Dodaj do ulubionych

Czy on w to wierzy ?

29.01.11, 08:58
wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/kaczynski-gdyby-komorowski-nie-odmowil-to-oni-mogl,1,4158446,wiadomosc.html
"Jarosław Kaczyński przyznał na antenie Radia Maryja, że gdyby nie decyzja ówczesnego marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego, to w katastrofie z 10 kwietnia najprawdopodobniej nie zgięliby Aleksandra Natalli-Świat, Grażyna Gęsicka oraz Stanisław Zając. - Kilku członków naszej delegacji chciało pojechać pociągiem. I mogłyby gdyby przełożono głosowanie. Komorowski odmówił i nie przełożył. Od trzech do pięciu osób straciło życie, nie dlatego, ze on tak chciał, przecież nie wiedział, że będzie katastrofa, ale to coś obciążającego. To powoduje, że mam wobec tego człowieka stosunek trudny - dodał."
"- Komorowski odmówił i nie przełożył. Jego postawa wobec PiS była tak straszliwie wroga i małostkowa. Gdyby nie był tak straszliwie małostkowy, jak był, to przynajmniej trzy osoby by żyły, bo na pewno chciały jechać pociągiem. Dwie inne być może by chciały - mówił w "Rozmowach niedokończonych"."
................................................................................

Grupa poslow PiS pojechala na uroczystosci w Katyniu pociagiem. Czyzby Prezes zwolnil ich z obowiazku glosowania ? Pewnie tak.... przeciez Szczypinska, Kempa, Macierewicz czy inni - nie pozwoliliby sobie na 'samowolke'.
Prawda jest taka ze samolot nie pomiescil wszystkich chetnych. Prawda jest taka ze niektorzy trafili do niego - 'w ostatniej chwili', 'w zastepstwie' czy z uprzejmosci kogos kto mial leciec - ale odstapil swoje miejsce i sam pojechal pociagiem.

Zarzut jest absurdalny. Z logika nic wspolnego nie ma ... wiec dlaczego Jaroslaw to mowi ? Dlaczego prezentuje taka wrogosc wobec Komorowskiego ?

Przyznam ze z niedowierzaniem przeczytalam ta wypowiedz .... Zastanawia mnie (nieustajaco) czy to wylacznie zimna polityczna kalkulacja ? Czy moze bol straty (jednak) i poszukiwanie winnego za smierc bliskiej osoby ?

tete

Obserwuj wątek
    • matelot Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 09:27
      Mam takie osobiste odczucie, że u prezesa PiS nie należy doszukiwać sie ludzkiego sposobu odczuwania. To cyniczny, zimny gracz...
      • t_ete Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 09:56
        matelot napisał:

> Mam takie osobiste odczucie, że u prezesa PiS nie należy doszukiwać sie ludzkie
        > go sposobu odczuwania. To cyniczny, zimny gracz...

Ale jak na 'zimna' gre - to jest ... zbyt pokrecone. Jesli rzeczywiscie gra ta wypowiedzia - to zwraca sie albo do ludzi ktorzy chlona jego slowa bezrefleksyjnie, przyjmuja wszystko co powie 'na wiare, albo do tych ktorzy maja do Komorowskiego, Tuska i w ogole PO - negatywne emocje wiec nie 'wlacza' logiki - i przyjma to za oczywiste, albo do tych ktorzy rozumu nie uzywaja bo go maja niezbyt wiele. Mozliwy jest wariant laczony.
        Prezes jest inteligentnym czlowiekiem, to nie jest 'cep' typu Jojo czy Blaszczak. Moze ulozyc sobie bardzo finezyjna gre emocjami tych, do ktorych sie zwraca.

Ale chyba po prostu nie chce mi sie wierzyc by byl takim potworem ktory z tragicznej smierci bliskich robi polityczny orez sad Dlatego waham sie w ocenie.

tete

• polazrski Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 10:07
          Kaczor mowi, ze kiedy rozmawial z bratem jeszcze nie wiedzieli, ze nad Smolenskiem jest mgla. Tymczasem juz o 10:14:06,5, samolot otrzymuje wiadomosc, ze widocznosc to 400 metrow + mgla. Klamie wiec, jak zwykle.
          • pan.scan Co więcej, to LK opowiada mu jakoby o zdrowiu 29.01.11, 10:17
            matki, podczas gdy w nocy z 9/10 to Jarosław siedział w szpitalu, a brat miał imprezę w pałacu.
          • hasz0 ______Kłamiesz wraz z najw. wrogiem Polaków naFaq? 29.01.11, 10:17

PRZERAŻASZ MNIE T_ete!

Jesteś Ty...może mąż w sł. spec.?...zachodze w głowę...przecież Tobie FAKTY
            nie przeszkadzają...

W_C__A___L___E!!!!!

znajdziesz sobie sama linki o dziwnie nagłej mgle o dziwnej porze?

Są stenogramy o rozmowach na temat pogody z wieży z Twerem Moskwa...są zeznaia Jak40.

CytatNa wielu stronach internetowych podawano, że nagłą przyczyną pojawienia się tak gęstej jak mleko mgły, mogły być specjalne wojskowe wytwornice pary, stosowane przez armię do celów taktyczno obronnych. Ile w tym prawdy?… tego nie wiedza nawet najstarsi górale . Sprawą zainteresował się portal Gazeta Polska i opublikował szokujące zeznania świadków tragedii prezydenckiego tupolewa.

Na dym zwrócił uwagę Michaił Jadgowski, naczelnik stacji meteorologicznej jednostki wojskowej w Smoleńsku. – O godz. 9.26 stwierdziłem zmianę pogody, a mianowicie zachmurzenie 10 stopni, warstwowa mgiełka, dymy i zwraca uwagę, że wyraźnie rozgranicza on pojęcia „mgła” i „dym”.

Innych świadków rankiem 10 kwietnia miało zdziwić gwałtowne pojawienie się gęstej mgły. – Na ulicy było ciemno – miał zeznać Aleksander Berezin, pracownik piekarni. Z kolei według Dmitrija Paszczakowa z obsługi lotniska, przed lądowaniem prezydenckiego samolotu mgła ograniczała widoczność maksymalnie do dwóch metrów. Jego znajomego, Marina Nikołajewicza, naczelnika punktu kontrolno-technicznego lotniska zdziwiło, że „przedmioty i obiekty znajdujące się dalej widoczne były źle, jakby były pokryte mgłą”.

Zdaniem byłego meteorologa wojskowego nagłe pojawienie się gęstej mgły jest możliwe. – Teren wokół lotniska w Smoleńsku jest podmokły, co sprzyja powstawaniu tzw. mgły radiacyjnej – wyjaśnia. – Przy wilgotności powietrza sięgającej 93-95 procent wzeszło słońce i pod wpływem ciepła nastąpiła kondensacja pary wodnej. Skąd miałby wziąć się jednak dym – na razie nie wyjaśniono

• t_ete Drogi Haszu 29.01.11, 10:44
              Zacytowalam tekst. Prezes stwierdzil ze 'przez Komorowskiego' kilka osob zginelo bo gdyby zgodzil sie na przelozenie glosowania - pojechaliby pociagiem.

Inni poslowie PiS - pojechali pociagiem. Ich obecnosc w sejmie nie miala znaczenia ? Dlaczego Macierewicz, Szczypinska czy Kempa i ktos tam jeszcze dostali 'wolne' od Prezesa ?

Haszu, gdyby samolot byl pojemniejszy - wszyscyposlowie PiS ktorzy wybierali sie do Katynia - byliby pasazerami tragicznego lotu ...sad

Bo wyroznieniem i honorem byl lot z prezydentem Kaczynskim. Nie jest to zaden zarzut ! To zupelnie naturalne ze ludzie chcieli byc na pokladzie prezydenckiego samolotu. I nie chodzilo wylacznie o komfort przejazdu.

Jak wiec mozna obwiniac tego ktory 'nie przelozyl glosowania' ?

tete
              • t_ete i ps. 29.01.11, 10:51
                daj sobie spokoj z tymi insynuacjami o jakis spec sluzbach.
                To idiotyczne. Czytaj moje posty wprost. Nie doszukuj sie zadnego 'drugiego dna'. Pisze co mysle.
                Jesli bladze - dyskutuj z tym ale nie wciskaj mi ze ktos mnie 'zaprogramowal'.

tete
              • hasz0 _____Drogi Haszu?_______Droga Tete!_____Tą metodą 29.01.11, 11:18
                możesz tylko i jedynie sprowokować stado do ataku i doprowadzić do "chwil moralnego wzmożenia" poleci ci dowcipem "_______YoB-Ka______już sie przetarzałaś w gnojówce? do orgazmu?

_____a jak widzisz sama Scan się z GOJAMI WCALE nie piórkuje
                od 10 lat. 7 lat to wytrzymywałem. Ale po kilku latach na emeryturze - zrozumiałem, że do Scana i podobnych trafia jednie ich język.
                "Wstyd mi", że nie dorownuję im w tej erystyce nawet w 10% .

Teraz do rzeczy:

JEST KILKA POZIOMÓW WAGI SPRAW POLSKICH.
                Ty koncentrujesz się wybiórczo na 1023 poziomie= wadze spraw istotnych dla Polaków
                - i to mieszczących sie w obrębie zainteresowań prasy tzw. dawniej bulwarowej.

Dziś to się nazywa jakoś tam nowocześniej .."kolorowa"?

Ten sposób "dyskusji" nie ma logicznego zakończenia...jak małżeńskich sprzeczkach...
                możesz po 3 pierwszych wymianach zdań...zamienić partnerów na dowolnych innych i cd. będzie identyczny.
                ############################################################

"Inni".........

A JESTEM "INNY"...od żony...ona by poszla zapytać Komora
                i polecialaby Tutką...ja natomiast wcale bym kutabasa nie pytał i jechałbym pociągiem

Ty zrównujesz JEDNYCH Z DRUGIMI bo potem jest Ci wygodnie manipulować.....

____TAKI WARSZTAT JAK ustawka 4 (w tym reżimowy dziennikarzyna)na 1 z PiS________

.........masz dalsze pytania?.

posłowie pojechali pociągiem. Dlaczego Macierewicz, Szczypinska czy Kempa i ktos tam jeszcze dostali 'wolne' od Prezesa ?
                >
                > Haszu, gdyby samolot byl pojemniejszy - wszyscyposlowie PiS ktorzy wybieral
                > i sie do Katynia - byliby pasazerami tragicznego lotu ...sad

Bądź ostrożna Danusiu z wdawaniem się w rozmowy z tym indywiduum.
                Możliwe, że w "chwili moralnego wzmożenia" poleci ci dowcipem "_______YoB-Ka______już sie przetarzałaś w gnojówce? do orgazmu?

Mysle ze najwazniejszym momentem bedzie chwila w ktorej upubliczniony zostanie raport zespolu Millera - i to co po nim nastapi.

tete

Mysle ze najwazniejszym momentem bedzie chwila w ktorej upubliczniony zostanie raport zespolu Millera - i to co po nim nastapi.

tete

Re: Czy on w to wierzy ?
                matelot 29.01.11, 10:28 Odpowiedz
                Dwadzieścia pięć procent wiernych fanów PiS to są właśnie ci bezrefleksyjni. ...- te różne stowarzyszenia obradujące w kościelnych salkach - przyzna mi rację. Na szczęście w naszych szerokościach geograficznych już nie ma tyle religijnego fanatyzmu co w innych (tam gdzie ludzie żyją i umierają zgodnie z Koranem), ale przecież jedna czwarta populacji wciąż nie kieruje się rozumem. Oczywiste jest, że gdyby kierowała się rozumem to manipulacje małego Hitlerka nie byłyby w stanie zasłużyć na ich poparcie.
                --
                • hasz0 Cz2. _____Drogi Haszu?_______Droga Tete!_____Tą me 29.01.11, 11:24
                  • hasz0 Cz3. _____Drogi Haszu?_______Droga Tete!_____ 29.01.11, 11:27
                    • hasz0 Cz4. _____Drogi Haszu?_______Droga Tete!_____ 29.01.11, 11:38
                      • hasz0 Cz4. _____Drogi Haszu?_______Droga Tete!_____ 29.01.11, 11:46
                        • hasz0 Cz6 pardon za 5__Drogi Haszu?_______Droga Tete!___ 29.01.11, 11:50
                          • hasz0 _____________Cz7____________ 29.01.11, 11:51
                            • hasz0 _____________Cz8____________ 29.01.11, 11:54
                              • t_ete no tak ... 29.01.11, 12:22
                                jak zwykle zbudowales 'wiezowiec postow' Haszu - wklejajac, cytujac innych - pytajac przy okazji 'jak to znosze' itd.

Masz racje ze zajelam sie w watku 'drobiazgiem' ... ale z takich 'drobiazgow' politycy buduja lub rujnuja....
                                To byla wypowiedz Prezesa publiczna - w RM. Sluchali go ludzie. Powiedzial ze obwinia Komorowskiego za smierc kilku osob w katastrofie poniewaz Komorowski nie przelozyl glosowania w sejmie i tych kilku poslow nie moglo jechac pociagiem. MUSIELI leciec samolotem. A to nieprawda Hasz. Podobnie jak inni poslowie MOGLI jechac pociagiem.
                                Z innego powodu wybrali samolot.

Czy przypadkiem sam Prezes nie ma wyrzutow sumienia ze w jego zastepstwie polecial posel Gosiewski czy posel Wasserman ? Czul ze powinien zostac z ciezko chora matka ... ale jednak 'wyslal' innych do Smolenska. Byc moze to z wlasnego poczucia winy - jest w nim tyle zlosci i obwiniania innych ?

Kazda taka wypowiedzia Prezes (jak przytoczona w otwarciu watku) wzmacnia negatywne emocje w zwolennikach PiS. Na zlosci, zalu, odrazie, nienawisci do konkretnych osob - buduje silniesza pozycje. I to jest na pierwszym planie. A nie krytyka poczynan rzadu.

Chcesz sie do tego odniesc Haszu ? Bo jesli znow nawklejasz mi tej mieszanki - to chyba zrezygnuje z dyskusji sad

tete
                                • matelot Re: no tak ... 29.01.11, 12:35
                                  Ja odniosę się tylko do jednego zdania:

> Kazda taka wypowiedzia Prezes (jak przytoczona w otwarciu watku) wzmacnia negat
                                  > ywne emocje w zwolennikach PiS.

================
                                  We mnie również, tete a zwolennikiem PiS nie jestem. A może o tym nie wiem? wink
                                  • t_ete slabo mi to wyszlo 29.01.11, 14:15
                                    matelot napisał:

> We mnie również, tete a zwolennikiem PiS nie jestem. A może o tym nie wiem? wink

Oczywiscie mialo byc ze wzmacnia negatywne emocje w swoim elektoracie - do konkretnych osob z PO. Rozdzielilam zdania i wyszly jaja wink

tete
                                • pan.scan Ad vocem 29.01.11, 12:43
                                  Te chamskie teksty to są bluzgi z "kulturalnego" #, adresowane do innych forumowiczów, a które wyciągnąłem mu na jego wołania o kulturę na tym forum.
                                  Przypuszczam, że jest mu głupio, albowiem na pokaz rości sobie prawo bycia wzorcem moralności i kultury, więc przyjął metodę takiego zamulania, by wyszło, że to chamstwo nie jest jego.
                                  To hipokryta pierwszego sortu.
                                  • t_ete Scan 29.01.11, 14:24
                                    Ja sie gubie w Hasza tekstach - tak czy inaczej.

Widze jak pisze. Widze tez ze dostaje 'po lbie' w rewanzu. Ale Hasz uwaza ze to my go prowokujemy i atakujemy - wiec 'tylko' odpiera nasze ataki.

To wezel gordyjski sad Nie ma poczatku ani konca - jest wylacznie sklebiony supel. Ale sa takie momenty (nie wiem od czego to zalezy) ze pisze 'normalnie' bez wklejania tych kilometrow tekstu z kolorowymi czcionkami.

Dlatego czasem - z nadzieja - odpisuje. Bo moze to 'ta' chwila w ktorej mozliwa bedzie rozmowa.

tete

• hasz0 no tak"..możemy przez miesiąc udawać,że ich NIE MA 29.01.11, 14:24
                                  _ete napisała:

> Masz racje ze zajelam sie w watku 'drobiazgiem' ... ale z takich 'drobiazgow' p
                                  > olitycy buduja lub rujnuja.... > To byla wypowiedz Prezesa publiczna - w RM. Sluchali go ludzie. Powiedzial ze obwinia Komorowskiego za smierc kilku osob w katastrofie poniewaz Komorowski nie przelozyl glosowania w sejmie i tych kilku poslow nie moglo jechac pociagiem.
                                  MUSIELI leciec samolotem. A to nieprawda Hasz. Podobnie jak inni poslowie MOGLI jechac pociagiem.
                                  Z innego powodu wybrali samolot >

":CAŁY TWÓJ WYWÓD OPIERA SIĘ NA PRZYPUSZCZENIU [wytłuszczenie powyżej]

...otóż, wcale nie dbasz o symetrie ocen! Wcale!
                                  Na jednej SZALI stawiasz:

przypyszczenie_______ /O\ ___________FAKT

> Czy przypadkiem sam Prezes nie ma wyrzutow sumienia ze w jego zastepstwie polec
                                  > ial posel Gosiewski czy posel Wasserman ? Czul ze powinien zostac z ciezko chor
                                  > a matka ... ale jednak 'wyslal' innych do Smolenska. Byc moze to z wlasnego poc
                                  > zucia winy - jest w nim tyle zlosci i obwiniania innych ?

#:

tu POdobnie->

> Kazda taka wypowiedzia Prezes (jak przytoczona w otwarciu watku) wzmacnia negat
                                  > ywne emocje w zwolennikach PiS.____#:<sadb]BŁĘDNE PRZYPUSZCZENIE!_ZAPEWNIAM CIĘ![/b]

Na zlosci, zalu, odrazie, nienawisci do konkretnych osob [FANÓW PO = zieją nienawiścią -WPROST ZWIERZĘCĄ...przepraszam zwierzęta HIMERYCZNĄ!!} - buduje silniesza pozycje. I to jest na pierwszym planie.

A nie krytyka poczynan rzadu. <==== #:"to stałą zagrywka reżimowych mediów
                                  ...cwaniacko wytracajaca jakąkolwiek OBRONE AD REM po takim fabrykowanym przez media kolejnym w karuzeli POmówień -oszczerstwie

Jeśli POzwolisz....załoze +1 jeden wątek ze ZGROMIENIEM PRZY POMOCY FAKTÓW
                                  tego pozorowanego fałszerstwa?

> Chcesz sie do tego odniesc Haszu ? Bo jesli znow nawklejasz mi tej mieszanki -
                                  > to chyba zrezygnuje z dyskusji sad
                                  BŁAGAM Cie na kolanach uniżenie i proszę:

HASZCZ#####:

Wybacz niePOprawnemu emocje...alem choleryk OKRUTNY
                                  i dzierżę stoickich cwanych premedytacją napędzanych flegmatyków!

t_ete napisała:

> jak zwykle zbudowales 'wiezowiec postow' Haszu - wklejajac, cytujac innych - p
                                  > ytajac przy okazji 'jak to znosze' itd.

_______NIE BĄDŹŻESZŻE taka wy"sforowana" do przodu...pisnij cus na nich .....ok?

POpatrz na wagę===>

• t_ete Chcesz faktow Haszu ? 29.01.11, 14:49

- prezydent Kaczynski zaprosil na poklad samolotu najwazniejsze osoby ( w tym m.in. poslow
                                    PiS)
                                    - w piatek odbywalo sie glosowanie w sejmie, marszalek Komorowski nie wyrazil zgody na
                                    przelozenie glosowania
                                    - czesc poslow PiS (mimo glosowania w sejmie) - zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami -
                                    wsiadla w tym czasie w pociag i pojechala do Smolenska
                                    - czesc poslow PiS - zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami (byli na liscie pasazerow)
                                    pozostala - glosowala ; nastepnego dnia wsiedli do samolotu wraz z prezydentem
                                    Kaczynskim

Pytanie : dlaczego Prezes obwinia Komorowskiego za smierc tych poslow ktorzy wsiedli do samolotu ? Masz jakies logiczne wytlumaczenie ?

Prosze o konkretna odpowiedz.

tete
                                    • hasz0 ___Chcesz Haszu?_chcę ale metody tej samej dla OBU 29.01.11, 15:19
                                      [color=#FF0000][b]
                                      size=18] 'test na żywca ' dla polskiego społeczeństwa [/size]*[/b][/color]

zrobiony na podstawie 5000lat doświadczeń socjotechniki.
                                      ################################################
                                      Proszę samemu przestać wykorzystywać

9-MIESIECZNĄ [słownie: DZIEWIECIOMIESIĘCZNA]

ZMASOWANĄ MEDIALNO_TV prywtano-PUBLICZNA,

internetewo-kabaretowo-ałtirytetarną

____WREDNĄ OBŁUDNO-SZUJOWATĄ...najPOdlejszą KAMPANIĄ jak czołgami po IQ

spoleczeństwa polskiego........(brak mi odpow. słów))

w HIENNO_OKRUTNY

i BESTIALSKI, OPARTY NA NAJBARDZIEJ

PERFIDNYCH OSZCZERSTWACH

przekreconą przewrotnie i zinterpretowaną PRowsko...

przez speców od propagandy....

jakby to MORDERCA

BARAT BLIXNIAKA i 96 był...............................

no kto?...............

_BEDZIE DO JASNEJ CHOLERY RÓWNOWAGA..........

czy małżenska kłotnia niekończąca sie

IQ?
                                      • hasz0 chcę ale metody tej samej dla OBU a nie____ spamu! 29.01.11, 15:39
                                      • t_ete nie odpowiedziales 29.01.11, 15:41
                                        Bo nie da sie odpowiedziec na to pytanie - bez uruchomienia przypuszczen ...

To o czym piszesz ma 'usprawiedliwic' Prezesa ? Czyli wszelkie jego wypowiedzi - sa efektem ... "wredno-obludno-szujowatej ... itd" ? Jest jak szamocacy sie rozpaczliwie dzieciak miotajacy oskarzenia ?

Hasz. To sa przypuszczenia.

tete

• hasz0 nie odpowiedziales ?___odp.łem Ci istotą jest FAKT 29.01.11, 20:26
                                          FAKT

...nie przypuszczenie!

MOTTO

- Jestem bardzo pokorna wobec wielu zjawisk,sytuacji, osób, ale wobec jednego nie jestem w stanie – wobec wszechwładnego cynizmu - kontynuowała Kempa. - Jeśli nie będziemy stawiać tamy, to za chwilę będzie jedynie słuszna partia, jedynie słuszna droga, jedynie słuszna prasa, jedynie słuszna telewizja i koniec, kropka. Chyba do tego nie chcemy wrócić? - stwierdziła.

Kempa powiedziała również, kim jest dla niej Antoni Macierewicz. - To historia oceni najlepiej. To jest osoba, która z niebywałą determinacją dąży do prawdy i ja w sytuacji tak potwornego ataku na niego, perfidnego czasami, niewyszukanego - oceniła

CYTAT TWEJ TEZY typu "CYNICZNE PRowe PRZYPUSZCZENIE:

CytatTo byla wypowiedz Prezesa publiczna - w RM. Sluchali go ludzie. Powiedzial ze obwinia Komorowskiego za smierc kilku osob w katastrofie poniewaz Komorowski nie przelozyl glosowania w sejmie i tych kilku poslow nie moglo jechac pociagiem. MUSIELI leciec samolotem. A to nieprawda Hasz. Podobnie jak inni poslowie MOGLI jechac pociagiem.

Z innego powodu wybrali samolot.
                                          • hasz0 __________Spróbuj ocenić obiektywnie - całościowo! 29.01.11, 20:59

[b]Ze mną możesz rozmawiać na 2 sposoby:

1
                                            ...tak jak od 10 lat moi "nauczyciele" logiki i etyki

2
                                            normalnie BADAJĄC Logicznie sprawę bez zacietrzewienia.
                                            ___na wiele sposobów
                                            ex.
                                            a)
                                            analiza -> synteza
                                            b)
                                            metodą "nie wprost"
                                            c)
                                            modelem mat., rachunek zdań
                                            ...itd.

1b)
                                            ...czy gdyby jak normalny Polak Patriota...na prośbę o tak ważną WSPÓLNĄ NIE PODLEGAJĄCĄ upartyjnieniu ani wykorzystywaniu do rozgrywek wewnętrznych przy użyciu zagranicz, pomocn.
                                            - sprawę
                                            [color]=red]udzielił im jednak URLOPU..(są zdysc.formalisci wśród posłów)

czy ZGINĘLIBY jadąc pociągiem a nie lecąc?

2b)
                                            Czy Marszałek z PiS tak by uczynił w sprawie wyjazdu PO do Katynia?
                                            Porównaj jak LK życzliwie zabrał z Poznania TU154 Tuska...a PO odwrotnie
                                            wspólnie WSZYSCY BLOKOWALI OD lutego i zniechecali prezydenya, utrudniali wraz z Min SP Zagr i Amb. Rosyjk.

[/b][/color]
                                            • hasz0 ____Spróbuj ocenić obiektywnie - + to 29.01.11, 21:00
                                              Kłopoty z samolotami, które przewoziły rodziny ofiar katastrofy Tu-154 do Smoleńska, pokazują wyraźnie, że jest jakiś poważny problem w utrzymaniu jej w gotowości. Dwa zepsute samoloty pod rząd to poważna sprawa - mówi ekspert. Przypomina, że już ponad dwa lata temu LOT miał mieć nowe boeingi 787. Tymczasem do Polski nie trafiła jeszcze ani jedna z tych maszyn i na razie nie wiadomo, czy nowe samoloty dotrą do naszego kraju do połowy przyszłego roku. Hypki tłumaczy, że inne kraje w takich sytuacjach żądają olbrzymich kar umownych, sięgających milionów dolarów. Natomiast władze Polskich Linii Lotniczych LOT w ogóle o tej sprawie nie mówią.
                                              MARZENA WALASEK161 | 11.10.2010 17:54
                                              • hasz0 _weź kontekst tego pod uwagę 29.01.11, 21:02

dlaczego nie daja nam oryginałow...kopie łatwo podwazyć...PO zadbało
                                                o wyjaśnienie

smolensk-2010.pl/2011-01-26-rosjanie-nie-przekazali-stronie-polskiej-oryginalu-filmu.html
                                                www.youtube.com/watch?v=TRMQeBxQKy8&feature=related
                                                www.youtube.com/watch?v=EWc3ZkekwiA&feature=related
                                                www.youtube.com/watch?v=YBpYUsUvyVQ&feature=related
                                                www.youtube.com/watch?v=LQF8hsitxvY
                                                • hymenos Ale tak szczerze, Haszu 29.01.11, 21:50
                                                  Wierzysz w te bzdety, które tu zalinkowałeś?
                                                • rycho7 Re: _weź kontekst tego pod uwagę 29.01.11, 22:06
                                                  hasz0 napisał:

> dlaczego nie daja nam oryginałow...kopie łatwo podwazyć...

Sa 4 albo wiecej sledztw. Oryginaly sa potrzebne do zakonczenia kazdego z nich. Wlasnie dlatego jak napisales powyzej. Sledztwa tam gdzie sie rozj.bali maja pierwszenstwo. Po to aby nastepnym razem debile ladowali gdzie indziej. Przykladowo na Seszelach.

Twoja niechec do prawa nie usprawiedliwia namolnego zadawania durnych pytan.
                                                  • hymenos Re: _weź kontekst tego pod uwagę 29.01.11, 22:14
                                                    rycho7 napisał:

> Twoja niechec do prawa nie usprawiedliwia namolnego zadawania durnych pytan.

Ale pozwala mu wierzyć, że oryginały w cudowny sposób potwierdzą jego urojenia. Dokładnie jak ruski strażak z zalinkowanego filmu gadający po polsku.
                                                  • rycho7 metodologia wiary 29.01.11, 22:22
                                                    hymenos napisał:

> w cudowny sposób potwierdzą

Cuda nie wymagaja potwierdzenia. Cuda potwierdzaja glebie wiary. Dazenie do idealnej prozni czerepa.
                                                  • marouder.eu Re: metodologia wiary 29.01.11, 22:32
                                                    Znakiem tego haszysta w wojsku byl chorazym! madrosc pokrewna wierzeniom religijnym glosi, ze chorazy zawsze zdazy a wg. ciebie haszysta jak jakis zenbuddysta dazy do vacuum!
                                                  • hasz0 metodologia wiary w żonę KGB Primakowa KGB Putina 29.01.11, 22:51

TO DOPIERO HUCPA!

________o _IQ........nawet wspomnę....

Metoda Wasza kakaja? ano toczno takaja;

1.
                                                    Pretensje i niećhęć cz. Żydów do towarzyszy z PZPR w 1968 r, - przeradza się
                                                    na emigracji w nienawiść i aktywne podłe szkalowanie całej Polski i wszystkich Polaków.
                                                    2.
                                                    Pokazana dziś w czasie skoków Kamila Stocha, Piotar Żyły, Stefana Huli i Adama Małysza
                                                    filmowa relacja o Sendlerowej idealnie pokazuje te Waszą metodę:
                                                    .UWAGA....wsłuchiwałem sie jak to będzie:.........w b. wyczulony sposób
                                                    o usłyszałem tak "wy- do- cięte" Jej słowa, że jakieś niezidentyfikowane oddz. partyz.
                                                    tuż prze wykonaniem wyroku śmierci chyba przypadkiem uratowały ją przekupstwem
                                                    dobrego żydowskiego strażnika.

Gdy zabrakło kasy a pomagały jejs 10 sąsiadek, znajomych? rodzina?...młodych dziewcząt
                                                    kurierek oraz z 10 rodzin znajomych zaprzyjaźnionych rodzin jako cgwilowe p. przerzutu...
                                                    butelki z nazwiskami irodowymi i nowymi katolickimi też z koleżanką archiwizowały okienno-ogródkowym sposobem autorstwa samej Sendlerowej.

Pan prof. Bartoszewski wtedy był młodziutkim pomocnikiem
                                                    nieznanej Żydom z USA niejakiej ANTYSEMITKI...ktora zorganizowała ze zbrodniczą nieniemicką organizacją NAZISTOWSKA MORDUJACA TYSIACAMI ba...mln Żydów
                                                    razem z CHŁOPAMI w czasie ZŁOTYCH ŻNIW...

ale słowka nie pisnął!

Zeby choć 1 % tego co sie klaniała w pas w Knesecie.

R7 zaś zna pewnie panią redaktor w Polsce przyjacółkę pani St.b.ch Helga Hirsch
                                                    https://grafik.rp.pl/grafika2/530509,545817,3.jpg

[szie=16]Sympatyczka Eriki Steinbach otrzyma w piątek polski Medal Wdzięczności za zasługi dla "Solidarności". Czy to niezręczność?

Bronisław Komorowski, „szanując decyzję kapituły, podczas wizyty w Berlinie będzie uczestniczył w uroczystości wręczenia Medali Wdzięczności obywatelom niemieckim".[/size]

Cytatjuż w 1981 r. zdemaskował niektóre kłamstwa Grossa sam Stefan Korboński, niegdyś jeden z przywódców Polskiego Państwa Podziemnego (b. Delegat Rządu na Kraj i podziemny wicepremier) . W artykule publikowanym na łamach paryskich Zeszytów Historycznych ( nr 58, s. 176-184) Korboński ostro napiętnował antypolskie przekłamania Grossa w wydanej przez niego w 1979 r. książce Polish Society under German Occupation. Gross pisał swą książkę dla mało wiedzących o Polsce Anglosasów. Bez skrupułów więc "obdarzył" ich nonsensami, których na pewno nie ośmieliłby się napisać w książce dla polskich czytelników. Już wtedy zaznaczyła się jego maniera eksponowania ponad wszystko znaczenia martyrologii Żydów i równoczesnego maksymalnego pomniejszania polskiej martyrologii i polskiego heroizmu. Temu celowi służyło wmawianie anglosaskim czytelnikom, że działalność konspiracji polskiej doby wojny jakoby wcale nie była szczególnie ryzykowna, wręcz przeciwnie, podejmowano ją w warunkach zdumiewającej swobody działań. Korboński wyśmiał w swoim tekście niezwykle kompromitującą Grossa brednię (ze s. 240 jego książki), jakoby: "Tak, paradoksalnie Polacy cieszyli się większą wolnością w okresie 1939-1944 niż w ciągu całego stulecia... Sądzę, iż można słusznie przyjąć, że rozmnożenie się organizacji podziemnych i obfitość konspiracyjnych inicjatyw należy zawdzięczać w znacznej mierze istnieniu w Generalnej Guberni w czasie wojny swobody politycznej. Trudno przypuścić, by podziemne organizacje mogły powstać i istnieć w takiej liczbie, gdyby było inaczej".

Innymi słowy, według Grossa, wielkość Polskiego Państwa Podziemnego i polskiej konspiracji nie była żadną wielką polską zasługą. Byliśmy bowiem tak bardzo wolni w czasie niemieckiej okupacji! Rzeczywiście, Polacy mieli wtedy dzięki Niemcom wręcz niebywałe rozmiary wolności w jednym względzie - wolności umierania: na stryczku, od katowskiego topora, od kul, z zagipsowanymi ustami, z wyczerpania w obozach koncentracyjnych...

Zapytajmy, jak człowiek, który pisał takie jak Gross brednie, może być uznawany za wiarygodnego autora w sprawach polskich?

Gross idzie dosłownie na całość w przedstawianiu Polaków jako narodu krwiożerczego i fanatycznego, wrogiego Żydom od zawsze. Konsekwentnie fałszuje obraz losów Żydów od czasów dawniejszych po okres powojenny.

• hasz0 Re: metodologia wiary w żonę KGB Primakowa KGB P 29.01.11, 23:01
                                                  • hasz0 met: jesli sami Polacy to piszą to musi być prawda 29.01.11, 23:08
                                                  • hasz0 _ŻAŁOsne są takie porównania___ 29.01.11, 23:10
                                                  • hasz0 Re: _ŻAŁOsne są takie porównania___ 29.01.11, 23:24
                                                    1.
                                                    Czy rodzina (rodzin) umawia się i wybiera się na cmentarz zamordowanego przez bandytę z mafii razem

a na parę dni, żona najpierw zniechęca męża, kombinuje ze stróżem cmentarza
                                                    aby nie dał męzowi wstępu a wreszcie zmienia wspólnie ustaloną datę na dwa dni wcześniejszą
                                                    aby i BARDZO PRAGNIE choć nowy szef a b. czł. starej mafii..wcale nie daje dowodów, że się zmienił na lepsze...i wpycha cła rodzinę w jeden naparwiony przez mafie autobus ktoryemu we mgle tuż przed cmentarzem jego ludzie móią przez CBradio jesteś na drodze do bramy cmentarnej.

2.
                                                    ZaPOmniałaś ile razy zona mężowi groziła śmiercią a jej kochankowie
                                                    powtarzali jej grożby na różne sposoby?

3
                                                    Gdybyś znalazla ogłoszenie przed cmentarzem z datą i iloscią generałów męża kiedy ilu o ktorej godzinie
                                                    kilka dni przed wizytą
                                                    CytatGdybym była na pokładzie Tu-154 przed odlotem 10. kwietnia, na pewno zaniepokoiłby mnie fakt, że generałowie z powodu problemów z innym samolotem, zostali dołączeni do listy pasażerów Tupolewa o numerze bocznym 101. Myślę, że BORowcy, prezydent, a także sami generałowie powinni poczuć się zaniepokojeni.

Przypomnijmy sobie fakty:
                                                    Dziennikarze i generalicja mieli lecieć innym samolotem, w którym tuż przed odlotem, odkryto usterkę. Generałowie zostali więc poproszeni do przesiadki do rządowego samolotu, którym miał lecieć prezydent. Dziennikarze potraktowani po vipowsku dostali rządowego JAKa40 na wyłączność.
                                                    Ile razy śp. prezydent Lech Kaczyński miał problemy z otrzymaniem od rządu pozwolenia na skorzystanie z jakiegokolwiek rządowego samolotu? No i proszę, dziennikarze zostali lepiej potraktowani niż najważniejsi ludzie w naszym kraju.
                                                    Nie było jednak deficytu na samoloty rządowe tego dnia. W dobrym stanie musiał być drugi Jak-40, poleciał nim przecież do Smoleńska Edmund Klich:
                                                    "I dostałem informację gdzieś o godzinie 14.50, że mam udać się do samolotu i mam lecieć do Smoleńska z panem premierem Tuskiem. Ale byłem trochę wcześniej i był pierwszy samolot Jak-40. I poproszono mnie – byłem na liście pana premiera Tuska tego samolotu, który potem okazał się embraerem linii cywilnych i leciał do Witebska, bo nie mógł lądować w Smoleńsku jako cywilny. I dobrze, że poleciałem tym pierwszym. Ze mną poleciał te kolega z komisji – Targalski, który latał na samolotach tych Tu-154, był w tym pułku, także nawet mógł rozpoznać przy przesłuchaniu rejestratorów głosy pilotów, bo to też jest ważne w tych procedurach".
                                                    smolensk-2010.pl/2010-06-27-stenogram-z-przesluchania-edmunda-klicha.html

I jeszcze jedna sprawa: lista pasażerów Tu-154 krążyła po świecie przez kilka dni przed 10.04. Jakim cudem generałowie znaleźli się na tej liście, jeżeli jeszcze na kilkadziesiąt minut przed odlotem mieli być na pokładzie innego samolotu?

UPDATE: (28.09.2010): Do tu-154 mogło wejść przynajmniej 9 osób więcej: docs.google.com/leaf
                                                    W tym dokumencie planującym lot 7.kwietnia do Smoleńska wyraźnie podano ilość uczestników lotu:
                                                    30 pax vip + 64 pax econ + 10 crew + 1 cpt
                                                    co w sumie daje liczbę 105 osób.
                                                  • hasz0 moje porównania___ słownik 29.01.11, 23:25
                                                    rodzina rodzin = naród polski

żona + kochankowie ...2 naród

itd.
                                                  • marouder.eu Pomodlmy sie w podziece ewentualnemu Bogu, ze... 29.01.11, 23:33
                                                    ...nie dopuscil, by haszysta zostal malzonkiem jakiejkolwiek kobietysmile
                                                  • hasz0 _________PO________jęcia nie masz o oryg-kopia 29.01.11, 23:38
                                                    Snajper......

Cyfrowy obraz....prawo Nyquista f próbkowania > 2f max

szumy ziarniste cieplne

szumy rekombinacji 1/f

ale czy kopia po próbkowaniu zawiera ślady niepróbkowalne z wielu przyczyn poza 2f?

daktylosk. organolept, chemiczne zapachowe?...machanoskopijne 100 innych wskazujacych
                                                    a znanych kryminalistyce i naukowcaom z konkr, dziedzin/

Masz taką wiedzę?

.........szumy
                                                  • snajper55 Re: _weź kontekst tego pod uwagę 29.01.11, 23:16
                                                    hymenos napisał:

> Ale pozwala mu wierzyć, że oryginały w cudowny sposób potwierdzą jego urojenia.
                                                    > Dokładnie jak ruski strażak z zalinkowanego filmu gadający po polsku.

Oryginały żadnej wersji nie potwierdzą, gdyż zawszepracuje się na kopiach. Oryginały to nagrania analogowe i każde odtworzenie pogarsza jego jakość. Dlatego robi się cyfrowe kopie (najczęściej z cyfrowej kopii matki) i te kopie się analizuje i odtwarza. Tak więc ci, którzy oczekują odtworzenia oryginałów srodze się zawiodą. No, chyba, że oryginały trafią w łapska Macierewicza and co.

S.
                                                  • matelot Re: _weź kontekst tego pod uwagę 30.01.11, 13:36
                                                    A kto to jest ten Macierewicz & Co? Ma jakieś uprawnienia do majstrowania przy czarnych skrzynkach?
                                            • t_ete bez zlosci 29.01.11, 23:01
                                              hasz0 napisał:

> czy ZGINĘLIBY jadąc pociągiem a nie lecąc?

Wszyscy mogli jechac pociagiem. Nikt by nie zginal.
                                              Logiczne.
                                              Ale byl prezydencki samolot. I pokusa by leciec z najwazniejszymi. Gdyby 'najwazniejsi' uznali ze lepiej pociagiem ... swiat bylby inny.

Zaden twoj przyjaciel nie zginal w wypadku ? Nie pomyslales ... gdyby wyjechal troche wczesniej ... lub troche pozniej ... nie spotkalby tego TIR-a ... ?

tete
                                              • snajper55 Re: bez zlosci 29.01.11, 23:18
                                                t_ete napisała:

> hasz0 napisał:
                                                >
                                                > > czy ZGINĘLIBY jadąc pociągiem a nie lecąc?
                                                >
                                                > Wszyscy mogli jechac pociagiem. Nikt by nie zginal.
                                                > Logiczne.
                                                > Ale byl prezydencki samolot. I pokusa by leciec z najwazniejszymi. Gdyby 'najwa
                                                > zniejsi' uznali ze lepiej pociagiem ... swiat bylby inny.
                                                >
                                                > Zaden twoj przyjaciel nie zginal w wypadku ? Nie pomyslales ... gdyby wyjechal
                                                > troche wczesniej ... lub troche pozniej ... nie spotkalby tego TIR-a ... ?
                                                >
                                                > tete

Żyliby, gdyby Lach Kaczyński nie zaprosił ich do samolotu. To Lech decydował kto będzie żyć, a kto umrze.

S.
                                                • t_ete Re: bez zlosci 29.01.11, 23:37
                                                  snajper55 napisał:

> Żyliby, gdyby Lach Kaczyński nie zaprosił ich do samolotu. To Lech decydował kt
                                                  > o będzie żyć, a kto umrze.

Wiem Snajper, az sie prosi by tak podsumowac... Ale wybieramy, decydujemy - nie myslac ze na skrzyzowaniu 'pojawi sie TIR'. Ani wina Lecha ze zaprosil - ani wina tych ktorzy zaproszenie przyjeli. Stalo sie sad
                                                  Ale obwinianie ze 'Komorowski odpowiada za smierc ilus osob bo nie chcial przelozyc glosowania w sejmie ... to ponad moje sily sad

tete
                                                  • hasz0 _ bez zlosci _a le PO cwaniacku 29.01.11, 23:44
                                                  • ariadna-enta Re: bez zlosci 29.01.11, 23:47
                                                    mnie już przestaje dziwić bredzenie Kaczyńskiego
                                                    to juz się stało czymś tak normalnym,że uodporniłam się na to
                                                  • hasz0 BredzenieBalcera,Buzka,Tuska,JKBielck,Rostka,Lewnd 30.01.11, 10:33
                                                    ich POkraczne reformy bezasekuracji dla dziesiatek mln Polaków
                                                    w wielkich zakładach przemysłowych, PGRach, gospod.indywid., te "swińskie dołowanie"
                                                    z portfeli ostatnich groszy i POzostawienie sobie samym...choć dziecko widziało

że o FATALNA DROGA dla polskiego społeczeństwa Te aferalne reformy PO
                                                    ...których zostały WIELKI,EWSPANIALE OBCE BANKI

WIELKI CZAPY, WIELKIE PASOŻYTY, jak CHUBY na bezliścich, suchych kasztanowcach, niegdyś wspaniałych ozdabajacyh polski RAJ!

ziś ................kłotnia w rodzinie Balcerowiczów, Rostkowskich, Lewandowskich, Buzków, Janów Maria Krzysztofów Bieleckich,....

Zgliszcza stoczni, TPSA, PKP, rolnictwa, energetyki, budownictwa, szpitali, OFE, kopalni, elektrowni, hodowli świń, zgliszcza bankructwo budżetu, himalaje długów, odcięta

POLSKA od GAZU, nawet własnego, GAZOPORT odciety rura bałtycką na dnie....POLSKA OSZKALOWANA ZŁOTYM ŻNIWEM, STODOŁĄ z Wasserteinem, zzmarłym nieprzesłuchanym sprawcąkpt...Scan ...masz sklerozęjak sie zwal $$man?...ORŁY BIALE dla ambasadora
                                                    nie tego Wiessa, ale tego jeszcce gorszego POLAKOŻERCY od prezydenta,

ORŁY BIAŁE DLA NAJGORSZYCH WROGÓW POLSKI, jak ta niemiecka R7 pisałem Ci wczoraj w nocy...na Dzień Ofiar Nazimu zaproszony zieć Bermana rzem z Prerezem...nikt z Polski...bo mąż Lusi Brystygierowej, zieć. jak sie nazywa cholera skleroza....

Nagrody i pochwały dla OMONowców.......pa ruski przeproszenia....

OPLUCIE MAKiem...cisza ze strony Rzadu i prezydenta...dniami calymi CISZA..

Jak marszalek Sejmu szanował głowę państwa... jak Min Spr Zagr. szanował głowę państwa,
                                                    jak premier sznowal głowę państwa?

Piemne PROSBY DO Marszalaka Sejmu...Gesickiej, Natalli Swiat?

.......Olał...okazując POgardę....w mysl KAMPANII ATAKOWANIA GŁOWY PAŃŚTWA....osmieszano,...POdzielono
                                                    wizyte...PO co? .może nie po to?.......może Ariadno! skup sie!..........
                                                    Tete SKUP SIE>..........Hymenie Ty niewinny adwokacie błona niewinna piczego
                                                    nie atakowano głowy państwa kijami w szprychy jego polityki?
                                                    Nie podzielono wizyty...nie blokowano wyjazdu pociagiem złośliwością Marszałka?

TERAZ SŁYSZĘ>>>>>>>>>>NIE WOLNO ATAKOWAĆ URZĘDU GŁOWY PAŃŚTWA!

• hasz0 pozwólcie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek a wyja 30.01.11, 10:42

snię Wam że Was rozumiem, i że wiem dlaczego nas tak bardzo nienawidzicie, zrozumiałem to wczoraj ogladajac w czasie skoków Małysz, Stoch, Hula i Żyła

FILM NA TVPINFO

O SENDLEROWEJ...zrozumiaem Wasze uprzedzenia i kompleksy.
                                                    ORAZ SKAD TA NIEZASŁUZONA NIENAWIŚĆ>..rozumiem Was.
                                                    https://niezalezna.pl/banners2/ksiegarniagazetypolskiej15.jpghttps://niezalezna.pl/photos/thumbnails2/970f5e58d0c522ea204e040202329727.jpg

CytatKoledzy z Platformy powinni powiedzieć Tuskowi "odejdź" - podkreśla Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla Onet.pl.
                                                    "Donald Tusk odpowiada moralnie i politycznie za katastrofę smoleńską. W normalnie funkcjonującej demokracji już by go nie było w polityce" - podkreśla prezes PiS. "Ekipa Tuska powinna zostać wymieniona, a jego koledzy z PO powinni mu powiedzieć: "Przepraszamy cię bardzo, ale jesteś obciążeniem i powinieneś odejść" - dodaje.

"W kampanii wyborczej mówiłem dokładnie to samo, co mówię dzisiaj, tylko teraz zwracam więcej uwagi na sprawę smoleńską. Dziś uważam, że błędem było posłuchanie moich ówczesnych doradców, których nie ma już w moim otoczeniu, że w kampanii nie należy eksponować sprawy tragedii smoleńskiej. Dzisiaj tego bardzo żałuję. Wszyscy, którzy byli wtedy w moim otoczeniu, słyszeli, jak mówiłem, że niezależnie od wyniku wyborów prezydenckich 4 lipca wieczorem już tę sprawę poruszę, bo sprawa smoleńska jest bardzo ważna dla mnie osobiście i bardzo ważna dla Polski - dla jej statusu i godności. Trudno było nam utrzymać pokój, gdy PO rozpoczęła wojnę. W momencie przełomowym PiS prosił PO, żeby przerwać tę wyniszczającą wojnę polsko-polską, ale nasza propozycja została odrzucona. W kampanii wyborczej wielokrotnie atakowano mnie personalnie. Proszę chociażby przypomnieć sobie, co o mnie mówił Donald Tusk na konwencji PO 26 czerwca, na tydzień przed drugą turą wyborów. A agresywnymi wypowiedziami członków komitetu honorowego Bronisława Komorowskiego wobec mojej osoby, np. "charyzmę zbyt często mają psychopaci, więc brońmy Bronka naszego normalnego", był zbulwersowany także świat mediów. My, mimo że mieliśmy wiele powodów, by atakować Komorowskiego, to nigdy tego nie zrobiliśmy. PiS i PO mają radykalnie odmienne wizje Polski, ale to nie znaczy, że musi dochodzić do stosunków wojennych. PO dokonała takiego, a nie innego wyboru. To w PO był atakujący nas i śp. Lecha Kaczyńskiego Palikot czy bliski im wtedy Kutz. Wciąż atakuje nas ordynarnie Niesiołowski i cała masa innych polityków. Nawet kiedy Donald Tusk z mównicy sejmowej ma się ustosunkować do raportu MAK, to zamiast tego atakuje PiS. Wola pokoju musi być wolą dwóch stron, a nie tylko jednej - PiS" - tłumaczy.

Kaczyński uznał za krzywdzące opinie, że PiS staje się partią jednego tematu. "Jest całkowitą nieprawdą mówienie, że PiS jest zafiksowane tylko na jednej sprawie. W ciągu tego czasu złożyliśmy 65 ustaw dotyczących całego spektrum spraw - od gospodarczych przez służbę zdrowia do spraw społecznych. Sprawa smoleńska jest niezwykle ważna i należy się nią zajmować, bo dotyczy także diagnozy stanu państwa, ale nie jest to jedyna sprawa, którą się zajmujemy" - tłumaczy.
                                                  • ariadna-enta Re: pozwólcie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek a 30.01.11, 11:53
                                                    hasz odlatujesz jak prezes
                                                    weż się w graść.)
                                                  • hasz0 pozwolcie żydowscy Polacy na jeszcze osobn1watek 30.01.11, 12:48
                                                    Błagam Was Aridano!
                                                    Blagam Cię Droga T_ete!
                                                    Biedny Mój Scanie! Wiem skad ten Twój WIELKI KOMPLEKS...badzo Cię rozumiem od wczoraj!

..teraz już nigdy bym nie zareagował sprowadzaniem do absurdu Twojego
                                                    freudowskiego problemu tożsamości Edypa, kiedy to każda moja próba zwrócenia Ci uwagi na
                                                    dysproporcje JAKIE WNOSISZ DO tzw. DIALOGU;
                                                    ..............który, nawiasem mówiąc, Polakowi jest jak psu na ruska budę PO-trzebny -

ujawnia u Ciebie uczuleniową reakcję ALERGII ANTYPOLSKIEJ... wstręt i nienawiść
                                                    logoreę i koprolalię oraz wewnętrzny przymus psychicznego nieopanowanego PARADOKSALNEGO "MNIETKOWANNIA"....
                                                    - jakby Edypowi uswiadomić RÓŻNICĘ mdzy miłoscią do matki
                                                    a miłością do kochanki, lub żony swojej a przedtem swego ojca.
                                                    Szwagier do 2^ dla swojego ojca. Miłośc do 2^ dla matki-żony.
                                                    ###############
                                                    Coś jakbym Rychowi uświadomił faterlandowe ludobójstwo heimetu.

Wy jako propagatorzy semantyki Kalego:

"nie obrażać urzędu prezydenta" przez marszalka
                                                    ale wolno obrażać LK przez marszałka".

......
                                                    tego np. Scana idiolektu tj. "Mniecia dla #a anie dla Katarasińskiej "PRASA KŁAMIE"

tego Scana aquanetowego języka jednostkowego
                                                    Popatrzmy co chcą uczynić:

POdzielić Polaków jezykiem na oficjalnych, taki Niesioł Nowak czy Palokot moze mowić 100 razy wulgarniej ale to nie jest język obiegowo-potoczny

Jarosłąw Kaczyński mówi eleganckim, wysublimowanym jezykiem

ale Wy udajecie, że w jego polszczyźnie jest knajactwo. Otempora

O mores!
                                                    A dotąd w polszczyźnie rozwarstwienie mdz językiem OFICJALNYM A POTOCZNYM był nieznaczny.
                                                    OBRAZOWĄŁO TO NIEZNACZNIE ROZWARTWIENIE MATERIALNE I INTELEUKTUALNE
                                                    Polaków...Niestety ..cinkciarze stali sie elitą finansową. UBecy...kapitalistami.

Itd...... Cytat
                                                    Język czeski np. wykształcił dwa odległe warianty, różniące się nie tylko słownictwem, ale i właściwościami gramatycznymi, a w niemieckojęzycznej Szwajcarii wszyscy, także członkowie elity intelektualnej, np. profesorowie uniwersytetu, posługują się na co dzień dialektami (sy¬tuacja nie do pomyślenia w Polsce).

Przyznawanie Orłow Białych.................Pozwolicie żydowscy Polacy z róznych krajów?
                                                    naet z Australii mi na jeden osobny wątek.........KTÓRY NIE STWORZY ŻADNEJ PRZECIWWAGI do Matelotów Abpralli...itp?

Zapraszanie jako JEDYNEGO PRZEDSTAWICIELA POLSKI
                                                    (tego-> do Niemiec na Dzień Ofiar Nazimu...)...qrde zasycha mi w gardle...KL sie burzy...
                                                    NIEROZLICZONE BOLSZEWIII ZBRODNIE NA POLAKACH...
                                                    a on

CytatPamięć. Historia Żydów polskich przed i po Zagładzie, ukrywa prawdę m.in. w szkolnym nauczaniu o zbrodniach komunistów żydowskich. Ukazała się nakładem Fundacji Shalom pod redakcją prof. Feliksa Tycha – dyrektora Żydowskiego Instytutu Historycznego (ŻIH), zięcia Jakuba Bermana – żydowskiego zbrodniarza komunistycznego z okresu stalinowskiego, brata Wiktora – ojca Marka Bermana vel Borowskiego, marszałka IV kadencji Sejmu RP.

Skandalem antynarodowym i antypolskim komunistów (SLD) rządzących Polską w latach 2001-2005 jest uznanie książki „Pamięć…” za podręcznik do nauki historii w szkołach polskich, bez konsultacji z historykami polskimi i sfinansowanie wydania tej książki przez Fundację Shalom z budżetu Ministerstwa Edukacji i Sportu.

SLD sprawująca w owym czasie władzę w Polsce zignorowała uwagi niezależnych historyków i publicystów, wskazujące na zakłamania o mordowaniu Żydów przez Polaków pod okupacją niemiecką. Wiarygodność książki Pamięć. Historia Żydów polskich przed i po Zagładzie podważa pominięcie faktografii, wskazującej na skalę udzielania pomocy Żydom przez Polaków, zagrożonej karą śmierci w okupacyjnym ustawodawstwie niemieckim, stosowanej wyłącznie w Polsce. Pominięto m.in. fakty wskazujące na działalność w obronie Żydów struktur Polskiego Państwa Podziemnego, Rządu RP na emigracji w Londynie.

Autorzy książki „Pamięć…” pamiętali, by w tym opracowaniu nie pominąć „kwestii drażliwych i trudnych dla obu stron”. Zadbali o pokazanie „różnych postaw Polaków w okresie Holokaustu Żydów”, wskazujących na półprawdy, budzące wątpliwość co do intencji autorów książki. Nie omieszkali też przypomnieć zbrodni „sąsiadów polskich na sąsiadach żydowskich w Jedwabnem, miasteczku białostockim liczącym przed wkroczeniem wojsk niemieckich ponad trzy tysiące mieszkańców, z których połowę2 stanowili Żydzi, zamordowani przez Polaków 10 lipca 1941 r. pod presją antysemitów z NSZ i AK”.

Pozwólcie PROSZE...ROZWATRSTIEENIE I TAK BEDZIE

#_-------------jeden

KONTRA wielu WAS.........

• rycho7 cos jest na rzeczy 30.01.11, 14:14
                                                    hasz0 napisał:

> Coś jakbym Rychowi uświadomił faterlandowe ludobójstwo heimetu.

Tak wlasnie oceniam Twoja swiadomosc Twoich zamiarow. Ni ch.ja nie wiadomo o co chodzi. Ja to nawet watpie czy Ty masz jakakolwiek potrzebe tego aby byc swiadomym. Jak dzdzownica wpierd.lasz glebe.

Trudno Ci uwierzyc, ale wielu Niemcow nie odczuwalo potrzeby przynaleznosci do hitlerowskiego Vaterlandu. Przykladowo tacy, ktorzy mieszkali w Tadzykistnie nie odczuwali i nie byli przymuszani, a nawet dokladnie na odwrot. Piszesz tak tajemniczo abys sam sie nie domyslil o co Ci chodzi.
                                                  • snajper55 Re: pozwólcie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek a 30.01.11, 14:38
                                                    ariadna-enta napisała:

> hasz odlatujesz jak prezes
                                                    > weż się w graść.)

On ma ręce zajęte swoim IQ. wink

S.
                                                  • ariadna-enta Re: pozwólcie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek a 30.01.11, 15:20
                                                    to znaczy za głowę się trzyma?.)
                                                  • wikul Re: pozwólcie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek a 30.01.11, 16:21
                                                    ariadna-enta napisała:

> to znaczy za głowę się trzyma?.)

Hm...raczej za główkę.
                                                  • hasz0 _____pozwolicie zydowscy Polacy na jeszce 1 watek? 30.01.11, 17:19
                                                    Scan & Tete:
                                                    KOGO I CO PROMUJE
                                                    marszałek z PO?

która miała za nic sejmowy regulamin, obowiązki posła czy zwykłą uczciwość.

...problem jest nie w 'trzech" posłach, którzy zginęli "z winy" Komorowskiego i których nieobecność nic nie miałaby dla głosowania, tylko w nieobecności 1/3 klubu Kaczyńskiego, która miała za nic sejmowy regulamin, obowiązki posła czy zwykłą uczciwość. Część spakowała manele i pojechała pewnie do domu, część zabrała się na Zachodni. Skoro tak olbrzymia część klubu olała głosowania. to upada argument Kaczora, że to wina Komorowskiego, bo nie przesunął głosowania. Skąd zresztą wiadomo czy obie panie brały udział w głosowaniach? Szansa jest jak 66,6 do 33,3 a dostępu do listy obecności na posiedzeniach nie ma.
                                                    Kaczor wkręca kit ludziom, bo nikt nie zada sobie trudu by sprawdzić w sejmowych dokumentach jak było.

• hasz0 2 p. _____pozwolicie zydowscy Polacy na jeszcze1w? 30.01.11, 17:21
                                              • rycho7 cenie Twa wiare w Stalina 30.01.11, 13:25
                                                t_ete napisała:

> Gdyby 'najwazniejsi' uznali ze lepiej pociagiem ... swiat bylby inny.

Stalin nigdy nie latal samolotem. Nie mial zaufania. Jezdzil glownie pociagiem - pancernym. Dzieki niemu siwat byl inny - lepszy, zdecydowanie lepszy dla czlowieka, jakim byl Sekretarz Generalny.
        • hasz0 Czy on?Pytanie dlaczego TyTete faktów nie uznajesz 29.01.11, 10:10
          • jot-tka Re: Czy on?Pytanie dlaczego TyTete faktów nie uzn 29.01.11, 10:23
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,121508002,121509607,Czy_on_Pytanie_dlaczego_TyTete_faktow_nie_uznajesz.html
            pominąłeś na czerwono 'FALK'(pisownia oryginalna) nr 5
            • pan.scan Bądź ostrożna Danusiu z wdawaniem się w rozmowy 29.01.11, 10:34
              z tym indywiduum.
              Możliwe, że w chwili moralnego wzmożenia poleci ci dowcipem "_______YoB-Ka______już sie przetarzałaś w gnojówce? do orgazmu?"
              • jot-tka Re: Bądź ostrożna Danusiu z wdawaniem się w rozmo 30.01.11, 12:11
                pan.scan napisał:

> z tym indywiduum.

wydaje mi się,ze jestem dość ostrożna smile
                przekonam się sama czy nauka nie poszła w las
        • jot-tka Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 10:15
          t_ete napisała:

> Ale chyba po prostu nie chce mi sie wierzyc by byl takim potworem
          > tete
          >

wczoraj usłyszane:
          "to potworne,że normalni ludzie mogli robić tak potworne rzeczy"

i w tym tkwi cały problem 'potworności' ludzkich zachowań na przestrzeni całej historii dziejów ludzkich.
          a LK trzeba powstrzymać,póki jeszcze można.
          a moze jusz nie można?
          może już za późno?
          moza fala polskiej 'potworności' politycznej rozlała się zbyt szeroko?
          • t_ete Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 10:29
            jot-tka napisała:

> wczoraj usłyszane:
            > "to potworne,że normalni ludzie mogli robić tak potworne rzeczy"
            >
            > i w tym tkwi cały problem 'potworności' ludzkich zachowań na prz
            > estrzeni całej historii dziejów ludzkich.
            > a LK trzeba powstrzymać,póki jeszcze można.
            > a moze jusz nie można?

Normalnosc ... hmmm. Nie nalezy do rzadkosci ze czlowiek 'kretaczy', manipuluje emocjami innych ludzi. Zdarza sie ze by cos zyskac - 'uzywa' do tego 'broni' ktora innym nie miesci sie w glowie ... np. cierpienia czy milosci najblizszych sad Zawsze mnie to przeraza. Ale to sie dzieje w malym kregu ludzi. Prezes ma wladze... wiec to wszystko odbywa sie na wielka skale ... jesli rzeczywiscie jest to tego typu manipulacja.

> może już za późno?
            > moza fala polskiej 'potworności' politycznej rozlała się zbyt szeroko?

Nie wiem. Mysle ze najwazniejszym momentem bedzie chwila w ktorej upubliczniony zostanie raport zespolu Millera - i to co po nim nastapi.

tete
            • jot-tka Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 14:47
              t_ete napisała:

> > moza fala polskiej 'potworności' politycznej rozlała się zbyt szeroko?
              >
              > Nie wiem. Mysle ze najwazniejszym momentem bedzie chwila w ktorej upubliczniony
              > zostanie raport zespolu Millera - i to co po nim nastapi.
              >
              > tete

tak,też myślę,ze bedzie to 'test na żywca ' dla polskiego społeczeństwa
        • matelot Re: Czy on w to wierzy ? 29.01.11, 10:28
          Dwadzieścia pięć procent wiernych fanów PiS to są właśnie ci bezrefleksyjni. Jest wśród nich wielu ludzi inteligentnych a jednak wiernych PiSowi. Zatem inteligencją raczej się nie kierują. Może czymś w rodzaju instynktu - podświadomością starannie zaprogramowana na sprzyjanie gustom kleru? - Ja wiem, że łatwo mnie posadzić iż na wszystko patrzę przez pryzmat naszej polskiej, głupiej religijności ale każdy kto się zastanowi skąd się wziął PiS, jaka była geneza jego powstania - te różne stowarzyszenia obradujące w kościelnych salkach - przyzna mi rację. Na szczęście w naszych szerokościach geograficznych już nie ma tyle religijnego fanatyzmu co w innych (tam gdzie ludzie żyją i umierają zgodnie z Koranem), ale przecież jedna czwarta populacji wciąż nie kieruje się rozumem. Oczywiste jest, że gdyby kierowała się rozumem to manipulacje małego Hitlerka nie byłyby w stanie zasłużyć na ich poparcie.
      • eres2 Re: Czy on w to wierzy ? 30.01.11, 12:33
        Myślę, że to nie tylko Twoje odczucie.
        Znając fałsz i przewrotność tego cynicznego, zawistnego krętacza nie mam wątpliwości, że to taka jego gra.
    • rycho7 samowolka wobec dworakow 29.01.11, 10:34
      t_ete napisała:

> Zastanawia mnie (nieustajaco) czy to wylacznie zimna polityczna kalkulacja ?

On nieustannie weryfikuje deizm swych slow wobec odmozdzonych poddanych. Utwierdza sie, ze nadal jest dosc pozytecznych idiotow. Tresuje swych wielbicieli w lykaniu najgorszego g.wna.
    • pan.scan Mogli jechać, siłą ich nikt nie trzymał 29.01.11, 11:19
      na wszystkich głosowaniach sejmu 9.04 nie było średnio ponad 50 posłów PiS.
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/listaglos?OpenAgent&1056
    • snajper55 Re: Czy on w to wierzy ? 30.01.11, 02:11
      Zwracam uwagę na fragment cytowanej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego:

"Przed katastrofą smoleńską poprosiliśmy marszałka Komorowskiego, żeby nie skracał posiedzenia Sejmu, tylko żeby przeniósł glosowanie na wieczór dnia poprzedniego, aby pewna grupa naszych posłów mogła pojechać na uroczystości do Katynia pociągiem. Komorowski odmówił. Nie dał żadnej odpowiedzi i głosowanie się odbyło. "

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9024470,Kaczynski__Trzy_osoby_zginely_w_Smolensku_przez_malostkowosc.html
      S.
      • t_ete glosowanie w Sejmie 30.01.11, 12:49
        snajper55 napisał:

> Zwracam uwagę na fragment cytowanej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego:
        >
        > "Przed katastrofą smoleńską poprosiliśmy marszałka Komorowskiego, żeby nie skra
        > cał posiedzenia Sejmu, tylko żeby przeniósł glosowanie na wieczór dnia poprzedn
        > iego, aby pewna grupa naszych posłów mogła pojechać na uroczystości do Katynia
        > pociągiem. Komorowski odmówił. Nie dał żadnej odpowiedzi i głosowanie si
        > ę odbyło. "

Snajper ... dzieki za zwrocenie uwagi ;

orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&64&17
        Ze strony sejmowej wynika ze bylo JEDNO glosowanie w czasie 64 posiedzenia Sejmu (7-8-9 kwietnia 2010) i odbylo sie ono 8 kwietnia o godz. 9.25. Uczestniczyli w nim poslowie PiS ktorzy pojechali pociagiem do Smolenska. 9 kwietnia - nie mialo miejsca zadne glosowanie w Sejmie.

tete
    • copy-leftist Re: Czy on w to wierzy ? 30.01.11, 11:02

Tak.
    • pan.scan On pewnie nie, ciemny lud tak. 30.01.11, 11:35
      "Dwa wagony w zarezerwowanym specjalnie dla Rodzin Katyńskich pociągu do Smoleńska, zaklepali sobie parlamentarzyści PiS. Jadę na obchody rocznicowe zbrodni katyńskiej. Koszt biletu: 665 zł za osobę"

Z tego co udało mi się ustalić pociągiem jechali: Macierewicz, Woźniak, Górski, Telus, Mularczyk, Szczypińska i Abramowicz. Skoro wzięli dla siebie dwa wagony to było ich z pewnościa więcej, a z pewnością nie ograniczały ich głosowania, których przełożenia jakoby nie chciał Komorowski. Gdyby Gęsicka Świat nie chciały jechać w bizantyjskim, prezydenckim orszaku - mogłyby z kolegami, pociągiem.
      • jot-tka Re: On pewnie nie, ciemny lud tak. 30.01.11, 12:15
        pan.scan napisał:

> Z tego co udało mi się ustalić pociągiem jechali: Macierewicz, Woźniak, Górski,
        > Telus, Mularczyk, Szczypińska i Abramowicz. Skoro wzięli dla siebie dwa wagony
        > to było ich z pewnościa więcej, a z pewnością nie ograniczały ich głosowania,
        > których przełożenia jakoby nie chciał Komorowski. Gdyby Gęsicka Świat nie chcia
        > ły jechać w bizantyjskim, prezydenckim orszaku - mogłyby z kolegami, pociągiem.
        >

moze Macierewicz miał info z podsłuchu z siedziby Najważniejszego Pasażera o planowanym zamachu? smile
        • matelot Re: On pewnie nie, ciemny lud tak. 30.01.11, 13:43
          Eee tam... małpki... małpki przysługiwały tylko w samolocie...
          Czasem powody podejmowania decyzji bywają prozaiczne...
      • t_ete Jest do sprawdzenia ! 30.01.11, 13:59
        poslowie PiS uczestniczyli w glosowaniu ... i ci ktorzy pojechali do Smolenska pociagiem i ci ktorzy polecieli samolotem

orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&64&17
        glosowanie odbylo sie 8 kwietnia 2010 o godz. 9.25

tete
        • pan.scan Błąd, Tete 30.01.11, 14:13
          Podajesz głosowanie czwartkowe, 8.04. Głosowania piątkowe, mało znaczące, bo nad poprawkami Senatu trwało od 9.11 do 9.54. Na głosowaniach nie było ponad 50 posłów PiS.
          orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/listaglos?OpenAgent&1056
          PS.
          Pociąg do Smoleńska odjeżdżał z Zachodniego w piątek o 10.20
          • t_ete Fakt, błąd 30.01.11, 14:57
            pan.scan napisał:

> Podajesz głosowanie czwartkowe, 8.04. Głosowania piątkowe, mało znaczące, bo na
            > d poprawkami Senatu trwało od 9.11 do 9.54. Na głosowaniach nie było ponad 50 p
            > osłów PiS.

Rzeczywiscie - skupilam sie na glosowaniu w poprzednim dniu. Dzieki Scan za 'wyprostowanie' smile
            Ale gdy przesledzic glosowania w dniu 9 kwietnia - w ktorych nie uczestniczyli poslowie PiS (jadacy do Smolenska pociagiem) ... nie wydaje sie by nieobecnosc kolejnych KILKU poslow miala jakies znaczenie dla wyniku glosowania. Chyba ze znow cos pokrecilam ?

tete
            • pan.scan Re: Fakt, błąd 30.01.11, 15:09
              Nic nie pokręciłaś, ale problem jest nie w 'trzech" posłach, którzy zginęli "z winy" Komorowskiego i których nieobecność nic nie miałaby dla głosowania, tylko w nieobecności 1/3 klubu Kaczyńskiego, która miała za nic sejmowy regulamin, obowiązki posła czy zwykłą uczciwość. Część spakowała manele i pojechała pewnie do domu, część zabrała się na Zachodni. Skoro tak olbrzymia część klubu olała głosowania. to upada argument Kaczora, że to wina Komorowskiego, bo nie przesunął głosowania. Skąd zresztą wiadomo czy obie panie brały udział w głosowaniach? Szansa jest jak 66,6 do 33,3 a dostępu do listy obecności na posiedzeniach nie ma.
              Kaczor wkręca kit ludziom, bo nikt nie zada sobie trudu by sprawdzić w sejmowych dokumentach jak było.

PS. Komorowski nie jest winny śmierci Wassermana, Putry i Gosiewskiego?
              • snajper55 Re: Fakt, błąd 30.01.11, 18:42
                pan.scan napisał:

> Nic nie pokręciłaś, ale problem jest nie w 'trzech" posłach, którzy zginęli "z
                > winy" Komorowskiego

Nie trzech posłach, ponieważ Stanisław Zając jest senatorem PiS, nie posłem. Kaczyński już się nawet w personaliach gubi. Senat miał jakieś głosowania tego dnia?

"...to w katastrofie z 10 kwietnia najprawdopodobniej nie zgięliby Aleksandra Natalli-Świat, Grażyna Gęsicka oraz Stanisław Zając."

> Skąd zresztą wiadomo czy obie panie brały udział w głosowaniach?
                > Szansa jest jak 66,6 do 33,3 a dostępu do listy obecności na posiedzeniach nie ma.

Gęsicka i Natali-Świat brały udział w głosowaniach:

orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPIDec?OpenAgent&33876&PiS&Za

S.
                • pan.scan Dlaczego Kaczor 30.01.11, 18:48
                  nie oskarża Komorowskiego o morderstwo Putry, Edgara i Wassermana - byli również na głosowaniu?
                  Rozumiem,że ta pięćdziesiątka nieobecnych pisowców miała zwolnienia lekarskie...
                  • hasz0 ____Dlaczego nie Kaczor! Dlaczego Scan Tete inni.. 30.01.11, 19:35
                    _________ NIE WYLI z OBURZENIA?

.........DLACZEGO?
                    ......
                    zastosuję ilustracyjnie dla zobrazowania
                    (coby nie było jak z Wikulem
                    )

Waszą metodę, polegającą na

NIESŁUCHANIU ŻADNYCH ARG. prócz tych, choćby i były jak najmniejszej wagi
                    i zupełnie nieistotne , nic nie wnoszące, prócz chęci dowalenia osobie już i tak
                    straszliwie POharatanej przez niedbalstwa, przez niewybredne ataki, przez stałe POniżanie, przez blokowanie, przeszkadzanie, bojkotowanie, ośmieszanie poczynając od odwracania flagi na limuzynie prezydenckiej w ważnych spotkaniach poprzez wyrywanie krzeseł w Brukseli, wyrywanie klamek samolotu aż po podstawianie złych JAK40 i przesadzanie generalicji
                    zamiast przygotowania wizyty na ostatni guzik z 4 samolotami....iloma leciał Tusk?
                    Powtórzę raz jeszce;
                    upełnie nieistotne , nic nie wnoszące, prócz chęci dowalenia osobie a nie
                    dla OCENY CAŁOŚCIOWEJ ROZWAŻANEJ SPRAWY, ktora Was zupełnie nie INTERESUJE!!!!!!!!!

Tak jak wyjaśnienie katastrofy!

Rosjanie se poradzą. Zwalimy na nich i .-> .

__________a może ja tak zrobię?_________CZŁOWIEK, KTÓRY STRACIŁ KILKUDZIESIECIU PRZYJACIÓL...MINISTRÓW, Prezydentów, SYMBOLE takie jak

TAK niechciane .....wolicie Krzywonos.........jak Matka SOLIDARNOSCI!
                    Jak Szef BANK i RPP...nie z tej paczki...zginajacej karki przed MFW i BŚ...jak szef IPN nie zginający karku z "przedwyrokiem" Jedwabnego w zębach na kolanach w Yad Vashem...

MOZE JA Wasza metodą zaczne tak->

.puszczacie w Waszej TVP zakłamnego Klossa?

smolensk-2010.pl/2010-06-05-gruppenfuhrer-kat.html
                    To zakłamujcie dalej rzeczywistosć

ale nie skamlcie jak Wikul
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,121514640,121558853,_Powiedz_w_swoim_imieniu_nie_rozumiem_postu.html?wv.x=2
                    Spróbujcie zrozumieć Kaczora........on starci coś więcej niż prezydenturę
                    a nawet rodzinę i przyjaciół partyjnych..stracił Polskę
                    swoich marzeń.....pomożemy ja odzyskać!
                  • snajper55 Re: Dlaczego Kaczor 30.01.11, 21:50
                    pan.scan napisał:

> nie oskarża Komorowskiego o morderstwo Putry, Edgara i Wassermana - byli równie
                    > ż na głosowaniu?
                    > Rozumiem,że ta pięćdziesiątka nieobecnych pisowców miała zwolnienia lekarskie...

Sądzisz, że nadążysz za tokiem myślenia genialnego stratega? Jego skomplikowane plany strategiczne nie są zrozumiałe dla człowieka o normalnym umyśle.

S.
                    • rycho7 Gienius Zaliborza 30.01.11, 22:23
                      snajper55 napisał:

> Jego skomplikowane plany strategiczne nie są zrozumiałe dla człowieka o normalnym
                      > umyśle.

U nasz z Pragi uzywa siem lagi a nie umyslu. O przeciwnikach slyszalem na Czerniakowie, a nie na Zaliborzu spoldzielcy Bieruta.

Problemem jest to, ze ferajna nie chce lac pedala omega.
                    • copy-leftist Re: Dlaczego Kaczor 30.01.11, 22:31
                      Jak by ludzie rozumieli, nie byłby strategiem.

Albo albo.

On woli status stratega. A że w finale rozpjerducha? Nieważne. Ważne, że było misternie.
                      • hasz0 podobnie na spotkaniu "Muodziesz Kontra" z Maciere 31.01.11, 13:44
                        • marouder.eu "Chcesz po prostu w mordę....tę wredną MORDĘ? 31.01.11, 13:55
                          zdrajcy i sabotażysty informatycznego?

piczysto obleśny miotajacy esbeckimi metodami na przyzwoitego Polaka...szmato jedna."
                          • hasz0 Chętnie Cię zadowolę rozumiem,że się prosicie 31.01.11, 14:14
    • pan.scan Pełna lista pisowskich posłów, którzy olali 31.01.11, 15:14
      głosowania w Sejmie i pojechali w piątek, 9.04.2010 pociągiem do Smoleńska. Zapewne przewidzieli skutki niecnego ruchu Komorowskiego.

Abramowicz Adam
      Adamczyk Andrzej
      Arent Iwona
      Bartuś Barbara
      Bąk Dariusz
      Bętkowski Andrzej
      Bury Jan s. Antoniego
      Cybulski Piotr
      Czarnecki Witold
      Ćwierz Andrzej
      Dera Andrzej Mikołaj
      Drab Marzenna
      Falfus Jacek
      Gołojuch Kazimierz
      Górski Artur
      Gwiazdowski Kazimierz
      Jackiewicz Dawid
      Jakubiak Elżbieta
      Janik Grzegorz
      Jaworski Andrzej
      Kempa Beata
      Kluzik-Rostkowska Joanna
      Kołakowski Lech
      Kossakowski Wojciech
      Kowalski Bogusław
      Kruk Elżbieta
      Kwitek Marek
      Lipiec Krzysztof
      Maciejewski Krzysztof
      Macierewicz Antoni
      Malik Ewa
      Materna Jerzy
      Matuszny Kazimierz
      Mularczyk Arkadiusz
      Osuch Jacek
      Owczarski Zbysław
      Paluch Anna
      Pięta Stanisław
      Pilch Jacek
      Polak Piotr
      Popiołek Krzysztof
      Religa Jan
      Rojek Józef
      Rusiecki Jarosław
      Sadurska Małgorzata
      Siarka Edward
      Sobecka Anna
      Stanke Piotr
      Suski Marek
      Szczypińska Jolanta
      Szyszko Jan
      Telus Robert
      Wargocka Teresa
      Wiśniewska Jadwiga
      Woźniak Tadeusz
      Zarzycki Wojciech Szczęsny
      Zuba Maria
      • hasz0 sam bym tak zrobił znajac Komorowskiego 31.01.11, 15:24
        Ile razy prosiłem jak czlowiek byś nie wyzywała starszego?

Na pewno bym sie nie zniżył do prośby za 300 zł

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ostre-slowa-pod-adresem-prezydenta-zhanbil-pan-siebie,wid,13086740,wiadomosc.html
    • wikul Re: Czy on w to wierzy ? 31.01.11, 23:11
      Czy on w ogóle w coś wierzy ? Czy on w ogóle wie co się wokól dzieje ?

www.youtube.com/watch?v=r74N2ZoUyk0
      • hasz0 ___________JK wie co się wokół PO dzieje__________ 01.02.11, 11:31

CZY TY WIKUL WIESZ CO SIĘ WOKÓŁ CIEBIE DZIEJE?
        dlaczego lewica, mniej PSL, ale także PO wkładają tyle energii w podważenie sensu istnienia CBA? Jeśli idzie o PO to sprawa jest tym bardziej zaskakująca,
        że przecież głosowali za powołaniem CBA. Czy dlatego, że wtedy, gdy powstawało CBA w

szeregach PO byli jeszcze politycy o propaństwowym kręgosłupie moralnym, tacy jak
        J.M.Rokita, premier Gilowska,
        którzy wtedy mieli dość silna pozycję w Platformie.

Nim spróbujemy odpowiedzieć sobie na postawione pytanie, przypomnijmy jakie były powody powołania CBA. Przez 15 lat transformacji społeczeństwo widzialo przekręty przy procesie prywatyzacji, a służby utrzymywane z naszych podatków " były bezradne". Jeśli do tego dodamy likwidację pionów do zwalczania przestępstw gospodarczych w policji to mamy obraz dzialania lobby " złodziejskiego" na podejmowane decyzje w tej sprawie. Oprę się tylko na znanych mi przypadkach prywatyzacji w Krakowie.

Najbardziej znane to prywatyzacja "Krak-Chemii", "Techmy" i "Arpisu", gdzie proces prywatyzacji polegał mniej więcej na tym, że firmę wraz z wypracowanym zyskiem przejmowali " nowi właścici:ele",
        najczęściej związani z lewicą i UW, i....płacili swoje zobowiązania z zysku, który został
        sprywatyzowany. Wczesniejsze zobowiązania tych zakładów, n.p. wobec Skarbu Państwa, ZUS i inne płacono z budżetu Państwa, a więc to my wszyscy fundowalismy prywatyzację beneficjentom Okrągłego Stołu. Z

atem nie była to de facto " prywatyzacja" z zangażowaniem własnych środków, ale "
        obdarowywanie" nowych właścicieli na koszt społeczeństwa. Sprawa "Techmy" i "Krak-Chemii" znalazła swój epilog w Sądzie, ale nigdy tak naprawdę nie została zakończona, bo

jeden z oskarżonych, autor hasła -

"pierwszy milion trzeba ukraść"- minister Lewandowski nigdy nie stanął przed Sądem, a były
        wobec niego zarzuty, bo chronił go immunitet poselski, a później immunitet europosła.

Powoływane do zwalczania tych patologii służby dziwnym trafem nie radzily sobie z problemem, i stało się jasne, że nie pomogą zmiany kosmetyczne w rodzaju zamiany nazwy UOP na CBŚ, ABW, bo w służbach tych, mimo prowadzonej weryfikacji znaleźli się ludzie z dawnych WSI i SB.

Dla wielu tam pracujących faktycznym szefem nie był minister spraw wewnętrznych czy
        koordynator d/s. służb specjalnych tylko stojący w tylnym szeregu ludzie z dawnych układów
        PRL-owskich i " nowi biznesmeni". W kampanii wyborczej do Sejmui w 2005 roku ten problem
        był przywoływany na spotkaniach przedwyborczych. Pojawiło się w Krakowie kilkanaście
        tekstów red. Zbigniewa Bartusia w Dzienniku
        Polskim

p.t."Prowizja Wszystkich Świętych" oraz w prasie warszawskiej Ireneusza Lisiaka
        "Uwłaszczenie po krakowsku" w tygodniku "Myśl Polska". Obaj dziennikarze opisali
        sprawę usilowania prywatyzacji motelu 'Krak" przez kamarylę lewicowo - AWS-owsko-UW-olską.

Próba zawłaszczenia motelu "Krak" z terenami jest jedynym znanym mi w Krakowie przypadkiem,
        gdy zdecydowany opór zainspirowany przez dziennikarzy spowodował, ze tereny te nie zostały "
        przejęte pod hasłem prywatyzacji".

Wtedy na zebraniach przedwyborczych pytano wręcz Rokitę z PO, Ziobrę i Wassermana z PiS

co zamierzają zrobić, aby postawić tamę " niby pracy" UOP i innych służb, oraz jak zamierzają postawic tamę
        wszechobecnej korpupcji.

Powstał pomysł powołania nowej służby, wzorem m.in. Francji, Niemiec, i Wielkiej Brytanii, która
        zajęłaby się zwalczaniem tej patologii. W założeniu było, że służby antykorupcyjne nie będą
        zatrudniać nikogo, kto miał przeszłość w SB czy służbach wojskowych w czasach PRL, mimo pozytywnej
        weryfikacji. Nowi ludzie, może z mniejszym doświadczeniem, ale nie obarczone balstem powiązań z
        przeszłości. Wydawać by się moglo, że jest to służba, która nie będzie " realatywizować" przestępstw
        i na łapowników przychodzi kres.

Ale też natychmiast po powołaniu tej służby do ataku ruszyła
        lewica, skutecznie wmawiając społeczeństwu, że jest to słuzba partyjna. Wkrótce do lewicy
        przyłączyło się PO, co nie dziwi, mimo poparcia powołania tych służb, bo przecież w jej szeregach
        była dośc znaczna liczba " aferałów".Fakt, powołania od zera słuzby oraz brak " przełożenia" na nie
        ludzi ze starego systemu wywołał panikę. Gdy CBA wykryło korupcję, w którą zamieszany był minister
        Lipiec, było to testem dla premiera Kaczyńskiego, ten jednak nie starał się sprawy tuszować, ale
        odwołał ministra Lipca, który znalazł się w więzieniu i jest już po wyroku. Dla opozycji SLD i PO
        stało się jasne, że słuzba poważnie traktuje swoje zadania i nie ma na nią wpływu politycznego.
        Rozpoczęła się akcja dezawuowania i sensu istnienia takiej służby, która nasiliła się gdy posłanka
        PO/ dziś prawie święta PO/ Sawicka zapewniała o " bezkarności kręcenia lodów w służbie zdrowia". Do
        tego doszła afera gruntowa, w której juz zapadły pierwsze wyroki, a w której obrońcy oskarżonych
        także podważali prawo do stosowania podsłuchów. Ale Sąd odrzucił tą linie obrony, podkreślając, że
        CBA uzyskało zgodę prokuratu
        skomentujzgłoś do usunięcia
        0
        2010-02-12 19:16:41 89.229.76.* | Oszolom
        Ale Sąd odrzucił tą linie obrony, podkreślając, że CBA uzyskało zgodę prokuratury i Sądu na
        stosowanie tego środka. Gdy PO przejęło władzę, to likwidacja CBA, a przynajmniej usunięcie z
        niej Kamińskiego stało się priorytetem. Okazja się znalazła przy aferze hazardowej, która wyszła
        przy okazji prowadzenie innej sprawy, w którą zamieszany był Sobiesiak. Premier Tusk otrzmuje
        wiadomość o możliwości działań niezgodnych z prawem i....odwołuje Kamińskiego. Cieszy to SLD,
        które ustami posła Kalisza co chwilę ponawia sugestię o....zbędności tych służb.Jakby tego było
        mało, pojawiają się " przecieki" posła Karpiniuka o postawieni przez prokuraturę rzaszowską
        zarzutów p.Kamińskiemu w związku z afera gruntową. Ciekawe, że zarzuty postawiono juz po wyroku w
        aferze gruntowej jaki wydał Sąd w Warszawie. Sprawa tych zarzutów padnie ak sprawy przeciw
        Ziobrze, ale to wymaga czasu i....konieczności postawienia przed Sądem prokuratorów i sędziów,
        którzy akceptowali ten środek działań operacyjnych. Ale to będzie za jakiś czas, mozliwie dość
        długi,i opinia społeczna " zapomni" już o sprawie, wtedy oddalenie zarzutów wobec Kamińskiego w
        zamysle Premiera nie będzie mialo żadnego wpływu na postrzeganie rządu, a tymczasem Premier
        desygnuje na stanowisko p.o. szefa CBA p.Wojtyniuka, który rozpoczyna czystkę w CBA, najpierw
        zlecając audyt osobie z "dawnych służb". Wyniki były " pewne", i oczekiwane przez Premiera, co
        wyrażał niezmiernie gadatliwy poseł Karpiniuk, wielokrotnie informując, że zostaną postawione
        Kamińskiemu kolejne zarzuty,ale mam nadzieję, że z czasem dowiemy się o tym " przekręcie" więcej.
        Do opinii publicznej dochodzą informacje o zatrudnieniu w służbach " fachowców z długoletnim
        doświadczeniem". Zatem, skażenie CBA ludźmi z byłej WSI i SB jest rozpoczęte. Aferzyści oddychają
        z ulgą, już za chwilę nie będzie żadnej słuzby na którą nie ma " przełożenia"...."
        I wiecej - własnie dzis prokuratura odrzuciła zarzuty Wojyuniaka przeciw kamińskiemu. To juz
        drugi raz od grudnia 2009 roku ....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka