Dodaj do ulubionych

PO - ostatnia nadzieja białych ludzi?

10.01.11, 21:39
Jarosław Gowin w wywiadzie dla portalu Onet powiedział:
"Ale mam świadomość, że spora część wyborców głosuje na nas jako na "ostatnią nadzieję białych ludzi"

Jarosław Gowin jest człowiekiem inteligentnym, dlatego od razu, po przecinku, dodał:
", a raczej białych kołnierzyków."

Ciekawe co na to zwolennicy PO, tropiciele wszelkich przejawów rasizmu wyimaginowanego i rzeczywistego?
No i ciekawe co na to czarnoskóry poseł PO John Godson?

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • t_ete wpisz sobie 10.01.11, 21:51
      w google 'ostatnia nadzieja bialych' to zobaczysz kto i kiedy uzyl takiego sformulowania

dla ulatwienia dodam : najczesciej w sporcie wink

tete

• janusz2_ Re: wpisz sobie 10.01.11, 22:08
        t_ete napisała:

> w google 'ostatnia nadzieja bialych' to zobaczysz kto i kiedy uzyl takiego sfor
        > mulowania
        > dla ulatwienia dodam : najczesciej w sporcie wink

Zabawne jest to, że gdy takiego sformułowania użył Gowin, to chorzy na kalizm tropiciele rasizmu wyimaginowanego i rzeczywistego nabrali wody w usta.

A gdyby tak powiedział to np. Kurski czy Błaszczyk...
        • t_ete ;) 10.01.11, 22:30
          tego ukreslenia uzywano czesto ;

- np zwolennicy J.Kaczynskiego w czasie kampanii tak go nazwali
          - Kurski nie oburzyl sie gdy go tak nazwala Anita Werner
          - Ziobro doczekal sie takze
          - Jagna Marczulajtis, Andrzej Golota, Artur Noga ... i wielu wielu bokserow

Len z Ciebie. W dodatku bez poczucia humoru.

tete

• janusz2_ Re: ;) 11.01.11, 01:11
            t_ete napisała:

> - Kurski nie oburzyl sie gdy go tak nazwala Anita Werner

Ja pisze o tych, którzy PRAWIE zawsze oburzają się, gdy dostrzegą przejawy wyimaginowanego czy rzeczywistego rasizmu.
            Jak widać swoje oburzenie uzależniają od tego, kto akurat się wypowiada.

Rzeczywiście, gdy stykam się z przejawami kalizmu to nie mam poczucia humoru.
            Przy okazji kilku innych tematów również.
            • t_ete Re: ;) 11.01.11, 17:17
              janusz2_ napisał:

> Ja pisze o tych, którzy PRAWIE zawsze oburzają się, gdy dostrzegą przejawy wyim
              > aginowanego czy rzeczywistego rasizmu.
              > Jak widać swoje oburzenie uzależniają od tego, kto akurat się wypowiada.

A mnie sie zdaje ze podazyles ta sama sciezka smile Ujales 'ostatnia nadzieje bialych' w dlon i tluczesz po lbach jakichs 'onych'.
              Zawsze mozna dyskutowac o konkretnym przykladzie - czy jest on przejawem (czy nie) rasizmu. Niezaleznie od tego KTO jest sprawca. Wtedy to ma wiekszy sens, tak mysle.

> Rzeczywiście, gdy stykam się z przejawami kalizmu to nie mam poczucia humoru.

Czyli uznales ta wypowiedz za rasistowska ? Z ciekawosci pytam.

tete
              • janusz2_ Re: ;) 11.01.11, 18:26
                Ja, w przeciwieństwie do tropicieli wszelakich przejawów rasizmu wyimaginowanego i rzeczywistego, w tej wypowiedzi żadnych rasistowskich elementów nie dostrzegam.
                Podobnie zresztą jak w pochodach z pochodniami w ciągu ostaniach kilku miesięcy nie dostrzegam przejawów narodowego socjalizmu.

Natomiast ten wątek jest o kalizmie rożnych środowisk (w tym przypadku sympatyków PO), czyli o reakcjach na określone zdarzenia czy wypowiedzi przez pryzmat tego, kto się wypowiada a nie czego wypowiedź dotyczy.

Tym postem chciałbym zakończyć tę sympatyczną acz jałową dyskusję z Tobą. smile
                • matelot Re: ;) 11.01.11, 19:03
                  Ach ta opaska na oczach... januszek nie dostrzega, a kiedy "nie dostrzega" to tego nie ma. Istotnie, tete, dyskusja z tym ślepcem będzie zawsze jałowa.
                  • polazrski Re: ;) 11.01.11, 19:26
                    A januszka w nowej roli juz widziales, Matelocie?
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,120779879,120779879,Czapka_z_glowy_.html
                    • matelot Re: ;) 11.01.11, 19:55
                      polazrski napisał:

> A januszka w nowej roli juz widziales, Matelocie?
                      > forum.gazeta.pl/forum/w,13,120779879,120779879,Czapka_z_glowy_.html
                      >
                      ================
                      Zobaczyłem dzieki Tobie. Gdzież on się tak opalił? wink
                      • polazrski Re: ;) 11.01.11, 20:26
                        matelot napisał:

> polazrski napisał:
                        >
                        > > A januszka w nowej roli juz widziales, Matelocie?
                        > > forum.gazeta.pl/forum/w,13,120779879,120779879,Czapka_z_glowy_.html
                        > >
                        > ================
                        > Zobaczyłem dzieki Tobie. Gdzież on się tak opalił? wink
                        >

Widac w jego chalupie global warming zasuwa na calego.wink
                        • matelot Re: ;) 11.01.11, 21:12
                          No i "paczpan"... teraz wszystko jasne. Przegrzany mózg nie jest w stanie logicznie myśleć czego liczne dowody nam tu januszek serwuje.wink
                • t_ete chwilka 11.01.11, 19:24
                  janusz2_ napisał:

> Ja, w przeciwieństwie do tropicieli wszelakich przejawów rasizmu wyimaginowaneg
                  > o i rzeczywistego, w tej wypowiedzi żadnych rasistowskich elementów nie dostrze
                  > gam.

Zdaje sie ze bylismy JEDYNYMI osobami ktore na Aqua o tym rozmawialy smile Zatem mozna wnioskowac ze nikt sie w niej przejawow rasizmu nie dopatrzyl.

> Podobnie zresztą jak w pochodach z pochodniami w ciągu ostaniach kilku miesięcy
                  > nie dostrzegam przejawów narodowego socjalizmu.

Marsze z pochodniami budza zupelnie inne emocje (przynajmniej we mnie). Jakos trudno mi postawic te dwa przyklady obok siebie. Nie oczekuje ze to zrozumiesz.

> Natomiast ten wątek jest o kalizmie rożnych środowisk (w tym przypadku sympatyk
                  > ów PO), czyli o reakcjach na określone zdarzenia czy wypowiedzi przez pryzmat t
                  > ego, kto się wypowiada a nie czego wypowiedź dotyczy.

Wybacz - ale jesli chciales o 'kalizmie' podyskutowac, uzyles niezbyt trafnego przykladu. Moim zdaniem.
                  Jakos nie zauwazylam by pod tekstem znanej (i mysle - szanowanej) w Salonie24 blogerki Ufki pojawila sie jakas horda komentatorow oskarzajacych ja o rasizm (cyt. "Dla mnie Kaczyńscy są Ostatnią Nadzieją Białych....jeżeli mnie zawiodą, to po prostu usiądę sobie na lodzie i zamarznę" ufka.salon24.pl/159533,emocje ) Polecam lekture.

> Tym postem chciałbym zakończyć tę sympatyczną acz jałową dyskusję z Tobą. smile

Bardzo prosze.

tete
                  • janusz2_ Re: chwilka 11.01.11, 21:25
                    t_ete napisała:

> janusz2_ napisał:

> > Tym postem chciałbym zakończyć tę sympatyczną acz jałową dyskusję z Tobą. smile
                    >
                    > Bardzo prosze.

Tak jak pisałem, kończę tę miłą, ale do niczego nie prowadzącą dyskusję. Pozostajemy przy swoich stanowiskach.

Pozdrawiam
                    Janusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka