Dodaj do ulubionych

Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy.

IP: *.ipt.aol.com 18.05.04, 18:37
Zyd sprofanowal i zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. Spalil ksiazki.

Zastepca I sekretarza d/s specjalnych KM PZPR, Zyd, kazal zrownac z ziemia cmentarz
budowniczych miasta, znajdujacy sie przy ul. Jagiellonskiej w Bydgoszczy, poniewaz wsrod
niech znajdowali sie Prusacy.

Po wojnie Jakub Berman i zydowska mafia niszczyli i rugowali wszelkie slady "poniemieckie" w
Polsce.

Cmentarz mial groby od lat 1700-ych. Zyd kazal posiac tam trawe, zrobic alejki i postawic lawki.
Bydgoszczanie nazywaja to "Parkiem Sztywnych". Lawki niekiedy trzeszcza, bo kosci pod nimi
chrzeszcza.

W latach 70-ych inny Zyd kazal zbudowac na cmentarzu Palac Mlodziezy. W piwnicach,
najwiecej pod basenem plywackim walaja sie piszczele, kregoslupy i czaszki ludzi zasluzonych
dla miasta, ludzi ktorzy z wielka pieczolowitoscia je zbudowali. Bydgoszcz jest podobna do
Poznania, czysta i schludna, jej architektura ma zabytki secesji i fien de sieclu.

Leza tam bracia Mateccy, ktorzy mieli dwupietrowy sklep konfekcji przy Starym Rynku, lezy
Kreski, ktory mial sklep sprzetu gospodarstwa domowego przy ul. Gdanskiej na przeciwko kina
Pomorzanin i setki, setki innych.

Zyd barbarzynca nie poprzestal na cmentarzu. On rowniez kazal Frankiscie, Jerzemu
Niesiobedzkiemu, z Urzedu Kontroli Widowisk, Publikacji, Radia i Telewizji przy ul.
Paderewskiego 10 zgromadzic setki tysiecy ksiazek z Biblioteki Miejskiej przy ul. Dlugiej, z
dzielnicowych bibliotek, wypozyczalni, czytelni, szkol, teatrow itd drukowanych w jezyku
niemieckim.

Byly wsrod nich dziela od Goethego po Schillera i z najrozniejszych dzialow, nawet nuty z
piesniami Schuberta.

On kazal Niesiobedzkiemu przetransportowac je do kotlowni koszarow WOP-u przy ul.
Warszawskiej i tam spalic je w piecu kotlowni.

Nastepnie kazal jemu zgromadzic polskojezyczne ksiazki, ktore byly "antyrewolucyjne", np.
tekst sztuki teatralnej Stanislawa Witkiewicza: "Szewcy".

I takze spalic przy ul. Warszawskiej.

Ksiazki te byly scisle strzezone. Ale Niesiobedzki zatrzymal sobie jedna wrzucajac inne z
robotnikami do pieca, autora jezuity, pt. "Od caratu bialego do czerwonego".

Kiedy widze zydowskie dokudramy z holywudu o paleniu ksiazek przez SA-manow, to
przypomina mi sie mowa poznanska Heinricha Himmlera do SS-manow:
Wiem, ze wielu przyjdzie do mnie zarzekajac sie, ze zna bardzo przyzwoitego Zyda, ze ten
nikgo nie skrzywdzil i nie skrzywdzi. Nie zmienia to faktu, ze... itd.

Dla mnie obrazem Zyda jest zoldak zydowski w Palestynie, ktory morduje rozrywajac w kawalki
dzieci i kobiety, albo Zyd z Sowietow w Bydgoszczy, ktory sprofanowal i zniszczyl cmentarz i
ktory spalil Ode Goethego, piesni Schuberta i ksiazki kucharskie, bo byly napisane w
znienawidzonym przez Zyda jezyku.

.

Obserwuj wątek
    • Gość: Nie zyd Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 18:43
      Wez sie do roboty chłopie to przestaniesz o takich glopotach myslec.Albo idz do
      lekarza.Ogolnie cos zrob.
      • rattler Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. 18.05.04, 19:03
        A co , przeszkadza ci ten post ? To nie czytaj , sku.wysynstwo trzeba wyciagac
        na swiatlo dzienne a zwlaszcza tych ktorym polski narod dawal schronienie od
        wiekow a ktorzy tak sie odwdzieczyli .

narazie
        • Gość: Nie zyd Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:16
          Dziwie sie tylko skad bierzecie tyle jadu??Mysle ze odreagowujecie
          niepowodzenia w pracy lub domu.Czy tak bezposrednio jakis zyd wyrzadzil wam
          krzywde?Troche tolerancji panowie.Proponuje basen albo kosza zamiast pisac
          głupoty na forum siedzac incognito na krzesełku
          • Gość: Bydgoszczanin Zydy na Madagskar! IP: *.ipt.aol.com 18.05.04, 19:51
            Gosc portalu: Nie zyd napisal:
            > Troche tolerancji panowie.

Zydzi chca zmienic definicje milosierdzia chrzescijanskiego na tolerancje.

Milosierdzie jest schyleniem sie nad czlowiekiem czyniacym zlo: Idz, i nie grzesz wiecej.

Natomiast tolerancja jest przyzwoleniem na zlo.

Rabin Hier, szef Museum of Tolerance w Los Angeles trzyma na swoim biurku egzemplarz Talmudu i
            pokazuje go swoim gosciom z duma.

Talmud zawiera takie nauki, jak: goyim to bydlo robocze dla Zyda, zabic goja nie jest grzechem,
            godzi sie nie zaplacic rachunek gojowi itd.

Papiez polski zmienil katechizm i kazal nauczac: przesladowanie Zydow jest grzechem.

> Proponuje basen...

Czy miales, barbarzynski Zydzie, na mysli ten basen - zbudowany na cmentarzu - pod ktorym w
            piwnicach walaja sie kosci ludzkie?

• holyboy_666 Re: syjoniści do syjamu! 22.05.04, 19:04
              tu ktos dobrze radził - zrob cos, pojezdzij na wrotkach moze, czy cos. albo ich
              do jakiegos psychiatry, w tych stanach. tylko - o zgrozo - czy wiesz, ze cala
              nowozytna psychiatria to naukowcy pochodzenia żydowskiego?
          • Gość: Bydgoszczanin Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.ipt.aol.com 18.05.04, 20:00
            > Dziwie sie skad bierze sie tyle jadu.

Zyd sprofanowal i zniszczyl cmentarz, spalil ksiazki jak SA-mani, ale gosc portalu "Nie zyd" dziwi
            sie: "skad bierze sie tyle jadu".

Zydowski poeta Antoni Slonimski - ktorego chyba nikt nie moze posadzic o "antysemityzm" - tak
            napisal wtygodniku "Wiadomosci Literackie" w roku 1924:

?Procz wstretu budzi jeszcze we mnie gniew, falszywy i nikczemy stosunek Zydow do zagadnien
            narodowych.

Narod ten, narzekajacy na szowinizm innych ludow, jest sam najbardziej szowinistycznym
            narodem swiata.

Zydzi, ktorzy skarza sie na brak tolerancji u innych, sa najmniej tolerancyjni. Narod, ktory
            krzyczy o nienawisci, jaka budzi, sam potrafi najsilniej nienawidziec".

• Gość: TOLERANCJA Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.nycap.rr.com 22.05.04, 02:22
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: Nie zyd napisał(a):

> Dziwie sie tylko skad bierzecie tyle jadu??Mysle ze odreagowujecie
            > niepowodzenia w pracy lub domu.Czy tak bezposrednio jakis zyd wyrzadzil wam
            > krzywde?Troche tolerancji panowie.Proponuje basen albo kosza zamiast pisac
            > głupoty na forum siedzac incognito na krzesełku

UCZYMY SIE OD WAS , JESTESCIE NAJPEPSZYMI NAUCZYCIELAMI NIENAWISCI.TY I WIELU
            INNYCH ZYDOW NAWET BY POLAKOM BILET WSTEPU NA BASEN ZAPLACILI ABY TYLKO ZAMKNAC
            NAM BUZIE, I NIE MOWIC O WASZYCH ZBRODNIACH. NIE ZADAJ OD NAS WIECEJ
            TOLERANCJI ,DAJEMY JA WAM OD 14 WIEKU, A WY ZAWSZE "PIEKNIE" ZA NIA PLACILISCIE
            I PLACICIE.
      • Gość: basen Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.crowley.pl 20.05.04, 09:49
        Basen w Majdanku?
    • Gość: radca Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: 213.25.179.* 18.05.04, 19:32
      I pewnie jakiś żyd te głupoty pisał.
      Nie ma u was jakiegos psychiatry?
      • Gość: Nie zyd Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:39
        Niestety chory psychicznie nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby wiec chyba
        nie pojda.Chyba ze miales mnie na mysli?
    • miriamfirst_ Cmentarz w Łodzi 18.05.04, 20:11
      W latach 1949-1951 zniszczono Stary Cmentarz Zydowski w Łodzi, który liczył 12
      tysiecy grobów. Władze polskie wydały nakaz zbudowania na tym terenie, po
      którym przejechały buldożery zbudowania blokowisk i przeprowadzenia jedenej z
      głównych dróg miasta. Do dzisiaj bawiące się dzieci w piasku wykopują
      piszczele, czaszki i inne części składające się na szkielet człowieka
      Kilkanaście dni temu została umieszczona tam tablica pamiątkowa, odśpiewano
      hymn polski - i israelski. Przemawiał prezydent w obecności młodzieży polskiej
      i israelskiej. Jako ciekawostkę powiem, że w wycieczce israelskiej brał udział
      staruszek, który wychował się w Polsce, a po wojnie wyjechał do Israela. Na
      hasło: spiewajmy hymn nastąpiła dziwna cisza wśród i młodzieży polskiej, a
      także okolicznych mieszkancow, i jakoś nikt nie zaczynał, i ten staruszek
      zaczał. Ten stary Żyd wyprostował się i rozpoczął "Jeszcze Polska nie
      zginęła..."
      Tablica została przez nieznanych sprawców doszczetnie zniszczona kilka dni temu.

Miriam
      • Gość: sp;lit Re: Cmentarz w Łodzi IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 18.05.04, 22:13
        Wladze Polskie ?? Zydokomuna przywieziona w teczkach od Stalina , wybrana
        osobiscie przez Kaganowicza - Paru polskich komuchow a reszta "zasluzeni zydzi"
        pokroju Bermana ,... I bardzo dobrze , pamiatek po was maja tam dosc , obejda
        sie bez tablic pamiatkowych (fundowane przez polskiego podatnika) .

Ja rowniez , co tym "polskim" wladzom moge zawdzieczac to spie#dolone moje i
        rodzenstwa dziecinstwo tylko dlatego ze ojciec walczyl z Aliantami i wrocil po
        wojnie odbudowywac ojczyzne ,...

Takich jak ja bylo setki tys , zylismy jak cyganie , ojcowie sie ukrywali
        widywali dzieci po nocach raz na tydzien , wielu zginelo bez sladu , gnili w
        wiezieniach , nigdy nie znalismy swoich dziadkow , wujkow , a tobie zasrana
        tabliczka ,... Big fuc#in'deal , zrobcie sobie nowa i powiescie tam gdzie was
        kochaja ,...

Najlepiej zapomnijcie zescie tam kiedys mieszkali bo po 800 latach gosciny 80 %
        Zydow poslugiwalo sie lamana polszczyzna a wiekszosc w Galicji nie zanala go
        nawet na tyle zeby porozumiec sie z klientem w sklepie , Polak jak chcial cos
        kupic musial albo na migi albo szprechac we wlasnym kraju . Zydowska wdziecznosc

uklony
        • mac.card Re: Cmentarz w Łodzi 18.05.04, 22:46
          To może właśnie dlatego nie należy obwiniać narodowości żydowskiej. Przecież
          dla nich było wszystko jedno czy niszczyli cmentarze polskie, niemieckie czy
          żydowskie. Komunistyczni internacjonałowie nie mieli narodowości, a
          przynajmniej nie miała ona dla nich znaczenia. Jeśli przyjąć taką, moim zdaniem
          nieuprawnioną, generalizację, to równie dobrze o zbrodnie komunizmu można by
          obwiniać wyłącznie Polaków. Bo przecież Dzierżyńskiemu nikt żydowskiego
          pochodzenia nie zarzuca.

Co do nieznajomości języka polskiego. Czy wiesz jak wielu Polaków mieszkających
          od lat w USA nie zna języka angielskiego? Albo posługuje się składnią Kalego?

Chociaż zabrzmi to jak slogan, ale jestem zdania, że za zbrodnie i nieprawości
          trzeba obwiniać ludzi, a nie ich narodowość. Nie jesteśmy nazistami, którzy tak
          właśnie czynili.
          • Gość: sp;lit Re: Cmentarz w Łodzi IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 18.05.04, 23:09
            No widzisz , po raz wtorny na tym poscie ,...

Jesli oprawca to Polak , Dzierzynski , ktory mimo ze zmarl w '26 roku i nawet
            nie zdazyl sie "zasluzyc" , a Kaganowicz , ktory praktycznie rzadzil bezpieka
            Sojuzu i podbitymi krajami to postac marginalna , nie warta wspomnienia

Jak Einstein to zydowskie pochodzenie , narod sie przyznaje z duma a Berman ,
            Wolinska i reszta zydowskiej choloty to oczywiscie komuchy ,...

Dzierzynski ma na swoim sumieniu kilka tys "wrogow systemu" jego tacy jak ty
            exponuja przy kazdej okazji a Kaganowicz z kolei majacy na swoim sumieniu 35-45
            milionow niewinnych istnien jest dyskretnie przemilczany , dlaczego ?

Czyzby dlatego ze byl Zydem ???

uklony
            • mac.card Re: Cmentarz w Łodzi 22.05.04, 09:18
              Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> No widzisz , po raz wtorny na tym poscie ,...
              >
              > Jesli oprawca to Polak , Dzierzynski , ktory mimo ze zmarl w '26 roku i nawet
              > nie zdazyl sie "zasluzyc" , a Kaganowicz , ktory praktycznie rzadzil bezpieka
              > Sojuzu i podbitymi krajami to postac marginalna , nie warta wspomnienia
              >
              > Jak Einstein to zydowskie pochodzenie , narod sie przyznaje z duma a Berman ,
              > Wolinska i reszta zydowskiej choloty to oczywiscie komuchy ,...
              >
              > Dzierzynski ma na swoim sumieniu kilka tys "wrogow systemu" jego tacy jak ty
              > exponuja przy kazdej okazji a Kaganowicz z kolei majacy na swoim sumieniu 35-
              45
              >
              > milionow niewinnych istnien jest dyskretnie przemilczany , dlaczego ?
              >
              > Czyzby dlatego ze byl Zydem ???
              >
              > uklony

Ale jednak Dzierżyński był zbrodniarzem. Czy Ty, jako Polak, czujesz się
              współwinny jego zbrodni? Chyba nie! Dlaczego zatem oczekujesz, aby Żydzi jako
              naród, mieli czynić jakies ekspiacje za zbrodnie Kaganowiczów?

Każdy naród jest dumny ze swoich wybitnych przedstawicieli. My szczycimy się
              Szopenem, Kopernikiem i Skłodowską, a Żydzi są dumni z Einsteina. Czyżby nie
              mieli do tego prawa z powodu swej żydowskości?
          • Gość: POLKA Re: Cmentarz w Łodzi IP: *.nycap.rr.com 22.05.04, 02:32
            >
            > Co do nieznajomości języka polskiego. Czy wiesz jak wielu Polaków
            mieszkających
            >

> od lat w USA nie zna języka angielskiego? Albo posługuje się składnią
            Kalego?
            MIESZKAJACY OD LAT W USA POLACY MAJA CZASEM TRUDNOSCI JEZYKOWE, ALE NIE MOZESZ
            ICH POROWNYWAC DO ZYDOW POLSKICH KTORZY MIESZKALI OD STULECI W POLSCE I NIE
            MOGLI POSLUGIWAC SIE TYM JAZYKIEM,NIE MYSLE ZE ZNAJDZIESZ W STANACH DZIECKO
            AMERYKANSKIE POLSKIEGO POCHODZENIA NIE MOWIACE PO ANGIELSKU.
      • Gość: Bydgoszczanin Re: Cmentarz zydowski w Łodzi IP: *.ipt.aol.com 18.05.04, 23:28
        Gosc portalu: miriamfirst napisal:
        > W latach 49-51 zniszczono Stary Cmentarz Zydowski w Lodzi.

Nie znam tej historii, ale wiadomo kazdemu, ze kirchol, gdzie granitowe pomniki maja Scheibler,
        Poznanski i inni fabrykanci zydowscy istnieje. Mozesz jego panorame zobaczyc w filmie Wajdy:
        "Samson".

Co jednak ani jedno ani drugie nie stanowi przeciwwagi w kwestii barbarzynstwa Zyda, Zastepcy I
        Sekretarza KM PZPR d/s Specjalnych.

Owszem, rozkazy bywaly przywiezione w teczce od Lawrientija Berji, szefa bezpieki sowieckiej -
        Zyda, ale Jakub Berman wisial godzinami przy telefonie z Beria.

Niemniej, o ile cos jednak sobie przypominam, to kwestia Starego Cmentarza Zydowskiego w Lodzi
        dotyczyla zwalczania syjonizmu w bloku sowieckim.

Zydostwo Zachodu zwalczalo swoich pobratymcow bolszewikow-komunistow jako
        konkurencyjnych pretendentow do wladzy nad swiatem.

Odlam Herzla, syjonisci, chcial opanowac swiat, ukrywajac sie za krolem angielskim.

Kaganowicze mowili na miedzynarodowkach: my mamy Armie Czerwona, potrzebujemy tylko
        uzbrojenia z Niemiec i "zwiazek nasz bratni ogarnie ludzki rod" (jak spiewali w
        "Miedzynarodowce").

Dlatego Kaganowicze utworzyli specjalny Wydzial d/s Zydowskich w KP, ktory m.in. zakazal
        nauczania syjonizmu mlodziez do lat 20-tu, zsylal dysydentow syjonistycznych do Kazachstanu
        (np. wiolonczeliste Rozdzestwienskiego). Bylo to zwalczanie sie jednego odlamu zydowskiego
        przez drugi.

W Lodzi znajdowaly sie chmary syjonistow sprzeciwajacych sie komunizmowi Kaganowiczow.
        Dlatego polecono Berji spacyfikowanie ich rozwaleniem ich cmentarza. Ale to nie skutkowalo, wiec
        Kaganowicze wyslali w 1968 roku syjonistow z Polski i czesciowo z Sojuza do Palestyny na
        zaludnienie ziem arabskich zagarnietych w napasci 1967 roku. (Ze syjonisci pojechali do USA
        zamiast "na zaludnianie" to inna sprawa.)

Kwestia Starego Cmentarza Zydowskiego jest sprawa wewnetrznych sporow Zydow i dlatego nie
        ma podstawy do porownywania jej ze zburzeniem cmentarza przy ul. Jagiellonskiej w
        Bydgoszczy.

zniszczenia cmentarza przy ul. Jagiellonskiej w Bydgoszczy.

• Gość: jaski Do Miriam glownie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 19.05.04, 01:11
        " Ja jestem Zyd, ale mnie w boru nie znalezli, ja sie tu urodzilem jak i wy,
        moj dziadek i moj ojciec tez. ... to z kim ja mam trzymac?... co?... Czy to ja
        nie swoj?... Przeciez jak wam bedzie lepiej, to i mnie bedzie lepiej!..."
        Jakis 'klasyk' napisal. Ale to dawno juz bylo.
        • Gość: Miecio Re: Do Miriam glownie IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 20.05.04, 01:23
          Mieszkam poza polska od wielu lat. Nie jestem Zydem ale mialem przyjaciol
          polskish Zydow i to oni mi zawsze pomagali w potrzebie a nie Polacy. Polakow
          bylo tyko stac na przechwalanie sie. Jezeli ktos jest dobrym czlowiekiem to
          pochodzenie nie ma znaczenia. S-syny znajduja sie w kazdej nacji wiec prosze
          nie pisac bzdur bez wlaczenia szarych komorek. Moze powinniscie zaznajomic sie
          z Zydami?
    • Gość: Stary Re: Zyd zniszczyl cmentarz w Bydgoszczy. IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.05.04, 03:30
      Palenie książek i niszczenie cmentarzy jest barbarzyństwem. W Polsce niszczono
      ślady bytności żydowskiej, niemieckiej, a i polskiej (robili to wszak Niemcy).
      Tu nie ma usprawiedliwienia. Czasem można to tłumaczyć głupotą. Na cmentarzu w
      Rajbrocie na Podbeskidziu (gdzie mnóstwo takich cmentarzy z I wojny) dawno temu
      widziałem namalowane na nagrobkach swastyki. W Krakowie na Cmentarzu Rakowickim
      niegdyś splantowano kwaterę niemiecką - na pewno niesympatyczną pamiątkę po
      Niemcach, którzy mieli skolonizować Kraków jako stolicę GG. Ale na Pomorzu i
      Dolnym Śląsku likwidowano niemal wszystko, co stało w sprzeczności z lansowaną
      tezą o piastowskich początkach historii na tych ziemiach. Miało to nam osłodzić
      utratę ziem wschodnich. Nie jestem pewien, czy to także robili Zydzi. Na
      dziesiatkach ZWYKŁYCH cmentarzy w Polsce zdarzają się przypadki profanowania
      nagrobków, czasem masowe. Czy to także robią Zydzi? Nie! To robia źli ludzie,
      których nie brak pośród każdej nacji. Żal palonych dzieł Goethego i Schuberta.
      Ale żal też pomnika Mendelssohna w Lipsku, który zburzyli Niemcy w 1933. Kto
      wie, czy nie należałoby w Bydgoszczy pomysleć o należytym uczczeniu
      sprofanowanej pamięci ludzi, którzy tworzyli historię. Lepiej działać, niz
      nienawidzieć, bo nienawiść niszczy również tych, którzy nienawidzą. Nie sądzę,
      aby jakiś naród był szczególnie predystynowany do niegodziwości - to wredny
      koncept. Komunizm był systemem niezwykle perfidnym - w tym wypadku posłużył sie
      grupą ludzi, którzy nie byli nigdzie dobrze zakorzenieni, jak to bywa z
      żyjacymi w diasporze, i ujrzeli swą szansę. Tych przywiezionych w teczkach było
      sporo. Ale tych wywiezionych do gazu - wiecej. I jeszcze jedno: mam węgierskie
      nazwisko. Czy mam w zwiazku z tym prawo czuć się dobrze i bezpiecznie w Polsce -
      ojczyźnie mojej i moich przodków od wielu pokoleń? Tak jak jest ona ojczyzną
      wielu osób żydowskiego pochodzenia!
      Opisałeś swój obraz Zyda. Chwała Ci, że piszesz to słowo zawsze z wielkiej
      litery. Nie dziwię się, że na obraz ten ma wpływ to, co wyprawiaja w tej chwili
      politycy izraelscy. Przytoczona tu mowa Himmlera jest właśnie dlatego niedobrym
      przykładem, bo jest wypowiedzią funkcjonariusza realizującego okreslone
      polityczne cele. Zbrodnicze cele.
      Dla mnie obrazem Zyda zawsze pozostanie Chrystus.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka