Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne

02.03.11, 18:58
Czy te doglebne dosc, jak na to forum, czystki w watkach i watkow, to przejaw wiekszego zainteresowania tym forum zawodowej administracji czy tez wpuszczono na to forum spolecznych bez powiadomienia forumowiczow?
Obserwuj wątek
    • polazrski Re: Zauwazylem, maniaku, ze 02.03.11, 19:05
      forum.gazeta.pl/forum/w,654,122791886,122791886,Dlaczego_PiSlamizm_PiSdziactwo_i_tym_podobne.html
      bronisz swoich.wink
      • manny-jestem Re: Zauwazylem, maniaku, ze 02.03.11, 19:10
        Chcialbym ze strony administracji jedynie troszke uczciwosci.
        • polazrski Re: Zauwazylem, maniaku, ze 02.03.11, 19:16
          www.webpagescreenshot.info/img/53222-32201181328PM
          • manny-jestem Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:20
            Samo wpisanie polszewia przez PO wykrywane jest przez automat jako spam. Napisz post z tym i dostaniesz wiadomosc ze wykryto spam. PiSlam i podobne nie sa automatycznie usuwane.
            • polazrski Re: Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:31
              Hm, to rzeczywiscie zastanawiajace. Sprobowalem z PO i nie przeszlo. To teraz z PiSdactwem.
              • polazrski Re: Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:31
                Napisz do Michnika. On nastajaszczij demokrat i cofnie mlota.wink
                • manny-jestem Re: Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:33
                  Czyli przyznajesz ze mam racje wink
                  • polazrski Re: Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:36
                    Czyli przyznaje, ze masz racje.wink
                    • manny-jestem Re: Mylisz sie, testowalem 02.03.11, 19:39
                      Amen i Alleluja!!! smile
    • rycho7 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:27
      manny-jestem napisał:

> Czy

Domniemam, ze forum to sluzy do testowania oprogramowania cenzorskiego. Ktus czerpnal ze zdroju swego geniuszu podnoszac na dalszy wyzszy poziom algorytm prohibitow.
    • off_nick Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:31
      manny-jestem napisał:

> Czy te doglebne dosc, jak na to forum, czystki w watkach i watkow, to przejaw w
      > iekszego zainteresowania tym forum zawodowej administracji czy tez wpuszczono n
      > a to forum spolecznych bez powiadomienia forumowiczow?

Mam pewność, że wpuszczono na Faq mole scissorhands i chyba znam jego nick.
      • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:32
        Watpie, moherowa. Mlot faktycznie scina tak jak pisze maniak.
        • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:34
          Tyle ze ostatnio czystek wiecej niz z sama polszewia.
        • snajper55 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:46
          polazrski napisał:

> Watpie, moherowa. Mlot faktycznie scina tak jak pisze maniak.

To nie jest młot. Młot ścina posty konkretnego użytkownika z konkretnego okresu. To jest blokada frazy. Bardzo użyteczne narzędzie, choć oczywiście, jak każde narzędzie, może być w różny sposób wykorzystywane.

S.
          • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:48
            Co racja to racja. Ja na wszystko, co ingeruje w posty, mowie mlot. Blokada frazy. Zapamietam, a w kazdym razie mam nadzieje.wink
          • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:48
            I ajk zwyle na Agorze tendecyjnie antypisowsko. No widac ze zyjecie w Polszewii...
            • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:51
              Wolalbym, zeby ta blokada frazy blokowala frazy produkowane tu przez tajnego wspolpracownika, indyka4 czy tego rychu-jka, a PO i PiS zostawiala w spokoju.
            • dachs Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:58
              manny-jestem napisał:

> I ajk zwyle na Agorze tendecyjnie antypisowsko. No widac ze zyjecie w Polszewii
              > ...

Wiesz, manny, to akurat dość smieszny zarzut.
              Masz fora w Rzepie, w Gazecie Polskiej, możesz tam wrócić do równowagi.
              Do głowy by mi nie przyszło, żeby narzekać, że tamte fora są tendencyjnie antyplatformiane.
              Ciekawe czy to moja wada osobnicza, czy cecha całej formacji. smile
              • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:06
                Masz fora w Rzepie, w Gazecie Polskiej, możesz tam wrócić do równowagi.
                > Do głowy by mi nie przyszło, żeby narzekać, że tamte fora są tendencyjnie antyp
                > latformiane.==

A masz dowod na to ze tam automat ma zakodowane zeby usuwac wpisy obrazajace PiS a pozostawia te ktore obrazaja PO?
                • dachs Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:24
                  manny-jestem napisał:

> A masz dowod na to ze tam automat ma zakodowane zeby usuwac wpisy obrazajace Pi
                  > S a pozostawia te ktore obrazaja PO?

Nie mam, rzadko tam zaglądam, a jeszcze rzadziej piszę.
                  Widocznie źle Cię zrozumiałem, zdawało mi sie, że narzekasz na ogólne nastawienie uczestników. Przepraszam.
                  Ale pewnie takiego automatu jak GW to nikt nie ma. Z tego co tam czasem wyczytam wynika, że wycinanie niewygodnych wypowiedzi zdarza sie znacznie rzadziej.
                  Tylko gdy zabraknie argumentów, a nie z zasady. smile
                  • manny-jestem Borsuku sprawa dotyczy tego 02.03.11, 20:31
                    ze adminsitracja portalu gazety wprowadzila do automatu blokade slowa polszewia pisanego z PO na poczatku. Takiej blokady nie ma przy przekreceniach dotyczacych PiS. To jest dowodem na tendecyjnosc.

Ja bym tego nie walkowal gdyby wlasciele portalu zdobyl sie na modicum uczciwosci i napisal w regulaminie ze nie mozna przekrecac slow z Po a mozna z PiS. Problem w tym ze administracja zarzeka sie ze jest bezstronna.
                    • dachs Re: Borsuku sprawa dotyczy tego 02.03.11, 20:42
                      manny-jestem napisał:

> ze adminsitracja portalu gazety wprowadzila do automatu blokade slowa polszewia
                      > pisanego z PO na poczatku. Takiej blokady nie ma przy przekreceniach dotyczacy
                      > ch PiS. To jest dowodem na tendecyjnosc.
                      >
                      > Ja bym tego nie walkowal gdyby wlasciele portalu zdobyl sie na modicum uczciwos
                      > ci i napisal w regulaminie ze nie mozna przekrecac slow z Po a mozna z PiS. Pro
                      > blem w tym ze administracja zarzeka sie ze jest bezstronna.

Ależ tak, Manny. Wiem. Ja tylko Twój przedostatni post źle odczytałem.
                      A z Sz0ka się nabijam, bo jego protest śmieszny jest. Automatyczny cenzor ma go tak i tak w dupie (ciekawe, czy wykropkuje mi dupę), a jego honorowe wycofanie się przypomina samobójstwo ze strachu przed smiercią.
                • snajper55 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:43
                  manny-jestem napisał:

> A masz dowod na to ze tam automat ma zakodowane zeby usuwac wpisy obrazajace Pi
                  > S a pozostawia te ktore obrazaja PO?

Tutaj też nie masz dowodu, że automat ma zakodowane żeby usuwać wpisy obrażające PO a pozostawia te, które obrażają PiS. Zauważyłeś, że automat blokuje możliwość napisania wpisu (nie usuwa wpisy!) ze słowem polszewia a nie blokuje - ze słowem pisdactwo. Nie masz podstaw do uogólniania tego spostrzeżenia.

S.
                  • snajper55 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:45
                    snajper55 napisał:

> Tutaj też nie masz dowodu, że automat ma zakodowane żeby usuwać wpisy obrażając
                    > e PO a pozostawia te, które obrażają PiS. Zauważyłeś, że automat blokuje możliw
                    > ość napisania wpisu (nie usuwa wpisy!) ze słowem polszewia a nie blokuje - ze
                    > słowem pisdactwo. Nie masz podstaw do uogólniania tego spostrzeżenia.

Jak widać już nie blokuje polszewii. Pewnie GW przeszła na stronę PiS.

S.
                    • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:47
                      Polszewii nie blokuje , ale bolkuje polszewie z PO na poczatku.
                      • dachs Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:52
                        manny-jestem napisał:

> Polszewii nie blokuje , ale bolkuje polszewie z PO na poczatku.

Dokładnie tak. Oto printscreen mojej odpwiedzi Snajperowi, która się ciągle nie ukazała
                        https://lh4.googleusercontent.com/_nK1FNuAO8Hk/TW6fSpgv1vI/AAAAAAAAE-4/nyXvZjHDk5w/s640/spam_cr.jpg
                      • jaceq Ha. Spróbujmy 02.03.11, 20:55
                        РОlszewia
                        • manny-jestem Re: Ha. Spróbujmy 02.03.11, 20:56
                          A ja mam ciagle "wykryto spam"
                        • dachs Może tylko wybrańcom wolno 02.03.11, 20:59
                          jaceq napisał:

> РОlszewia

Mnie nie puściło. Od razy ukazał sie dobrze widoczny napis "wykryto spam"
                          forum.gazeta.pl/forum/w,13,122792964,122797970,Re_Pytanie_techniczne.html
                          • jaceq Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:14
                            wysłałem Wam plik na gazeciany adres na nicki, jakich używacie w tym wątku
                            • manny-jestem Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:28
                              Dzieki wielkie Jacqu. Zebym sie jeszcze na tyle znal na komputerze zeby wiedziec gdzie znalezc ta tablice smile
                              • jaceq Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:34
                                Pod Windą w'All programs' , 'accesories' i byc moze 'system tools'
                                • manny-jestem Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:36
                                  Dzieki!
                                • snajper55 Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:37
                                  jaceq napisał:

> Pod Windą w'All programs' , 'accesories' i byc moze 'system tools'

O tym mówisz?

www.fileformat.info/info/unicode/char/200b/index.htm

S.
                                  • jaceq Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 21:44
                                    snajper55 napisał:

> O tym mówisz?
                                    >
                                    >
                                    rel="nofollow">www.fileformat.info/info/unicode/char/200b/index.htm

To jest jedna z metod. Akurat nie o tym, ale o kodach 0420 i 041E w przypadku "PO".

Niewykluczone, że kolejna generacja automatów będzie czuła i na to. Być może z czasem trzeba będzie łączyć 2, 3 a może i więcej metod. "Zespół ds. monitorowania treści" w PiSie będzie miał co robić. shock
                            • dachs Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 22:03
                              jaceq napisał:

> wysłałem Wam plik na gazeciany adres na nicki, jakich używacie w tym wątku

Bardzo eleganckie. smile
                              Podejrzewałem raczej, że wstawiłeś jakiś pusty kod HTML pomiędzy P i O.
                              • jaceq Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 22:18
                                dachs napisał:

> Bardzo eleganckie. smile
                                > Podejrzewałem raczej, że wstawiłeś jakiś pusty kod HTML pomiędzy P i O.

Najprostsze metody są najlepsze. I te, powiedzmy, wykorzystujące nieszablonowy sposób myślenia. Bardzo się sprawdza przy oszukiwaniu zabezpieczeń DRM.
                                • dachs Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 22:21
                                  jaceq napisał:

> Najprostsze metody są najlepsze. I te, powiedzmy, wykorzystujące nieszablonowy
                                  > sposób myślenia.

Nie chwal się. smile
                                  • jaceq Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 22:25
                                    > Nie chwal się. smile

Chciałbym, ale to nie ja. To 5-letnie dzieci. One myślą w sposób, który nazywam nieszablonowym. Dzieci nieskażone zbędną wiedzą. Problem tylko, by znaleźć sposób komunikacji, jakiś IOS, w którym można wyrazić prośbę, o co nam chodzi.
                                    • dachs Re: Maniek & Borsuk ist 02.03.11, 22:31
                                      To prawda. Ja, który emeryturę wypracowałem sobie jako programista, jak mam jakiś problem zwracam się do 15-letniego syna sąsiadów.
                        • jaceq Re: Ha. Spróbujmy 02.03.11, 21:01
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/EOHzJjk9UeTb2jCYLX.jpg
                    • snajper55 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:52
                      snajper55 napisał:

> Jak widać już nie blokuje polszewii. Pewnie GW przeszła na stronę PiS.

Aha. P​Olszewia jest blokowana.

S.
                      • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:15
                        snajper55 napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Jak widać już nie blokuje polszewii. Pewnie GW przeszła na stronę PiS.
                        >
                        > Aha. P​Olszewia jest blokowana.
                        >
                        > S.
                        A mnie tez blokowalo, a PiSdactwa nie.
          • manny-jestem Te Snajper 02.03.11, 19:51
            A czemu do kotleta sie nie przyczepiasz zeby nickow nie zmienial? Dzialasz jak Agora widac wink
            • polazrski Re: Te Snajper 02.03.11, 19:54
              Ja nickow nie zmieniam. Wszyscy znaja moje nicki, ktorych nie zmieniam.wink
              • manny-jestem Re: Te Snajper 02.03.11, 19:54
                I zmieniasz i przekrecasz wink
                • polazrski Re: Te Snajper 02.03.11, 19:55
                  Udowodnij.
                  • manny-jestem Re: Te Snajper 02.03.11, 19:58
                    1. Moj nick to nie maniak.

2. Twoich nickow wyliczal nie bede Polkotlecie wink
                    • polazrski Re: Te Snajper 02.03.11, 20:01
                      No ale to ty zaczales z kotletem, nie ja z maniakiem. Na aqua mam 2 nicki: polazrski i wyluzowana.kaczka (ktorego od dawna nie uzywam). Nick pozarski sam zlikwidowalem.
            • snajper55 Re: Te Snajper 02.03.11, 20:56
              manny-jestem napisał:

> A czemu do kotleta sie nie przyczepiasz zeby nickow nie zmienial? Dzialasz jak
              > Agora widac wink

On nawet mój przekręca. wink

S.
      • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:33
        Absztys i to tak bez powiadomienia? hm, hm, hm...
        • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:37
          Zeby absztys byl nozyczką? Watpie.
          • absztyfikant Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:02
            Nie mam zadnych nozyczek. Skad to oskarzenie?

• manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:03
              Stad ze ostatnio jakos posty odnoszace sie do Ciebie osobiscie maja tendecje znikajaca.
              • absztyfikant Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 22:13
                Manny, posty mi poswiecone lechcza moja proznosc, wiec po co mialbym je wycinac???
                • manny-jestem Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 22:19
                  Absztys tym razem ja jedynie tlumacze. Osobiscie Cie nie oskarzam. Choc nie zdzwilibym sie wcale wink
                  • absztyfikant Re: Pytanie techniczne 03.03.11, 00:20
                    Nigdy sie nie splamilem kolaboracja z admilicja, w przeciwienstwie do niektorych... I to ja bylem banowany setki razy. Czasami mi zakladaly kaganiec na caly weekend, a potrafily tez zrobic tak, ze po wygasnieciu bana nastepowalo samoczynne przedluzenie bana.

Sram na aquanet i na to co sie tutaj dzieje. Od dawna to powtarzam. Nie traktuje tego forum powaznie. Ot przyzwyczajenie.
    • dachs Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 19:37
      Nie wiem kogo podejrzewacie,ani kto to scissorhand, ale faktycznie cenzury tu - jak na forum pozostawione same - sobie zdumiewająco dużo.
      Down with Michnik.
    • jola.iza1 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 20:52
      A nie przyszło do głowy, że kosz działa? Tyle, li tylko tylesmile
      • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:18
        Rzecz nie w koszu, tylko w wykryto spam. Po prostu niektore posty sa blokowane, a inne nie.
        • jola.iza1 Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:38
          informatycy małolotni? No to sprawdzę: )
          • polazrski Re: Pytanie techniczne 02.03.11, 21:41
            Mnie to wsio ryba, Jolu, ale faktycznie zablokowalo mi PO, a PiS puscilo bez promlemow.
    • hymenos Test techniczny 02.03.11, 21:16
      POjebane, POlszewickie forum.

Da się olać.
      • manny-jestem Re: Test techniczny 02.03.11, 21:21
        A mnie ani polszewickie ani polszewiccy ani zadna odmina nie rpzechodzi. "wykryto spam" i tyle.
        • hymenos Re: Test techniczny 02.03.11, 21:25
          manny-jestem napisał:

> A mnie ani polszewickie ani polszewiccy ani zadna odmina nie rpzechodzi. "wykry
          > to spam" i tyle.

Zdaję sobie z tego sprawę.
        • matelot Re: Test techniczny 02.03.11, 21:25
          Tylko kretyni nazywają Platformę PO'lszewikami.
          • manny-jestem Re: Test techniczny 02.03.11, 21:27
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,122799008,122799008,_Kapitalistyczna_PO.html
            Mysle ze jesli przyjrzec sie faktom to wiekszymi kretynami sa ci ktorzy temu przecza.
            • matelot Re: Test techniczny 02.03.11, 21:33
              manny-jestem napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,13,122799008,122799008,_Kapitalistyczna_PO.html
              > Mysle ze jesli przyjrzec sie faktom to wiekszymi kretynami sa ci ktorzy temu pr
              > zecza.
              =====================
              Manny, mnie Żyd Wildsztajn do niczego nie przekonawink
              To po pierwsza a po drugie skonstatowałem właśnie, iż zostaliśmy zaliczeni przez władze forów do tej samej grupy ryzyka, że nas automat cenzuruje a z.B. Hymenosa nie.
              Ja, człowiek postępu z Mannym w jednej grupie. Koniec świata...sad
              • jaceq Re: Test techniczny 02.03.11, 21:37
                ChWDCBAABWCBŚ
          • matelot Re: Test techniczny 02.03.11, 21:27
            U mnie tez nie przeszło czyli restrykcje ustawiane są w automacie ale imiennie.
            A tak na marginesie... czy może ktoś poważny mieć powód by PO nazywać Polszewią?
            • polazrski Re: Test techniczny 02.03.11, 21:34
              Watpie. Jedyna bolszewia w Polsce to przeciez PiS jest wlasnie.wink
            • snajper55 Re: Test techniczny 02.03.11, 21:40
              matelot napisał:

> U mnie tez nie przeszło czyli restrykcje ustawiane są w automacie ale imiennie.

Nie imiennie. Musiałeś literówkę zrobić.

S.
              • matelot Re: Test techniczny 02.03.11, 21:56
                PO'lszewia. - Nie przechodzi, Snajperze. Bez tego przecinka "wykrywa spam"smile
                • snajper55 Re: Test techniczny 02.03.11, 22:59
                  matelot napisał:

> PO'lszewia. - Nie przechodzi, Snajperze. Bez tego przecinka "wykrywa spam"smile

forum.gazeta.pl/forum/w,13,122792964,122797954,Re_Pytanie_techniczne.html wink

S.
    • pulbek Re: Pytanie techniczne 03.03.11, 11:59
      A to POⅼszewia.

Pulbek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka