jola.iza1 Re: Moje miasto 13.02.11, 21:25 Nie, moi rodzice, a i owszem Tego też już nie ma, a było po wojnie - ?? www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: idź sobie stąd, haszu 0 13.02.11, 22:53 W wersji bardzo obraźliwej , zrozumiałeś? Czy trzeba jak na miedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 gdzie pomnik Rolanda? 13.02.11, 23:23 jola.iza1 napisała: > Rozumiem milosc do Heimatu. Ale dlaczego jest on tak wstydliwy, ze ukrywasz jego nazwe? Czy musze zgadywac, ze to Wernigerode? Czy jest to miasto zalozone na prawie magdeburskim dla osadnikow z Reichu? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: mój Lublin, czywiZda,że 14.02.11, 14:43 na prawie magdeburskim "Obecnie na Wzgórzu Czwartek wznosi się kościół pw. św. Mikołaja, przypuszczalnie wybudowany w X w. z fundacji Mieszka I, w miejscu dawnej pogańskiej świątyni. Z tego okresu pochodzi drewniana budowla obronna na Wzgórzu Zamkowym, która w XII wieku zyskała miano kasztelanii." Mieszko.Mieszko, cóś mi zrobił? www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś