Gość: triarius IP: *.netten.pl 26.05.04, 13:48 Europa... Na pewno eurokraci są w tym umaczani po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Cha, cha, cha! Chyba pęknę ze śmiechu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:49 A co u nas? Podejrzanych musiało by być 95% tych konowałów!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza IP: *.gorzow.mm.pl 26.05.04, 13:50 Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza , ze producenci lekow stosuja takie praktyki nie tylko na lekarzach ale roniez na aptekach. Kto ma stycznsc z ta branza to wie, ze to codzienne praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza IP: 217.153.6.* 26.05.04, 14:00 -u nas tez mogliby przyjrzeć się przepisywaniu leków przez lekarzym - ja otrzymywałam od swojej lekarki bardzo drogie antybiotyki tego producenta, jak nie pomogły jedne to przepisywała mi kolejne - rownie drogie, niezle sie musi bogacic na pacjentach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macka Kolesiowi Ja IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 17:38 Bardzo drogi antybiotyk firmy GLAXO kosztuje 20zl.Ile mogli odpalic pani doktor? Chyba nie wybogacila sie na tobie.A poza tym nie stac cie na 20 zetow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:54 jedna rzecz mnie zaskakuje: dlaczego akurat glaxo? moim zdaniem wszyscy przedstawiciele medyczni chodząc po lekarzach zostawiają łapówki. no, ale może od kogoś trzeba zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 14:03 tak, to żadna nowość. Kiedy byłem u lekarza w przychodni, to pani doktor prawie na siłę wcisnęła mi tabletki na gardło konkretnej firmy. Były drogie i nie wiele pomogły. Ale ile i jak je brać jakoś przez przypadek napisała na papierze z logo tej firmy oraz miała długopis tej firmy. Znaczy że juz wcześniej ktos u niej był ... A urlop spędza w grecji, pochwaliła się, bo troche pogadaliśmy jak ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaks Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.mim.pcz.czest.pl 26.05.04, 14:18 O jej, strach pomyśleć co bedzie u nas. Lekarzy nam wszystkich zamkną! Brońmy ich, kto nas bedzie leczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Naczelna Rada Lekarska IP: 62.29.133.* 26.05.04, 14:47 Czekam na opinię zawsze elokwentnego pana Radziwiłła, prezesa NRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstany Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.prosoft.com.pl 26.05.04, 15:06 u nas nic takiego nie ma miejsca. etyka zawodowa w Polsce jest na duzo wyzszym poziomie niz we wloszech. jesli ktos uwaza inaczej prosze o uwagi. Radziwil Odpowiedz Link Zgłoś
zorianx sędziowie RP twierdzą, że są mniej skorumpowani 26.05.04, 16:06 od lekarzy RP, może mają rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.icpnet.pl 26.05.04, 16:07 kpisz czy o drogę pytasz? zajdź do jakiejkolwiek przychodni w godzinach przyjęć, młodzi ludzie a już zdeprawowani (medycy,farmaceuci) z grubymi teczkami, pod krawatami, są przyjmowani przez lekarzy przed najbardziej chorymi pacjentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurooptymista Re: Naczelna Rada Lekarska IP: 193.111.166.* 26.05.04, 16:20 Moze napuścić na naszych lekarzy włoską prokuraturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMS Re: Włoska prokuratura IP: *.rodium.pl 26.05.04, 16:54 Ale nie wiem czy by wszystkich wloskich prokuratorow wystarczyło aby rozprawić sie z korupcją w lekarskim środowisku w Polsce. I proszę mi tu nie pisać że są równiez uczciwi. Bo ilu ich jest? Tych Judymów co za 1300 zł harują jak ogłupiali na willę z ogórkiem, rolexa i Lexusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.be.jnj.com 27.05.04, 08:11 Czesto lekarze sami dzwonia i proszą o wizytę przedstawiciela bo im trzeba w gabinet umeblować. zabrania tego prawo farmaceutyczne- więc im odmawiasz.Co robi wtedy "inteligentny" lekarz- dzwoni do szefa tego przedstawiciela i mówi ze przedstawiciel ów albo nie odwiedza go w ogóle albo ze obiecał cos i sie nie wywiazał. Co dzieje się z tym przedstawicelem? pewnie wyleci z pracy. Jestem przedstawicielem i prosze wszystkich przedstawicieli o wpisznie sie na i przedstawienie na forum jakich sztuczek imają się lekarze żeby wyciągnąc kase od firm. Nie dobrze mi się robi jak o tym myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof2k Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:55 No cóż, zgadzam się z przedmówcą. Ale takie opinie zalecałbym wpisywać poza miejscem pracy. Na Sz.20 też to mogą czytać, a SF J-C nie liczy się w tysiącach osób..... Zwłaszcza osób zadowolonych_inaczej... Pozdrawiam "Odważnego z branży" Prof2k PS. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś