Dodaj do ulubionych

Nadredaktor Michnik posiadl mieszkania...

14.09.11, 21:52
..metoda "powiernictwa"smile

Szerzej o sprawie skutecznej ochrony jakiej p. Borowskiemu przesladowanemu przez CBA pisze na swoim blogu Kataryna.

wsieci.rp.pl/opinie/kataryna/Borowski-i-mieszkania-Michnika
Obserwuj wątek
    • marouder-again Erratum: 14.09.11, 21:54
      Szerzej o sprawie skutecznej ochrony jakiej p. Borowskiemu przesladowanemu przez CBA udzielil Adam Michnik, pisze na swoim blogu Kataryna.

wsieci.rp.pl/opinie/kataryna/Borowski-i-mieszkania-Michnika
      • pro100 michnik taki bardziej wstydliwy jest 14.09.11, 23:15
        a to akcje zaparkuje na kogoś a to mieszkania - i dlatego uważamy go za ałtoryteta molarnego.
        • kalllka Re: michnik taki bardziej wstydliwy jest 14.09.11, 23:35
          a no to uwazajcie.
          smile
          • marouder-again Re: michnik taki bardziej wstydliwy jest 15.09.11, 04:50
            Jakos sie nie ten..nie obawiamy pananadreaktorasmile
          • pro100 no nie! nie ma migania się! 15.09.11, 06:46
            kalllka napisała:

> a no to uwazajcie.
            > smile

wszyscy uważamy, jak jeden mąż i cztery żony. bo posiadanie per procura to wyższa forma nieposiadania. wtedy jak ten eremita bosy co to korzonkami w górskim szałasie, wolny od trosk materialnych może pouczać co dobre co złe, na kogo głosować z na kogo w życiu bo straszliwy potwór, kto ma korzystać z twoich podatków a kto w żadnym wypadku. jednym słowem iluminacja, oświecenie i polityka miłości.
            • kalllka Re: no nie! nie ma migania się! 15.09.11, 11:47
              szanowne porosty,
              dziwnie implikuje i potwornie- cudze zony (bo cztery) szalasy, wczasy , a przede wszystkim zaslyszane korzonki. i to z powodu, ze nie ma dowodow sadzic per procuratura za to nie mieszkajac waletuje i oduchdoucha popycha.
              smile
              zostawiajc jednak dadaizm najego sofie,
              mnie kolegi zadatki na pyskowki w dziale- podatki i politykamilosci o tyle obchodza, o ile jego adpersonalne klocie- zakloca stabily poziom miejscowych dyskusji. dyskusji z ktorych nie tylko lokal illuminati ale niejeden naczelny korzysta.
              o czym koledze (niewiedzecemu jak widac) zyczac co_ nieco polskiej rozwagi ( a head) nim seelf stylem pojedzie-pozdro.

• pro100 Re: no nie! nie ma migania się! 16.09.11, 08:46
                kalllka napisała:

> szanowne porosty,
                > dziwnie implikuje i potwornie- cudze zony (bo cztery) szalasy, wczasy , a prze
                > de wszystkim zaslyszane korzonki. i to z powodu, ze nie ma dowodow sadzic per
                > procuratura za to nie mieszkajac waletuje i oduchdoucha popycha.
                > smile
                > zostawiajc jednak dadaizm najego sofie,
                > mnie kolegi zadatki na pyskowki w dziale- podatki i politykamilosci o tyle obch
                > odza, o ile jego adpersonalne klocie- zakloca stabily poziom miejscowych dysku
                > sji. dyskusji z ktorych nie tylko lokal illuminati ale niejeden naczelny korz
                > ysta.
                > o czym koledze (niewiedzecemu jak widac) zyczac co_ nieco polskiej rozwagi (
                > a head) nim seelf stylem pojedzie-pozdro.
                >

mógł(mogła?)byś to jeszcze raz po eskimosku na przykład - dla jasności wykładu?
                ps. o walorach intelektualno-moralnych braci redachtórskiej mam zdawna opinię jak najgorszą (nieliczne wyjątki dziennikarskie regułę potwierdzają). jeśli twierdzisz, że kanalie się po forumie kręcą jakich dotychczas świat nie widział, to choć inicjałami rzuć.
                • marouder-again Jezyk jakiego Kallka uzywa mnie przypomina.. 16.09.11, 12:03
                  ..lacine sredniowieczna,gdyby ja jakis Rzymianin mial szanse wysluchac lub odczytacsmile
                  • pro100 Re: Jezyk jakiego Kallka uzywa mnie przypomina.. 16.09.11, 12:11
                    marouder-again napisał:

> ..lacine sredniowieczna,gdyby ja jakis Rzymianin mial szanse wysluchac lub odcz
                    > ytacsmile

się tajniaczy dziewczę płoche,
                    • kalllka Re: Jezyk jakiego Kallka uzywa mnie przypomina.. 16.09.11, 21:26
                      a czemu to porost przesmiewczo zarzuca mnie, ze eskimoskim,, sam nie bedacy wiele zrozumialszym?
                      chyba tylko prawem jezykowego kaduka nasmiewaja wraz ( kol ruterem) z nowo przybylych zupelnie jak barbarzyncy z autochtonow.
                      • off_nick Ad rem.... 17.09.11, 17:12
                        A Ziemniakiewicz jak zwykle celnie...Jeszcze większym naruszeniem zasad współżycia jest oczywiście zastanawianie się po co Adamowi Michnikowi, który ma urobiony wizerunek życiowego abnegata i troskliwie go pielęgnuje takimi choćby gestami, jak przychodzenie na oficjałkę u prezydenta w tanich podróbkach plażowych „kroksów”, dwa mieszkania, i to pod przykrywką − kupione za jego pieniądze i dla niego przez byłego naczelnego architekta Warszawy, Michała Borowskiego. Oczywiście, nie ma w takim kupowaniu i „powiernictwie” konspiracyjnych lokali nic zabronionego, ale zatrute ostrze tego materiału tkwi gdzie indziej − w pokazaniu mechanizmu działania gazety, której „nie jest wszystko jedno”. Oto okazuje się, że jej wściekły atak na CBA zaczął się dokładnie od momentu, gdy biuro (wtedy jeszcze tolerowane przez Tuska, który wręcz, jak wynika z książki Majewskiego i Reszki, straszył nim swoje zaplecze, by zapobiec nieuzgodnionym przekrętom) nadepnęło wielkiemu Adamowi na ogon, ośmielając się zadać pytanie o owe powiernicze mieszkania. Wedle zasady „na złodzieju czapka gore” (od razu zaznaczam, na użytek przyszłego procesu, że przywołanie tu przedmiotowego przysłowia ma charakter działania artystycznego i w najmniejszym stopniu nie służy zasugerowaniu, jakoby Adam Michnik nosił kiedykolwiek czapkę..
                        • marouder-again Powiem krotko.. 17.09.11, 20:03
                          ..yebal go pies, Adasia Michnika z dzieciecymi przekrety jego przyjaciol, w ktorych bierze udzialsmile
                          Niech mnie pozywasmile
    • pulbek Re: Nadredaktor Michnik posiadl mieszkania... 18.09.11, 08:24
      A czy ktoś kompetentny mógłby detalicznie objaśnić, co mianowicie konkretnie duo Borowski-Michnik zrobiło? Co to jest "powiernictwo" przy kupowaniu mieszkania? Kto na przykład jest wpisany w dziale II księgi wieczystej? Pytam bo nie wiem, a widzę że tu sami eksperci.

Pulbek.
      • marouder-again naszpannadredaktor, kroremu wszyscy jestesmy.. 18.09.11, 08:36
        ..wdzieczni za portal klamliwie zaswiadczyl, ze jest posiadaczem mieszkan ob. Borowskiego, To wszystkosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka