manny-jestem 20.12.10, 17:35 Do Nowego Roku zawieszam udział w nawalankach. Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie . Wszystkiego Dobrego! A dla umielenia atmosfery wklejam najnowszy hit rodzinny. www.youtube.com/watch?v=46soe7wsxng Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polazrski Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 17:39 Glos do kitu, ale wiem co sie moze podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 17:46 Wszystkiego dobrego Manny Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 17:59 Serdecznosci Manny z zasniezonej niczym Warszawa Brukselki. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem No jak religijnie :) 20.12.10, 18:06 www.youtube.com/watch?v=MpgaWm2pnNs Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 18:14 A jak ma być? Toć to nasze święto, moherowe www.youtube.com/watch?v=gftxbb4krk4 Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 19:05 off_nick napisała: > A jak ma być? > Toć to nasze święto, moherowe No tak, oczywiscie. Tyle ze ten wątek miał być taki pokojowy do wszystkiech. Życzenia Bozo Narodzeniowe miałem zamiar przesłać osobno Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 20:48 No to i ja się przyłączam do święcenia okresu przedświątecznego i składam wszystkim ateistyczne życzenia pokoju i wzajemnej życzliwości. Zapewniam wszystkich, że niedowierzanie zapewnieniom kleru wcale nie stępia wrażliwości na piękno związanie z kulturą katolicką. Trzeba by mieć zapchane uszy by nie przeżywać brzmienia Silent Night / Cicha Noc w wykonaniu takich artystów jak Edyta Górniak & Jose Carreras. Mam nadzieję, że zainteresowani podzielą moje fascynacje. www.youtube.com/watch?v=McIwrFfVaeY Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:25 off nickowa nie słyszałam o moherowych świętach Bożego Narodzenia w moim niemoherowym domu w święta idzie się do kościołaj est choinka.prezenty,karp i takie inne a w tym waszym moherowym to macie jeszcze coś ekstra? bo ja lubie poznawać obyczaje "obcych" Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:28 Na tym wątku nawet Pożarski i Matelot zachowali się jak porządni ludzi. Ty niestety potewierdziłaś dokładnie to co o Tobie myślę. Wesołych Swiat Ariadno. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:48 many jak tylko zapytałam czym są moherowe święta,bo pojecia nie mam Myśl sobie o mnie co chcesz,mam to w nosie wzajemnie wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:53 Moherowe święta są dla tych wtajemniczonych. Jak nie czujesz to nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:58 manny-jestem napisał: > Na tym wątku nawet Pożarski i Matelot zachowali się jak porządni ludzi. Ty nies > tety potewierdziłaś dokładnie to co o Tobie myślę. > > Wesołych Swiat Ariadno. A ja nie będę świąteczna, nie umiesz czytać, rozumieć, Twoja sprawa, właśnie obłudnie napisałeś. Wujek z wami , z życzeniami, zero empatii Ariadno, będzie dobrze, zawsze, na zawsze www.youtube.com/watch?v=q8C8ys7SF3I www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 22:01 Tobie też Wesołych Świąt. obłudnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 22:13 Wesołe święta, to przykro mi bardzo, wsadź sobie manny, do kieszeni. Mnie serio wku...a ta obłuda, co Ty o mnie wiesz?? A może ja bym tylko chciała spokojnych?? Bo " wesołe", ja mam dzień w dzień, noc w noc. A może zapytałeś Ariadnę, czemuż taka?? Nie??Ważne, żeby było "po bożemu", odwaliłem, tak bardzo się starałem. Ja niczego nie wymagam, o nic nie proszę, jeno o empatię ?? Tobie też Wesołych Świąt Bożego Narodzenia www.youtube.com/watch?v=63fteRn9dZI www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 22:23 Nie mam ochoty na nawalanki Jolu w ogóle. Ponieważ okres Świąt zwykle jest dla mnie okresem przemysleń to spytam Ciebie czy zastanowiłaś się co Ty o mnie wiesz zanim napisałaś ten post. Są zwroty, pojęcia , których ludzie używają automatycznie w określonych momentach. Robią to ponieważ oddają cześć przyjętym zwyczajom, ojcom, matkom, tradycji. Nie robią tego aby komuś ubliżyć czy obrazić. Robią bo tak jest przyjęte a czasami tradycji musi stać sie zadość. Można się obrażać na te schematy, można wysmiewać, czasami jest się w sytuacji że one wkurzają. Ale warto? Czy nie lepiej wziąć głeboki oddech i pomyśleć że to może komuś może być ważne? Czy pewna Jolu jesteś że wiesz co mam na myśli gdy życzę bliźnim "Wesołych Świąt'? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 22:46 manny-jestem napisał: > Nie mam ochoty na nawalanki Jolu w ogóle. Ponieważ okres Świąt zwykle jest dla > mnie okresem przemysleń to spytam Ciebie czy zastanowiłaś się co Ty o mnie wies > z zanim napisałaś ten post. > > Są zwroty, pojęcia , których ludzie używają automatycznie w określonych momenta > ch. Robią to ponieważ oddają cześć przyjętym zwyczajom, ojcom, matkom, tradycji > . Nie robią tego aby komuś ubliżyć czy obrazić. Robią bo tak jest przyjęte a cz > asami tradycji musi stać sie zadość. > > Można się obrażać na te schematy, można wysmiewać, czasami jest się w sytuacji > że one wkurzają. > > Ale warto? Czy nie lepiej wziąć głeboki oddech i pomyśleć że to może komuś może > być ważne? > > Czy pewna Jolu jesteś że wiesz co mam na myśli gdy życzę bliźnim "Wesołych Świą > t'? Przecież się nie czepiam ogólnie?? Ariadna zapytała, i tyle. Offickowa zaczęła, proszę mamy, to Ona W ramach przyjętych i automatycznych - myślisz, że mojemu Dziaduniowi , gdy był miał 98 lat, mogłabym automatycznie życzyć stu?? A może chorym powinnam życzyć "wesołych"?? Niech se babcia pokuśtyka wesoło?? Przepraszam, ja zależnie od okoliczności, nigdy automatycznie. w647.wrzuta.pl/audio/aO9IgXaVgqq/skaldowie_-_bedzie_koleda www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 22:58 Przypuszczam że gdybyś pożyczyła Dzidziniowi stu to dokładnie wiedziałby o co chodzi . A znając życie pewnie i pobłogosławił. Wesołych i Spokojnych Jolu A reszta to po swiętach. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:28 No to dla ciebie, Ariadna, Ty to docenisz: www.youtube.com/watch?v=GkHNNPM7pJA Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete bardzo fajne :) 20.12.10, 22:15 a juz myslalam ze po naogladaniu sie i nasluchaniu dzisiaj... trudno bedzie o usmiech, dzieki i Tobie Manny - za ten watek zycze ciepla w sercu na ten przedswiateczny czas tete Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:29 No widzisz, nie słyszałaś. U moherów jest opłatek ariadna-enta napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:37 > U moherów jest opłatek ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: No jak religijnie :) 20.12.10, 21:45 u niemoherów tez jest opłatek na pasterkę pójdziesz? no ja też no kombinuj dalej jakie to są te moherowe święta Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete o Matko ... 20.12.10, 22:17 off_nick napisała: > No widzisz, nie słyszałaś. > U moherów jest opłatek to ja jestem moherem ? !!! tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: o Matko ... 20.12.10, 22:25 No widzisz Tete jakich miłych rzeczy dowiedzieć się można w okresie świątecznym? Wesołych, Ciepłych i... proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: o Matko ... 20.12.10, 22:31 manny-jestem napisał: > No widzisz Tete jakich miłych rzeczy dowiedzieć się można w okresie świątecznym > ? Gdyby tak czesciej ... Naprawde dobrze jest choc na chwile odstawic na bok spory i ten caly zamet ; ile wazy jedno slowo ? niewiele ... a moc ma potezna ; o tej jasnej stronie mocy mysle tete Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: o Matko ... 20.12.10, 22:50 Ale nie, Tete, moher musi miec antenke i w droge krzyzowa na Krakowskie isc musi. Bez tego zyc nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: o Matko ... 20.12.10, 23:10 no jeśli mój wpis z pytaniem o moherowe swięta został odczytany jako nawoływanie do sporów to mnie ręce opadają myślałam,że zostanie to lekko potraktowane ale many widzi mnie tak jak widzi i czyta między wierszami,dopaaruje się czegoś czego nie ma ale niech mu tam Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: o Matko ... 20.12.10, 23:17 Ariadno, jeśli odczytałem Twój post żle to przepraszam. Jeśli mam coś na swoją obronę to że miałem taką cichą nadzieję że ten wątek uda się utrzymać od sporów. No i po odczytaniu Twojego wpisu, mylnie jak widzę, zrobiło mi się zwyczajnie przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: o Matko ... 21.12.10, 00:04 a ja akurat nie miałam nic złego na myśli no może byłam troszkę przesmiewcza,ale naprawdę mnie to rozbawiło urazic w każdym razie nikogo nie chciałam jakby co to przepraszam i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 23:02 manny-jestem napisał: > Do Nowego Roku zawieszam udział w nawalankach. Manny, przetrzymajmy do Trzech Króli, a potem to się przyzwyczaimy. Najlepszego i najmilszego. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 23:17 Nawzajem, ale myślę że musielibyśmy od czekać do Trzech Króli w 2035 żeby brak dowalanek wszedł nam w krew Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Okres Świąteczny 20.12.10, 23:20 manny-jestem napisał: > Nawzajem, ale myślę że musielibyśmy od czekać do Trzech Króli w 2035 żeby brak > dowalanek wszedł nam w krew To ja byłbym, już za stary Odpowiedz Link Zgłoś