06.02.11, 12:11
Pilot Air Force One: Nawet prezydent nie może kazać mi lądować

CytatJesteśmy stale uczeni w Siłach Powietrznych USA, że schodzenie poniżej minimalnych warunków jest złamaniem prawa. Kontroler na ziemi jest dla nas ostatecznym autorytetem mówiącym, czy możemy, czy nie możemy bezpiecznie podchodzić do lądowania - mówi w rozmowie z Tomaszem Machałą płk Mark Tillman, były pierwszy pilot prezydenta USA

tnij.org/kaw6
Obserwuj wątek
    • hymenos Re: Tchórz 06.02.11, 12:22
      Eee, prawdziwki zaraz wyjdą z prawdą, że nasi fanatastyczni piloci i ich super dowódca nie zeszli poniżej wysokości decyzji. To oczywiste, że Ruskie ląd o 100 m podnieśli i pieprznęli nim w samolot.
      • snajper55 Re: Tchórz 06.02.11, 20:51
        hymenos napisał:

> Eee, prawdziwki zaraz wyjdą z prawdą, że nasi fanatastyczni piloci i ich super
        > dowódca nie zeszli poniżej wysokości decyzji. To oczywiste, że Ruskie ląd o 100
        > m podnieśli i pieprznęli nim w samolot.

Wszystko przez tę 120 metrową brzozę...

S.
    • gini Re: Tchórz 06.02.11, 13:36
      A więc niepodjęcie przez prezydenta decyzji - co dalej robimy - było decyzją o lądowaniu.

- Ale nie mamy takich nagrań. Mamy nagranie, że kapitan chciał na wysokości 100 m odejść. Oni nie chcieli tam wylądować, byli przekonani po rozmowie z jakiem, że tam nie wylądują. Ale dlaczego zeszli poniżej setki? Nie wiem. I to będzie pewnie największy dylemat: Czy podpisać ten raport bez rozeznania, dlaczego zeszli poniżej 100 m?

Więcej... wyborcza.pl/1,75515,9016712,Polski_raport_zaboli_wszystkich.html?as=5&startsz=x#ixzz1DBKtq6MG
      • rycho7 tresura dworakow 06.02.11, 13:58
        gini napisała:

> Ale dlaczego zeszli poniżej setki?

Poniewaz mamrotek nie mianowal automatycznego pilota. Nie zapewnil sobie calkowitego posluszenstwa. Automatyczny pilot wykonywal to na co byl zaprogramowany.
        • hasz0 tresura dworakow Anodiny żony Primakowa szefa KGB 06.02.11, 14:38
          • hymenos A ty mój szanowny inżynierze 06.02.11, 15:04
            jesteś w stanie przeciwstawić jedynie bełkot. Anodina ble, ble ble...
            • hasz0 A ty mój szanowny inżynierze_literacie!IronijiTete 06.02.11, 15:09
              • hasz0 ________ inżynier_literatowi => POprawi-> 06.02.11, 15:11
                • hasz0 inż._literatowi => już po 4 dniach wiedzieliśwa ! 06.02.11, 15:19
                  • hasz0 ____________________żałosny piczku honoru za 1 gr? 06.02.11, 15:21
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,121833851,121835179,Mordy_Wy_moje_lubie_pyta_Grossa_o_Polakow.html?wv.x=2

wiedzę o takich jak Ty mam z koniaków z SBekami
                    oraz z obserwacji 10 lat i empirii PRL/PRL-bis
                    • hymenos Jak Ci sie podoba moja nowa sygnaturka? 06.02.11, 15:27

• hasz0 ________________idealnie pasuje do π_czych nicków 06.02.11, 16:57
                        • hasz0 _idealnie pasuje do π_czych redakt. anty-PiSowych 06.02.11, 16:59
                • hymenos Jak na inżyniera, precyzji wam brakuje. 06.02.11, 15:24
                  bowiem wybełkotaliście:
                  tresura dworakow Anodiny żony Primakowa szefa KGB

dodając coś o ad rem czy ad personam. Tak to jest, gdy inżynierstwa na bolszewickich salonach się uczy. Szans na pozbycie się tej waszej komuszej maniery rozpoczynania od oceny partyjnych dokonań ludzi, z którymi usiłujecie rozmawiać nie widzę.
                  • hasz0 _______Jak na żydo-kom. przydupasa IQ wam brakuje. 07.02.11, 09:00
                    Od razu byście sie zastananowiliście towarzyszu

adwokacki piczo-gnojówkowania Polaków

sbe-ecką metodą GrossoScanno-Matelotowo-Marudno -piczo-& kilanascie mesko-damskich nicków walki partyjnej z polskim "oszołomstwem"

.........strasznie to wieje "POLSKĄ awanturniczo-nieprofesjonalną metodą"
                    to wystartowanie w rajdzie samochodowym przez Kubicę...stracił 1 rok i naraził kontrakt F1"

TERAZ TO SŁYSZĘ w tok FM...

przed chwilą zaś usłyszałem w Waszym Radiu na Polskę PROMOWANĄ Muchę....t ę samą od "staruszek i rozrywek w szpitalach"

a przed nią pana profesora A JAKŻE Rossatiego, jak to POLSKA JAKO KRAJ DUŻY I ZNACZĄCY,
                    PRZEWODZACY W REGIONIE W €UNI...musi zabierac głos w sprawie Egiptu, nie dając sie zepchna Hiszpanii, Włochom, Francji i Niemcom..
                    bo nalezymy do 3 najważniejszych krajów w Europie...od ktorych zależy czy bedzie wojna światowa czy nie...

zaś przedtem słyszałem, ze musimy sie interesować Chodorkowskim w Rosji...
                    itd.

........od R7 czy Gorzelika słyszę... np. od R7 że jestem tadeuszek co sie nie zna...

choć to R7 nie załapał Tete IRonii...podobnie jak Ty nie potrafisz
                    JAKO PICZY ADWOIKAT ........
                    uzasdnic i wyjaśnić ....swego

________________nikczemnego ZAPRZAŃŚTWA

bo to nie ja .........PRZEZ 7 jak nie wiecej lat
                    zdaje się, ze od pół ROKU TETEIRONIA ...ale stonowana do pastiszu ukazuje Wasze obłudne i odwrotkowe zaprzaństwo i HIPOKRYZJĘ...

To ja przez prawie 10 lat apeluje BY NIE TYKAĆ >>>PERSONALENIE>>>poelmizujacych...zbyt wiele spraw dusi Polaków.....PETLĄ SAMOBÓJSTWA...a to finansową zadłuzenia...a TO BRAKIEM SPÓJNEGO DALEKOSIEZNEGO PLANU, JAKIEJŚ SPÓJNEJ WIZJI...
                    czy to w energetyce czy obronnosci, czy budowy infrastruktury....

takiej siakiej ...CZY KONCPECJI nauczania i leczenia ...czy demografii...czy

społecznych problemów....czy skutecznego PRAWA

by to kata się bała a nie ofiara...by MAFIE WYPROWADZIC ze struktur państwa polskiego...zbyt wiele spraw spartolono przez 21 lat...w zasadzie żadnej PO POLSKU nie rozwiazano..

TO JA PRZEZ & lat nie odpowiadąłem na HANIEBNE PROWOKACJE TY SZCZYLU NIE DORASTAJACY DO STOŁU...z PAMPERSEM KLAMSTWA I OBŁUDY W GACIACH...smrodzie nie czujacy przez nIKCZEMNEJ GNOJÓWKI PIqczej.

Wredoto śmierdząca ...od 10 lat OPLUWAJĄ MNIE Hitlerami, Goebelsikami, TW, Kapusiami, NKWDzistami, NSDPowcami, nazistami, Nataszami KGB, obrzygano najbardziej skrzywdzonych
                    przez Niemców czy bolszewickich żydokomuszych oprawców...czy wreszcei przez zły los...członków mej rodziny...ktorym tu NIKT z was do piet nie dorasta...

Zaprzaństwo kłamstwo...podłosć i wredota....kapusiwatosć i stadne obelgi na 1...

TE WASZ METODY...wywoływać eSBeckimi metodami starch PRZED RZĄDAMI POLAKÓW
                    skrywajac to za każdą taką antypolską kampania....przykrywką...a zawsze idzie o partie reprezentujace inny niż wasz inernacjonalny interes = INTERES POLSKI.

Szmato możesz sobie tylko następne afisze ABSURDU WYSTAWIAĆ na Faqu.

Prawdy nie zagłuszysz...tej ktora jest zapisana w Archiwum Aqyuanetu i poprzednich szmendacko zmienianych nazwach tego obrzydliwego FOUM dla prawdziwego Polaka.

Gdy braciszek będzie sprawiedliwie i uczciwie ukarany i ukazany w GW.
                    gdy braciszek bedzie sie kajał razem z drugim braciszkiem...za robienie wody z MÓZGU POLACZKOM...
                    bo ta szkoda dotyka 38.000.000 a nie kulkudziesieciu zamordowanych....wtedy gdy główne
                    najwieksze publikatory i telewizje beda w polskich rekach i będą opisywały prawdziwe sytuacje, niezaklamane i nei zamilczane...wtedy nie napsiałbyś ani 1 słowa w tych wszystkich postach jakie do mnei skierowąłeś szmato.

Domyslasz si, że przezżyłem swoje życie honorowo i uczciwie...płacąc niskimi okradanymi zarobkami, przez tobie szmato podobnych, brakiem szans na znaczace awanse, ktore uratowałyby
                    Polaków przed MEGASTRATAMI, przed jakimi cżęściwowo na miare moich sił i możliwości...jako stale przez całe moje życie szykanowany przez takich jak gnojków
                    wysługujacych sie obcym, przez tych absolwentów po socjologii, geografii, filologii, historii
                    .....ktorych werbowła SB...a ktorzy zakompleksieni ...szydzili waszą bezsilną medotą AD PERSONAM z inż. lekarzy, rolników, księży, naukowców, uczciwych nauczycieli, prostych ludzi, ktorzy rozumieli w lot kto zdrajaca i kapuś a kto uczciwy i przyzwoity.

Tego niestety wy nie potraficie rozpoznać...jak ta cła rzesza lisków w mediach..ta cła ferajna a Alei Róż i Alei Przyjaźni...ktorzy chadzali do szkół bez religii.
                    A ktorych mamusie nie tylko uczyły innej niż prawdziwa historii Polski ale ją dla polskich dzieci na nowo pisały.

Tacy jak ty nie nabędą już nigdy umiejetności oceny piczej gnojówki
                    lanej na przyzwoitego człowieka ponad 5 lat przez ZDEGENEROWANEGO nikczemnika,

ktory przygwożdżony AD REM

a sprawie szwindli kursowych, swapowych, derywatowych oszustw...opcji...że to doprowadzi do kryzysu - jaki zara po niecałym roku a może "półtorej" powierdziła empiria...
                    w sprawie "Bolka i SB" Gontarczyka Cenckiewicza i pracy Zyzaka..omal UJ PO nie zlikwidowała..z powodu 1 najlepszej PRACY MAGISTESKIEJ po 1944 roku...

doszedł do wniosku, ze zostało MU JEDYNIE GNOJÓWKOWANIE z adwokaciną piczą...

PODBNIE PO po po2.ójenj traumie gdy liberalizm/ solidarnosć
                    okazała sie nieprzydatna do oszukania Polactwa...
                    weszli na agresje słowną by ośmieszyć...by uPOdlić PiS...mstekiem wyzwisk od kartofla, mohera...po ciemniak, oszołoma, psychola, naziste nawet i dyktatora czy POLCJANTA POLITYCZNEGO kopiacego w drzwi o 5:00 nad ranem...teraz po 3 latach blamażu rządzenia po NIESŁYCHANYCH SKANDALICZNYCHKATASTROFACH. POWODZIACH, PLAJTACH, rozpierdusze nawet rozkaładu jazdy PKP...

poodbnie ja ty...z piq-iem...oskarżają mnie (a oni PiS) o własną NIKCZEMNĄ I HANIEBNĄ METODĘ AD PERSONAM... i nawołuja obłudnie do krytyki konstruktywnej oraz zakazują bilboardów

Nie boję się ciebie, Żydzie

https://i.wp.pl/a/f/gif/8330/wyborcza_ok.gif
                    W porównaniu z 2002 r. zasięg antysemityzmu wyraźnie się skurczył, i to we wszystkich grupach wiekowych - wynika z badań TNS OBOP komentowanego przez "Gazetę Wyborczą".

Już tylko 22% ankietowanych wymienia Żydów, jako nację mającą wpływ na sytuację w Polsce. Osiem lat temu było to 43%.

Cytat
                    pozbycie się tej waszej komuszej maniery rozp . oczynania od oceny partyjnych dokonań ludzi, z którymi usiłujecie rozmawiać nie > widzę.
                    • dachs Aleś się rozmachał Haszu. 07.02.11, 09:09
                      Musiał Hymenos w czuły punkt trafić. smile
                      • hasz0 ___________________rozmachany Hasz! a wiesz czemu? 07.02.11, 09:18
                    • hasz0 Re: _______Jak na żydo-kom. przydupasa IQ wam bra 07.02.11, 09:11
                      • rycho7 czytalem o 7000 lat !!! 07.02.11, 11:00
                        hasz0 napisał:

> za te 7 lata:
                        > ____"starszy kulturalny pan"_____

Ja slyszalem takie opinie zanim Cie poznalem. Dziekuje, ze mnie odmladzasz. Niestety od poczatku poznalem chama i swira.

Zdradze Ci tajemnice. Dzentelmen zawsze trzyma forme. Od karcenia ma umyslnych z lagami, nigdy nie robi tego osobiscie. W odroznieniu od Ciebie dzentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach, oni je maja.

Ty jestes golodupiec z muchami w nosie.
      • snajper55 Re: Tchórz 06.02.11, 20:55
        gini napisała:

> Mamy nagranie, że kapitan chciał na wysokości 100 m odejść.

Po pierwsze: nie mają takich nagrań, ponieważ nie znamy metody nagrywania czyichś chęci.
        Po drugie: nie mieli prawa zejść poniżej 120 metrów
        Po trzecie: nie mieli prawa lądować przy takich warunkach
        Po czwarte: zeszli poniżej 100 metrów

S.
    • oleg3 Re: Tchórz 06.02.11, 13:37
      A to zauważyłeś? Było wytłuszczone!

"Ekstremalnie ważny jest trening"

Bo tego z pewnością nie dostrzegłeś smile
      równie ważny, poza zaplanowaniem misji, jest trening

Przecież misja była wzorowa zaplanowana i realizowana przez najlepiej wyszkolonych pilotów na świecie. Tych co to potrafią na drzwiach od stodoły..
      • polazrski Re: Tchórz 06.02.11, 13:40
        oleg3 napisał:

> A to zauważyłeś? Było wytłuszczone!
        >
        > "Ekstremalnie ważny jest trening"
        >
        > Bo tego z pewnością nie dostrzegłeś smile
        > równie ważny, poza zaplanowaniem misji, jest trening
        >
        >
        > Przecież misja była wzorowa zaplanowana i realizowana przez najlepiej wyszkolon
        > ych pilotów na świecie. Tych co to potrafią na drzwiach od stodoły..
        >
        Tak, tak, olus. Jak zawsze masz racje:
        wyborcza.pl/1,75478,7888009,Szczyglo_czy_Klich__Kto_zrezygnowal_ze_szkolen_na.html
        Polska zrezygnowała ze szkoleń gdy resortem kierował Aleksander Szczygło.
        • oleg3 Re: Tchórz 06.02.11, 13:47
          >Jak zawsze masz racje:

Dzięki Kotlet. Wspierasz moją tezę, mniejsza o to, że zupełnie niechcący:

Cytat
          strona polska zrezygnowała ze szkoleń naszych lotników na symulatorach w Moskwie w kwietniu 2007 r. gdy Ministrem Obrony Narodowej był Aleksander Szczygło" - napisał Janusz Sejmej, rzecznik resortu.

Szkolenia na symulatorach przez całą sobotę lekceważył w wystąpieniach medialnych szef wyszkolenia sił powietrznych Wojska Polskiego generał dywizji Anatol Czaban: One miałyby sens gdyby nasze samoloty Tu były standardowe, takie jak te na jakich latają szkolący się na symulatorach Rosjanie. Tymczasem nasze były wielokrotnie modernizowane i modyfikowane. Szkolenie pilotów polskich Tu na tych symulatorach nie miało żadnego sensu

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,7888009,Szczyglo_czy_Klich__Kto_zrezygnowal_ze_szkolen_na.html#ixzz1DBN52BaW

• polazrski Re: Tchórz 06.02.11, 13:57
            Przeciez stwierdzam fakt: Jak zawsze masz racje, olus. Wiec gdzie widzisz "niechcacy"?wink)
      • matelot Re: Tchórz 06.02.11, 21:02
        Zauważyłem ale nie jestem przekonany czy to brak "tego" treningu przyczynił się do katastrofy. Ważniejsze wydaje się być:

"Uprawnienia prezydenta nie mają pierwszeństwa nad przepisami bezpieczeństwa - wyjaśnia płk Tilman pytany o to, czy prezydent USA jako zwierzchnik sił zbrojnych może nakazać pilotowi Air Force One lądowanie. - Latałem z kilkoma prezydentami i nigdy nie traktowałem ich w powietrzu jako moich dowódców w sensie wojskowym. Traktowałem ich wyłącznie jako przywódców politycznych. Moją pracą jest przewiezienie ich z miejsca na miejsce. Nigdy ani oni, ani nikt z ich otoczenia, ani nikt z moich wojskowych przełożonych nie nakazywał mi podejmowania jakichś decyzji w powietrzu. Zatrudnili mnie przecież z przekonaniem, że jestem najlepszy z najlepszych - wyjaśnia."

A juz kluczowe jest to zdanie:

W wywiadzie dla tygodnika "Wprost" płk Tillman zapewnia, że jeśli kontroler ostrzega go, że pogoda jest poniżej warunków pogodowych, on nigdy nie zszedłby niżej niż do wysokości decyzji. - Nigdy nie poleciałbym niżej, żeby wypatrywać pasa. Nie znam pilota, który by to zrobił - mówi.
        • hasz0 Zaprzeczasz stenogramowi? 06.02.11, 21:13
          on nigdy nie zszedłby niżej niż do wysokości decyzji. - Nigdy nie poleciałbym niżej, żeby wypatrywać pasa. Nie znam pilota, który by to zrobił - mówi.
        • polazrski Re: Tchórz 06.02.11, 21:19
          Olus strzela, pan bog kule nosi, a traf chce, ze trafia w stope strzelca.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka