a000000 23.04.11, 19:22 świątecznie życzę! www.youtube.com/watch?v=S4BWhvIlFVE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perli a, 23.04.11, 20:38 dla Kiecki, nic? zabieraj tje swoje chjóry, i sjobie idź! Kiecka Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 21:44 a000000 napisała: > świątecznie życzę! > > www.youtube.com/watch?v=S4BWhvIlFVE&feature=related > =================== Wzajemnie, Azerska. Haendel na chór i orkiestrę więcej niż strawny. To uczta i nieważne, że o Mesjaszu. Odpowiedź może być tylko jedna: www.youtube.com/watch?v=Xh-Rw7ukTFY&feature=related Wesołych Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 22:05 matelot napisał: > Odpowiedź może być tylko jedna: łaaaaa CUDO!!!! jestem uzależniona od tej muzyki. Widzisz ile zawdzięczamy religii? Gdyby nie niezwykła pobożność Bacha (protestant) - nie moglibyśmy sobie teraz przyjemności sprawiać... Bach z zawodu był organistą. w rewanżu: www.youtube.com/watch?v=j7EtnprvVjg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 22:18 www.youtube.com/watch?v=lf_cE3jMRiM&feature=related albo to.... przecież ten utwór wyprzedza epokę o jakieś 300 lat.... zupełnie nie "w stylu". oczywiście cały czas o muzyce mówię, słowa to tylko element dźwięku. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 22:24 Zgadza się. Jednak, jak sądzę, materia się wyczerpała i nie ma już, niestety,wybitnych kompozytorów inspirowanych religią. Próby pana Piotra Rubika wydają się być żałosne, kiedy porównać go do klasyków gatunku. Jedynie jeszcze Penderecki może stawać w szranki z mistrzami. Jego Lacrimosa, w mojej subiektywnej ocenie, to dzieło wysokiej klasy. Ja to nie mam trudności z określeniem co jest wartościowe, ponieważ Natura wyposażyła mnie w mechanizm rozpoznawczy i tak - kiedy czuję ciarki na plecach to znak, że muzyka jest dobra. www.youtube.com/watch?v=Gb2Wx_qkj4E Wesołych Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 22:38 matelot napisał: > Ja to nie mam trudności z określeniem co jest wartościowe, ponieważ Natura wyposażyła > mnie w mechanizm rozpoznawczy I dlatego jesteśmy pokrewne dusze... co do Pendereckiego - mam do niego pewnego rodzaju żal... ongiś przyszło mi popełnić Stabat Mater..... kurna, to była wspinaczka na Czomolungmę!!! www.youtube.com/watch?v=GOGN3LsL9FY Chyba sobie wyobrażasz, co się dzieje, gdy TAKI utwór wykonują niezawodowcy.....od tej pory omijam współczesność. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Perełce i Matelotowi 23.04.11, 22:44 Cóż... za wysoko uniesiona poprzeczka. Zdarza się. Ważne, że umiemy mierzyć siły na zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
wolo Re: Perełce i Matelotowi 25.04.11, 16:15 Do niedawna, niestety już w czasie przeszłym, był jeszcze H.M. Górecki. Odpowiedz Link Zgłoś