Dodaj do ulubionych

Scan R.I.P.

28.11.11, 22:18
Wlasnie dowiedzialem sie ze odszedl od nas. Bylismy w prawie kazdej kwestii po roznych stronach barykady, czesto sypaly sie mocne slowa, przeszlismy przez niejedna forumowa wojne. Wprawdzie nie jestem weteranem Aqua od poczatku jak niektorzy, ale znalem Scana z kilku forow i pomimo roznic zawsze mialem dla niego szacunek.

Informacja ze odszedl to dla mnie szok. Scan byl osobowoscia forum i chcialem oddac mu taka swoja cegielke. Bedzie go brak.

Prosilbym forumowiczow abym na tym watku uszanowano zasade ze sie o zmarlych pisze dobrze albo wcale.

(i)
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:22
      To dla mnie straszne i wielkie zaskoczenie. Od pewnego czasu już do nas nie zagladał.
      Będzie mi go bardzo brakowało. Cześć jego pamięci.
      [i]
      • polski_francuz Porzadny 28.11.11, 22:28
        czlowiek. O duzej wiedzy. W wielu sprawach roznilismy sie pogladami. Szacunek byl, jest i pozostanie.

PF
    • matelot Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:28
      Nie wierzę. To niemożliwe. Jesteśmy,, niestety, śmietelni. Jeżeli ta wiadoność jest prawdziwa....
      Manny, skąd wiesz...
      Własnie wróciłem z Kanarów
      Czy to absolutnie pewnne?!
      • manny-jestem Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:31
        Mysle ze absolutnie pewne. Osoby od ktorej sie dowiedzialem o takie glupie zarty nie posadzam.
      • a000000 Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:41
        matelot napisał:

> Czy to absolutnie pewnne?!

niestety. W minioną sobotę. Jest potwierdzenie.
        Dla mnie szok.
        • matelot Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 13:28
          Cóż począć... znaliśmy się z forów prywatnych, byliśmy niemal rodziną...
          Została mała córeczka, którą ubóstwiał...

[']
    • ewa8a Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:29
      Szkoda, że nie ustaliłeś z jego przyjaciółmi, czy wieść tę należy rozpowszechniać.
      • manny-jestem Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:33
        Spytalem. Odpowiedziano ze mozna.

Spedzil tu lata. Uwazam ze oddanie mu tu szacunku bledem nie jest, ale jesli kogos tym urazilem to szczerze i najmocniej przepraszam.

<a href "<a href="forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25220"" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25220"</a> target="_blank">RPON</a>
        • ewa8a Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:44
          Skoro tak, to wyrażę swój żal. Też byłam za tym, by pożegnać Go na forum.
          Lubiłam Go i podziwiałam, perfekcyjny w każdym calu. Był skarbnicą wiedzy i mistrzem słowa.
          Żegnaj Scanie.

• a000000 Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:50
          manny-jestem napisał:

>ale jesli kogos tym urazilem

dlaczego wiadomość miałaby urazić? Zdaje się, że tradycją jest, że gdy z grona jeden odchodzi - powiadamia się resztę.
          Scan spędził tu wiele lat. Winniśmy mu ostatnie pożegnalne dobre słowo.

Zdaje się, że odszedł ostatni, który tak poloneza wodził.... mistrz słowa, kopalnia wiedzy, pomocny w każdym temacie....

R.I.P.
    • marouder-pl Antek Cukierman.. 28.11.11, 22:32
      ..ja...ja nawet nie wiem, co napisacuncertain
      Wielu rzeczy mnie nauczyl..szacunku dla prawdy materialnej..ja jestem osoba dosc emocjonalna, wiec nawet nie tyle poddaje sie, co potrafie wywolac nastroj i potem razem z innymi na tym nastroju poplynac..zapalm teraz swieczke. Nie zapomne Cie, Scan
    • benek231 [i] 28.11.11, 22:42
    • absztyfikant Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:43
      "Szopen tworzył piękną muzykę, Pasji wg św. Łukasza Pendereckiego w 1970 w Filharmonii biłem brawo na stojąco..."

Autor: pan.scan 23.08.03, 23:31

To dla Ciebie Scan:
      www.youtube.com/watch?v=ZCf1ET8Njbc

• t_ete Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 22:50
      trudno znalezc slowa

sad

zawsze jest zby wczesnie ...

tete
    • cepekolodziej Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 23:01

I tak to.
    • hordol bez sensu to wszystko 28.11.11, 23:02
      uncertain
    • giwi Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 23:14
      Bardzo zaskoczyła mnie ta wiadomość. Odszedł człowiek o ogromnej wiedzy i bardzo solidny dyskutant. Jeden z ostatnich weteranów forum.
      Smutne to.

• jenisiej Giwi, chwileczkę... 29.11.11, 00:26
        giwi napisała:

Jeden z ostatnich weteranów forum.

Nie mogłem napisać to nieprawda w tytule postu, by nie mieszać ludziom w głowach w takim wątku, ale nie masz racji: jeszcze nas tu trochę zostało. Tu - czyli w doczesnym realu, ale też na forum. Wystarczy przejrzeć listę obecności w tym wątku.

Niech się ta lista nie kurczy zbyt szybko - przynajmniej w realu. Mniejsza o forum.
    • piq będzie mi cię brakowało, scan,... 28.11.11, 23:29
      ...miałeś dobre serce i mądrą głowę.
    • jaceq Re: Scan R.I.P. 28.11.11, 23:33
      żegnaj.
    • krates-8 Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 00:44
      mniej nas
      każdego

• marouder-pl Zebys wiedzial:/nt 29.11.11, 00:54
    • g-48 Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 01:30
      Szkoda synka i to przed Swietami to boli podwojnie obojetnie od swiatopogladu:
      www.youtube.com/watch?v=rgtOI-p_JKA
      Tak pare minut na refleksje.
    • jenisiej ['] 29.11.11, 01:40
      To forum od początku było elitarne, a On był jednym z filarów tej przedziwnej, dynamicznej, rozrywanej wewnętrznymi naprężeniami i zewnętrznymi sztormami konstrukcji, która nadal trwa - w dużej mierze dzięki Jego energii, erudycji, emocjom... co tam jeszcze na e? Może empatii?

Nie znałem Go osobiście, tu też nasze ścieżki rzadko się przecinały. Merytorycznie odwiedzaliśmy zazwyczaj inne przestrzenie, ale zawsze miałem szacunek i zaufanie do Jego wiedzy. Z drugiej zaś strony - forumowych przyjaźni, nieuchronnie prowadzących do nieporozumień, animozji i pamiętnych wojen - ja zwykle wybierałem wygodną pozycję pozornie niezaangażowanego obserwatora, zresztą mój prowokacyjny nick nie mógł wzbudzać Jego zaufania (jeszcze kilka osób pamięta, dlaczego).

Jednego jestem pewien: bez Niego to forum nie byłoby tak barwne i nie przetrwałoby tylu lat. I mnie by tu nie było - Jego m.in. posty spowodowały, że zacząłem tu bywać.

Żegnaj, Scanie.

Kondolencje dla wszystkich Bliskich z realu.
      • amamit Re: ['] 29.11.11, 07:29
        Spoczywaj w spokoju Scanie
    • oleg3 ['] 29.11.11, 04:16
      Żegnaj Scanie
    • andrzejg Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 05:01
      Nie dalej jak wczoraj pomyslałem o nim
      Wielka szkoda

A.
    • ada08 R.I.P. 29.11.11, 07:28
      Żegnaj.
      a.
      • astra18 Re: R.I.P. 29.11.11, 10:51
        Żegnaj.

Astra
    • felicia Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 08:38
      Odszedł prawdziwy Wojownik i to determinowało sposób Jego obecności na tym forum, od czasu gdy powstało. Już tu nie będzie nikogo, kto argumenty podeprze porcją tak mocnej wiedzy, wyszukanej w literaturze przedmiotu, operującej faktami. Bywał porywczy, ale nie powodowała nim nigdy małostkowość.
      Kto go znał poza wirtualem, wie, że był człowiekiem barwnym, ciekawym świata, kochającym swoją Rodzinę, muzykę, książki; był Mistrzem Dobrej Kuchni.
      Ponieważ i tu miał świat, który był dla niego ważny, tu miał przyjaciół - ideowych sojuszników i przeciwników, tu wypada Go pożegnać, za zgodą rodziny. Są ludzie niezastąpieni. Scan był jednym z nich.
      Felicia
      • perla Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 09:12
        cóż Felicjo, ładnie napisałaś i prawdziwie.
        Znałem Scana z realu, mieliśmy kontakt a potem to się zerwało w sposób naturalny.
        On i ja pojawiliśmy się tutaj miesiąc po powstaniu tego portalu. To już 11 lat.
        Każdy z nas ma plusy i minusy, niemniej i tak wszyscy niebawem będziemy R.I.P. właśnie.
      • tyu [i] 03.12.11, 12:36
        Odszedł kolejny, z którym już nie porozmawiam, nie wyjaśnimy sobie tego wszystkiego, co, być może, wciąż czekało.
        Niech Ci ziemia lekką będzie, Scanie.
        Dzięki, Felicjo, za informację.
        tyu
    • hymenos Re: Scan R.I.P. 29.11.11, 09:04
      Żegnaj!
    • xiazeluka Żal 29.11.11, 10:23
      Odszedł jeden z nielicznych prawdziwych wojowników forumowych, nobilitowanych używanym orężem. FA vel Aquanet straciło ważną osobowość.

Kondolencje dla Jego najbliższych.

• gini Re: Żal 29.11.11, 11:29
        Po Danutce Scan, Sca, z ktorym sie wyklocalam na okraglo.
        Kondolencje dla najblizszych.
    • sz0k szok 29.11.11, 11:29
      W takich momentach człowiek na prawdę żałuje tych wszystkich gorzkich słów wypowiedzianych pod adresem zmarłego, a tych scanowi niestety nie szczędziłem...
      Teraz jest już za późno, ale mam nadzieję że krótka modlitwa w intencji choć trochę mu to zrekompensuje...
    • dachs [i][i][i] 29.11.11, 11:31
      Odszedł mój najstarszy forumowy przyjaciel.
      Niewyobrażalne, że ktoś tak witalny, tak ciekaw świata, tak optymistyczny, radosny, tak wszechstronny już nigdy nic tu nie napisze.
      Bardzo będzie Cię brak, Scanie.
      Przyjaciele będą o Tobie pamiętać.
      A wrogowie Cię popamiętają.

• superspec ['] 29.11.11, 11:51
      Żegnaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka