andrzejg 21.11.11, 00:57 105 tysięcy złotych z hakiem? Chyba jaja sobie robią. Ta informacja oznacza,że nie było przecieku Nie ta suma wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10678515,Ktos_zarobil_na_expose_Tuska_105_79_tys__PLN_.htmlA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla tu nie chodzi o GPW 21.11.11, 09:16 słyszałeś o forexie i dźwigniach finansowych właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 09:51 to może pomóż im i wskaż milionowe przekręty związane z ekspoze . Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 10:37 andrzejg napisał: > to może pomóż im i wskaż milionowe przekręty związane z ekspoze . Strzelam trochę w ciemno, bo nie śledzę wypowiedzi czy komentarzy szacujących hipotetyczny przekręt. Jedynie pewny jest szacunek dotyczący kapitalizacji KGHM: spadek akcji (jak sądzę przejściowy) obniżył kapitalizację spółki o 4 mld zł. To oczywiście nie są realne pieniądze tylko wirtualne. Ale robiąca wrażenie suma 4 mld zł obrazuje skalę ewentualnych zysków/strat graczy. I stopień nieodpowiedzialności premiera czy raczej urzędasów. Jeden procent z 4 mld to 40 mln zł. Zbójeckim prawem opozycji jest robienie wokół tego rabanu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 10:53 oleg3 napisał: > Ale robiąca wrażenie suma 4 mld zł obrazuje skalę ewentualnych zysków/strat gr > aczy. I stopień nieodpowiedzialności premiera czy raczej urzędasów. Jeden proce > nt z 4 mld to 40 mln zł. Zbójeckim prawem opozycji jest robienie wokół tego rab > anu. > Chlapnięcie premiera to jedno , choć prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie brak zapowiedzi zmian podatkowych dotyczących tego fragmentu gospodarki,tym bardziej,że w tle mamy ewentualne podatki z gazu łupkowego, a oskarżanie przez opozycję ,że ktoś wiedział wcześniej o chlapnięciu i z pewnością zagral sobie na giełdzie obstawiając spadki i w sposób nieuczciwy wydoił kasę , to drugie.No i wynaleźli 105 tysięcy z ogonem.Ten dziennikarz ,który to umieścił powinien spalić się ze wstydu za taka aferę A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 10:58 andrzejg napisał: > to może pomóż im i wskaż milionowe przekręty związane z ekspoze . a są tacy śledczy z PiS-u? Forex to rynek globalny. Wątpię aby można było to sprawdzić. Na forexie nie trzeba dużych pieniędzy inwestować aby wyciągnąć krocie. Na forexie trzeba mieć informacje. W dużym skrócie: na forexie można było sobie za 160 zł kupić 500 akcji KGHM. Dać opcję sprzedaży i sam sobie policz zysk. A jak weźmiesz kupno za 1600 zł, 16 000 zł, 160 000 zł, itd. to już lawina zysków jest. To Andrzeju mniej więcej tak jest obrazowo, że kilkanaście (kilkadziesiąt?) osób przykładowo wie z całą pewnością jakie liczby padną w najbliższym losowaniu lotto i nikt z nich nie wyśle kuponu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 18:25 Łał, a jak się na Foreksie akcje kupuje? Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 18:41 pulbek napisał: > Łał, a jak się na Foreksie akcje kupuje? kupujesz kontrakty po prostu. Określasz sobie jakie. Czy kupujesz ropę, złoto, kapustę, półtusze, indeksy, akcje, etc. Następnie wybierasz czy to wzrośnie czy spadnie. Ustawiasz lewar, bierzesz proszki anty zawałowe i patrzysz na wykres. W ciągu jednej sesji możesz zostać milionerem lub totalnym bankrutem. Bo np. jak kupisz opcję spadku a to wzrośnie, to każą ci zapłacić za wzrost razy lewar. Ale gdy masz pewne info, że coś wzrośnie lub spadnie, to zamiast proszków na serce możesz w ciemno otwierać szampana. Po informacji premiera o nowym podatku było 1000% pewne jak rynek zareaguje na akcjach KGHM. Wystarczyło rano kupić kontrakty i ustawić stopa na godzinę przed końcem sesji. I nie musisz tego robić w Polsce. To rynek globalny jest. Tylko trzeba było mieć dostęp do takiego infa właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 20:54 Perła, a tymi kontraktami na akcje i kapustę to na Foreksie sam handlowałeś, czy ktoś Ci opowiadał? Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 21.11.11, 23:10 pulbek napisał: > Perła, a tymi kontraktami na akcje i kapustę to na Foreksie sam handlowałeś, cz > y ktoś Ci opowiadał? > a czemu chcesz to wiedzieć właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 22.11.11, 11:17 Bo w życiu nie słyszałem, żeby na Foreksie można było handlować czymkolwiek poza walutami i derywatami od nich, i chętnie poszerzę wiedzę swą. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 22.11.11, 11:37 pulbek napisał: > Bo w życiu nie słyszałem, żeby na Foreksie można było handlować czymkolwiek poz > a walutami i derywatami od nich, i chętnie poszerzę wiedzę swą. Ciężkie jest życie logika! Forex to oczywiście, z definicji, rynek walutowy. Ale lud nie musi się tego trzymać i może definiować Forex jako transakcje za pośrednictwem platformy internetowej. Sam widziałem zaproszenie do konkursu Forex: na waluty, surowce i opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 22.11.11, 12:05 oleg3 napisał: > Sam widziałem zaproszenie do konkursu Forex: na waluty, surowce i opcje. Trochę przekręciłem: waluty (Forex) , akcje, opcje. Opierałem się na zawodnej pamięci (reklama TV albo baner). www.goldenline.pl/forum/2370488/xtb-trading-cup-2011-najwiekszy-konkurs-inwestycyjny-w-historii Organizatorzy podają prawidłowe nazwy rynków. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to sledczy z PiSu jeszcze nie wykryli? 22.11.11, 13:33 oleg3 napisał: > > Sam widziałem zaproszenie do konkursu Forex: na waluty, surowce i > opcje. Trafiłem na taką reklamę Cytat Darmowe Demo FOREX 25 Surowców. 70 Par Walut. 20 Indeksów. 90 Akcji. Sprawdź ! www. coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Tajemnicza transakcja 21.11.11, 09:30 andrzejg napisał: > Nie ta suma Komuś, kto nie ma konta bankowego, może wydawać się zawrotna. Odpowiedz Link Zgłoś
perla niekoniecznie 21.11.11, 09:35 wiadomosci.wp.pl/title,Jaroslaw-Kaczynski-pozbyl-sie-domu-by-ratowac-mame,wid,14003487,wiadomosc.html?ticaid=1d6ba&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.su Re: niekoniecznie 21.11.11, 09:40 Sadysta nie pozwoli mamie spokojnie umrzec byle zrobic sobie publicity Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Co chcesz przez to powiedzieć? 21.11.11, 09:59 Czy to, że Kaczor już się dowiedział, jak znikomą w istocie sumą jest 100 tys. PLN? No to świetnie, szkoda, że w ten sposób, ale ta wiedza może mu się jeszcze kiedyś przyda. Np. po to, by przestać wmawiać swoim wyborcom, że każdy, kto ma trochę więcej pieniędzy jest złodziejem i aferzystą. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Borsuku, ja tylko chcę powiedzieć 21.11.11, 10:53 iż niekoniecznie komuś, kto nie ma konta bankowego, ta suma może wydawać się zawrotna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Tajemnicza transakcja 21.11.11, 10:38 rozumiem, ze wyrazny przejaw empatii ( zawrotnosc sumy) albo autopsja ( nie posiadanie konta) przez Cie przemowily, dach? albo tez dlatemu , ze dzien zyczliwych dzisiej Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Dzisiaj KGHM prawie -10% 21.11.11, 18:35 Niech żyje rząd! Niech żyje premieru Tusku! Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k perla premieru dał ci dzisiaj 2 szansę na zostanie 21.11.11, 18:41 zylionerem. Wwaliłeś cały hajs z tego złota na spadki KGHM-u? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: perla premieru dał ci dzisiaj 2 szansę na zos 21.11.11, 18:48 sz0k napisał: > zylionerem. Wwaliłeś cały hajs z tego złota na spadki KGHM-u? > nie mam rachunku brokerskiego. Nie gram. Na giełdach czy foreksie większość traci. Wzbogacają się tylko ci co otrzymują infa. Lub ci co zakładają spółdzielnię właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla a złotówka na pysk 21.11.11, 18:45 a dziś KGHM to pewnie fundusze wywalały. Po infie premiera spółka straciła zaufanie. Szczególnie na coś takiego wrażliwi są ci z zagranicy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Nie panikuj 21.11.11, 22:39 perla napisał: > a dziś KGHM to pewnie fundusze wywalały. > Po infie premiera spółka straciła zaufanie. Szczególnie na coś takiego wrażliwi > są ci z zagranicy właśnie. Nie bój żaby... Sz0k może nie wiedzieć ale ty wiesz doskonale że kursy odbiją. Bo na tym polega atrakcyjność giełdy że kursy falują. W przeciwnym wypadku inwestowanie nie miałoby wielkiego sensu. A co do zaufania ? Chyba nie czytasz gazet. A tu masz aktualne kursy złotego. Wg ciebie tabela powinna być chyba cała czerwona. mojeinwestycje.interia.pl/wal/wal_on?gclid=CJSRtYTXyKwCFYGFDgoddF1npg Odpowiedz Link Zgłoś
perla ależ wikul 21.11.11, 23:21 ja nie panikuję, ja się cieszę. Zadzwoniłem byłem dzisiaj do centrum waluciarzy w Wawie, i zapytałem po ile mi dadzą za 100 tys euro. Najpierw zabełkotali po 4,45 a potem, że to 4,46 aż wreszcie, że po 4,47. Śmieszne o tyle jak się popatrzy na średnie kursy kantorowe. Toż oni mi dawali więcej niż cena rynkowa jest. To oni w takim razie panikują a nie ja. Bo ja to kupiłem na wiosnę tego roku po 3,91 zł za jedno euro właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Dzisiaj KGHM 9,73% a 4.10.2011 ? 21.11.11, 22:27 sz0k napisał: > Niech żyje rząd! Niech żyje premieru Tusku! O matko, i co teraz bedzie ? Podszkol sie z giełdy, np u Perły i zacznij śledzić trendy krótko ,- i długoterminowe. A potem podziel sie z nami swoją wiedzą. Tymczasem zapoznaj się z tabelą. P.S. Dzisiejszy kurs - 129,90 a 4.10.2011 - 117,50. Czy było wtedy wygłaszane jakieś expose ? www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=KGHM Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Dzisiaj KGHM 9,73% a 4.10.2011 ? 21.11.11, 22:34 wikul napisał: > sz0k napisał: > > > Niech żyje rząd! Niech żyje premieru Tusku! > > > O matko, i co teraz bedzie ? > Podszkol sie z giełdy, np u Perły i zacznij śledzić trendy krótko ,- i długoter > minowe. A potem podziel sie z nami swoją wiedzą. Tymczasem zapoznaj się z tabel > ą. > P.S. Dzisiejszy kurs - 129,90 a 4.10.2011 - 117,50. Czy było wtedy wygłaszane j > akieś expose ? > > www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=KGHM Masz rację wikul. Piątkowy i dzisiejszy kurs KGHM to "czysty przypadek" i "normalne na giełdzie wahania kursu". Przecież twój ukochany premieru powiedział, że giełda już taka jest. Raz rośnie, raz spada. Nie będę polemizował z wami, geniuszami giełdowymi. Po prostu nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dzisiaj KGHM 9,73% a 4.10.2011 ? 21.11.11, 22:42 sz0k napisał: > Masz rację wikul. Piątkowy i dzisiejszy kurs KGHM to "czysty przypadek" i "norm > alne na giełdzie wahania kursu". Przecież twój ukochany premieru powiedział, że > giełda już taka jest. Raz rośnie, raz spada. Nie będę polemizował z wami, geni > uszami giełdowymi. Po prostu nie wypada... Nie jestem geniuszem giełdowym ale kiedyś troche zarobiłem w ten sposób. Nie ma nic gorszego dla giełdy (i inwestorów) jak panika. Odpowiedz Link Zgłoś