym strategu ... no, OK ... moze ja tego nie rozumiem, moze jest w tym jakis wielki zamysl polityczny a ja widze wylacznie to co 'powierzchowne' ... ?

tete
        • polazrski Re: maz stanu 27.09.10, 11:24
          Wiec byl nacpany na mityngu na pl. Pilsudskiego tez? I kiedy skladal te bratnie wience pod KP? A teraz jak jest? Nacpany, czy juz trzezwy?
          • t_ete Re: maz stanu 27.09.10, 11:32
            polazrski napisał:

> Wiec byl nacpany na mityngu na pl. Pilsudskiego tez? I kiedy skladal te bratnie
            > wience pod KP? A teraz jak jest? Nacpany, czy juz trzezwy?

nie mam pojecia ; wydaje sie ze 'jest soba' ...

tete
            • luzerski Re: maz stanu 28.09.10, 05:36
              t_ete napisała:

> nie mam pojecia ; wydaje sie ze 'jest soba' ...

Bryzga jadem, syczy i skrzeczy? Jest sobą. smile
        • t_ete i jeszcze jedno 27.09.10, 11:31
          zdaje sie ze Migalski skomentowal ze wypowiedz o 'ladnych buziach' nie pasuje do Prezesa bo jest on szarmancki wobec kobiet

alez pasuje jak najbardziej smile

Prezes traktuje ludzi instrumentalnie a kobiety ... nie do konca powaznie ; moze byc wobec nich uprzejmy, calowac w raczke ale czy sa 'partnerami' w polityce ? chyba nie ...

tete
        • andrzejg Re: maz stanu 27.09.10, 11:31
          > czytam opinie o genialnym strategu ... no, OK ... moze ja tego nie rozumiem, mo
          > ze jest w tym jakis wielki zamysl polityczny a ja widze wylacznie to co 'powier
          > zchowne' ... ?

on zwiera szeregi swojej partii.Pozostaną w niej ci ,którzy lubia byc trzymani za mordę
          Ciekawe, czy bedą maszerować krokiem wojskowym,a nie jak jakaś cywil banda

A.
    • g-48 Re:A co wy yudki... 27.09.10, 11:07
      ....tak martwicie sie o Kaczynskiego?
    • jantoni.jajcorz Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 16:04
      Dziękuję za ostrzeżeniesurprised
    • jaceq Re: Kaczyński odstawił leki 27.09.10, 19:21
      Prezes uzyskał "na prochach" wynik, do jakiego już nigdy się nawet nie zbliży.
      Zastanawiam się, jak się czują ci, którzy w metamorfozę prezesa uwierzyli i na niego zagłosowali (oczywiście betonowego elektoratu w rodzaju Hasza, czy Gieniuchy nie liczę, ale skądś się ten wynik wziął). Albo plują sobie w brodę, że głosowali na ćpuna, który nie wie co robi, albo zastanawiają się, jacy z nich durnie, że zaufali pospolitemu kłamcy, który przysięgał, że to ta tragedia go zmieniła. Tertium non datur.

No i zastanawiam się, jak muszą się czuć ci, którym prezes zawdzięcza swój niewyobrażalny wynik, a którzy teraz składają samokrytyki (bo pewnie muszą). I czym się różni taki prezes od takiego np. Łyżwińskiego (w swoich motywacjach) - i różnicy nie widzę.
      • luzerski Re: Kaczyński odstawił leki 28.09.10, 05:45
        jaceq napisał:

> Prezes uzyskał "na prochach" wynik, do jakiego już nigdy się nawet nie zbliży.

No właśnie, czy w związku z tym, nie powinna się nim zainteresować jakaś komisja antydopingowa? I czy nie powinno się unieważnić tego wyniku, zrobionego "na koksie"? smile
      • andrzejg a co to były za prochy? 28.09.10, 07:22
        jaceq napisał:

> Prezes uzyskał "na prochach" wynik, do jakiego już nigdy się nawet nie zbliży.

jakieś dopalacze, czy raczej trawka?

Zaczynam podejrzewać,że te marsze za legalizacją lekkich 'prochów' to zasługa Jarka
        Kazdy chciałby mieć takie wyniki będac na prochach.

A.
    • snajper55 A za trzy miesiące... 28.09.10, 01:57
      A za 3 miesiące prezes powie w wywiadzie:

"Ja byłem potwornie skapcaniały po przegranych wyborach prezydenckich – nic gorszego w życiu nie mogło mnie spotkać. Musiałem brać bardzo silne leki pobudzające, co też miało swoje skutki."

"Ja w tej chwili abstrah​uję od tego, czy strategia wyborcza w kampanii samorządowej była dobra, czy nie – choć większość naszych badań pokazuje, że była zła i nic nie przyniosła. Wygląda na to, że zatwardzanie mojego wizerunku kompletnie nic nie dało, a tylko zniechęciło nasz elektorat z 4 lipca."

"- Pan sam dobierał tych ludzi, którzy prowadzili kampanię samorządową.
      - Nikogo nie dobierałem, nie byłem w stanie. Po wyborach prezydenckich czułem się jak bokser po bardzo ciężkim nokaucie.
      - To nie pan zaproponował Ziobrze, Błaszczakowi i Kurskiemu, aby kierowali strategią wyborczą?
      - Nie.
      - Więc kto?
      - Ktoś z partii wpadł na ten pomysł, a ja tylko na niego przystałem. Początkowo sądziłem, że Zbyszek będzie raczej tylko twarzą kampanii, bo jest rzeczywiście wyjątkowo słodki. Khree, khhree, nieprawdaż. Później on zapragnął być realnym szefem i na to też przystałem, choć byłem jego postawą zaskoczony. No i to nie była dobra decyzja, niemal od razu miała negatywne konsekwencje. Doszło do niedobrej sytuacji, błędu."

"- No, ale Oleksy...
      - Ja czasem w polityce żartuję, nawet jeśli jestem nafaszerowany prochami. Powiedzenie, że żartowałem, nazywając go politykiem lewicy starszo-średniego pokolenia, było takim meta-żartem. Niczym więcej."

forum.gazeta.pl/forum/w,28,116953349,116959845,A_w_wywiadzie_za_3_miesiace_.html

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka