Dodaj do ulubionych

ZUS - Czyżby skok na koryto?

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 19:24
Chciałbym Państwu przypomnieć, że fundusze ZUSu to są pieniądze obywateli.
Prezes Gajek jaki był, taki był, ale na czymś się tam znał i jakieś osiągnięcia
miał. Ja protestuję przeciwko temu, żeby moja forsa była traktowana jako
polityczny łup palantów i nieudaczników, którzy akurat znaleźli się przy
władzy. Jeżeli ZUS sie oddłużył i ściąga składki, to wcale nie znaczy, że pani
Lewicka może teraz sobie przyjść i do woli znowu psuć z nadania swojej
niedołężnej partyjki. Przypominam, że że taż partyjka już raz doprowadziła ZUS
(i finanse państwowe) na skraj bankructwa dopuszczając do koryta swojego
poronionego człowieczka prezesa Alota. Zostawił koryto puste. Teraz znowu się
trochę napełniło. To dalejże obsadzać je znowu swoimi ludźmi - jak się ZUS
znowu zesra, to w końcu na chwilkę zawsze można go oddać jakiemuś fachowcowi. I
znowu swojego potem...
Ludzie, jak mnie to wkurwia }(
Obserwuj wątek
    • Gość: kferro Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 20:24
      Nie wiem kto jesteś, ale mądrze gadasz. Czy temu Buzkowi oczy już tak pizdą
      zarosły, że poza nimi nic nie widzi. Najpierw ta cwaniaczka od skarbu i
      ToTolotka, teraz ta nieszczęsna Lewicka. Jak to z kobity można zrobić
      kamikadze. I co liczy pewnie, że SLD zostawi ją łaskawie żeby pozwoliła
      Procomowi na dalsze robienie sobie eksperymentów. Teraz jestem pewien, że
      Procomm potrafi mało jeżeli chodzi o informatykę ale potrafi bardzo dużo jeżeli
      chodzi o pranie pieniędzy wykorzystując swoich kupionych ludzi w rządzie i
      SOLIDARNOŚCI. Jak można było wpakować w takie bagno taką historyczną
      instytucję. Kto z Was teraz wierzy, że tym rządem kieruje logika i dobro
      Polski.Chyba tylko ludzie o poziomie debila. Przepraszam wszystkich prawdziwych
      debili.
    • Gość: anmal Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.*.*.* 16.05.01, 20:38
      Pani Minister Lewicka zdumiewa. Mówi, ze potrzebuje miesiąc, aby zorientować
      się w sytuacji panującej w ZUS-ie. Przecież potem zostaną jej najwyżej dwa
      wiecej. O co właściwie chodzi? Czas tych pozbawionych kompetencji ludzi AWS
      nareszcie dobiega końca. Wysoką cenę przychodzi płacić za czteroletni
      eksperyment z AWS. A taki koniec był do przewidzenia. Szkoda, że nikt nie
      chciał przewidywać. Prof. Gajek miał szansę na utrzymanie stanowiska. I dobrze.
      Pani Lewicka jej nie ma. I bardzo dobrze.
    • Gość: Indris Re: ZUS - apogeum k...stwa IP: *.ibspan.waw.pl 16.05.01, 20:56
      Nie jest dla mnie jasne, czy p. Buzek po prostu zwariował, czy po też uległ jakiejś presji (por.
      słynną zmianę na stanowisku ministra łączności). A jeżeli to drugie, to czym mu przygrozili (i kto).
      Jestem lewicowcem i na AWS i tak bym nie głosował. Ale chciałbym móc szanować przeciwników.
      Mogę np szanować Łopuszańskiego - nie zgadzając się z nim. Ale po dzisiejszym cyrku Buzka
      szanować się nie da.
      Należałoby wezwać wszystkich uczciwych ludzi - od PPS do Radia Maryja włącznie do bojkotu
      p. Buzka. Należy go traktować jak człowieka przyłapanego na kradzieży kieszonkowej. Gdzie się
      MUSI to trzeba się z nim kontaktować. Ale nie ma takiego prawa, które nakazywałoby mu podawać
      rękę. To już nie jest problem polityczny tylko etyczny. Można się różnić na temat aborcji, eksmisji,
      wejścia do UE, skali podatkowej. I przy tych wszystkich różnicach można się zgodzić, że nie można
      akceptować osobnika, który traktuje państwo jak partyjno - osobisty folwark.
      Ponad podziałami: Buzek won !

• Gość: *** Re: ZUS - apogeum k...stwa IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 23:37
        Nie tylko AWS, kazda partia i kazdy urzedniczyna
        traktuje ten kraj jak folwark, a ludzi jak chlopow
        panszczyznianych. I to jest prawdziwa przyczyna
        polskich klopotow. Stworzono system, ktorego logika
        jest prosta: kradnij, bo jak nie to ukradna inni.
        System bez przyszlosci!!!!
        Trzeba rozumiec, ze demokracja ma tylko jedna bron -
        determinacje ludzi bronic swoich praw. A w Polsce nie
        ma ani rozwiazan prawnych pozwalajacych na to, ani
        checi u obywateli do zaangazowania sie w cos, co nie
        daje im korzysci osobistej. I kolo sie zamyka.
    • Gość: piotrq Dodatek: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 01:47
      Probowalem dojsc o co chodzi w tym wszystkim i z tego co widze skala kurestwa
      jest jeszcze wieksza niz mozna sie bylo spodziewac. Otoz wyglada na to ze byly
      pupilek lewicy Prokom musial cos obiecac - najpewniej forse na kampanie
      wyborcza - AWSowi, w zwiazku z czym panstwo ministerstwo pracy wypierdolilo
      prezesa Gajka, bo nie chcial placic Prokomowi pieniedzy na Prokomu warunkach i
      byl dla Prokomu niewygodny. Rzad w ten sposob osiagnal dno moralne, z
      Komolowskim Lewicka a zwlaszcza Buzkiem (o ktorym myslalem: premier do dupy,
      ale poczciwy) na czele. Moim zdaniem w takiej sytuacji nie ma moralnego mandatu
      do rzadzenia krajem. No kurwa, moze sie myle, ale chyba nawet za Olina i
      Cimoszki nie bylo takich jaj...
      • Gość: rico Re: Dodatek: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: 195.136.25.* 17.05.01, 07:07
        "Rząd rżnie głupa" - powiedział kiedyś Korwin-Mikke. I to sie doskonale
        sprawdza, a ponieważ nie cierpię głupoty i kumoterstwa we wrześniu dam Buzkowi
        kopa w dupę smile))
        • Gość: Jacek Re: Dodatek: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: 195.205.102.* 17.05.01, 07:50
          Czy istnieje metoda obrony przed "ludżmi" typu Lewicka, TAK TYLKO WTEDY GDY
          SPOŁECZEŃSTWO ZDECYDOWANIE POWIE DOSYĆ!! !
          • Gość: Leszek30 Re: Dodatek: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.05.01, 08:28
            ....... a przecież miało być inaczej, przynajmniej w
            kwestii etyki, moralności, przyzwoitości ....
    • Gość: tyu Re: ZUS - skok na koryto: nie czyżby, tylko na pewno! IP: 157.158.68.* 17.05.01, 16:16
      Uzasadnienie jak u Piotraq, z tą różnicą, że Piotrq napisał: "może się mylę,
      ale chyba nawet za Olina i Cimoszki nie bylo takich jaj..."
      a ja dołożę: nie mylisz się i nie "chyba", a na pewno!
    • Gość: Gucio Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: 213.25.123.* 17.05.01, 19:18
      Pani minister dorwie się do koryta na max 5 miesięcy, trzeba będzie
      szybko "brać", ale na pewno 5 miesięcy wystarczy aby zepsuć 20 miesięcy
      skutecznej pracy Gajka. To nasza Polska głupota komu się co udaje tego
      zniszczyć a już nie daj Boże jak jest lepszy od ministra - Trochę honoru p.
      minister sad((
    • Gość: Indris Re: ZUS - zaczyna się... IP: *.ibspan.waw.pl 17.05.01, 19:24
      Akurat TOK-FM doniosło, że "Solidarność" w ZUS zagroziła strajkiem w obronie wylewanego prezesa.
      Można sobie wyobrazić, jak będzie działać firma pod nowym kierownictwem "z desantu".
      Na witrynie sejmowej (www.sejm.gov.pl) można w wykazie posłów znaleźć zdjęcie p. Buzka. Można je
      wydrukować i umieścić w jakimś publicznym szalecie - tam jest dla niego najwłaściwsze miejsce.
      • Gość: LESTER Re: ZUS - zaczyna się... IP: *.proxy.aol.com 18.05.01, 02:29
        Szanowni
        grube slowa nic tu nie pomoga zus to przeciez resztowka komuny
        , co prawda duza, ale nalezalo juz dawno to zmienic, mam na mysli wprowadzic
        dobrowolnosc ubezpieczania sie na emeryture i powierzyc te zmiany fachowcom,
        ale nie tym z rzadu, na swiecie dosc przeciez jest instytucji ubezpieczeniowych
        ktore chetnie zarobilyby na tym.Moje kontakty z zusem jako prowadzacym
        dzialalnosc nadaja sie jako material na kryminal lub donos.Instytucja skrajnie
        nieprzyjazna, nie mowie o pracownikach, nastawiona na zdarcie skory z platnika,
        dosc bo jak sobie przyponne to szlag mnie trafia.
        Lester./from NY
    • Gość: ekg Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.nowa-ruda.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 06:06
      To są też moje pieniądze. Gigantyczne. Przez 32 lata pracy przynoszę w zębach
      co miesiąc. BUZEK! Wy....laj z rządu. Już naród nie może na ciebie patrzeć.
      Zostaw Gajka.
    • Gość: Mamba Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 08:23
      To juz nie tylko skok na koryto, ale chamska proba
      dorwania sie do forsy, chocby na tych kilka miesiecy,
      i to pod jakimkolwiek pozorem.
      Wiceminister Lewicka kazda swoja wypowiedzia
      udowadnia, ze w jej przypadku "nadanie dynamiki
      ZUSowi" w porownianiu do tego co juz zrobil Gajek,
      bedzie sie mialo jak ospaly krok zolwia do startu
      rakiety.
      Glownie chodzi o to, zeby ona i Komolowski mogli
      przyspieszyc platnosci dla Prokomu, ktory juz od lat
      trzesie ZUSem i wszystkimi, ktorzy w ZUSie maja cos do
      powiedzenia. Zamysl jest taki: "Dorwijmy sie do
      koryta, odbierzmy, co nasze, a potem beda wybory,
      swiat o nas zapomni, a my wybudujemy sobie wille pod
      Warszawa i zabezpieczymy finansowo nasze rodzinki, a
      jak sie da to jeszcze i znajomkow..."
      Tylko nikt nie pomyslal, ze spoleczenstwo nie jest juz
      tak naiwne jak w poczatkach naszej demokracji i
      doskonale orientuje sie, o co w tym wszystkim tak
      naprawde chodzi.
      Sprawa jest zenujaca, ministrowie niekompetentni,
      premier sie osmiesza i pozostaje tylko miec nadzieje,
      ze pracownicy ZUSu Gajka obronia. NA BARYKADY!
    • Gość: Adi13 Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 10:15
      Skok jakich mało. Sprawa jest dosyc zagmatwana. A jak nie wiadomo o co chodzi
      to chodzi o pieniądze. "Twarde negocjacje" prezesa Gajka musiały wkurzyć tych z
      Prokomu i pewno teraz nie chcą dać pieniędzy na kompanię.
      Totalna beznadzieja. Tylko czemu Buzek daje się tak manipulować?
    • Gość: Adi13 Re: ZUS - Czyżby skok na koryto? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 10:16
      Skok jakich mało. Sprawa jest dosyc zagmatwana. A jak nie wiadomo o co chodzi
      to chodzi o pieniądze. "Twarde negocjacje" prezesa Gajka musiały wkurzyć tych z
      Prokomu i pewno teraz nie chcą dać pieniędzy na kompanię.
      Totalna beznadzieja. Tylko czemu Buzek daje się tak manipulować?
      • Gość: Indris Re: ZUS - Czyżby nieoczekiwany zwrot ? IP: *.ibspan.waw.pl 18.05.01, 13:26
        Z dzisiejszego serwisu internetowego PAP:
        'Polska
        10.30 18-05-01
        Pełnomocnik rządu ds. reformy ubezpieczeń Ewa Lewicka mówiła dziś w programie Radia RMF i
        telewizyjnej jedynki "Krakowskie Przedmieście 27", że jeżeli prezes ZUS Lesław Gajek pozostanie na
        stanowisku, ona poda się do dymisji. '

Zbyt piękne, żeby było prawdziwe ?
    • Gość: piotrq Lesterowi odpowiedź IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 19:01
      Miód waści z ust płynie!!! Ja już dawno uważam, że nie ma co utrzymywać fikcji
      ZUSu jako powiernika ludzkich pieniędzy, bo po pierwsze: powiernik nie ujmuje,
      tylko pomnaża (weźcie pod uwagę, że jeżeli umierasz w 2 roku emerytury po 40
      latach pracy, to reszty twoich pieniędzy które są w ZUSie twoja rodzina nigdy nie
      zobaczy - ZUS je po prostu zabiera!), a po drugie i tak budżet dotuje tę
      instytucję (nadmiernie zresztą rozrośniętą). Dlatego jestem za tym, żeby dopuścić
      ubezpieczenia emerytalne w normalnych firmach ubezpieczeniowych (czyli
      prywatnych), można co najwyżej wprowadzić obowiązek ubezpieczenia w dowolnej
      firmie dla każdego. Sądzę, że to samo należy zrobić z ubezpieczeniem zdrowotnym
      (prywatne kasy chorych). Byłoby to z pewnością bieżące obciążenie dla budżetu,
      ale procentowałoby w przyszłości. Nie jestem finansistą, więc nie jestem
      kompetentny, ale fajnie byłoby, gdyby ktoś o tym chociaż pomyślał.
      Ja na przykład wolę wiedzieć, że pieniądze które zarobiłem pracują na mnie i
      moich spadkobierców, a nie na coś (nie wiem co, bo mało kto wie) ani kogoś
      innego. To w końcu ja je zarobiłem!!!
    • Gość: J. Prokom - czwarta władza IP: *.ydp.com.pl 18.05.01, 19:02
      Przeciez wiadomo, o co chodzi w sprawie Prof. Gajka. Po prostu tak dalece się
      gają wpływy Prokomu. Ta sytuacja to Polska w pigułce.
      • Gość: Indris Re: Prokom - a p. Wiktorow IP: *.ibspan.waw.pl 18.05.01, 19:07
        P. Wiktorow ma związki raczej z UW niż z AWS (była jeszcze w rządzie Mazowieckiego i Bieleckiego).
        Czy Prokom ma jakieś układy z UW ? A może p. Buzek zaczyna jakiś manewr zbliżenia z UW ?
    • Gość: rafal100 ZUS - Czyżby skok na koryto? - Re: Ale przecież chodzi o Prokom IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 19:22
      Złodzieje Buzka poczuli się zagrożeni bo Gajek nie chciał zapłacić za buble z
      moich KWA pieniędzy Prokomowi. Gajek jaki był to był. Bo co bo nie był medialny?
      Za to wiedział co robi. Jedna Laska była skompromitowana to Buzek wybrał
      drugą "świetnie przygotowaną". Tylko do czego? Do przelewu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka