Dodaj do ulubionych

Szybki spadek bezrobocia

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 12:17
Revelacja - to są Ci co siedzą w Londynie czy jakoś inaczej oni to liczą....
ROTFL - beczka śmiechu
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 12:19
      Jak tak dalej pójdzie to zaa parę lat będziemy mieli wolen miejsca pracy i
      będziemy szukać na siłe kogoś do robotty.... hehe lae statystyki
      • Gość: czerwony baron czy to jakas smiertelna choroba spowodowala? IP: 134.130.194.* 08.06.04, 09:06
        jakis zwierzecy wirus sie zmutowal i atakuje bezrobotnych bo we wzrost
        zatrudnienia niewykwalifikowanych nie wierze..
        • Gość: open http://openmind.republika.pl ekstrema rodzinna !! IP: 193.19.140.* 08.06.04, 12:32
          najbardziej zabawne są uzasadnienia do wskaźników
          to jak wróżenie z fusów
    • Gość: oracz Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.se.client2.attbi.com 07.06.04, 12:35
      To zapewne jedne z ostatnich wiosennych podorywek.
      • dutchman Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 12:38
        No wlasnie - od zawsze wiadomo ze bezrobocie spada latem. Wiec jaki procen
        przypada w takim razie na ozywienie koniunktury, a jaki na nadchodzace zniwa i
        sezon turystyczny ?
        dutchman
        • Gość: Zenon Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:51
          To juz mamy i lato i zniwa i sezon turystyczny w pelni?
    • Gość: oak Propaganda sukcesu ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 12:40
      Sezon budowlany w pełni, Panie eurominister. Ludzie w kwietniu wykupili
      hurtownie budowlane to i się buduje teraz. W 38 milionowym kraju zwiekszyło się
      zatrudnienie o całe 80 tyś. Może by tak ogłosić jakieś święto narodowe.
      • snajper55 Re: Propaganda sukcesu ! 07.06.04, 12:58
        Gość portalu: oak napisał(a):

> Sezon budowlany w pełni, Panie eurominister. Ludzie w kwietniu wykupili
        > hurtownie budowlane to i się buduje teraz. W 38 milionowym kraju zwiekszyło
        > się zatrudnienie o całe 80 tyś. Może by tak ogłosić jakieś święto narodowe.

Skoro tak się masowo budują, to znaczy, że im się świetnie powodzi. A 80 tys.
        (nie tyś. !) nowych miejsc pracy w ciągu miesiąca, to jest spora ilość. W takim
        tempie w ciągu trzech lat zlikwidiwalibyśmy bezrobocie.

S.
        • Gość: Jorge Re: Propaganda sukcesu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 13:29
          Otóż nie 80 tys. nowych miejsc pracy tylko o tyle zmiejszyla sie ilość
          zarejestrowanych bezrobotnych! A to dwie zupełnie różne rzeczy. Wystarczy
          ograniczyć liczbę nowo rejestrowanych bezrobotnych (krótsze godziny pracy,
          dłuższe procedury, itd.) i już statystyki się poprawiają. Na Ciołka w Wawie
          trzeba czekać 8-10 h żeby sie zarejestrować. Część ludzi na pewno wymięka.
          • Gość: BK Wiecej optymizmu!!! IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:13
            Czy jest jakis powod by na wiosne "wymiekalo ich"? Bo jesli nie to statystyki
            nadal sa dobre.
            • Gość: Cc Re: Wiecej optymizmu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:57
              Nas wymiękło właśnie na wiosnę - powód ten, że zmniejszono ilość panienek w okienkach/pokojach.
              Załatwianie trwa o wiele dłużej, a z powodu upału smród niemytych ciał na korytarzu był nie do
              zniesienia. Powolne i mozolne "załatwianie" bzdurnych papierków jest z pewnością jakąś formą
              zwalczania bezrobotnych. W naszym przypadku skuteczną. Nasze odejście (a wcale nie znalezienie
              pracy!!!) jest też odnotowane w tych "statystykach".
              • Gość: BK Re: Wiecej optymizmu!!! IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 15:01
                OK, czyli, ze "macie" wiecej czasu na szukanie pracy!!!
                • Gość: Jorge Wiecej realizmu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 15:42
                  Gość portalu: BK napisał(a):
                  > OK, czyli, ze "macie" wiecej czasu na szukanie pracy!!!

Niby tak. Samo zarejestrowanie sie nic nie daje. Najwyzej tzw. 'bezpłatną'
                  służbę zdrowia. Na poczatku liczylem na jakis staz, albo jakąś forme
                  aktywizacji (np. jakiś kurs czy szkolenie). Ale nic takiego nie ma. Dlatego po
                  prostu po którymś razie po utracie kolejnej pracy juz sie nie chce czlowiekowi
                  isc zarejestrowac. I bezrobocie spada!!
      • Gość: mlx Polakowi nie dogodzisz! IP: *.echostar.pl 07.06.04, 18:06
        Zawsze jest źle. Bezrobocie rośnie - tragedia. politycy do gazu itd. Bezrobocie
        spada - też źle, propaganda sukcesu, sezon budowlany, sezon turystyczny...
        Trochę optymizmu. Nawet jeśli tylko jest to sprawa sezonu - cieszmy się razem z
        tymi, którzy choć na lato dostaną pracę.
    • Gość: M.G. Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 12:58
      Polska to by był piękny kraj, gdyby nie przygłupy rotflujące bez sensu, jak tylko ktoś powie, że jest lepiej. Oczywiście, że w lecie bezrobocie zawsze spada, tylko że ewidentnie gospodarka się rozkręca i nic na to nie pomogą głupawe usmieszki. Ja wiem, to boli, że akurat komuchy jakoś ją wypchnęły, ale trudno, stało się.
      • wolfgang87 Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 17:16
        Ale też musisz przyznać ze komuchy nie zrobily prawie nic w tej materii. Nic
        dobrego. Sporo za to zlego (vide mnostwo różnych drobnych upierdliwosci!)
        • Gość: wojtek Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.ztpnet.pl 07.06.04, 18:11
          Oj, nie doceniasz tego, co zrobiono dla gospodarki w ostatnich 3 latach. Mam
          nadzieję że następne 3-4 lata pozwolą sprawiedliwiej ocenić obecne rządy.
          Dla mnie, "starego" ekonomisty, ostatnie 3 lata to duża praca zakończona
          sukcesem.
          Teraz przyjdą mądrzejsi i wszystko spieprzą.
        • Gość: Viola CIT było 27 jest 19% IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:22
          A AWS/UW nic nie zrobiły a bezrobocie w latch 1997/2001 samo przez sie
          zwiększyło sie z 11% do 18% Nie pleć głupst. Komuchy zmniejszyli w ub. roku
          podatek CIT z 27 do 19% Prawica mimo gadania o konieczności zmniejszenia
          podatków tego nie potrafiła.
          • Gość: Banan Re: CIT było 27 jest 19% IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 00:08

Centum Adama Smitha co roku podaje na kiedy wypada dzien wolnosci podatkowej.
            Na razie za komuchow wypada pozniej niz za czasow nieszczesnych rzadow AWS-UW.
            CIT to jest drobiazg, cala reszta podatkow poszla w gore.
          • Gość: Pan Cogito Re: CIT było 27 jest 19% IP: 212.244.252.* 08.06.04, 12:09
            Panie Kolego to dzięki wyjątkowo światłemu umysłowi tow. mgr Kwaśniewkiego vel
            Stoltzman i jego vetu nie mamy od dawna podatku liniowego. Oczywiście czarne
            komuchy z AWS poprowadziły dalej kraj w przepaść.
      • Gość: Banan Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.04, 17:23

Ta, wypchneli. Jaassssne
        Podnoszac podatki, zwiekszajac aparat urzedniczy, wypuszczajac z Sejmu mase
        ustaw-bubli (NFZ, VAT, biopaliwa) i pokazujac, ze Polska korupcja stoi.

Lubie czytac takie brednie.
        • Gość: Bat Podatki 2004 a 2003 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:24
          Co ty pieprzysz. Własnie komuchy zmniejszyły podatki. na przykład CIT nigdy w
          historii III RP nie był taki niski. Jest 19% zmniejszyli z 27% dupku. Masz
          Alsheimera?
          • Gość: Banan Re: Podatki 2004 a 2003 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.06.04, 00:06

Jestes prymitywny i smieszny. W dodatku jestes zwyczajnym glabem i nieukiem.
            CIT i PIT dla przedsiebiorcow poszly w dol, ale udzial tych podatkow we
            wplywach budzetowych jest niewielki (pewnie o tym glabie nie wiesz).
            Co poszlo w gore:
            - zamrozono progi PIT dla zwyklych obywateli (de facto podwyzka podatkow),
            - wzrosly stawki VAT na bardzo wiele grup artykulow,
            - poszla w gore akcyza na paliwo,
            - doszla oplata paliwowa,
            - podatek od zyskow z lokat bankowych i dochodow z gieldy,
            - poszly w gore oplaty od czynnosci cywilno-prawnych,
            - ZUS caly czas w gore dla przedsiebiorcow

Jak mam spolke z o.o. wiec z glabem takim jak ty to nie chce mi sie specjalnie
            polemizowac. Poucz sie troche a potem pyskuj.
      • ka-8 Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 18:40
        No komuchy to akurat ani palcem nie kiwnęły w keirunku poprawy, co najwyżej
        sypali piach w tryby a teraz podpisują się pod sukcesem który wypracowali z
        trudem prywatni przedsiębiorcy. Sukces ma wielu ojców, spójrz wokoło ile jest
        plakatów wyborczych gdzie wycinki z gazet służą komunistom do przypisania sobie
        sukcesu. A ch*** w zęby! Na sztuczny miód starego niedźwiedzia nie nabiorą!
    • Gość: Obserwator Prawdopodobnie sezonowy IP: *.ipt.aol.com 07.06.04, 12:58
      Na wiosnę zawsze występuje spadek bezrobocia. Trzeba jeszcze poczekać parę
      miesięcy, by ocenić, czy to stała dendencja.
      • snajper55 Nie sezonowy. 07.06.04, 12:59
        Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Na wiosnę zawsze występuje spadek bezrobocia. Trzeba jeszcze poczekać parę
        > miesięcy, by ocenić, czy to stała dendencja.

Nie jest to spadek sezonowy, bo bezrobocie jest mniejsze niż było przed rokiem.

S.
        • Gość: wro Re: Nie sezonowy. IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.04, 13:05
          Wydaje mi się, że jednak należy poczekać do
          jesieni i wtedy oceniać. Poza tym wiele
          osób wyjechało z kraju, a na dodatek we wrześniu
          będą się rejestrować absolwenci.
          Moja teza jest taka, że jeżeli w październiku
          lub listopadzie stopa bezrobocia utrzyma się na
          dzisiejszym poziomie (albo wzrośnie w niewielkim stopniu)
          to wtedy będzie można mówić o polepszeniu na rynku pracy.

.: wro
          .: www.cener.prv.pl
      • Gość: robol Tyle wymarło IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 13:31
      • Gość: BK Wiecej optymizmu!!! IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:17
        Chcesz powiedziec, ze nie wolno nam sie cieszyc. Musimy "czekac".
        Bzdury. To jest swietna wiadomosc. W stanach o takich wiadomosciach trabilyby
        wszystkie gazety. Dlaczego? Bo optymism ma wymiar gospodarczy.
        • Gość: wojtek Re: Wiecej optymizmu!!! IP: *.ztpnet.pl 07.06.04, 18:17
          Oczywiście. Tylko że my (najlepiej to widać w wypowiedziach) lubimy narzekać.
          To nam pasuje. A później jak nasze przewidywania się sprawdzają (a ekonomia tak
          ma, że nastroje konsumentów mają zanaczenie) to dopiero jestśmy zadowoleni.
          Czytając prasę w ostatnich latach wielokrotnie zastanawiałem się, czy
          dziennikarze aby na pewno dobrze życzą Polsce. A te tryumfalne obwieszczenia,
          że można oszukać fiskusa (czyli nas wszystich).
    • aron2003 Roboty sezonowe 07.06.04, 13:02
      Roboty sezonowe.
      • snajper55 Re: Roboty sezonowe 07.06.04, 13:06
        aron2003 napisał:

> Roboty sezonowe.

To w zeszłym roku ich nie było ?

S.
    • Gość: miro Re: Szybki spadek bezrobocia IP: 212.87.5.* 07.06.04, 13:21
      myślę, że nie trzeba będzie długo czekać na wzrost bezrobocia. Wkrótce
      zarejestrują się świeżo upieczeni absolwenci szkół średnich...
      • Gość: absolwent Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 13:40
        a za nimi absolwenci szkol wyzszych....
    • Gość: ross Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.freeserve.as13009.net 07.06.04, 13:21
      bezrobocie spada. W takim razie niech ktos poda ile przybylo miejsc pracy? Bo
      cos mi sie wydaje ze bezroboice spada tylko miejsc pracy nie przybywa.
      Dlaczego? Ot statystyka. Ja znam wiele osob ktore nie sa zarejestrowane jako
      osoby bezrobotne a wiec ich statystyka nie opbejmuje. Mimo to sa faktycznie bez
      pracy. Tak wiec moze lepiej publikowac dane dotyczace powstalych miejsc pracy a
      nie spadku bezrobocia. Wtedy obraz sytuacji w Polsce bylby pelniejszy. Ale to
      chyba za bardzo nie na reke rzadzacym. Mogloby sie przeciez okazac ze tak na
      prawde to w Polsce ludzi bez pracy jest o wiele wiecej niz te 20%
      • Gość: robol Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 13:44
        statystyki nie obejmują studentów zaocznych, uczniów wieczorowych, praktykantów
        rencistów ( tylko i wyłączniue status osoby poszukującej pracy, nie bezrobotnej
        a niech ktoś spróbuje wyżyć za 400 złociszy ), wszelkich niebieskich ptaków
        żyjących ze zbierania złomu, grzybów itp ( to trudna i niewdzięczna robota ale
        daje dochody porównywalne z nędznymi pensjami )
        Do tego należy wziąć pod uwagę conajmniej 30% pracujących ale w niepełnym
        wymiarze godzin ( bo mało kto zatrudnia na więcej niż pół etatu ) i na zlecenia
        w stylu ile zrobisz tyle zarobisz.
        Faktycznie pewna ilość miejsc pracy zwolniła się bo ruskich ubyło. Jak jeszcze
        ubędzie czerwonych to może się poprawi w wiekszym stopniu. A póki co to ja
        chętnie podejmę robotę przy utylizacji komuchów
      • Gość: Nos Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:28
        Spójrz na wykres i naucz sie czytać. Od czterech lat nie było tyle wolnych
        miejsc pracy oferowanych w Urzędach Pracy. W kwietniu 90 tysięcy.
    • Gość: robol Propaganda sukcesu w wydaniu GW IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 13:27
      specjalnie mnie nie dziwi po tym jak widziałem w TV michnika obściskującego się
      z największą świnią prl bis. Uwaga bo ześwinianie się jest zaraźliwe
      Panie Michnik i jego pieski! oszczędźcie sobie wstydu i przestańcie pisać bzdury
      • snajper55 Re: Propaganda sukcesu w wydaniu GW 07.06.04, 13:41
        Gość portalu: robol napisał(a):

> specjalnie mnie nie dziwi po tym jak widziałem w TV michnika obściskującego
        > się z największą świnią prl bis. Uwaga bo ześwinianie się jest zaraźliwe
        > Panie Michnik i jego pieski! oszczędźcie sobie wstydu i przestańcie pisać
        > bzdury

>W kwietniu 2004 r. pracodawcy zgłosili do urzędów pracy 88,5 tys. ofert pracy
        (przed miesiącem 72,5 tys., przed rokiem 69,9 tys.). <

S.
        • Gość: robol Re: Propaganda sukcesu w wydaniu GW IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 14:14
          kilka tysięcy więcej to już coś. Jeśli tendencja taka utrzyma się do końca roku
          to będzie nieźle. Ale na razie co wiosny słyszy się to samo : wzrost.
          Roboty budowlane i szklarniowe bo gdyby było inaczej to już zapraszalibyśmy
          ruskich
      • Gość: BK Propaganda sukcesu jest dobra dla Polski IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:21
        To propaganda degrengolady, nieudacznictwa i niewiary jest zla.
      • Gość: Zenon Re: Propaganda sukcesu w wydaniu GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:55
        Robolku, to jest wiadomosc agencyjna Reutersa, a nie artykul autorski
        kogokolwiek z GW.
        • Gość: robol Re: Propaganda sukcesu w wydaniu GW IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 23:56
          eee, ja tam z Reutersem na piwo nie chodzem to i nie wiem co on wygaduje.
          Co innego z kumplami z Samobrony bo i na gospodarce sie znajom, i za kołnierz
          nie wylejom a i wryja walnonć potrafiom Balcerowiczowi jednemu z drugim

Jeśli czytam coś na łamach GW czy słucham Telewizji Publicznej to przyjmuję że
          to one - nasze rodzime media - są autorytetem. A Ty mi tutaj jakiegoś
          obrzezanego przytaczaszwink). Niedawno porównałem sobie statystyki i wypowiedzi
          zagramanicznych ekonomistów z naszymi. Delikatnie mówiąc rozdźwięk

Jak by nie patrzeć, liczę że w końcu będzie lepiej ( ale nie lepper ) i to nie
          tak jak za Świętego Edwarda który jak go zapytano kiedy będzie lepiej odparł:
          lepiej już było...
          Niech żyją optymiści ( ale trzeźwi a nie po zielsku )a pesymiści za karę do
          roboty. Ja właśnie stamtąd wróciłem i jutro znów do tej tyry.
          Chyba pójdę na bezrobocie, niech żona i dzieci na mnie zarabiają
          pozdro - pesymista czyli optymista dobrze zorientowany

• Gość: Reader Czytajac wiekszosc IP: *.mci.co.uk 07.06.04, 13:39
      wypowiedzi odnosze wrazenie, ze leniom wytraca sie wlasnie argumenty z reki - NO
      BO DUZE BEZROBOCIE...

Tak ciezko uwierzyc, ze przy 20% bezrobociu i wzroscie gospodarczym w koncu musi
      zaczac spadac ilosc bezrobotnych.
      • snajper55 Re: Czytajac wiekszosc 07.06.04, 13:44
        Gość portalu: Reader napisał(a):

> wypowiedzi odnosze wrazenie, ze leniom wytraca sie wlasnie argumenty z reki -
        > NO BO DUZE BEZROBOCIE...
        >
        > Tak ciezko uwierzyc, ze przy 20% bezrobociu i wzroscie gospodarczym w koncu mu
        > si zaczac spadac ilosc bezrobotnych.

Jakie 20% ??? Ilu z tych bezrobotnych pracuje na czarno ? Ilu z tych
        bezrobotnych pracować nie ma zamiaru ? Co najwyżej 10%.

S.
        • Gość: Reader No oficjalnie... IP: *.mci.co.uk 07.06.04, 13:46
          z reszta co za roznica 20 czy 10 i tak czesc z nich korzysta z wymowki - BO
          PRACY NIE MA...a jak sie pojawia to podnosza lament, ze to klamstwo...

tak zle, tak niedobrze...

k...a nigdy nie wiadomo jak Polakom dogodzic
          • snajper55 Re: No oficjalnie... 07.06.04, 13:55

> z reszta co za roznica 20 czy 10 i tak czesc z nich korzysta z wymowki - BO
            > PRACY NIE MA...a jak sie pojawia to podnosza lament, ze to klamstwo...

Co racja, to racja. Nie widzą, że nawet jeśli bezrobocie jest 20%, to oznacza,
            że 80% tę pracę jednak znalazło i sobie spokojnie pracuje.

> tak zle, tak niedobrze...
            >
            > k...a nigdy nie wiadomo jak Polakom dogodzic

Osiem tysięcy na początek za pracę polegającą na oglądaniu telewizji w pozycji
            leżącej.

S.
            • Gość: Reader To taki IP: *.mci.co.uk 07.06.04, 14:05
              polski paradoks:
              WSZYSCY CHCA DWIE SREDNIE KRAJOWE
              • Gość: robol Re: To taki IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 16:41
                nie wszyscy. Bo ja chcę 4 średnie, wóz służbowy z szoferem i zimny browar na
                biurku. Oczywiście 2 sekretarki też.
                Bo z jakiej racji ten burżuj - mój szef - ma mieć lepiej ode mnie?
                smile)
          • Gość: robol Re: No oficjalnie... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 13:57
            to powiedz szczerze:
            czy jeśli jesteś bez pracy pójdziesz tyrać na szczątek etatu za 500 złotych?
            Jeśli tyle możesz dorobić na czarno lub wydębić z pomocy?
            • snajper55 Re: No oficjalnie... 07.06.04, 14:02
              Gość portalu: robol napisał(a):

> to powiedz szczerze:
              > czy jeśli jesteś bez pracy pójdziesz tyrać na szczątek etatu za 500 złotych?
              > Jeśli tyle możesz dorobić na czarno lub wydębić z pomocy?

To jest tylko dowód na to, że pomoc ma zbyt szeroki gest i za słabo są ścigani
              pracujący na czarno.

S.
              • Gość: robol Re: No oficjalnie... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 14:10
                > To jest tylko dowód na to, że pomoc ma zbyt szeroki gest i za słabo są
                ścigani
                > pracujący na czarno
                zgadzam się. Ale przez ostatnie lata nic nie zrobiono w tym kierunku, nadal
                mamy komunę bis czyli pozostałości opiekuńczości państwa. Jedynie poprawiła się
                sciągalność składek ZUS na których państwu bardzo zależy bo to niewyczerpakny
                skarbiec.
                Osobiście zacząłbym od zrobienia porządku z nierzetelnymi pracodawcami, to oni
                zatrudniają na czarno, szaro itd. słusznie wychodząc z założenia że
                administracja i pracownik może im skoczyć.
            • Gość: BK Suck it in IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:29
              Dlaczego mialbym pracowac "na czarno" za te same pieniadze (ale bez swiadczen!).
              Kazda praca jest lepsza niz nie robienie niczego. Jesli nie masz pracy, to zlap
              prace dorywcza (na czarno lub nie) i aktywnie szukaj nowej pracy. Nie ma lekko.
              Czsami zajmie to miesiac, dwa, ale czym wiecej sie stuka do drzwi tym wieksze
              szanse pracy.
        • Gość: hip Re: Czytajac wiekszosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:04
          Panie Snajper, widzę Pan promujesz hasło "dobrze jest"?
          A kij Ci w oko z takim hasłem, jest do d. i tylko ciut lepiej.
          Życzę Ci braku pracy i - po roku szukania - pokory.
          • Gość: Reader Panie IP: *.mci.co.uk 07.06.04, 14:07
            prawdopodobnie bez pracy - jak snajper straci prace i jeszcze "kilku" innych to
            panu Hausnerowi nie starczy by Ci wyplacic jalmuzne...
            • snajper55 Re: Panie 07.06.04, 14:10

> prawdopodobnie bez pracy - jak snajper straci prace i jeszcze "kilku" innych
              > to panu Hausnerowi nie starczy by Ci wyplacic jalmuzne...

Jak to jest, że największe pretensje mają ci, co są na utrzymaniu innych ?

S.
              • Gość: Reader W skali globalnej IP: *.mci.co.uk 07.06.04, 14:34
                to sie przeklada np. na sytuacje jak na bliskim wschodzie
                leniwce na utrzymaniu zachodu maja pretensje, ze ten im malo daje....

• Gość: hip Re: Panie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 00:47
                znowu ja, ten niby, bezrobotny
                do wiadomości, pracuję
                ale to za co ty się uważasz... że niby lepszy od tych bezrobotnych?
    • Gość: Johny Bwavo Szybki spadek bezrobocia IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:40
      taaa, fajne bajki, poczytaj mi mamo, ciekawe: zaczeły się prace sezonowe to i
      bezrobocie spada, jak co roku. a we wrzesniu znów bedzie to samo
      • snajper55 Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 13:42
        Gość portalu: Johny Bwavo napisał(a):

> taaa, fajne bajki, poczytaj mi mamo, ciekawe: zaczeły się prace sezonowe to i
        > bezrobocie spada, jak co roku. a we wrzesniu znów bedzie to samo

Skoro jest niższe niż przed rokiem to znaczy, że nie jest to obniżka sezonowa.

S.
      • Gość: Marek Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.eseenet.com 07.06.04, 13:43
        We wrzesniu bedzie gorzej bo rzesze bezrobotnych zasili obecny rzad . Na
        szczescie.
        • Gość: Romek Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 15:02
          Ze względu na znaczną ilość Żydów w rządzie polskim, zostanie zmieniona pisownia.
          Niektórzy już to stosują pisząc "żąd polski". Bardzo zgrabnie wygląda
          i odzwierciedla stopień zażydzenia rządu.

• Gość: ws Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 12:59
            Z moich obserwacji forow wynika, ze najbardziej "zmodernizowana" forme pisowni
            stosuja wlasnie twoi antysemiccy wspolwyznawcy.
    • Gość: BK Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:10
      Nie rozumiem Waszego podejscia forumowicze.
      Skad te przytlaczajacy pesymizm. Jak nie ma dobrych wiadomosci to narzekacie.
      Jak sa dobre wiadomosci to je z gory odrzucacie jako nieprawdziwe.

Wydaje sie, ze wy nie chcecie by sie w Polsce bezrobocie zmniejszylo.

Troche optymizmu i wiary w ten kraj!. Nam tez do diabla moze sie cos udawac.
      • Gość: robol Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 14:22
        Pesymizm to optymizm tylko że zorientowany.
        Napadł nas tu w ojczyźnie ukochanej marazm, brak perspektyw i widmo lepera.
        Tyrasz, tyrasz a perspektyw żadnych i sytuacja coraz mniej pewna.
        Poza tym nasza cecha narodowa to popadanie w skrajności
        Można się uśmiechnąć w myśl zasady że jutro będzie gorzej
        pozdr
        • Gość: BK Psychoanaliza friko!!! IP: *.resnet.uconn.edu 07.06.04, 14:40
          robol,
          Przynajmniej zrobiles pierwszy krok - uswiadomiles sobie Swoj pesymizm.
          Teraz tylko musisz zadac sobie pytanie: "Czy moj pesymizm mi pomaga, czy
          przeszkadza w zyciu?"
          Poniewaz odpowiedz jest oczywista, konsekwentnym pytaniem jest "Dlaczego do
          cholery nie spojrze na swiat razniej i z wiara?" albo lepiej "Co zrobic by
          spojrzec na swiat razniej?" albo jeszcze lepiej: "Kto decyduje o moim
          pesymizmie?"
          Sprobuj, samo zadawanie tych pytan pomaga. smile
          • Gość: robol Re: Psychoanaliza friko!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.06.04, 16:33
            ale jak sobie ponarzekam to mi od razu lepiej. Zwłaszcza że zaraz idę do pracy
            a cholernie mi się nie chce bo wiosna na dworze a w firmie smutasy znów będa
            narzekać
            pozdro
      • komentator Leppiej od razu dla wszystkich 07.06.04, 14:55
        Gość portalu: BK napisał(a):

> Nie rozumiem Waszego podejscia forumowicze.
        > Skad te przytlaczajacy pesymizm. Jak nie ma dobrych wiadomosci to narzekacie.
        > Jak sa dobre wiadomosci to je z gory odrzucacie jako nieprawdziwe.
        > Wydaje sie, ze wy nie chcecie by sie w Polsce bezrobocie zmniejszylo.
        > Troche optymizmu i wiary w ten kraj!. Nam tez do diabla moze sie cos udawac.

No wiesz, to wynika z myslenia skomunizowanego: musi sie wszystkim zrobic
        Leppiej i to od razu, najleppiej przez wyplacenie zasilkow. Dlatego Leppiej ma
        tak duze poparcie.

Dane o wzroscie ekonomicznym, wzroscie eksportu (w euro!) oraz o wzroscie
        inflacji sa oczywiscie jak najbardziej rzetelne.

Tak samo jak to ze jezeli ludzie chca miec 3 razy wiecej kasy i zmniejszyc
        bezrobocie 3 razy to dochod narodowy musi wzrosnac co najmniej 3 razy.
        Tymczasem ostatnio wzrosl o kilka procent wiec jest o kilka procent wiecej
        kasy na rynku i bezrobocie tez spadnie o kilka procent.
    • Gość: ZEUS Jakie to typowe u nas.. jest lepiej ale nie, kazdy IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 14:17
      jest specjalista i wie najlepiej ze to kłamstwo, ze jest gorzej.. jaki to pusty
      naród..
      • Gość: Romek Re: Jakie to typowe u nas.. jest lepiej ale nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:57
        Propaganda sukcesu jest nieśmiertelna!
        • Gość: ZEUS Nawet jesli to taka propaganda jest juz połową IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 15:53
          sukcesu.. druga połowa to przekonac do niej inwestorów i wtedy sie wypłeni
          trescia!! przeciez nikt nie przyjdzie ze swoimi pieniedzmi do kraju gdzie
          przecietny obywatel ma tak przygnebiajaca postawe...
      • Gość: obserwator Re: Jakie to typowe u nas.. jest lepiej ale nie, IP: *.wolczyn.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 15:28
        Dla tych co złorzeczą , że nastąpił spadek bezrobocia, przyjemność by sprawiło
        gdyby wystąpił jego dalszy wzrost. Iście pogrzebowe pojęcie szczęścia - sprawa
        do przeprowadzenia badania naukowego przez Instytut Psychiatryczny.
    • Gość: ania Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.dyndns.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:59
      jaki spadek ? zaczał się okres prac sezonowych i dlatego iloś bezrobotnych
      troszkę spadła
    • nadgajowy Re: Szybki wzrost debilizmu 07.06.04, 16:11
      A może tak prace sezonowe !! Debilu z ministerstwa !!!
    • Gość: warszawiak a prace sezonowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:58
    • Gość: Zenon Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:28
      wiekszosci forumowiczow zalecam popelnienie samobojstwa. Po co sie tak meczyc?
      • Gość: helmer Re: Szybki spadek bezrobocia IP: 62.89.110.* 07.06.04, 17:49
        Żeby popełnić samobójstwo trzeba podjąć jakieś działanie...
        • Gość: Zenon Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:15
          Tyz prowda. A to jest zbyt meczace.
    • Gość: Maćkos Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.gdynia.mm.pl 07.06.04, 18:03
      Widocznie wielu nie zdążyło na czas sie zameldować w urzedach i ich skreślono z
      listy bezrobotnych...heheh
      • Gość: mmm Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.04, 19:11
        a teraz jeszcze szybciej, bo po pół roku już skreślą, a statystyka się poprawi
        Miżejewskiemu - "zapomniał wół jak cielęciem buł" - w Kozienicach
    • Gość: Shamick Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.as.uky.edu 07.06.04, 19:31
      Upsidu .... jak to Amerykanie mowia
      Teraz z 100 ludzi "TYLKO" 19.6 nie ma pracy a nie jak w tamtym miesiacy ... AZ
      20

Co to za durnota.....5% to jest normalne a nie 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • jastrzebiec Szklanak na pol pusta. Czy pelna? 07.06.04, 19:54
        Mozna bowiem powiedziec, ze teraz juz 80 koma cztery luda MA PRACE.

Jakby sie tak zastanowic blizej, czy nie wydaje sie aby prawdziwym, ze to nie
        jest takie znowuz trudne w zawodach, w ktorych bierze udzial stu zawodnikow
        znalezc sie w PIERWSZEJ OSIEMDZIESIATCE? Ja bym tam sie zzymal na samego
        siebie, gdybym nie zmiescil sie w pierwszych dwudziestu.

A teraz powazniej:

Jeden czy dwa miesiace zmniejszania bezrobocia, jak przyslowiowa jaskolka,
        wiosny nie czynia. Ale - od czegos trzeba zaczac. Wiec - zaczelo sie. Teraz -
        tak trzymac. Zamiast wiec zzymac sie na rzekoma "propagande sukcesu",
        zastanowic sie, jakie mechanizmy zadzialaly, ze bezrobocie zaczelo spadac.

Moze faktycznie jest to rezultatem wyjazdu ilus tam tysiecy osob na zachod w
        poszukiwaniu pracy. A moze prawdziwa przyczyna jest, ze WYCZERPALY SIE PROSTE
        METODY WZROSTU WYDAJNOSCI PRACY, a moze nawet w tych organizacjach, gdzie
        przeprowadzono reorganizacje w mysl zasad kapitalistycznego gospodarowania,
        wydajnosc pracy osoagnela juz taki poziom, ze nie ma juz mozliwosci dalszego
        szybkiego jej wzrostu?

Zarazem, koniunktura sie poprawila, wzrosly zamowienia eksportowe i... trzeba
        zaczac dodatkowo zatrudniac.

Sadzac po tonie wypowiedzi wiekszosci dyskutantow, Polakom najbardziej dzis
        potrzebny jest - OPTYMIZM! Wbrew nawet okolicznosciom (niewatpliwie niezupelnie
        zachecajacym do tego) Nie sztuka byc optymista kiedy wszystko rozwija sie
        pomyslnie, sztuka byc optymista kiedy jest zle. Bez optymizmu nic sie w Polsce
        na lepsze nie zmieni, bo pesymisci beda przescigac sie w dowodzeniu, "a k...,
        nie mowilem?"
      • Gość: Franek AWS wzrost bezrobocia o 7% w cztery lata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:36
        Jak AWS i UW obejmowały władzę w 1997 bylo 11% bezrobocia. Jak władzę oddwawali
        cztery lata później w 2001 roku było juz 18%.
    • Gość: bezrobotny-inaczej Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:24
      Bezrobocie się zmniejsza?...TOTALNA BZDURA. Właśnie zostałem wykreślony z listy
      bezrobotnych. I nie dlatego, że mam już pracę. Niech wykreślają po tysiąc
      dziennie...tak jak leci, albo według alfabetu. Gwarantuję, że bezrobocie
      spadnie do zera za jakieś...dwa lata, a i tak połowa ludzi w kraju nie będzie
      miała pracy.
    • Gość: Piotrek Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 20:45
      Ludzie, zawsze jak nadchodzi wiosna, to do roboty przy drogach, itd, wzrasta
      zatrudnienie na okres lato - jesień.
      Co oni robią, żeby bezrobocie spadło faktycznie - a nie sezonowo?
      Czyżby podniesienie podatków miało zmniejszyć bezrobocie?
      Niech oni znajdą się na bruku, to dopiero zobaczą co to znaczy siedzenie w domu
      przez 24 godziny i nic nie robienie, można oszaleć, w końcu weźmie jeden z
      drugim kartabiny i powystrzela tych wszystkich ministerków, premierków itd.
      • Gość: BK W domu pracy nie znajdzieciesz!!! IP: *.resnet.uconn.edu 08.06.04, 04:37
        Jak sie nie ma pracy, to nie siedzi sie 24 godziny w domu, lecz szuka sie pracy
        24 godziny!!!
        Jesli po stracie pracy ktos siediz w domu to wiadomo ,ze pracy nie znajdzie.
    • piovio Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 20:47
      Przybyło 80 tys. urzędników ? Liczą kwoty mleczne, dopłaty bezpośrednie a może
      będą zakładać konta w interenecie na dowód. Przy tak "ważkich" zadaniach sukces
      murowany. Bohaterom walk z problemami nie znanymi gdzie indziej na świecie z
      rewolucyjnym pozdrowieniem !!!!! Oby tak dalej !!! "Na tym ład świata się
      opiera, że jeden sieje drugi zbiera" (J. Szpotański)
    • xxx-x Re: Szybki spadek bezrobocia 07.06.04, 21:27
      Zgadzam się z Tobą drogi Pawle!!!!!
    • Gość: Jan Kowalski Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:46
      Ciekawe komu sie lepiej przez to w Polsce zyje? Ja jakos nie odczuwam przez
      pryzmat mojego portfela zeby bylo lepiej, ale jest gorzej - ceny ida w gore,
      itp., a perspektyw zadnych. Panowie i Panie - klepiemy biede, i Europarlament
      tu nie pomoze. Chcialbym zarabiac 1/2 tego, co ma przecietny Brytol czy Szkop
      See you i auf widersehen!
      • Gość: BK Bez pracy nie ma kolaczy... IP: *.resnet.uconn.edu 08.06.04, 04:42
        By zarabiac tyle co Brytol czy Szkop musisz tyle samo pracowac.
        Porownaj product narodowy kraju przypadajacy na jednego mieszkanca w Polsce, GB
        i Niemczech a bedziesz wiedzial dlaczego Twoje zarobki sa nizsze.
      • Gość: ws Re: Szybki spadek bezrobocia IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 12:03
        A taki przecietny Ukrainiec np. chcialby zarabiac tyle co przecietny Polak i tez
        nie zarobi.
        Sa kraje bogatsze i biedniejsze.
        Z dnia na dzien to sie nie zmienia, w najlepszym wypadku z pokolenia na pokolenie.

Jakiejs czesci na pewno sie uda zarobic juz teraz tyle, co sie zarabia na
        Zachodzie. Ale wiekszosc musi sie albo z nizszymi zarobkami pogodzic i miec
        nadzieje, ze przynajmniej wlasnym dzieciom bedzie lepiej albo probowac
        emigrowac, albo czekac na swiatowa rewolucje komunistyczna, ktora ustanowi
        rownosc zarobkow na calym swiecie.

Tak to jest. Zaden polityczny geniusz tego nie zmieni.
        A wiec nie tu sensu na politykow klac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka