Dodaj do ulubionych

Dolny Śląsk: Józef Pinior na 1. miejscu listy S...

15.04.04, 13:53
Widzicie jacy przebierancy ! Kiedys "solidarnosc" a teraz razem pod jednym
sztandarem z uciekinierami z sld. Czy tak postepuja prawdziwi patrioci ?
Zmieniaja barwy partyjne tylko po to aby dalej utrzymac sie na swoich
stolkach - juz dosc takiego rzadzenia krajem - glosuj na Samoobrone, zróbmy w
końcu porządek w naszej ojczyźnie !
Obserwuj wątek
    • samoobrona_jedyna_alternatywa Re: Dolny Śląsk: Józef Pinior na 1. miejscu listy 15.04.04, 13:54
      Samoobrona - wybierz lepsze jutro !
    • indris Złośliwe pytania do Józefa Piniora 15.04.04, 14:07
      Jak czuje się Pan w towarzystwie takich ludzi jak:
      1. Dariusz Rosati (Warszawa), człowiek, który jako członek RPP usiłował
      wyprocesować "wyrównanie" ok 300 000 zł, do poborów (ponad 20 000 zł/mies).
      2. Genowefa Grabowska (Śląsk), osoba, która w TVP przekonywała, że 20.III.2003
      polskie wojska wysłane do Iraku nie uczestniczyły w WOJNIE. A z listyu SdRp
      zgodziła się kandydować dlarego, że jest na niej na miejscu PIERWSZYM, podczas
      gdy SLD dawało jej "tylko" miejsce DRUGIE, za Adamem Gierkiem. W rozmowie
      z "GW" powiedziałą, że "studenci by się z niej śmiali, gdyby była umieszczona
      za człowiekiem z wykształceniem politechnicznym".

Pytanie dodatkowe: jaki jest Pana stosunek do udziału Polski w awanturze
      irackiej ?
      • patience Złośliwe pytania do Indrisa-jak tam wodz Lepper? 15.04.04, 14:11
        Jak sie czujesz w towarzystwie Leppera? Szczegolnie po tej jego pochwale Adolfa
        Hitlera?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11969937&a=11998212
        • indris Lepper nie jest dla mnie wodzem... 15.04.04, 14:19
          ...jest tylko politykiem mniej odrzucającym niż inni (z tych znanych, bo
          Ikonowicza cenię wyżej). A w sprawie rzekomych pochwał Hitlera, to Samoobrona
          zwróciła się do prokuratury oskarżając "Życie Warszawy". To pismo zaś jest już
          znane ze swoich wpadek. Charakterystyczne jest, że TOK-FM od wczoraj nie
          pisnęło na ten temat ani słówka, a jak je znam, to gdyby wiadomość była pewna -
          trąbiłoby co 15 minut (bo co 15 min nadaje wiadomości lub ich skrót).
          • patience Lepper nie jest dla mnie wodzem...jak to nie? 15.04.04, 14:25
            Polecam uprzejmie depesze agencji Reuters. Lepper trafil na liste Top News. Z
            depeszy wynika, ze zostala napisana juz po zaprzeczeniach Leppera.
            Korespondenci Reutersa usali sie do redakcji Zycia Warszawy i osobiscie
            wysluchali tasmy z nagranym wywiadem. Stwierdzili, ze te fragmenty, co do
            ktorych Lepper zaprzecza, jakoby je powiedzial, slyszeli na wlasne uszy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11969937&a=11998212

I zreszta jest bardzo charakterystyczne, ze pierwsze reakcje na ta wiadomosc sa
            wlasnie z szeregow Samoobrony. Pinior jest w tej chwili chyba jedynym
            autorytetem na Dolnym slasku, ktory jest w stanie zgromadzic wokol siebie
            ludzi, ktorzy chca stawic opor marszowi Leppera po zwyciestwo.
            • indris Pytania do PINIORA jednak pozostają 15.04.04, 14:49
              Mnie to bezpośrednio nie dotyczy, bo jestem z Warszawy. Ale miałem dużo podziwu
              i szacunku dla Piniora za jego brawurową akcję w początkach stanu wojennego.
              Dlatego ciekaw jestem, jak odpowiedziałby na postawione przeze mnie pytania. I
              myślę że niektórych przynajmniej dolnoślązaków tez mogłoby to zainteresować.
              • patience To zalatw jakis czat z Piniorem. 15.04.04, 15:08
                chetnie pouczestnicze.
                I cos ci jeszcze powiem. Jak ktos jesst absolutnie czysty, to sie zadnych pytan
                nie musi obawiac. A ja moge sie zalozyc o kazde pieniadze, ze w moim
                srodowisku, ktore zdecydowanie nie jest postkomunistyczne, a wrecz przeciwnie,
                wszyscy beda sie cieszyc. A co najmniej polowa obleci wszystkich swoich
                znajomych z ulotkami wyborczymi, zeby poszli glosowac na Piniora.
                • indris Czat z Piniorem. 15.04.04, 15:36
                  Nie mam możliwości załatwienia, ale też byłbym zainteresowany. Moje ostatnie
                  wiadomości o Piniorze pochodzą z innej epoki i robiły jak najlepsze wrażenie.
                  Potem od czasu do czasu rejestrowałem opinie o nim jako o "jednym z nielicznych
                  uczciwych lewicowców". Jednak od 1989 napatrzyłem się zdumiewających mnie
                  niekiedy metamorfoz, które kompletnie zmieniły mój stosunek do znanych postaci
                  (żeby wymienić tylko Zbiniewa Bujaka).
                  Dlatego bardzo jestem ciekaw jaki jest Pinior dzisiaj. Bo o SdPl mam opinię
                  zdecydowanie negatywną z powodów, które opisałem w "złośliwych pytaniach".
                  Na marginesie dodam tylko, że osobista "czystość" nie powinna byc
                  wystarczającym motywem do głosowania na kogoś. Są przykłady: Lenin, Hitler,
                  Sławek, Gomułka, Robespierre.
                  • patience Re: Czat z Piniorem. 15.04.04, 16:05
                    No coz. W czasie Okraglego Stolu siedzial w wiezieniu. Na pierwszy zjazd
                    Solidarnosci przyszedl z walizka, w ktorej byla reszta kasy z tych 80 milionow
                    oraz rachunkowosc za dziesieciolecie. Ksiaze Giedroyc stawial go za wzor innym
                    opozycjoonistom. Pracuje na Akademii Ekonomicznej we Wroclawiu, w katedrze
                    filozofii i nauk spolecznych. Byl na stypendium naukowym w Nowym Jorku.
                    Publikuje. W trakcie kampanii przedakcesyjnej zgodzil sie zostac pelnomocnikiem
                    ds. referendum europejskiego. Zapraszany przez wszystkie ugrupowania jak leci,
                    od SLD po Solidarnosc. Moze stanac na glowie i wachlowac sie uszami, a nikt mu
                    nie podskoczy. Jesli ktokolwiek w ogole jest w stanie skupic ludzi pragnacych
                    rzadow prawa i bedacych przeciwnikami korupcji nie na populistyczny sposob, to
                    tylko on.
                    • patience To specjal dla ciebie, mrowko tarnobrzeska 16.04.04, 21:12
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12024881&a=12029506

patience napisała:

> No coz. W czasie Okraglego Stolu siedzial w wiezieniu. Na pierwszy zjazd
                      > Solidarnosci przyszedl z walizka, w ktorej byla reszta kasy z tych 80
                      milionow
                      > oraz rachunkowosc za dziesieciolecie. Ksiaze Giedroyc stawial go za wzor
                      innym
                      > opozycjoonistom. Pracuje na Akademii Ekonomicznej we Wroclawiu, w katedrze
                      > filozofii i nauk spolecznych. Byl na stypendium naukowym w Nowym Jorku.
                      > Publikuje. W trakcie kampanii przedakcesyjnej zgodzil sie zostac
                      pelnomocnikiem
                      >
                      > ds. referendum europejskiego. Zapraszany przez wszystkie ugrupowania jak
                      leci,
                      > od SLD po Solidarnosc. Moze stanac na glowie i wachlowac sie uszami, a nikt
                      mu
                      > nie podskoczy. Jesli ktokolwiek w ogole jest w stanie skupic ludzi pragnacych
                      > rzadow prawa i bedacych przeciwnikami korupcji nie na populistyczny sposob,
                      to
                      > tylko on.
    • patience No to mam na kogo glosowac:)))/nt 15.04.04, 14:08

• Gość: Muniek www.PINIOR.info IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 18.04.04, 20:14
      Zapraszam do serwisu internetowego Józefa Piniora smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka