scoutek 17.10.23, 08:01 Daleka jestem od euforii, bo wszystko się może jeszcze wydarzyć, ale pozwalam sobie na głęboki oddech świeższym powietrzem. Nie zdążyli, nie dali rady. To patałachy są i tchórze. Witajcie, kochani. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Wracamy do Europy 17.10.23, 09:39 Cześć, Scoutku Kochany :) Sama się dziwię, bo euforia mnie jeszcze nie ogarnęła - z wyniku ucieszyłam się o tak: ha ha hura, i odetchnęłam na pół gwizdka. Na radość przyjdzie nam trochę poczekać - już jest dobrze, ale nie tragicznie. Bardzo ucieszyła mnie natomiast niesamowita mobilizacja młodych wyborców (sporo wyższa niż tych najstarszych). Przez lata wydawać się mogło, że nudna polityka większości młodych nie interesuje, (bo i po co, skoro mają fajne zabawki, jeżdżą za granicę, a jedyny kłopot to za mało kasy). Poszli do wyborów raz, mam nadzieję, że pójdą na kolejne i nie pozwolą sobie odebrać wolności. Odpowiedz Link
scoutek Re: Wracamy do Europy 17.10.23, 11:00 Mnie w ogóle ogarnęła euforia na mobilizację. Rekord Polski! 74% to jest niesamowity wynik, widać wystraszyliśmy się, różnych rzeczy ale zadziałało. Uff. Polecam filmik z komisji, w której prezes pcha się bez kolejki, a ludzie pokazują mu koniec. Grzecznie i uprzejmie ale każą stanąć w kolejce. Jak wszyscy. Gdyby się nie pchał to może by przepuścili inwalidę ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wracamy do Europy 17.10.23, 11:53 Człowiekowi mądremu cała ziemia jest dostępną, gdyż ojczyzną szlachetnej duszy jest cały świat. Demokryt Odpowiedz Link