30.08.12, 12:10

W sejmie gadki o Amber Gold; uchybienia błędy zaniedbania w funkcjonowaniu instytucji państwowych.

Ani słowa o odpowiedzialności środowiska prawniczego. Całych band skorumpowanych i totalnie sku...onych radców prawnych, bez których piramidziarze i lichwiarze nie mogliby działać.

Czy to środowisko w ogóle ma ochotę się oczyszczać? Czy - raczej - nadal zarabiać na grzebaniu się w gó...e, na zasadzie, że p. non o.?

To jest choroba. Społeczna. Ponadpartyjny rak.
Obserwuj wątek
    • rycho7 Re: Rak 30.08.12, 12:47
      cepekolodziej napisał:

> Ani słowa o odpowiedzialności środowiska prawniczego.

Nie jestem prawnikiem. Niespecjalnie lubie prawnikow. Ale uwazam, ze przesadzasz. Krawiec kraje jak mu materii staje.

> bez których piramidziarze i lichwiarze nie mogliby działać.

Juz donioslem do finansowki na Ciebie, ze oddychasz bez VAT. Tam jest wybitnie malo prawnikow wiec masz zapewnione represje na kilkanascie lat.

> Ponadpartyjny rak.

Przeciez to panstwo.
      • superspec Państwo rakiem ludzkości!/nt 30.08.12, 13:48

• rycho7 Re: Państwo rakiem ludzkości!/nt 30.08.12, 19:54
          To w zwiazku z przerzutami slabo rokuje ludzkosci.
    • wikul Re: Rak 30.08.12, 20:21
      cepekolodziej napisał:

>
      > W sejmie gadki o Amber Gold; uchybienia błędy zaniedbania w funkcjonowaniu inst
      > ytucji państwowych.
      >
      > Ani słowa o odpowiedzialności środowiska prawniczego. Całych band skorumpowanyc
      > h i totalnie sku...onych radców prawnych, bez których piramidziarze i lichwiarz
      > e nie mogliby działać.
      >
      > Czy to środowisko w ogóle ma ochotę się oczyszczać? Czy - raczej - nadal zarabi
      > ać na grzebaniu się w gó...e, na zasadzie, że p. non o.?
      >
      > To jest choroba. Społeczna. Ponadpartyjny rak.

Słuszne słowa. Co gorsza nie widać nadziei na poprawę.
    • snajper55 Re: Rak 30.08.12, 21:26
      cepekolodziej napisał:

> Ani słowa o odpowiedzialności środowiska prawniczego. Całych band skorumpowanyc
      > h i totalnie sku...onych radców prawnych, bez których piramidziarze i lichwiarz
      > e nie mogliby działać.

Za co płaci się prawnikowi? Za stawianie ocen moralnych czy za znajdywanie zgodnej z prawem drogi do celu?

S.
      • oleg3 Re: Rak 01.09.12, 08:18
        snajper55 napisał:

> Za co płaci się prawnikowi?
        Prawnikiem jest nie tylko adwokat, do którego w pewnym sensie odnosi się twoja uwaga. Tylko w pewnym sensie, bo adwokat też ma powinności moralne określone choćby korporacyjnym kodeksem etyki.

A co napiszesz o prokuratorach i sędziach (też prawnikach)? Choćby to: dlaczego prokuratura z urzędu nie reprezentuje przed sądem poszkodowanych klientów Amber Gold (jest to możliwe) nabijając kasę adwokatom?
        • rycho7 z moich podatkow? 01.09.12, 10:25
          oleg3 napisał:

> prokuratura z urzędu nie reprezentuje przed sądem poszkodowanych klientów

Dzialanosc gospodarcza polega na obciazaniu ryzykiem wlasnych pieniedzy. "Poszkodowani" chcieli zysku z takiej dzialalnosci. Przejscie od komunizmu w 1989 roku do kapitalizmu mialo zlikwidowac spoleczne koszty odpowiedzialnosci za wszystko panstwa.

Ja przykladowo ziarno na przyszloroczny zbior obciaze ryzykiem nieudanego przerobu na zacier na bimber. Czy panstwo mi zwroci koszty tego ryzyka? No bo gdybym sprzedal bimber to odnioslbym niebotyczny zysk, wiekszy niz obiecywal AG. Omsklo mi sie bo wiekszosc bimbru wypilem z kolesiami a reszte skonfiskowali policaje interweniujacy w zwiazku z burda opoi.

> nabijając kasę adwokatom?

Gdy wygrywam przed sadem to w wielu sprawach sad nie zasadza zwrotu kosztow adwokackich. Panstwo namolnie robi mnie w ciula. Nie bedzie zapomniane.
          • oleg3 Re: z moich podatkow? 01.09.12, 17:14
            Tak. Prokuratura ściga przestępców i pomaga ofiarom z twoich podatków. W sprawie AG prokuratura dopuściła się niedbalstwa i z twoich podatków może płacić odszkodowanie.
            • rycho7 Re: z moich podatkow? 01.09.12, 18:35
              oleg3 napisał:

> Tak. Prokuratura ściga przestępców i pomaga ofiarom z twoich podatków.

Zmien kwantyfikatory. To co powyzej mozna odebrac jako ewidentne klamstwo.

> prokuratura dopuściła się niedbalstwa i z twoich podatków może płacić
              > odszkodowanie.

Jezeli bedzie tak w tej sprawie to ja osobiscie od kazdego odbiore mnie ukradzione z zaporowa nawiazka. Z rygorem natychmiastowej wykonalnosci zastepczego rozsprzedania na organy.

Czekam jeszcze na odszkodowania za straty na gieldzie.
        • snajper55 Re: Rak 02.09.12, 03:19
          oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Za co płaci się prawnikowi?
          >
          > Prawnikiem jest nie tylko adwokat, do którego w pewnym sensie odnosi się twoja
          > uwaga. Tylko w pewnym sensie, bo adwokat też ma powinności moralne określone ch
          > oćby korporacyjnym kodeksem etyki.

O radców mi chodziło:

"Całych band skorumpowanych i totalnie sku...onych radców prawnych, bez których piramidziarze i lichwiarze nie mogliby działać."

> A co napiszesz o prokuratorach i sędziach (też prawnikach)? Choćby to: dlaczego
          > prokuratura z urzędu nie reprezentuje przed sądem poszkodowanych klientów Ambe
          > r Gold (jest to możliwe) nabijając kasę adwokatom?

Z urzędu w sprawie podejrzenia oszustwa? Nie słyszałem o takiej możliwości.

S.
          • rycho7 rozwiniesz to kreatywne myslenie? 02.09.12, 12:18
            snajper55 napisał:

> "Całych band skorumpowanych i totalnie sku...onych radców prawnych

Interesuje mnie to jak korumpuje sie radcow prawnych nie zatrudnionych w instytucjach panstwowych.

Pracownik etatowy przykladowo jest korumpowany wyplata pensji zamiast zdychania z glodu za prace ponad sily. Wzorem dla CBA Gulag?

CBA korumpowala prawniczke Ukrainke wyplacajac jej umowiona gaze. Ja boje sie juz isc do fiskusa po zwrot nadplaconego podatku bo moga tam czekac agienciaki Tomki.
            • snajper55 Re: rozwiniesz to kreatywne myslenie? 03.09.12, 14:17
              rycho7 napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > "Całych band skorumpowanych i totalnie sku...onych radców prawnych
              >
              > Interesuje mnie to jak korumpuje sie radcow prawnych nie zatrudnionych w instyt
              > ucjach panstwowych.

Zwróć się z tym pytaniem do Cepa, on to napisał, a ja cytowałem.

S.
              • rycho7 zwracam sie do Cepa 03.09.12, 21:52
                snajper55 napisał:

> Zwróć się z tym pytaniem do Cepa

Niech sie dzieje wola nieba, ...
                • cepekolodziej Re: zwracam sie do Cepa 04.09.12, 11:36
                  Szanowny ---

Radcy prawni opłacani przez piramidziarzy i lichwiarzy to ludzie, którzy doskonale wiedzą, że uczestniczą - aktywnie - w złodziejskim procederze.

Jeśli nie ma na nich legalnego haka, żeby ich wsadzić do pierdla obok prynypałów, to przynajmniej prawnicza korporacja powinna odebrać im uprawnienia do wykonywania zawodu.

Tymczasem nie słychać, żeby którakolwiek z tych prawniczych kurew poszła siedzieć. Za ewidentny współudział w przestępstwie. I wygląda na to, że dla prawniczej korporacji wszystko jest cacy.

W sumie: nic się nie stało.

I tyle w temacie.
                  • rycho7 Re: zwracam sie do Cepa 04.09.12, 14:19
                    cepekolodziej napisał:

> Radcy prawni opłacani przez piramidziarzy i lichwiarzy to ludzie, którzy doskon
                    > ale wiedzą, że uczestniczą - aktywnie - w złodziejskim procederze.

Wszedles na niebezpieczna sciezke. Z racji wyksztalcenia wielu z nich moze wiedziec, że uczestniczą w złodziejskim procederze, czyli w panstwie. Utrzymuja sie z tego, ze pomagaja osobom prywatnym przezyc w panstwie, ktore tworzy bzdurne prawo.

Ja o sobie wielokrotnie od dawna pisuje, ze jestem bandyta, tyle ze przejsciowo, przypadkowo jeszcze niczego mi nie udowodniono. Moje poczucie niewinnosci i poprawne postepowanie nie ma najmniejszego znaczenia. Znajda na mnie paragraf.

Moich wspolplemiencow tez uwazam za bandytow na takiej samej zasadzie.

Z pomocy prawnikow korzystalem. Gwarantowali legalnosc interesu. Nie zapobieglo to represjom biurw. Legalnosc potwierdzily sady. Biurwy nie poniosly konsekwencji. Dlatego przypominam suwerenowi w demokracji, ze ponosi odpowiedzialnosc za niegodziwosci wladzy. Poczucie bezkarnosci suwerena nie uchroni go od kary. Zemsta musi byc choćby za 1000 lat.
                    • cepekolodziej Re: zwracam sie do Cepa 04.09.12, 18:10
                      Panie Rychu,

A. Prawnik prawnikowi nierówny. Ja mówię o zdecydowanej doradczej swołoczy. Kto doradza, jak okraść bliźnich, jest zdecydowanie sku...elem.

B. Rozmowa z Panem to jak bicie kijem wody. Dużo hałasu i (werbalnych) wytrysków, ale niewiele z tego wynika. Typowe dla relatywizujących ujęć rzeczywistości.

Ale - fakt. Bo jedank -
                      • rycho7 Re: zwracam sie do Cepa 04.09.12, 20:56
                        cepekolodziej napisał:

> A. Prawnik prawnikowi nierówny. Ja mówię o zdecydowanej doradczej swołoczy. Kto
                        > doradza, jak okraść bliźnich, jest zdecydowanie sku...elem.
                        ...
                        > Typowe dla relatywizujących ujęć rzeczywistości.

Sa zalegalizowane metody okradania. Ta legalizacja to efekt dzialan prawnikow. Wlasnie problem jest w relatywizowaniu. Podatki sa kradzieżą. Zyski ZAIKSu takze.

Rozumiem, ze monopol na wyznaczanie swoloczy masz Ty.
                        Ze skundlonym pozdrowieniem,
                      • rycho7 dla mnie wynika wiele 04.09.12, 21:01
                        cepekolodziej napisał:

> niewiele z tego wynika.

Tu sie mylisz. Dla mnie jest to wiele. Wiem, ze nie przekonam. Bo nie stoi za mna aparat "przekonywania" i gigantyczna kasa na to. Trafnosc, sila moich argumentow nie ma znaczenia.

Powinienem sie skoncentrowac na tym co pozostalo.
                        • cepekolodziej Re: dla mnie wynika wiele 04.09.12, 21:17

Ależ - Panie Rychu - nie widzę tu argumentów. Są ogólniki, ale raczej jakieś takie wyleniałe.
                          • rycho7 Re: dla mnie wynika wiele 04.09.12, 21:40
                            cepekolodziej napisał:

> Ależ - Panie Rychu - nie widzę tu argumentów. Są ogólniki, ale raczej jakieś ta
                            > kie wyleniałe.

W znacznej czesci sie zgodze. To co ewentualnie chcialbym przekazac jest do tego stopnia nieszablonowe, ze nie jestem w stanie trafiac w grepsy wdrukowane przez reklame i katecheze.

Wlasnie dlatego napisalem, ze wazne jest to dla mnie. Bo ja wiem czego chce i oceniam lancuch moich niepowodzen w przekazie. Wazna jest dla mnie ocena mozliwosci komunikacji. Impregnacja rzadu dusz.

Konstatacja o niemoznosci komunikacji to malo?
                  • snajper55 Re: zwracam sie do Cepa 05.09.12, 02:42
                    cepekolodziej napisał:

> Radcy prawni opłacani przez piramidziarzy i lichwiarzy to ludzie, którzy doskon
                    > ale wiedzą, że uczestniczą - aktywnie - w złodziejskim procederze.

Po co złodziejowi prawnik do pomocy w kradzieży? Aby kraść zgodnie z prawem? Skoro zgodnie z prawem to nie jest to kradzież.

S.
                    • cepekolodziej Re: zwracam sie do Cepa 05.09.12, 05:29

Zgodność z prawem a pozór zgodności z prawem -
                    • rycho7 Re: zwracam sie do Cepa 05.09.12, 15:59
                      snajper55 napisał:

> Po co złodziejowi prawnik do pomocy w kradzieży?

Do stanowienia prawa. Prawo jest jak plastelina, wiec rzezbia w tym g.wnie.
    • krates-8 Re: Rak 01.09.12, 00:26
      radcy prawni
      są całkiem porządni
      w porównaniu z prokuratorami
      i sędziami

• wikul Sędzia dopuścił się korupcji ws. Marcina P.? 03.09.12, 12:33
      Wypuszczał na przepustki, zawiesił karę

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12412265,Sedzia_dopuscil_sie_korupcji_ws__Marcina_P___Wypuszczal.html?lokale=wroclaw

To będzie taki mały test, zobaczymy.
    • wikul Re: Tylko sędzia dopuścił się korupcji? A Tusk? 03.09.12, 12:55
      spokokot napisał(a):

> Zapewnił mnie w 1. swoim wystąpieniu w TVP, gdzie bronił syna że oszustwo BYŁO
      > LEGALNE!
      >
      > A instytucje sprawdziły i NIE ZNALAZŁY złamania prawa państwa PRAWNEGO.
      > Patrz:
      > forum.gazeta.pl/forum/w,13,138622698,138624090,pisiej_pacynie_idzie_o_WIELKA_ILOSC_instytucji.html

Może pisia pacyna podjęła by trud podawania źródeł swoich rewelacji zamiast powoływać się na swoje wcześniejsze gryzmoły.
    • rycho7 Tadziusku skoncentruj sie 03.09.12, 21:47
      spokokot napisał(a):

> "oszustwo legalne" którego organa państwa tuskowego nie ścigają

Wyobraz sobie zaistnienie kategorii beneficjentow Twojego skikania bez tyn plot. Wiem. ze uzycie sladow substancji szarej w pustym czerepie jest ekstremalnie bolesne. Une majum procenta od Twojego skikania. Wiec sie nie krepuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka