Dodaj do ulubionych

powalonam,

26.02.12, 17:13
jestem, przez trzy niewielkie migawki. Film, Artysta, jeżeli nie zgarnie zupełnie zgrabie, pięciu Oscarów, to nie nazywam się powalonom perli.
Obserwuj wątek
    • perli Re: powalonam, 26.02.12, 19:02
      reży and scenar Michel Hazanavicius, nie będę spała, oraz nie będę sikała.
      • polski_francuz Mle... 26.02.12, 23:19
        zonie i corce sie podobal mnie niezbyt.

Zacznijmy od nazwiska rezysera - podoba mi sie bo Litwy jak Pan Bog przykazal, podoba mi sie tez, ze duzo mozna bylo pokazac bez slow.

Co mi sie nie podoba to message - nie jest pozytywny. Glowny bohater nie potrafi sie dostosowac do zmiany czasow. Zamiast dzialac pije, pali swoje filmy i wpada w depresje.

Dla mnie jest to negatywny message a tego w kinie nie lubie.

Pozytywny message byl od kobiety i od psa. Ale trudno mi sie bylo wczuc w ich role...

Pozdro

PF
        • perli perlinka, 26.02.12, 23:43
          niestety nie ogladądała całego filma, ale w tych kawałkach, co oglądała, to się zakochała. Bez wzajemności, jak zwykle, czyli Oscar jeszcze dla psa, będzie sześć, bo o nim zupełnie, o piesku, zapomniałam.
    • perli Re: powalonam, 27.02.12, 22:19
      dokładnie pięć! może i małą mam pierś, ale za to łeb...
      • t_ete :) wykrakane 27.02.12, 23:11
        wielu wieszczylo ze wlasnie Artysta zgarnie pare statuetek ; ciekawe czym zauroczyl - innoscia ?

tete
        • perli Re: :) wykrakane 27.02.12, 23:34
          owszem oryginalny jest, i to jest dobre, aktory też, nawet pies, ale jak już pisałam, nie oglądałam całego, pirat przybędzie wkrótce, Siódma Pieczęć, Bergmana tyż czarno biała, ale to arcydzieło, gdyby została pokolorowana, a taka tendencja jest teraz na topie, to byłby już zupełnie inny fim, Jak Rozpętałem Drugą Wojnę Światową, w kolorze, wyobraź sobie, nie do przyjęcia dla mnie, absolutnie...
          • jaceq Re: :) wykrakane 27.02.12, 23:41
            > Siódma Pieczęć, Bergmana
            > tyż czarno biała, ale to arcydzieło, gdyby została pokolorowana, a taka tenden
            > cja jest teraz na topie, to byłby już zupełnie inny fim, Jak Rozpętałem Drugą W
            > ojnę Światową, w kolorze, wyobraź sobie, nie do przyjęcia dla mnie, absolutnie.

Dokładnie. Ludzi, którzy liczą na "drugie życie" (drugi zarobek), podkolorywując, należałoby w zasadzie powiesić, bo szkoda dla nich tlenu.
            • perli Re: :) wykrakane 27.02.12, 23:51
              ja bym raczej nie wieszała, ale jajami z ekologicznego kurnika, Kury Ziuty, w nich bym rzucała
              • jaceq Re: :) wykrakane 27.02.12, 23:58
                perli napisała:

> ja bym raczej nie wieszała

Jeśli się brzydzisz, Moja Droga, to ja to chętnie zrobię. Też się brzydzę, ale cóż...
                • perli Re: :) wykrakane 29.02.12, 22:32
                  nie rób. Ale z tymi jajkami to trafiłam, otóż Pani Agnieszka Holland, film ten, Artysta, znaczy się, wydmuszkom nazwała, żeby tylko takich wydmuszek, jak najwięcej sama nakręcała.
                  • jaceq Z dużą przyjemnością obejrzałem 29.02.12, 23:23
                    Artystę. Tytuł "W ciemności" już stanowił pewien przedsmak tego, co będzie. Istotnie, było ciemno i istotnie niewiele było widać. Cóż, może taka kopia, nomenomen. Na kolejny domniemany tytuł "W ciszy" pewnie raczej już się nie wybiorę.
                    • perli a, 01.03.12, 00:29
                      na pompkę pójdziesz ? perlinki film, znaczy się
    • pikrat Re: powalonam, 28.02.12, 17:22
      Powalonas i nikt nie skorzystal z okazji? - a to pech big_grin
      • perli Re: powalonam, 29.02.12, 22:35
        no cóż, zdarza się, zbyt mała pierś i za duży łeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka