Dodaj do ulubionych

- Cyniczni populiści z Platformy Obywatelskiej -

08.06.04, 14:23
W ciągu na brukselską kasę POżal się Boże POlitycy z PO (d. AWS-UW, wcześniej
SKL-UD-PPChD, jeszcze wcześniej ROAD-FPD-OKP, dużo wczesniej bywało i PZPR)
obiecają, że w Parlamencie Europejskim załatwią wszystko wszystkim. Nieważne
jakie są kompetencje PE... wybierzcie mnie, dajcie zarobić mi i moim krewnym
kupę euro a ja wam XXX (tu wstawić co się komu podoba / należy / śni / etc.).

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2119105.html

A głupi ludzie wciąż wierzą...

G.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Cyniczni populiści z Platformy Obywatelskie 08.06.04, 14:29
      galba napisał:

> W ciągu na brukselską kasę POżal się Boże POlitycy z PO
      ....
      > obiecają, że w Parlamencie Europejskim załatwią wszystko wszystkim.

a z podanego przez Ciebie linku:

- W europarlamencie będę ZABIEGAŁ o to, by dzięki unijnym środkom zostało
      zrewitalizowane całe wrocławskie Śródmieście

Zauważasz jakąś różnicę w tekście?

A.

P.S.
      gdybyś jednak nie zauwazył ,to napisałem dużymi literami
      • galba Tak... 08.06.04, 14:40
        ... tylko, że PE nie ma kompetencji nawet do... zabiegania.

G.

PS. Czyli tłumaczysz posła P. tym, że "przecież on nieczego nie obiecuje" - tak
        tylko plecie trzy po trzy?

andrzejg napisał:

> galba napisał:
        >
        > > W ciągu na brukselską kasę POżal się Boże POlitycy z PO
        > ....
        > > obiecają, że w Parlamencie Europejskim załatwią wszystko wszystkim.
        >
        > a z podanego przez Ciebie linku:
        >
        > - W europarlamencie będę ZABIEGAŁ o to, by dzięki unijnym środkom zostało
        > zrewitalizowane całe wrocławskie Śródmieście
        >
        >
        > Zauważasz jakąś różnicę w tekście?
        >
        > A.
        >
        >
        > P.S.
        > gdybyś jednak nie zauwazył ,to napisałem dużymi literami
        • galba One more thing 08.06.04, 14:45
          Z wpisów pod artykułem o "zabiegach" pana posła (mógłby pozabiegać też trochę o
          lżejsze zimy i upalne lato) wynika, że ten przykład POlitycznej szarlatanerii
          był jednak trochę zbyt bezczelny nawet jak na nasze warunki.

G.
        • Gość: Puchatek Re: Tak... IP: *.crowley.pl 08.06.04, 14:45
          Nie, żebym kochał PO, ale akurat w ustach miłośnika UPRu to brzmi trochę
          śmiesznie. Niech mi miłośnik UPRu wytłumaczy, po co w takim razie UPR wystawia
          kandydatów do europarlamentu? I czy kandydaci UPR zamierzają być europosłami
          nie biorąc diet etc?

Ptzypomnę, że UPR było zawsze PRZECIWKO integracji europejskiej, a
          europarlament jednoznacznie określało jako niepotrzebną, zbiurokratyzowaną
          strukturę, która nic nie może, tylko ciągnie kasę.
          Minimum konsekwencji nakazywałoby nie brać w tym udziału.

Ale jak wiadomo pecunia non olet...
          • galba Klient nasz Pan! 08.06.04, 14:50
            Dziś pytanie, dziś Odpowiedź.

G.

Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Nie, żebym kochał PO, ale akurat w ustach miłośnika UPRu to brzmi trochę
            > śmiesznie. Niech mi miłośnik UPRu wytłumaczy, po co w takim razie UPR
            wystawia
            > kandydatów do europarlamentu? I czy kandydaci UPR zamierzają być europosłami
            > nie biorąc diet etc?
            >
            > Ptzypomnę, że UPR było zawsze PRZECIWKO integracji europejskiej, a
            > europarlament jednoznacznie określało jako niepotrzebną, zbiurokratyzowaną
            > strukturę, która nic nie może, tylko ciągnie kasę.
            > Minimum konsekwencji nakazywałoby nie brać w tym udziału.
            >
            > Ale jak wiadomo pecunia non olet...
            • Gość: Puchatek Re: Klient nasz Pan! IP: *.crowley.pl 08.06.04, 15:04
              Dobre!!!!
              Dzięki, Galba, to jest lepsze niż kabaret. Tak to wygląda,jak filozof bierze
              się za politykę. "Jak uchwalą konstytucję - to powstanie państwo federalne".
              No, obśmiałem się jak norka smile))))
              JKM ma takie same pojęcie o polityce (zwłaszcza międzynarodowej) jak o
              gospodarce. I równie chętnie o niej mówi smile)))

Ten gość p prostu uwielbia, jak o nim mówią. I chyba głównie po to chce być
              europosłem.

Nie przekonasz mnie. Uważam, że to kosmiczna niekonsekwencja.
              • galba Ty mnie też... 08.06.04, 15:12
                Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Nie przekonasz mnie. Uważam, że to kosmiczna niekonsekwencja.

... zwłaszcza, że nie przedstawiłeś nawet cienia kontr-argumentu.

G.

PS. JKM kandyduje w moim okręgu i wcale nie mam zamiaru postawić X przy jego
                nazwisku (choć na tej samej liście).
                • Gość: Puchatek Re: Ty mnie też... IP: *.crowley.pl 08.06.04, 15:20
                  Galbo, wybacz, już kiedyś tu dyskutowałem z ideowymi UPRowcami, nie chce mi sie
                  tego wszystkiego powtarzać.
                  Powiem tyle:
                  W wielu sprawach się z Wami zgadzam. Uważam natomiast, że kosmicznie
                  upraszczacie wiele spraw, przede wszystkim dotyczących gospodarki.

JKM kiedyś mnie bawił - miał oryginalne poglądy, nie bał się ich głosić. Dziś -
                  mówiąc uczciwie - już tylko mni drażni, bo wyraźnie widzę, że wola
                  bycia "oryginalnym" przesłania mu wszystko inne. Wypowiada się autorytatywnie
                  na tematy, o kórych nie ma pojęcia, rżnie głupa, a jak się okaże, że nie ma
                  racji, to nawet nie ma dosyć jaj, żeby powiedzieć "myliłem się".

Mój znajomy jest zwolennikiem UPR - jak do niego wpadam, to
                  przeglądam "Najwyższy Czas" - kiedyś to pismo mi się nawet podobało (choć z
                  wieloma tezami się nie zgadzałem). Dziś odnoszę wrażenie, że w kółko powtarza
                  te same frazesy (na przykład o tym, że UE jest "socjalistyczna" - nie zwracając
                  uwagi na wszystko to, co się przez ostatnie parę lat w Europie zmieniło i w
                  którym kierunku idą zmiany; nb. słowa "socjalistyczna" także używa się tu dosyć
                  dowolnie).
                  Generalnie uważam, że UPR to partia doktrynerska - mają swoją wizję, a
                  wszystko, co się z tą wizją nie zgadza - odrzucają albo udają, że tego nie
                  widzą.
                • sothis666 Re: Ty mnie też... 08.06.04, 16:35
                  Ja nawet 2 razy zaglosowalem swego czasu na UPR, ale mi przeszło;
                  mają denerwujacy talent to prezentowania słusznych (w sporej części) pogladów w taki sposób, by jak najbardziej zmniejszyć ich szanse na realizacje...
                • sothis666 A tymczasem... 08.06.04, 18:01
                  galba napisał:

> ... zwłaszcza, że nie przedstawiłeś nawet cienia kontr-argumentu.

...niejaki S.Wojtera powiada tak:
                  (www.e-upr.org/index/index.php?action=show&object=article&id=5393)

Zdajemy sobie doskonale sprawę z korzyści jakie Polska zdobywa stając się częścią Unii. Myślę tu przede wszystkim o przepływie ludzi, o możliwości pracy za granicą, o rozwoju gospodarczym. Ale nie możemy także zapominać o poważnych wadach wynikających z integracji: o biurokracji, niejasnym systemie prawnym itd. (...) UPR chce zrobić wszystko, aby wywalczyć Polsce jak najlepszą pozycję w Unii.

No to:
                  -na akcesji zyskujemy (jak widac z cytatu) mozliwosc rozwoju gosp. swobode przeplywu sily roboczej... Nikt nie ma watpliowsci ze wczesniej byly z tym problemy. OK. Natomiast, jak ze zdziwieniem czytam, biurokracja i niejasny system prawny "wynikają z integracji". Czyli poświęciliśmy naszą przeefektywną administrację i doskonały porządek prawny na rzecz powyższych... smile)) hehe.
                  -jak rozumiem, dobrą pozycje w unii wywalczymy sobie doprowadzając do nieuchwalenia konstytucji UEsmile

Eh, UPR-Boys.... smile
            • Gość: AndrzejG Re: Klient nasz Pan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:34
              JKMtongue_outo pierwsze: chcę za wszelką cenę zablokować przyjęcie i ratyfikację euro-
              konstytucji

jest równoważne stwierdzeniu:

Po pierwsze: będę zabiegał za wszelką cenę o zablokowanie przyjęcia i
              ratyfikacji euro-konstytucji

W takim razie nie rozumiem Twojego czepainia sie Protasiewicza.

A.
    • Gość: Ichwan As Safa Re: A ten amerykański idiota Mikke,jeszcze u Was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:39
      jest?
      • kretyn52 Re: A ten amerykański idiota Mikke,jeszcze u Was 08.06.04, 17:55
        Galba w swojej tępej nienawiści do PO napedza im głosów. Jak bym mieszkał we
        Wrocławiu zagłosowałbym na tego Protasiewicza.
        • Gość: blq Re: A ten amerykański idiota Mikke,jeszcze u Was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:52
          A najbardziej bolesne jest, ze niektorzy UPR-owcy sa tacy nienawistni wlasnie do
          tych, ktorzy (cokolwiek by powiedziec) sa ideowo najblizsi.
          • andrzejg Re: A ten amerykański idiota Mikke,jeszcze u Was 08.06.04, 18:58
            przeciez to normalne i znane - nienawidzi się najbardziej tych niewiele
            się różniących,za te własnie drobnostki,bo tych całkiem innych się zbywa
            nie rozumiejąc ich wcale.

A.
          • snajper55 Frustraci z UPR. 08.06.04, 22:06
            Gość portalu: blq napisał(a):

> A najbardziej bolesne jest, ze niektorzy UPR-owcy sa tacy nienawistni wlasnie
            > do tych, ktorzy (cokolwiek by powiedziec) sa ideowo najblizsi.

Powiedzo jak byś się czuł, gdyby Twoja ukochana partia ciągle dostawała 1% lub
            w porywach 2% głosów, a lider grał rolę błazna ? To frustruje, a frustraci są
            agresywni. Co widać na tym forum. wink)

S.
            • Gość: blq Re: Frustraci z UPR. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:19
              Na szczescie nie mam swojej ulubionej partii... ale obaj macie racje. Ty i AndrzejG

pozdr dla Was obusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka