09.02.11, 10:21
"Jak powiedział PAP redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz, obchody rocznicy katastrofy smoleńskiej mają potrwać tydzień; w tym czasie na Krakowskim Przedmieściu "odtwarzana ma być atmosfera sprzed roku", przed Pałacem Prezydenckim będą płonąć znicze, ludzie mają się modlić przed ustawionym tam krzyżem."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9075499,_Gazeta_Polska___obchody_rocznicy_katastrofy_od_9.html

I znów pojawią się obrońcy krzyża, i znów będzie walka o usunięcie (przeniesienie?) bronionego krzyża, i znów... I tak co roku?

Ja proponuję odtworzyć także sam zamach. Mamy Tutkę, mamy dublera Lecha Kaczyńskiego (co prawda nie prezydenta), mamy specjalistów od robienia sztucznej mgły. Nie wiem tylko, czy chętni piloci się znajdą, ale do tego celu można podszkolić jakichś ideowych pislamistów (szkoleniowców szukałbym w Japonii).

S.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Deja vu 09.02.11, 10:25

Alez mamy prezydenta, ktory chce leciec do Katynia, w czym problem?
      Bigoslaw Himalajski do tutki razem z polowica, , wojskowi moze niech nie leca ale troche senatorow poslow i senatorow z PO no i Donaldu,
    • jott-ka Re: Deja vu 09.02.11, 10:27
      snajper55 napisał:

>
      > I znów pojawią się obrońcy krzyża, i znów będzie walka o usunięcie (przeniesien
      > ie?) bronionego krzyża, i znów... I tak co roku?
      >
      > Ja proponuję odtworzyć także sam zamach[...]
      > S.

może tym razem w wersji aktorskiej?
      np.ZAmach_owski w roli L.K.
      na 'żywca' już przerabialiśmy.

czy w Krakusom brakuje krzyży?
      chcą kolejnej wojny o krzyże?
    • marouder.eu Ja bym haszyste wyprawil z wycieczka.. 09.02.11, 10:29
      ..bardzo wszystkich przepraszam za krwiozerczosc, ale jakby haszysta przewrocil sie na skrzydlo i dachowal przy podchodzeniu do ladowania, to bym po nim nie plakal.
      • hasz0 __A ja bym ahaszyście wprawił zapałki POd POwieki 09.02.11, 10:33
        • hasz0 BO takiego sqfssynsttwa SWIAT nei widział do tej p 09.02.11, 10:36
          • jott-ka Re: zaprzaństwo i zgroza! n/t 09.02.11, 10:42
          • dachs ależ Haszu 09.02.11, 10:48
            hasz0 napisał:

>...na mojej polskiej DUSZY UDRECZONEJ

Polska dusza musi być udręczona, inaczej polskość z niej ucieka jak bimber z przerdzewiałej bańki i w europejskość wsiąka.
          • babariba-babariba Re: BO takiego sqfssynsttwa SWIAT nei widział do 09.02.11, 13:52
            hasz0 napisał:
            (...)
            ...to dali ci podwyżkę, czy nie dali?
            -
        • dachs poprawka do zapałek 09.02.11, 10:52
          hasz0 napisał:

> Po mnie i moich postach mozecie ROZPOZNAC jak papierkiem lakmusowym co sie we mnie > WZBIERA. Nie zartuję.POwaznie. Ledwo oddycham pisząc te słowa.

Powinno być:
          PO mnie i moich POstach mozecie rozPOznać jak papierkiem lakmusowym co sie we mnie WZBIERA. Nie zartuję.POwaznie. Ledwo oddycham POpisując POwyższe słowa.
          smile
          • jott-ka Re: poprawka do zapałek 09.02.11, 10:59
            dachs napisał:

> Powinno być:
            > PO mnie i moich POstach mozecie rozPOznać ,jak papierkiem lakmusowym' co sie we m
            > nie WZBIERA. Nie zartuję.POwaznie. Ledwo oddycham POpisując POwyższe słowa.
            > smile
            >

a zwróciłeś borsuku U_wagę na znaki interpunkcyjne,czy też...
            • dachs Re: poprawka do zapałek 09.02.11, 13:57
              jott-ka napisała:

> a zwróciłeś borsuku U_wagę na znaki interpunkcyjne,czy też...

Nie. POrzecinków nie ma, POkropki za smutne, a POmyślników Hasz nie używa. smile
              • snajper55 Re: poprawka do zapałek 09.02.11, 18:25
                dachs napisał:

> jott-ka napisała:
                >
                > > a zwróciłeś borsuku U_wagę na znaki interpunkcyjne,czy też...
                >
                > Nie. POrzecinków nie ma, POkropki za smutne, a POmyślników Hasz nie używa. smile

Za to tekst POwiększa, POdkreśla i POkolorowuje. wink

S.
        • wikul Re: __A ja bym ahaszyście wprawił zapałki POd POw 09.02.11, 15:06
          Po mnie i moich postach mozecie ROZPOZNAC jak papierkiem lakmusowym co sie we mnie WZBIERA. Nie zartuję.POwaznie. Ledwo oddycham pisząc te słowa.

Wzbiera ? No to ulżyj sobie i wytrzep kapucyna.
    • nihil-istka snajper, moderator forum deprecha 09.02.11, 19:05
      A ty chlopie wszystkich nas w depreche chcesz wpedzic swoimi postami? ha,ha,ha,ha,ha
      • marouder.eu Idz sobie Zawadzki, ty meski garkotluku!/nt 09.02.11, 19:08
    • jaceq Re: Deja vu 09.02.11, 23:49
      > "w tym czasie na Krakowskim Przedmieściu "odtwarzana ma być atmosfera sprzed roku"

Chyba się zjawię osobą własną, by pomóc Sakiewkiewiczowi w odtwarzaniu atmosfery. Być może nawet rozpylę jakąś mgłę. 0.6 promila obiecać nie mogę, ale obiecuję nie przesadzać, nie narąbię się jak przysłowiowy polski generał-feldkurat. Robienie jakiegoś cmentarza z głównego deptaka stolicy to zbyt fascynująca sprawa, by sobie odpuścić.
      • pan.scan Z pewnością będzie ponownie zespół taneczny 09.02.11, 23:51
        www.youtube.com/watch?v=VFnc_4PQQT0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka