Dodaj do ulubionych

5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmaceut...

IP: *.netten.pl 26.05.04, 13:48
Europa... Na pewno eurokraci są w tym umaczani po uszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Cha, cha, cha! Chyba pęknę ze śmiechu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:49
      A co u nas? Podejrzanych musiało by
      być 95% tych konowałów!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Podatnik Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza IP: *.gorzow.mm.pl 26.05.04, 13:50
      Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza , ze producenci lekow stosuja takie
      praktyki nie tylko na lekarzach ale roniez na aptekach. Kto ma stycznsc z ta
      branza to wie, ze to codzienne praktyki.
      • Gość: ja Re: Zadna nowosoc, wszyscy o tym wiedza IP: 217.153.6.* 26.05.04, 14:00
        -u nas tez mogliby przyjrzeć się przepisywaniu leków przez lekarzym - ja
        otrzymywałam od swojej lekarki bardzo drogie antybiotyki tego producenta, jak
        nie pomogły jedne to przepisywała mi kolejne - rownie drogie, niezle sie musi
        bogacic na pacjentach
        • Gość: macka Kolesiowi Ja IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 17:38
          Bardzo drogi antybiotyk firmy GLAXO kosztuje 20zl.Ile mogli odpalic pani doktor?
          Chyba nie wybogacila sie na tobie.A poza tym nie stac cie na 20 zetow?
    • Gość: hip Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:54
      jedna rzecz mnie zaskakuje: dlaczego akurat glaxo? moim zdaniem wszyscy
      przedstawiciele medyczni chodząc po lekarzach zostawiają łapówki. no, ale może
      od kogoś trzeba zacząć?
    • Gość: falafel Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 14:03
      tak, to żadna nowość. Kiedy byłem u lekarza w przychodni, to pani doktor prawie
      na siłę wcisnęła mi tabletki na gardło konkretnej firmy. Były drogie i nie
      wiele pomogły. Ale ile i jak je brać jakoś przez przypadek napisała na papierze
      z logo tej firmy oraz miała długopis tej firmy. Znaczy że juz wcześniej ktos u
      niej był ... A urlop spędza w grecji, pochwaliła się, bo troche pogadaliśmy jak
      ludzie.
    • Gość: ksaks Re: 5000 osób podejrzanych w aferze firmy farmace IP: *.mim.pcz.czest.pl 26.05.04, 14:18
      O jej, strach pomyśleć co bedzie u nas. Lekarzy nam wszystkich zamkną! Brońmy
      ich, kto nas bedzie leczył
      • zen16 Łapiński wróć 26.05.04, 23:02
    • Gość: Marian Naczelna Rada Lekarska IP: 62.29.133.* 26.05.04, 14:47
      Czekam na opinię zawsze elokwentnego pana Radziwiłła, prezesa NRL.
      • Gość: Konstany Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.prosoft.com.pl 26.05.04, 15:06
        u nas nic takiego nie ma miejsca. etyka zawodowa w Polsce jest na duzo wyzszym
        poziomie niz we wloszech. jesli ktos uwaza inaczej prosze o uwagi. Radziwil
        • zorianx sędziowie RP twierdzą, że są mniej skorumpowani 26.05.04, 16:06
          od lekarzy RP, może mają racjęwink
        • Gość: kazik Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.icpnet.pl 26.05.04, 16:07
          kpisz czy o drogę pytasz?
          zajdź do jakiejkolwiek przychodni w godzinach przyjęć, młodzi ludzie a już
          zdeprawowani (medycy,farmaceuci) z grubymi teczkami, pod krawatami, są
          przyjmowani przez lekarzy przed najbardziej chorymi pacjentami.
          • Gość: eurooptymista Re: Naczelna Rada Lekarska IP: 193.111.166.* 26.05.04, 16:20
            Moze napuścić na naszych lekarzy włoską prokuraturę ?
            • Gość: KMS Re: Włoska prokuratura IP: *.rodium.pl 26.05.04, 16:54
              Ale nie wiem czy by wszystkich wloskich prokuratorow wystarczyło aby rozprawić
              sie z korupcją w lekarskim środowisku w Polsce. I proszę mi tu nie pisać że są
              równiez uczciwi. Bo ilu ich jest? Tych Judymów co za 1300 zł harują jak
              ogłupiali na willę z ogórkiem, rolexa i Lexusa.
          • Gość: Rep Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.be.jnj.com 27.05.04, 08:11
            Czesto lekarze sami dzwonia i proszą o wizytę przedstawiciela bo im trzeba w
            gabinet umeblować. zabrania tego prawo farmaceutyczne- więc im odmawiasz.Co
            robi wtedy "inteligentny" lekarz- dzwoni do szefa tego przedstawiciela i mówi
            ze przedstawiciel ów albo nie odwiedza go w ogóle albo ze obiecał cos i sie nie
            wywiazał. Co dzieje się z tym przedstawicelem? pewnie wyleci z pracy. Jestem
            przedstawicielem i prosze wszystkich przedstawicieli o wpisznie sie na i
            przedstawienie na forum jakich sztuczek imają się lekarze żeby wyciągnąc kase
            od firm. Nie dobrze mi się robi jak o tym myślę.
            • Gość: Prof2k Re: Naczelna Rada Lekarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:55
              No cóż, zgadzam się z przedmówcą.

Ale takie opinie zalecałbym wpisywać poza miejscem pracy.
              Na Sz.20 też to mogą czytać, a SF J-C nie liczy się w tysiącach osób.....
              Zwłaszcza osób zadowolonych_inaczej...

Pozdrawiam "Odważnego z branży"
              Prof2k

PS. Trzymaj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka