Dodaj do ulubionych

Problem z prezentacją Millera.

19.01.11, 10:20
Po przejrzenieniu prezentacji i podawanych danych na niej dostrzegłem pewien problem. Otóż linia lotu Tupolewa jest w sposób zastanawiający zgodna z linią ukształtowania terenu, nad którym leciał samolot. Wydaję się nieprawdopodobnym, żeby samolot leciał właśnie w taki sposób. Mój wniosek jest taki, do prezentacji wzięto wysokości z radiowysokościomierza, zaś linię wyznaczono względem poziomu lotniska. W ten sposób cała prezentacja jest po prostu błędna. Mój wniosek wydaje się być tak nieprawdopodobny, że zgłaszam się z prośbą o jego weryfikację.
Obserwuj wątek
    • hymenos Re: Problem z prezentacją Millera. 19.01.11, 10:45
      www.youtube.com/watch?v=mzN17YWCnEU
      Schemat pokazano w ok 7min 40s
      • hasz0 Problem z prezentacją Millera.I Twoją sygnaturką 19.01.11, 14:48
        Przyjrzałem się. Na pierwszy rzut oka - masz rację!

Ale zakładając, ze korzystali z RW i kontrolowali też wysok. z BW

by to wykazać należy dodać wysokości RW wskazywane do przekroju jaru
        albo [sprawdzenie] wysok wskazywaną przez BW do poz. płyty lotniska
        Chyna tak właśnie robiłeś?
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2585610,2,2,torlotu2a1.html
        • hymenos Re: Problem z prezentacją Millera.I Twoją sygnatu 19.01.11, 15:57
          Ja tu nie odnoszę się do lotu i reakcji pilotów. Sądzę, że autorzy prezentacji popełnili dokładnie taki sam błąd jak załoga Tutki olegając złudnym wskazaniom RW. Prezentacja jest zbyt niewyraźna i niedokładna i moim zdaniem kompromituje autorów.
          • hasz0 Re: Problem z prezentacją Millera.I Twoją sygnatu 19.01.11, 16:06
            mają dane z czarnej skrzynki, rejestratora danych/parametrów lotu, rekorder awaryjny (ang.: Flight Data Recorder, FDR, niem.: Flugschreiber)

tak jak mieli od 17.04 nagrania z wieży

tam jest wszystko.
            Czyżby wzięli z powietrza? Bo takiego błędu fachowcy nie robią.

Nie wierzę, że Protasiuk ustawił łąmiąc zasady na wys. 300 przestawił 1 z kilku BW
            na ciśn. norm. 760 {miał drugi nastaw. na 745 poz. płyty}
            ..........za dużo tłumacz. o prostych infantylnych bł.
            • hasz0 _ta zabawa brzydka w serwow. cząstk. info 19.01.11, 16:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka