13.04.11, 13:14
Jeszcze nigdy nie skorzystałem z możliwości zrobienia sondy wśród forumowiczów. A tu mnie natchnęło. Postanowiłem wysondować co kto ogląda by wiedzieć co w trawie piszczy. Ciekaw jestem czy istnieje jakaś korelacja pomiędzy prezentowanymi na forum opiniami, a preferowanymi stacjami TV

Obserwuj wątek
    • oleg3 Nie wyszło. Proszę się nie wpisywać n/t 13.04.11, 13:17

• matelot Re: Nie wyszło. Proszę się nie wpisywać n/t 13.04.11, 14:23
        Zniechęciłeś się? smile
        • oleg3 Re: Nie wyszło. Proszę się nie wpisywać n/t 13.04.11, 14:35
          Tak. Zabrakło jednego rekordu by zadać sensowne pytania. Może Tobie się uda. Problem dalej mnie interesuje. Podejrzewam istnienie wyraźnej zbieżności statystycznej pomiędzy intensywnością antykaczyzmu a ilością czasu poświęconego na oglądanie TVN 24 i paradoksalnie: oglądanie TVN 24 u niektórych ( z przekory) intensyfikuje antytuskizm. Wykluczam wzrost kaczyzmu czy tuskizmu. smile
          • hymenos Re: Nie wyszło. Proszę się nie wpisywać n/t 13.04.11, 14:39
            Możesz dodać ręcznie bodaj do 15 pozycji, a ja mogą naklikać Ci na dowolną, dowolną ilość razy wink
          • piq i pomyśleć, że 6 lat temu, gdy termin... 14.04.11, 01:04
            ..."kaczyzm" na użytek sytuacji z rywinem w tle i z machinacjami Michnika oraz do opisu komisji rywinowskiej ukuli propagandyści z wyborczej, dotyczył on Kaczora Kaczyńskiego i Kaczora Donalda zarówno. Przypomniałeś mi to tym zdaniem:
            > Wykluczam wzrost kaczyzmu czy tuskizmu. smile
    • hymenos Re: Target 13.04.11, 14:38
      Przepraszam Olegu, że Ci namieszam ale moje doświadczenia z tym typem głosowania mówią, że jest ono do kitu. Nie uzyskasz miarodajnych wyników, jeśli nie zrobisz tego jawnie, znaczy się oddaję głos i potwierdzam na co w poście. Tylko jawne oddanie głosu w poście może być brane pod uwagę. Ja oglądam programy informacyjne w tv sporadycznie. Wszystkie. Dla pozostałych typów programów przy takiej ilości dostępnych kanałów nie do okreslenia jest, który z nich jest często, który rzadko. Raczej dużo programów sportowych i popularno naukowych.
      • oleg3 Re: Target 13.04.11, 14:42
        Wycofuję się z projektu smile

Generalnie chodziło mi wyłącznie o programy informacyjne i raczej o tych, co konsumują co najmniej 2 godz. dziennie te niby newsy i komentarze. To z góry wyklucza Hasza, który nie ma na to czasu bo spamuje.
        • dachs Re: Target 13.04.11, 18:59
          oleg3 napisał:

> Wycofuję się z projektu smile

To chyba i dobrze, bo wynik wypadłby zgodnie z Twoim założeniem. smile
          Tylko nic by to nie dało, gdyż choć korelacja byłaby jednoznaczna, to jej kierunek na podstawie takiej ankiety nie da sie określić.
          I nadal nie wiedziałbyś, czy TVN Platfusów ogłupia, czy dopasowuje się do ich oczekiwań.
          smile
          • t_ete Re: Target 13.04.11, 19:13
            dachs napisał:

> I nadal nie wiedziałbyś, czy TVN Platfusów ogłupia, czy dopasowuje się do ich
            > oczekiwań.
            > smile

smile)))))))))))))))))))) padlam ! wlasnie w tle leci TVN ... Ciekawe czy juz na stale Twoja sentencja bedzie mi towarzyszyc gdy wlacze TVN ? wink

tete
        • andrzejg Re: Target 13.04.11, 19:06
          2 godziny dziennie? Moznaby chyba zwariowac.
          Z dużą intensywnoscia ogladałeminforamcje (głównie na TVN 24) gdy rządził PiS
          Przednia była wtedy zabawa z tymi ciągłymi wojnami
          Teraz mozna się zanudzic

A.
    • rycho7 odlotowa szczerosc 13.04.11, 19:21
      oleg3 napisał:

> Oglądam wszystkie programy informacyjne
      > W zasadzie nie oglądam żadnej stacji

W moim przypadku za wlasciwe wydawaloby mi sie zaznaczyc powyzsze dwie wykluczajace sie mozliwosci.

To jest moim zdaniem glowna trudnosc tego typu badan.

Jako inzynier wiem na czym polegaja trudnosci pomiarow. Juz samo zdefiniowanie co chce sie mierzyc jest problemem. Klasycznym przypadkiem jest elektroniczne wspomaganie rozdzkarstwa. Co tam mierzyc? Dlaczego przyrzady maja byc tak drogie gdy "oszust" jest za darmo?

Skutki sluchania sa zalezne od nastawienia sluchacza. Ja uwielbiam sluchac Genialnego Stratega. Jak sie naslucham to nienawidze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka