oleg3 23.11.11, 11:05 RMF przed chwilą podało, że CBA zatrzymało Czempińskiego. Zarzut: prywatyzacja LOT i Stoen (sprzed 10 lat) . Łapówki wielomilionowe. pl.wikipedia.org/wiki/Gromos%C5%82aw_Czempi%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Link 23.11.11, 11:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10693254,Gromoslaw_Czempinski_zatrzymany_przez_CBA.html Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Link - RMF 23.11.11, 11:10 www.rmf24.pl/fakty/polska/news-gromoslaw-czempinski-zatrzymany-przez-cba,nId,388070 Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 12:04 Teraz kolej na Bronka, specjalisty od latania na drzwiach od stodoły. Jak się zamachiwać to porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.su Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 12:50 Bronek tez prywatyzowal? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 19:07 oleg3 napisał: > RMF przed chwilą podało, że CBA zatrzymało Czempińskiego. Zarzut: prywatyzacja > LOT i Stoen (sprzed 10 lat) . Łapówki wielomilionowe. Olegu, swój post zatytułowałeś: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju W Wikipedii, w notce o gen. Gromosławie Cz. (jak obecnie okreslany jest on w mediach) można przeczytać: W 2009 stwierdził w wywiadzie, że był jednym z inicjatorów powstania Platformy Obywatelskiej. Czyżbyś to miał na myśli, pisząc o "zamachu na podstawy ustroju"? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 19:35 janusz2_ napisał: > W 2009 stwierdził w wywiadzie, że był jednym z inicjatorów powstania Platfor > my Obywatelskiej. Otóż ja stwierdzam bez wywiadu, że to ja osobiście byłem jedynym założycielem PO, a ta reszta się potem przyplątała Możesz mnie oczywiście nazwać kłamcą i mitomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 19:56 dachs napisał: > Otóż ja stwierdzam bez wywiadu, że to ja osobiście byłem jedynym założycielem P > O, a ta reszta się potem przyplątała > Możesz mnie oczywiście nazwać kłamcą i mitomanem. "Łączyły go [Gromosława Czempińskiego] związki biznesowe z ludźmi z listy najbogatszych, m.in. Janem Kulczykiem i Sobiesławem Zasadą. Dziennikarze zdołali ustalić związek Czempińskiego z ponad 20 podmiotami gospodarczymi, zarówno państwowymi, jak i prywatnymi, w tym m.in. z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT, Zakładami Samochodów Ciężarowych w Starachowicach, Polskimi Zakładami Lotniczymi w Mielcu, Aeroklubem Warszawskim, BRE Bankiem SA i The Quest Group. (...) Jednak ambicji Czempińskiego nie zaspokaja wyłącznie biznes. W ostatnich dniach [artykuł z 16.07.2009] Czempiński zabłysnął jako przenikliwy analityk polityczny wieńczący świetlaną przyszłość postkomunistycznemu Stronnictwu Demokratycznemu Pawła Piskorskiego i Andrzeja Olechowskiego. Przy okazji skrytykował Platformę Obywatelską, przypominając przy tym swoją rolę w jej powstaniu w styczniu 2001 r. „Dość duży miałem w tym udział, w tym, że powstała Platforma (...) Mogę powiedzieć, że odbyłem wtedy olbrzymią liczbę rozmów, a przede wszystkim musiałem przekonać Olechowskiego i Piskorskiego do pewnej koncepcji, którą później oni świetnie realizowali (...) Z Tuskiem także rozmawiałem” – wyznał nieoczekiwanie Czempiński 3 lipca 2009 r. w Polsat News." rp.pl Borsuku, przyznam, że gRomosław Czempiński jest dla mnie bardziej wiarygodny w tej materii, niż Ty. Ale nie wątpię, że na forum znajdzie się wiele nicków, które mają te same sympatie polityczne, co Ty - i które bez zastrzeżeń Ci uwierzą Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 20:38 janusz2_ napisał: > Olegu, > swój post zatytułowałeś: > CBA zamachnęło sie na postawy ustroju > W Wikipedii, w notce o gen. Gromosławie Cz. (jak obecnie okreslany jest on w > mediach) można przeczytać: > W 2009 stwierdził w wywiadzie, że był jednym z inicjatorów powstania Platformy > Obywatelskiej. > Czyżbyś to miał na myśli, pisząc o "zamachu na podstawy ustroju"? To też, ale tak raczej z dystansem. Bardziej mi szło o podkreślenie , że gen. Gromosław Cz. (pod takim nickiem występuje obecnie w mediach) należy do kręgu niedotykalnych. Przecież nawet Weronika Marczuk to za wysoka figura by mogła w III RP odpowiadać przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 22:21 oleg3 napisał: > To też, ale tak raczej z dystansem. Bardziej mi szło o podkreślenie , że gen. G > romosław Cz. (pod takim nickiem występuje obecnie w mediach) należy do kręgu > niedotykalnych. Przecież nawet Weronika Marczuk to za wysoka figura by mog > ła w III RP odpowiadać przed sądem. Dlatego Czyżbyś to miał na myśli, pisząc o "zamachu na podstawy ustroju"? napisałem z "uśmieszkiem". To co się teraz dzieje (aresztowanie Gromosława Cz., pisanie w niezależnej Gazecie Wyborczej o nieprawidłowościach przy prywatyzacji LOT i STOEN oraz o kwotach - milion dolarów w przypadku LOT i 1,4 miliona euro w przypadku STOEN-u) sugeruje jakieś poważne "walki gigantów". No chyba, że ktoś wierzy iż platforma nagle wzięła się za walkę z korupcją Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Układ? 23.11.11, 19:13 W GW, w artykule o zatrzymaniu gen. Gromosława Cz., czytamy: W skład "spółdzielni prywatyzacyjnej", oprócz byłego szefa UOP, mieli też wchodzić mecenas Michał T., były rzecznik dyscyplinarny PZPN, orędownik walki z korupcją w piłce nożnej, Piotr D., były doradca wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza i Andrzej P., były członek gabinetu politycznego Wiesława Kaczmarka (ministra skarbu w rządzie Leszka Millera). gazeta.pl Gdy PiS mówił o "układach" to czytelnicy GW rżeli ze śmiechu, gdy GW pisze o "spółdzielni prywatyzacyjnej", stwierdzając, że był w niej m.in. były szef UOP, były doradca wicepremiera oraz były członek gabinetu politycznego ministra skarbu - to zapewne ci sami czytelnicy GW traktują to ze śmiertelną powagą. I zapewne uważają się za "ludzi myślących"... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Układ? 23.11.11, 19:29 janusz2_ napisał: > W GW, w artykule o zatrzymaniu gen. Gromosława Cz., czytamy: > W skład "spółdzielni prywatyzacyjnej", oprócz byłego szefa UOP, mieli > też wchodzić mecenas Michał T., były rzecznik dyscyplinarny PZPN, orędownik wa > lki z korupcją w piłce nożnej, Piotr D., były doradca wicepremiera i ministra f > inansów Leszka Balcerowicza i Andrzej P., były członek gabinetu politycznego Wi > esława Kaczmarka (ministra skarbu w rządzie Leszka Millera). > gazeta.pl > > Gdy PiS mówił o "układach" to czytelnicy GW rżeli ze śmiechu, gdy GW pisze o "s > półdzielni prywatyzacyjnej", stwierdzając, że był w niej m.in. były szef UOP, b > yły doradca wicepremiera oraz były członek gabinetu politycznego ministra skarb > u - to zapewne ci sami czytelnicy GW traktują to ze śmiertelną powagą. > I zapewne uważają się za "ludzi myślących"... Śmiali się bo PiS tylko mówiło, mówiło, mówiło. Gdyby zaczęło likwidować, nie zwracając uwagi na uczestniczących w tym swoich zlożycieli, pewnie nikt by sie nie śmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Układ? 23.11.11, 19:44 wikul napisał: > Śmiali się bo PiS tylko mówiło, mówiło, mówiło. Gdyby zaczęło likwidować, nie z > wracając uwagi na uczestniczących w tym swoich zlożycieli, pewnie nikt by sie n > ie śmiał. "Prześmiewczy" (a może tylko "żałosny") post wikula z 3.04.2011 "I układ. Według Jarosława Kaczyńskiego, to nieformalny system związków między środowiskami politycznymi i innymi wpływowymi środowiskami w Wolsce po przemianach ustrojowych w 1989. Przez prezydenta Kaczyńskiego zwany także "netłorkiem". W skład Układu wchodzi Zjednoczony Front Obrony Agentury. Tekst linka Gazeta.pl z dn. 23.11.2011, po zatrzymaniu byłego szefa UOP Gromosława Cz. "W skład "spółdzielni prywatyzacyjnej", oprócz byłego szefa UOP, mieli też wchodzić mecenas Michał T., były rzecznik dyscyplinarny PZPN, orędownik walki z korupcją w piłce nożnej, Piotr D., były doradca wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza i Andrzej P., były członek gabinetu politycznego Wiesława Kaczmarka (ministra skarbu w rządzie Leszka Millera). gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Układ? 23.11.11, 19:50 janusz2_ napisał: > "Prześmiewczy" (a może tylko "żałosny") post wikula z 3.04.2011 > [i]"I układ. Tym cytatem, mniej lub bardziej dowcipnym, potwierdziłeś moje spostrzeżenia. Miło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Układ? 23.11.11, 19:59 wikul napisał: > janusz2_ napisał: > > > "Prześmiewczy" (a może tylko "żałosny") post wikula z 3.04.2011 > > [i]"I układ. > > Tym cytatem, mniej lub bardziej dowcipnym, potwierdziłeś moje spostrzeżenia. Mi > ło mi. Nich ci nadal będzie miło. No i od teraz będziesz miłował platformę również za likwidację "spółdzielni prywatyzacyjnych", w skład które charakteryzują się m.in. tym, że stanowią nieformalny system związków między środowiskami politycznymi i innymi wpływowymi środowiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Układ? 23.11.11, 20:47 janusz2_ napisał: > Nich ci nadal będzie miło. > No i od teraz będziesz miłował platformę również za likwidację "spółdzielni pry > watyzacyjnych", w skład które charakteryzują się m.in. tym, że stanowią nieform > alny system związków między środowiskami politycznymi i innymi wpływowymi środo > wiskami. Będę "miłował" taką partię jaka będzie najbliższa moim ideałom, zdając sobie sprawę że żadna partia nie sklada się samych aniołów i żadna nie spelni wielu moich pragnień. W przeciwieństwie do miłośników "przwdziwej przwicy", jak to ostatnio okresla Prezes, stąpam twardo po ziemi. Wiem że trudno ci sobie to wyobrazić, ale przed powstaniem PO też interesowałem się polityką i mialem swoje sympatie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 23.11.11, 22:46 To niedobrze bardzo odpowiadają mi podstawy ustroju prywatyzować trzeba jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 pretekst? 24.11.11, 00:13 oleg3 napisał: > RMF przed chwilą podało, że CBA zatrzymało Czempińskiego. Zarzut: prywatyzacja > LOT i Stoen (sprzed 10 lat) . Łapówki wielomilionowe. nikt w tym kraju specjalnie zarzutów o łapówki per se przez ostatnie 30 lat nie robił. była sb (co to jej nie ma a przewerbowana na cia) się poczuła na siłach by dokopać byłej wsi (co to jej nie ma a od zawsze przewerbowana na gru). zaczną się tajemnicze zniknięcia osobników z obu drużyn? deja vu - kraj nierządem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: pretekst? 24.11.11, 11:21 pro100 napisał: pażywiom uwidim, albo i nie. Nie lubię spekulować po bandzie. Samo zatrzymanie jest sensacją. Nie wierzę, że tu chodzi o zwalczanie korupcji sprzed 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: pretekst? 24.11.11, 11:25 oleg3 napisał: > Nie lubię spekulować po bandzie. Samo zatrzymanie jest sensacją. Nie wi > erzę, że tu chodzi o zwalczanie korupcji sprzed 10 lat. Tym bardziej, iż nie wiadomo czy w ogóle korupcja miała miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: pretekst? 24.11.11, 11:35 Witaj Borsuku, odrobina trzeżwości nie zawadzi. Zwłaszcza z rana. Dasz jakiś komentarz? Przede wszystkim praworządność? Nie ma świętych krów? Napiszę czego się biję. Boję się samobójstwa Gromosława Cz. Boję się, że gen., po zwolnieniu, strzeli sobie w serce ze sztucera nie zdejmując butów. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: pretekst? 24.11.11, 17:13 oleg3 napisał: > odrobina trzeżwości nie zawadzi. Zwłaszcza z rana. Ale tylko odrobina. Dobrze, Olegu? > > Dasz jakiś komentarz? Przede wszystkim praworządność? Nie ma świętych krów? A jaki tu komentarz dawać. Zamknęli z powodu podejrzenia o korupcję. > Boję się samobójstwa Gromosława Cz. Boję się, że gen., po zwolnieniu, strzeli > sobie w serce ze sztucera nie zdejmując butów. No, to jest niewykluczone. Podejrzewasz, że to przeciwnicy tych, co to go zamknęli mają się czego bać? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 adam słodowy czyli parę ciekawostek 24.11.11, 11:36 oleg3 napisał: > > Nie lubię spekulować po bandzie. Samo zatrzymanie jest sensacją. Nie wi > erzę, że tu chodzi o zwalczanie korupcji sprzed 10 lat. > które chcą znać mali chłopcy czyli jak TO się robi: krokodylgiena.salon24.pl/84516,gen-slawomir-petelicki-i-gen-gromoslaw-czempinski-czyli-glown Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 jednakowoż pan gen zasłużył na klapsa w pupę 24.11.11, 12:45 przy partyjne braci (bladzi?) wykazał się prymitywizmem, skąpstwem, i brakiem przewidywania przy kasowaniu swych, jakże słusznie zasłużonych, apanaży. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 24.11.11, 12:53 "Przed wojną nie do pomyslenia". Wtedy CBA wykonywało ścisłe dyrektywy polityczne. A najważniejsze było skompromitowanie parti (wówczas opozycyjnych), pościg za Ordynatorem, Sawicką, Marczukową czy Kwaśniewską oraz śledzenie najbogatszych Polaków. A pod bokiem korupcja sobie swobodnie hulała (również w rzadzie), Lipiec itp. Teraz gdy cisi i głośni wielbiciele PiS lub tego co po PiS zostało "dowcipnie" wysilają sie próbując podpinać swoje spekulacje do zaistniałej sytuacji, powinni o tym pamietać. Bo łatwo narazić sie na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 24.11.11, 13:06 wikul napisał: > Bo łatwo narazić sie na śmieszność. Ty się chyba śmieszności nie boisz. PiS zostaw na boku. Ziobrę też. Skup się na serwowanych newsach: [quota] "To Dochnal pogrążył Gromosława C." - W tym śledztwie nikomu nie postawiono zarzutów - mówi zaś "Rz" rzeczniczka prokuratury. Z informacji gazety wynika, że śledztwo zostało wszczęte na podstawie zeznań Petera V., szwajcarskiego bankiera, okrzykniętego kasjerem lewicy. To właśnie on ujawnił, że C. miał otrzymać pieniądze na swoje szwajcarskie konto - czytamy w "Rzeczpospolitej". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10699585,Szwajcarskie_konto_zdradzilo_generala_Cz____Rz___sledztwo.html [/quota] To wiarygodne źródła? Nie mam opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 24.11.11, 13:15 Przepraszam za błąd w kodzie (poprzedni post - cytat nie wyszedł). Dochnal i Petera V. to źródła (wtyki) prokuratury. To trochę nieświeże mięso. Bez innych zeznań (dowodów) jestem sceptyczny. Dlaczego trafiło na Gromosława Cz. , a nie na innych prominentów/celebrytów? Millera (Leszka) też zamkną? A Aleksandra K. (byłego prezydenta) ? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 24.11.11, 13:17 > Petera V Oczywiście Peter V. pl.wikipedia.org/wiki/Peter_Vogel Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.su Re: CBA zamachnęło sie na postawy ustroju 24.11.11, 13:39 Dostales sraczki oles? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Uderz w PiS, kto sie odezwie ? 24.11.11, 14:01 Znasz inne schematy rozumowania niż ad pisorum? To pytanie retoryczne. Nie odpowiadaj bo żyła ci pęknie. Z napięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Uderz w PiS, kto sie odezwie ? 24.11.11, 14:40 oleg3 napisał: > Znasz inne schematy rozumowania niż ad pisorum? > To pytanie retoryczne. Nie odpowiadaj bo żyła ci pęknie. Z napięcia. O, włśnie potwierdziłeś kto. Zastanów sie nad tym bo spisiejesz do reszty. Nie bedzie PiS a pisiorek Oleg pozostanie. I co ? Czekam na równie "mądre" jak powyżej konstatacje. Celujesz w tym i pewnie sie nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Uderz w PiS, kto sie odezwie ? 24.11.11, 14:46 Tylko pijawki. Oczywiście lekarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
piq grylowanie Pawlaka,... 24.11.11, 15:26 ...i jakiś dil z częścią eselde, być może z Olejniczakiem. A możezupełnie co innego, bo tu jest taka plątanina powiązań, że zagrożeni są nawet ci, o których na razie się nie mówi. Gromosław Cze był szefem UOP 1.12.1993 do 9.02.1996, za II rządu Pawlaka (26.10.1993-1.03.1995) i za Oleksego (6.03.1995-26,01,1996); wywalił go Cimoszewicz. Ale z kolei podobno korupcja miała miejsce w latach 1998-2004 z udziałem ministerstwa skarbu. A to zagraża również rządowi AWS, z którego Chronowski ma zarzuty od 2009 roku za prywatyzację ciepłowni w Białymstoku, Wąsacz Trybunał Stanu za niedopełnienie obowiązków przy prywatyzacji. Kamela-Sowińska jest na razie czysta i poza polityką. Z kolei Kaczmarek od Millera jest związany z tzw. aferą paliwową i osoczem, a jednocześnie uderzył w Millera w związku z aresztowaniem szefa Orlenu Modrzejewskiego; Czyżewski ciaprał coś przy prywatyzacjach od połowy lat 1990., a został po ministrowaniu szefem LOTu. Albo platfusi naprawdę dobrali się do układu, w co wierzę mniej. W każdym razie jest to największa akcja CBA do tej pory. ZObaczymy czy sukces. Dziwne, że jednocześnie prawie (czyli wczoraj) Balazs ujawnił (co niekoniecznie jest prawdą), że Ziobro zbierał haki na obydwóch Kaczyńskich w związku z paliwami - co nie powiino dziwić, bo człowiek Kaczyńskich Glapiński wydawał koncesje na import i dystrybucję, a chodziły wtedy plotki, że bardzo nie za darmo; zresztą późniejsza J&S jako "Solo" doatała wtedy od Glapińskiego koncesję zanim dostał ją CPN, co było ewidentnym działaniem na szkodę skarbu państwa, a na korzyść rosyjskich służb. Co łączy ten wywiad z zatrzymaniem Gromosława Czy? Kaczmarek i afera Orlenu. W tle jest Gudzowaty, u którego po odejściu z polityki pracował Czyżewski. Balazs jest zwykle doskonale zorientowany w tzw. tryndach, kreował zza pleców spory kawałek polskiej polityki i wypromował sporo postaci z obecnego obozu władzy i opozycji, więc skoro w wywiadzie to zmieścił, to mu na tym zależało. Jeszcze nie wiem, w kogo to pierdyknie i kto za tym stoi, ale wszystko jest możliwe. Bo myślę, że Czempiński jest efektowanym początkiem, a polecą głowy jeszcze bardziej sensacyjne, bo dojdzie do dilów i być może będą małe wyroki za STOEN i LOT, a duże za coś zupełnie innego, bo paru ludzi pójdzie na układ z prokuraturą. Odpowiedz Link Zgłoś
piq hohoho, i mamy link,... 24.11.11, 15:43 ...wiążacy wypowiedź Balazsa z aresztowaniem Czempińskiego: www.tvn24.pl/-1,1725495,0,1,ziobro-pojechalem--zalatwilem--teraz-jest-sukces,wiadomosc.html Ziobro ma sporo swoich ludzi w prokuraturze w Katowicach. A przy okazji: być może wszyscy się dają nabierać. Oto ponoć jakiś czas temu niemiecka BND kupiła za kilka milionów ojro płytkę z nazwiskami ludzi mających konta w Szwajcarii i zrobiła z nich użytek u siebie. Teraz tych płytek jest więcej. A Donek ma świetne stosunki z Angelą. Albowiem same strzępienie gęby przez Vogla czy Dochnala to mało, muszą być materialne dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: hohoho, i mamy link,... 24.11.11, 16:01 piq napisał: > Albowiem same strzępienie gęby przez Vogla czy Dochnala to mało, muszą być materialne dowody. Ano. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: hohoho, i mamy link,... jeszcze jeden 24.11.11, 16:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10704094,Gromoslaw_C__moze_opuscic_dzis_areszt__Poreczenie.html Wyjdą za kaucją. Stosunkowo wysoką. Dziwi mnie ta korupcyjna spółdzielnia. To określenie prokuratorskie czy dziennikarskie? Z kim/czym ma się (negatywnie!) kojarzyć? Grabarczyk??? Odpowiedz Link Zgłoś
piq potwierdzenie dla wywiadu Balazsa i aresztowania.. 24.11.11, 18:41 genCz: www.tvn24.pl/-1,1725524,0,1,ziobrysci-chca-komisji-sledczej-ws-gromoslawa-c,wiadomosc.html Jeśli Ziobro trąbi, że chodzi o "zbadanie kontaktów Platformy Obywatelskiej" itd., to w kontekście wypowiedzi Balazsa jest to ściema; celem jest otoczenie Kaczyńskiego lub sam Jarosław. Jeśli tak jest, to Ziobro ryzykuje taktyczny sojusz Jarosława z Donkiem; w zamian za nieatakowanie rządu przy tych akcjach legislacyjnych, które będą, Donek przypilnuje, żeby Ziobrę skrócić; tym bardziej, że mu zależy na tym, by Jarosław nadal był szefem PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 jak by nie patrzeć 26.11.11, 06:39 to napie...nka idzie o moje, twoje, nasze pieniądze. czujmy się docenieni. Odpowiedz Link Zgłoś