Gość: banshi IP: *.plantbio.lu.se 21.06.04, 10:53 Ten artykul pokazuje, jak bardzo nietolerancyjni sa Polacy wobec innych religii. Jest pelen ironii i niezrozumienia i bardzo mi sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Neeo Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: 195.117.96.* 21.06.04, 11:02 Chyba jestes przewrażliwiony i sie czepiasz. Dla mnie jest to poprostu jedyna pozytywna wiadomosć tego dnia.Są jeszcze ludzie którzy potrafią sie bawic i cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Zobaczyć Stonehenge.... 21.06.04, 11:57 ...to jedno z wielu moich niezrealizowanych marzeń Wierzę, że się spełni... Dzięki, Gazeto, za te zdjęcia - ależ to jest niesamowite miejsce! Magiczne i ponadczasowe....chciałabym jednak sama, bez obecności innych ludzi, dotknąć Stonehenge po raz pierwszy... Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) "dziennikarz", ktory to napisal powinien IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.06.04, 11:43 sie powiesic ze wstydu!!! Przeciez to najdebilniejszy tekst w GW, jaki przeczytalem... Adamie!!! patrzysz i nie grzmisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
monhen Re: "dziennikarz", ktory to napisal powinien 21.06.04, 11:52 wstydz sie gazeto! nawet jesli to mial byc artykul w dziale komentarze a nie wiadomosci to trudno sie dopatrzec czemu mial sluzyc oprocz obnazenia zasciankowego myslenia autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.cm-upc.chello.se 21.06.04, 12:00 Czesc "banshi"! Poczatkowo tez myslalam ze sie czepiasz, ale gdy drugi raz przeczytalam, to moge zrozumiec lepiej co czujesz. Tak rzeczywiscie!,.. tendencyjny to on jest!, to uwypuklanie:..... "podstarzalych hippisow", ..."noc na plasach(? co to znaczy?) i intensywnym piciu", "pijanstwo", "narkotyki" czy "zaklucanie pokoju"! Duzo tego negatywnego!, nie wiadomo po co?!,...moze zeby sie dowartosciowac?,... nie wiem ale uwazam ze to bez sensu! ja lubie pozytywy! czy nie lepiej w zamian opowiedziec o tym dobrym, wiecej ?! pozdrawiam Ciebie i red. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:59 Magia to nie sa bajki.Rzeczywiscie nie jestem tolerancyjny.Tu tolerancjanie jest na miejcu.Poganstwo sie odradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.comarch.pl 21.06.04, 13:03 Czepiasz się. Przecież ten druidyzm to nie religia tylko zgrywa. Zabawa. I jako zabawa zasługuje na traktowanie z przymróżeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: 83.31.163.* 21.06.04, 14:05 Zgadzam się - my Polacy powinniśmy być tolerancyjni. Rozumiem, że w druidyźmie intensywne picie i nocne pląsy są elementem liturgii. Każden jeden przypadkowy osobnik, który znajdzie się w miejscu odbywania takiej ceremonii powinien zachować szacunek do tej sprawy np. zdejmując czapkę i przyjmując pozycję poważną i stojącą. Gdybym był cimnogrodzkim zaprzańcem i po prostu chamem, zapytał bym - a od kiedy to nazywanie rzeczy po ich imieniu jest złe? Jeśli mi np. z gęby śmierdzi, to mi z gęby śmierdzi, a nie np. pachnie mi z ust w sposób niekonwencjonalny. No i jeszcze jeden aspekt - dla mnie powinno być w tym artykule więcej szczegółów. Brak informacji co konkretnie spożywali uczestnicy, w jakich ilościach i z jakim somatycznym skutkiem, oraz czy "pląsy" polegały na lataniu na golasa po łące (to z autopsji znam jako ulubione zajęcie podstarzałych hippisów - bardzo z resztą turpistyczne w wymomwie z uwagi na właściwości wizualne osobników po 50-tce, pozgawionych okrycia). Zgadzam się więc - artykuł kompletnie do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekonwencjonalny Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.netvigator.com 21.06.04, 14:31 dla ciebie moze ci z ust smierdziec ale dla innych moze to byc przyjemny zapach. jedynym faktem tutaj to to ze twoje usta wydzielaja zapach. a czy to smrod czy won konwalii to juz zalezy od wlasciciela nosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 15:20 U nas na wsi, jak komuś powiesz, że faktem jest, iż coś mu wydziela zapach, to możesz sztachetą po twarzy oberwać. A gdy sztacheta nie jest pozbawiona gwoździ - pamiątka tego zdarzenia może ci pozostać na całe lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapach Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.netvigator.com 22.06.04, 05:30 tym gorzej to swiadczy o Twojej wsi. w normalnym srodowisku jak ktos komus powie o fakcie zapachu z ust to ten nie chwyta za sztachete a za szczoteczke do zebow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskuda Re: Przywitano lato w Stonehenge IP: *.eastlink.ca 21.06.04, 17:15 Stajac sie fanka Psychola, uprzejmie informuje, ze nazywanie rzeczy po imieniu ma wiele wad, z czego doskonale zdawali sobie sprawe ludzie od zmierzchlych czasow z tegoz powodu wymysalajac tzw. sztuke... no i nie tylko... ale nie bede rozwijac watku, aby nie bluznic albo nie upiekszac sprawy... Pozdrawiajac, na koniec dodam, ze slowo pisanego "kit" ma swoje zagadkowe konotacje...oznacza pewien rodzaj gatunku ludzkiego, jak sie domyslam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnievvko u nas przedwczoraj też było sporo alkoholu... IP: 217.8.163.* 21.06.04, 14:26 ... gdyż alkohol i zabawa, wesołosc jest nieodłączną cechą (neo)pogańskich świąt. zapraszam na www.r-k-p.prv.pl niedługo zaprezentujemy film pokazujący całą uroczystość. gniewko Odpowiedz Link Zgłoś
rootka Re: Przywitano lato w Stonehenge 21.06.04, 14:54 a wiec wedlug Ciebie druidyzm to religia? to zajrzyj sobie do jakiegos slownika i oswiec swoj bladzacy w ciemnosciach umysl.. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Do wszystkich przedmówców 21.06.04, 18:44 Kilka spraw za jednym zamachem: -druidyzm to nie "zgrywa i zabawa". Polecam najpierw zajrzeć np. do książki "Druidzi" (P.B.Ellis, wyd Cyklady 1998, ta sama seria co "Czasy Katedr"). Potem mozna sie nabijać. W wielu sprawach nasze społeczeństwo nie dorasta swoim poprzednikom do pięt. -"picie i pląsy" nie są "elemmentem liturgii" w druidyźmie tak samo jak nie są elementem Pierwszej Komunii (mimo że w 90% przypadków jej towarzyszą, szczególnie picie). -indolencja dziennikarzy GW (i nie tylko) przechodzi czasem wszelkie granice. Tego akurat wyp... bym z roboty jeszcze dziś (Panie Adamie - sugestia); Za obraźliwy to w którym pisze o sprawach, na których się kompletnie nie zna oraz za merytoryczne błędy w tekśie. Stonehenge budowano w kilku etapach, pierwszy rozpoczął się ~2950pne, ostatni zakończył 1600pne. Podobnie ten zdolny zurnalista mógłby napisać że bitwa pod Grunwaldem była "przed 1850 r".) Ale to jeszcze nic, prawdziwa szopka zaczyna się, gdy próbują pisać o fizyce czy, Boże uchowaj, astronomii. Ciekawostka: o ile dobrze pamietam, jakiś czas temu aby 'studiować dziennikarstwo" trzeba było wpierw okończyć studia (inne), w ten sposób dziennikarz przynajmniej na czymś się znał. Teraz zna się tylko na pisaniu - skutki widać. Odpowiedz Link Zgłoś