Dodaj do ulubionych

RIP for REM

21.09.11, 21:37
REM rozpada sie. Jeszcze na wiosne kupilem nowy CD i slucham go w samochodzie. Szczegolnie to:

www.youtube.com/watch?v=rm29KTOsw8E&feature=related
Maja sie chyba dosyc:

wyborcza.pl/1,75475,10331818,Koniec_R_E_M_.html
I mimo, ze nie jestem ich fanem, to gratuluje dobrej muzyki przez te 31 lat. A w szczegolnosci ciagle dobrej po tylu latach.

PF
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: RIP for REM 21.09.11, 21:45
      No cóż, trzeba będzie przeżyć to jakoś, bo rollingstonesi to oni nie byli. Wyglądali mi raczej na kandydatów do przedwczesnej śmierci, niż na dinozaurów sceny. Lubiłem ich.

www.youtube.com/watch?v=HiNV1rMNXE0

Teraz pewnie kariery solowe, duety, kowery, co się da wycisnąć.
      • polski_francuz Mam 21.09.11, 21:57
        tez mieszane uczucia. Czegos im brakowalo by wejsc do serca. Za malo charyzmy pewnie. Ale jesli pluniesz na wyglad i sklonnosci seksualne i posluchasz muzyki to byla i jest calkiem, calkiem.

PF
        • jaceq Re: Mam 21.09.11, 22:05
          Nie mam najmniejszego zamiaru pluć na cokolwiek. Kiedy w latach 2000 nastąpił ostateczny krach romantyzmu w szeroko rozumianej pop-muzyce, ci pozostali ostatnimi romantykami. Właśnie włazili poprzez aortę, taka jest moja opinia.
          • polski_francuz Romantyzm? 21.09.11, 22:11
            to moze dla mnie "night in white satin" albo dziela Simon and Garfunkel. Ale nie postrzegalem tego jako trendu. Pewnie sie za malo znam...

PF
            • jaceq Re: Romantyzm? 21.09.11, 22:21
              Romantyzm to było z grubsza Talk Talk czy The Smiths. Jak w literaturze. Tekst mało popowy. Może Moody Blues było trochę takie, ale nie ci dwaj fenomenalni Żydzi; jeden łysiejący kędzierzawy blondyn i jeden kurdupel.
              • polski_francuz Sluchac a osluchac 21.09.11, 22:33
                Da sie sluchac ale pewnie trzeba sie osluchac. Corka mi co jakis czas kaze sluchac Gackta i inna japonszczyzne:

www.youtube.com/watch?v=w-OrqyUgelU
                Ona moze tego sluchac godzinami mnie sekundy wystarcza.

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka