Dodaj do ulubionych

to Wehrmacht dobił niedobitków w Smoleńsku

30.10.12, 07:31
www.rp.pl/artykul/459542,947282-Trotyl-na-wraku-tupolewa.html

++++++++++++++++++++++++++++++++++
bardzo mi się podoba to błyskawiczne tworzenie hipotez, że niby Tupolew nadział się na niewybuchy z 2wś.
Cóż, i znów możemy sobie zaśpiewać "Polacy nic się nie stało", a rząd, że państwo polskie zdało egzamin właśnie.
Obserwuj wątek
    • oleg3 To jest polityczna bomba 30.10.12, 08:03
      Cytat
      Dzisiejsza czołówka „Rzeczpospolitej" nigdy nie ukazałaby się bez wcześniejszego potwierdzenia tych informacji, zarówno u osób znających szczegóły śledztwa, jak i wysokich urzędników w kraju. W tym tych, którzy apelowali do naszego poczucia odpowiedzialności za państwo i sugerowali zwłokę.

Jesteśmy oczywiście w pełni świadomi wagi ustaleń prokuratorów i potencjalnych konsekwencji dla naszej sceny politycznej, a może nawet relacji międzynarodowych.
      Tomasz Wróblewski

"Otwórzmy nowe śledztwo. Jeszcze raz rozpatrzmy wszystkie, ale to wszystkie, możliwe scenariusze zdarzeń. Włącznie z tym najgorszym. Dopuszczając wszystkich możliwych ekspertów."
      • dachs Re: To jest polityczna bomba 30.10.12, 08:37
        Czy ja wiem? Przekonanych utwierdzi, nieprzekonanych nie przekona.
        Ja np. ciągle zadaje sobie pytanie "cui prodest". A ponieważ nie wierzę, że stoi za tym jedyna osoba, która na tym skorzystała, jestem ciągle nieprzekonany.
        Akurat trotyl i nitrogliceryna w świecie, gdzie panuje wygodniejszy w użyciu pentryt, dostepny w najrozmaitszych postaciach?
        Dziwne.
        • oleg3 Re: To jest polityczna bomba 30.10.12, 08:43
          dachs napisał:

> "cui prodest"

Mam tak samo.

> Dziwne.

Oczywiście. Ale skutecznie rozwala prorządową narrację . Bez międzynarodowego (natowskiego?) śledztwa nie da rady.
        • perla Re: To jest polityczna bomba 30.10.12, 08:57
          dachs napisał:

> Akurat trotyl i nitrogliceryna w świecie, gdzie panuje wygodniejszy w użyciu pe
          > ntryt, dostepny w najrozmaitszych postaciach?
          > Dziwne.

wcale nie dziwne.
          Ze wszystkich informacji jakimi nas karmiono wynika, że wytłumaczenie tego proste jest.
          Otóż pijany generał Błasik z iście polską fantazją zabrał do samolotu materiały wybuchowe. Po trzecim nieudanym podejściu do lądowania we mgle, prezydent alkoholik wrzasnął "ląduj dziadu!". Na co pilot: "jak nie wyląduję to on nas zajebie". Wtedy pijany generał sam postanowił wylądować i odpalił materiały wybuchowe.
          No i Tupolew faktycznie wylądował właśnie.
          • dachs Re: To jest polityczna bomba 30.10.12, 09:20
            perla napisał:

> wcale nie dziwne.
            > Ze wszystkich informacji jakimi nas karmiono wynika, że wytłumaczenie tego pros
            > te jest.
            > Otóż pijany generał Błasik z iście polską fantazją zabrał do samolotu materiały
            > wybuchowe. Po trzecim nieudanym podejściu do lądowania we mgle, prezydent alko
            > holik wrzasnął "ląduj dziadu!". Na co pilot: "jak nie wyląduję to on nas zajebi
            > e". Wtedy pijany generał sam postanowił wylądować i odpalił materiały wybuchowe
            > .
            > No i Tupolew faktycznie wylądował właśnie.

Chyba tak musiało być, własnie. smile
            Pozdrowienia
    • g-48 Re: No i pieski beda dzisiaj szczekac? 30.10.12, 09:24
      www.rp.pl/artykul/10,947299-Gras--oczekujemy-stanowiska-prokuratury-ws--doniesien-o-trotylu.html
      Jest tylko dziwne ze musialo tego byc sporo ze nawet rosyjska aura pogodowa przez tyle lat tego nie zmyla.
      • perla teraz to należy spokojnie czekać na seryjnego 30.10.12, 10:29
        samobójcę.
        Ciekawe, który z biegłych pirotechników powiesi się jako pierwszy właśnie.
        • gini Re: teraz to należy spokojnie czekać na seryjnego 30.10.12, 10:53
          Oj tam oj tam

Zwala na czeczenskich terrorystow, a nic nie ujawniali do tej pory dla dobra sledztwa, wysla seryjnego samobojce do kilku czeczenow.
          • pro100 Re: teraz to należy spokojnie czekać na seryjnego 30.10.12, 11:20
            gini napisała:

> Oj tam oj tam
            >
            > Zwala na czeczenskich terrorystow, a nic nie ujawniali do tej pory dla dobra sl
            > edztwa, wysla seryjnego samobojce do kilku czeczenow.

a nitroglicerynę dziadki sercowcy na pokład wzięli i byle turbulencja i kabum. a dodek przedawkuje wciągane świeże powietrz w dolomitach i będzie pozamiatane.
    • rycho7 Pyjasa ubecja zabila na cmentarzu 30.10.12, 11:42
      perla napisał:

> na niewybuchy z 2wś.

W wyniku ostatniej ekshumacji szczatkow Pyjasa ustalono na nich slady mineralne charakterystyczne dla cmentarza xxx. Uprawdopodobnilo to w stopniu graniczacym z pewnoscia udzial Vlada Tepesza we wzbrodni.
    • oleg3 Operacja "trotyl"? 30.10.12, 14:16
      Wpuszczono rzepę i jarkacza? Celowo? Sprawa zamknięta czy coś jest na rzeczy? Nic z tego nie rozumiem.
      • andrzejg Re: Operacja "trotyl"? 30.10.12, 14:19
        oleg3 napisał:

> Wpuszczono rzepę i jarkacza? Celowo? Sprawa zamknięta czy coś jest na rzeczy? N
        > ic z tego nie rozumiem.

Też tak pomyślałem.

A.
    • andrzejg PiS dał się wpuścić w maliny? 30.10.12, 14:19
      Przez ostatni okres wizerunek PiSu odbiegał od stereotypów lemingów i im podobnych. Nagle PiS stał się partią myslącą o rynku, o zdrowiu, a nie tylko o Smoleńsku. Wystarczyła jedna akcja za pośrednictwem RZ i PiS już pokazał swoje stare oblicze. Zanim cokolwiek się uwiarygodniło już dommaga się dymisji zabójców 96 osób. Wraca na swe stare tory rozliczeń pokazując rządzę odwetu. A juz, już lemingopodobne zaczęły się wahac. Nie zaczekali nawet na głos prokuratury, gdzie za pośrednictwem Szeląga wszystko odwołuja zwalając to na karb głupoty jakiegos laika, który dorwał sie do szczątkowych informacji. Wiem ,że informacja o środkach wybuchowych będzie zyła w świadomości wielu, ale mimo wszystko, uważam ,że piS dał się wpuścic w maliny.

A.
      • snajper55 Re: PiS dał się wpuścić w maliny? 30.10.12, 16:27
        Czy można mówić o wpuszczeniu w maliny kogoś, kto wcześniej wielokrotnie sam w nie właził? Hel, zakłócanie GPS, zestrzelenie rakietą, dobijanie pasażerów, bomba termobaryczna, maskirowka już nie pamiętam wszystkiego, trzeba było notować.

S.
        • andrzejg Re: PiS dał się wpuścić w maliny? 30.10.12, 16:35
          Wpuścili ich w maliny w kontekscie tego co napisałem. PiS zaczął zwyzkowac w sondażach , a te rózne hele i inne poszły w zapomnienie,aby teraz o nich przypomnieć. Aż mi się nie chce wierzyc,że to było celowe działanie kogokolwiek.Po prostu chłopcy z PiSu i wspierajacy ich redaktorzy są tak napaleni, że aż niezdolni do myslenia. Będa musieli poczekac z pół roku na oficjalne wyniki badań. Myślsz ,że wytrzymają?

A.
          • snajper55 Re: PiS dał się wpuścić w maliny? 30.10.12, 16:48
            andrzejg napisał:

> Wpuścili ich w maliny w kontekscie tego co napisałem. PiS zaczął zwyzkowac w so
            > ndażach , a te rózne hele i inne poszły w zapomnienie,aby teraz o nich przypomn
            > ieć. Aż mi się nie chce wierzyc,że to było celowe działanie kogokolwiek.Po pros
            > tu chłopcy z PiSu i wspierajacy ich redaktorzy są tak napaleni, że aż niezdolni
            > do myslenia. Będa musieli poczekac z pół roku na oficjalne wyniki badań. Myśls
            > z ,że wytrzymają?

To nie jest według mnie "napalenie", choć oczywiście łatwo znaleźć napalonych, dla których udowadnianie zamachu stało się sensem życia. Według mnie to jest na zimno realizowana strategia czepiania się każdej okazji, aby zwłokami bić przeciwnika politycznego po głowie. Mają teraz o czym krzyczeć przez te pół roku. Za pół roku komisja ogłosi wyniki, ale nikt na to uwagi nie zwróci, gdyż wtedy już co innego będzie na topie.

A co do badań, to ja obstawiam, że znaleziono toluen. smile

Znajduje zastosowanie jako surowiec i rozpuszczalnik w wielu dziedzinach przemysłu organicznego, farmaceutycznego, tworzyw sztucznych do produkcji materiałów wybuchowych (TNT/Trotyl), barwników, detergentów i perfum oraz jako składnik wysokooktanowych paliw lotniczych.

pl.wikipedia.org/wiki/Toluen
            S.
            • pro100 Re: dał się wpuścić w maliny? 30.10.12, 18:05
              snajper55 napisał:

> A co do badań, to ja obstawiam, że znaleziono toluen. smile
              >

>s kładnik wysokooktanowych paliw lotniczych[/b].
              >
              kerozyna do silników odrzutowych to paliwo niskooktanowe i nie zawiera toluenu.
              • snajper55 Re: dał się wpuścić w maliny? 31.10.12, 00:21
                pro100 napisał:

> kerozyna do silników odrzutowych to paliwo niskooktanowe i nie zawiera toluenu.

Sądzisz, że na tamtym lotnisku tylko odrzutowce lądowały i zrzucały paliwo?

S.
                • gini Re: dał się wpuścić w maliny? 31.10.12, 00:36
                  snajper55 napisał:

> pro100 napisał:
                  >
                  > > kerozyna do silników odrzutowych to paliwo niskooktanowe i nie zawiera to
                  > luenu.
                  >
                  > Sądzisz, że na tamtym lotnisku tylko odrzutowce lądowały i zrzucały paliwo?
                  >
                  > S.

oj tam oj tam wrak byl poperfumowany po prostu, przeciez Irek wytlumaczyl, ruskie najpierw ladnie umyli, pozniej perfuma polali, i perfume przyrzady wykazaly.
                • pro100 Re: dał się wpuścić w maliny? 31.10.12, 06:07
                  snajper55 napisał:

> pro100 napisał:
                  >
                  > > kerozyna do silników odrzutowych to paliwo niskooktanowe i nie zawiera to
                  > luenu.
                  >
                  > Sądzisz, że na tamtym lotnisku tylko odrzutowce lądowały i zrzucały paliwo?
                  >
                  > S.
                  sadzisz, że paliwo o niskiej temperaturze zapłonu zrzuca sie nad miastem i lotniskiem?
                  • snajper55 Re: dał się wpuścić w maliny? 31.10.12, 09:40
                    pro100 napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > pro100 napisał:
                    > >
                    > > > kerozyna do silników odrzutowych to paliwo niskooktanowe i nie zawi
                    > era to
                    > > luenu.
                    > >
                    > > Sądzisz, że na tamtym lotnisku tylko odrzutowce lądowały i zrzucały paliw
                    > o?
                    > >
                    > > S.
                    > sadzisz, że paliwo o niskiej temperaturze zapłonu zrzuca sie nad miastem i lotn
                    > iskiem?

To oni w mieście się rozwalili?

S.
                    • pro100 Re: dał się wpuścić w maliny? 31.10.12, 11:20
                      snajper55 napisał:

> To oni w mieście się rozwalili?
                      >
                      w granicach administracyjnych. w warszawie nie macie ogródków działkowych i lotniska?
    • jaceq Nie zauważyłem, że to Gmyz dał się wpuścić. 30.10.12, 14:40
      Jego chyba wpuścić jest dość łatwo. Szeptana informacja "absolutnie pewna", przeciek po myśli i mamy. Ciekawe, co na to Hajdarowicz. Kolejna złamana kariera. Stankiewicz pewnie nie pluje sobie w brodę, że udało się jej to przespać.

Antoś z Jarkiem wyszli na durni a PO dalej może spokojnie nic nie robić.

Podobno ze stron pisowskich zniknęła już "niesłychana zbrodnia".
      • jaceq PS. Pięknego bałwana ulepił z siebie 30.10.12, 14:48
        red. Warzecha.
        • snajper55 Re: PS. Pięknego bałwana ulepił z siebie 30.10.12, 16:39
          jaceq napisał:

> red. Warzecha.

Tylko dlaczego kłamie?

"Trzeba bowiem pamiętać, że wcześniej dowiadywaliśmy się, iż na wraku nie ma żadnych śladów materiałów wybuchowych. Takie też były ustalenia tak zwanych rosyjskich ekspertów, na których oparła się komisja Millera."

Nieprawda. Komisja Millera nie opierała się na ustaleniach rosyjski ekspertów. Tak zwanych czy nie tak zwanych. Komisja opierała się na badaniach wykonanych na zlecenie Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie.

S.
      • superspec Niech PO nic lepiej nie robi 30.10.12, 14:55
        bo im wyszło z tego robienia pomysły na spółkę Inwestycje Polskie.
        • jaceq Re: Niech PO nic lepiej nie robi 30.10.12, 15:10
          Też tak uważam.
    • pro100 nigdy nie wierz w wiadomości nie zdementowane 30.10.12, 21:50
      poza tym toluen od trójnitrotoluenu student po laborkach z organicznej w tydzień na luzie załatwi w trakcie skacząc na piwko i do dziewczyny. ba i ćwiarę c2h5oh cz.d.a skręci przy okazji.
      • snajper55 A wiadomość, że białe jest białe zdementowana nie 31.10.12, 01:41
        została. Dlatego nikt cię nie przekona...

S.
        • gini Re: A wiadomość, że białe jest białe zdementowana 31.10.12, 02:06
          Alez przekonal mnie Szelag, ze detektor wykryl perfumy .

O co znow chodzi?
          • marouder.com.pl Re: A wiadomość, że białe jest białe zdementowana 31.10.12, 05:51
            Giniu, mnie sie wydaje, ze gdyby Jaroslawa ktos wspolczesnie poniformowal, ze eksplozja samolotu nastapila na skutek zastosowania czarnego prochu, takze by sie nie zdolal powstrzymac od dziwacznych komentarzy przed kamera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka