Dodaj do ulubionych

Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O)

06.01.13, 23:08
No bo trzeba odpowiedziec nakolejne lgarstwa Pieronka.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13151957,Bp_Pieronek_Ateisci_doprowadzili_kraj_do_ruiny__Niech.html?v=1&obxx=13151957&order=najnowsze&page=1#opinions
Jeeej ale jada na te czarna bande - az serce rosnie. smile

Pod artykulem wpisalem sie i ja.

>>
To ta klamliwa menda ciagle zyje. A ja mialem nadzieje, ze smazy sie w piekle.

Jego dewiza zyciowa zdecydowanie jest: 'zyje wiec klamie'.

Tym razem na temat ateistow niszczacych kraj. Bo bydlak doskonale wie, ze lze jak pies mowiac o ateistach gdy na mysli ma komune. Ci czerwoni "ateisci", jak pamietam', odebrali wczesniej dobre chlopsko-religijne wychowanie, przez co zaraz po zebraniach partyjnych zasuwali na msze swiete. Czy pamieta ktos tego czerwonego ryja Oleksego, kleczacego na Jasnej Gorze?

No patrzcie, patrzcie, teraz wybrzydza Nygus na komune, ale o tym jak lapy wyciagal do czerwonych po prezenty jakos mu sie zapomnialo. A przyjmowanie tego co skradzione narodowi polskiemu, calkowicie swiadome, ze przyjmuja kradzione, jakos juz zapomnialo sie temu sliskiemu obludnikowi.

Panie Pieronek, oni dla was okradali ten kraj. Dla was go niszczyli. By moc ofiarowac wam jeszcze wiecej.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 06.01.13, 23:20
      oj Beniu, Beniu... módl się aby do kodeksu nie wprowadzono kary za "mowę nienawiści" bo będzie z Tobą licho....
      • benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 06.01.13, 23:33
        Przede wszystkim pomylilas mnie z Rychem. Ponadto gdzie jest powiedzine, ze nie wolno nienawidzic. Przeciez nienawisc to takze ludzkie uczucie, nonie?

Czy Ty nie powinnas juz spac?
        • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 06.01.13, 23:45
          benek231 napisał:

> Czy Ty nie powinnas juz spac?

powinnam. Popatrz jak to jest... Ty wstajesz, a ja do spanka...

wolno nienawidzić... nie wolno nienawiści propagować. Bo Twoje słowa usłyszy jakiś kolejny Breivik i nieszczęście gotowe.
          • benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 00:23
            Byc komus niechetnym, nie lubic go, czy nawet byc jego wrogiem wcale nie musi oznaczac nienawidzenia go. Nienawisc zaslepia, a ja i moi zwolenicy, niemozemy sobie na to pozwolic. wink
            • kalllka Re: 07.01.13, 01:38
              ano nie mozecie
            • rycho7 retoryka pustoslowia 07.01.13, 19:55
              benek231 napisał:

> Nienawisc zaslepia

Przyznaje, ze istnieje taka retoryka. Ale praktycznie widze jej pustke. Jak ktos rozgrzal mnie do bialosci to nie powinien liczyc, ze sie nie sparzy. O czyjej slepocie mowa w haselku?
            • marouder.com.pl A kto to sa, Ksysiu, "twoi zwolennicy"? 08.01.13, 03:45
              Rad bym ich poznacsmile
              Pamietam, ze gdym sie udzielal jeszcze na FF, Panie dawaly Ci czesto odczuc brak sympatiismile

Nie wspolczulem Ci, rzecz jasna, oregonska marmozeto, przez nauke jeszcze tymczasem nie odkrytauncertain
              • rycho7 Re: A kto to sa, Ksysiu, "twoi zwolennicy"? 08.01.13, 06:30
                marouder.com.pl napisał:

> Rad bym ich poznac

Zgadzam sie co do pewnej niezrecznosci tego jak to wyrazil. Ja przykladowo jestem zdecydowanie po stronie Krzysia. Aczkolwiek nie we wszystkim sie z nim zgadzam. No ale taka jest uroda ateizmu. Totez ci z ktorymi wojujesz ze swych pozycji religianckich sa nieznanymi Ci stronnikami Krzysia.

O ile rozumiem Wasze dziecinne metody to jak przestaniesz ewangelizowac i mocno zaciszniesz oczy to znikna oponenci Twojego kopsciolka.

> Nie wspolczulem Ci

Prawidlowo, to jest Milosc Blizniego, tak nas ukochal surowy Jahwe. Klimaty sado-maso, pedofilii i paetzowania.
          • rycho7 krol jest nagi 07.01.13, 15:28
            a000000 napisała:

> Bo Twoje słowa usłyszy jakiś kolejny Breivik i nieszczęście gotowe.

Bardzo mi sie podoba Twoje/Wasze "rozumowanie". To, ze krol jest nagi widzial kazdy. Jedynie maly bachor niepokorny i niewychowany smial rozdziawic jape saczac "mowe nienawisci". Na takie bachory prawdziwie skuteczna metode mial krol Herod. Najwazniejsze to szanowac tradycje.
    • piq słyszałem - chcą obchodzić rok Edwarda Gierka... 06.01.13, 23:46
      ...którego czczą szczególnie za doprowadzenie kraju do ruiny. Masz zamiar przyjechać na jakąś okolicznościową akademię czy coś?
      • benek231 A niech sobie obchodza - maja prawo :O) 07.01.13, 00:20
        Jak tam obchodzil i czcil nie bede.

Bodaj w 71r gdy kolega w pracy (partyjny) zaczal zachwycac sie Gierkiem powiedzialem, ze wedlug mnie to taki sam czerwony ch. jak jego poprzednik.

Nie insynuuj mi podobnych rzeczy zatem. A jesli juz musisz to przetrenuj na swoim tacie. smile
    • dachs Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 02:02
      benek231 napisał:

> Pod artykulem wpisalem sie i ja.

Nie wątpię. A jako co się wpisałeś? benek któryś tam, gąska balbinka, krzyś, miś, czy pedałek-antyklerykałek.
      Bo od karuzeli twoich nicków zawrotu głowy można dostać
      • kalllka Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 10:44
        a jakie to ma znaczenie, w ktora ze swoich ikon wciaz wierzy, dachu?
    • pikrat Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 12:12
      ..... ale jednak trzeba oddac biskupowi, ze wypowiedzial sie slusznie o rownych warunkach dostepu do tego mux'a. Byl przeciwny specjalnemu traktowaniu Rydzyka, wypowiedzial sie przeciw jakimkolwiek negocjacjom rzadu z episkopatem w tej sprawie.
      Czy gra role dobrego policjanta? W sprawie dogmatow jest nieugiety ale dostep do telewizji nie jest kwestia dogmatow a zwyklej, ordynarnej polityki, ktora pewien poebany klecha chcialby uprawiac na jeszcze wieksza skale.
      • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 13:25
        pikrat napisał:

> Czy gra role dobrego policjanta?

absolutnie NIE!! jedynie wie, gdzie leży granica między sacrum a profanum.
      • benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 13:49
        Alez oczywiscie, ze gra role dobrego policjanta. Oni zawsze maja rozpisane role. By zawsze moglo wyjsc, ze kk jest dobry. Policz sobie przez ile miesiecy nie odzywal sie Pieronek w sprawie multipleksu. Policz sobie przez ile miesiecy slychac bylo jedynie tych ktorzy zadali, oburzali sie, wrzeszczeli, usilowali zmusic rzad do ustepstw. A ze nie wyszlo to i wydelegowali Pieronka. Teraz kk to praworzadny i poprawnie stojacy w kolejce, jak kazdy inny petent. Pieronek zas, przy okazji poszczul na ateistow, choc mowil o PRLowskich komuchach, takich jak np. Szkop - teraz zarliwy katol.

Poczytaj sobie wpisy pod tym artykulem, jada na te czarna holote, az milo. Niektorzy wychwycili tez, ze Pieronek szczuje na aktualnych ateistow. A nasza Zerowka, taka zawsze bystra w tych sprawach, jakos nie wychwycila, ze to kolejna mowa nienawisci w wydaniu Nygusa.
        • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 07.01.13, 14:22
          benek231 napisał:

>ze Pieronek szczuje na aktualnych ateistow.

szczuje? a może broni się przed atakami?
          • benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 00:08
            a000000 napisała:

> benek231 napisał:
            >
            > >ze Pieronek szczuje na aktualnych ateistow.
            >
            > szczuje? a może broni się przed atakami?
            >
            >
            *Przypisujac nam "zaslugi" komuchow? Wrabiajac nam zrujnowanie kraju? Broni sie klamstwem?
            • pikrat Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 10:05
              benek231 napisał:

> a000000 napisała:
              >
              > > benek231 napisał:
              > >
              > > >ze Pieronek szczuje na aktualnych ateistow.
              > >
              > > szczuje? a może broni się przed atakami?
              > >
              > >
              > *Przypisujac nam "zaslugi" komuchow? Wrabiajac nam zrujnowanie kraju? Broni sie
              > klamstwem?

To Ty nie wiesz, Krzysiu, ze kazdy pijak to zlodziej a kazdy ateista to komuch?
              Ludzie posluguja sie etykietkami bo tak jest prosciej....
              Ja tez posluguje sie etykietka kiedy pisze, ze kazdy klecha to oszust. Jednak tak nie jest bo jak wykazaly badania naukowe przynajmniej dwadziescia procent klechow to wierzacy......uncertain
              • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 13:19
                pikrat napisał:

Jednak t
                > ak nie jest bo jak wykazaly badania naukowe przynajmniej dwadziescia procent kl
                > echow to wierzacy......uncertain

myślę, że powinno się uwzględnić wiek badanego. Młodzi zapewne są pełni entuzjazmu, jak to młodzi. Im taki jest starszy, tym bardziej się, że tak powiem, sekularyzuje. Każdy człowiek podlega "zmęczeniu materiału". Wówczas niektórzy rzucają dotychczasowe życie (żony, rodziny, pracę, wiarę, kraj....) i rozpoczynają nowe życie. Tragedią jest gdy system wartości się rozpadnie, a na rozpoczęcie nowego nie ma ani sił ani możliwości. No ale to spotyka Człowieka, którym również jest i ksiądz. Księża to nie piąta rasa wyobcowana ze społeczeństw z których się wywodzą. Są takimi, jakimi te społeczeństwa ich ukształtowały. Jak i nas wszystkich.

>ze kazdy pijak to zlodziej

noo.... skoro klasyk tak mówi, to musi być w tym racja... big_grin

• a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 13:06
              benek231 napisał:

> *Przypisujac nam "zaslugi" komuchow? Wrabiajac nam zrujnowanie kraju? Broni sie
              > klamstwem?

wedle zasady równoprawności. Skoro ja mam odpowiadać za inkwizycję i konkwistę, to dlaczego Ty nie możesz odpowiadać za komuchów? w końcu przynajmniej żyłeś w czasach komuny, czego się nie da powiedzieć o mnie, że żyłam w czasach średniowiecznych. Ciebie nawet nie interesuje jaki mam stosunek do średniowiecznych mordów i bezeceństw - Ty WIESZ, że ponoszę odpowiedzialność.
              Jak to było w powiedzonku? jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. A pewien mądry Żyd, Izaak mu było, ubrał tą zasadę w bardziej naukowe słowa : akcja = reakcja. Czyli: jeśli ciało A działa na ciało B .....itd...

Tak to bywa mój drogi, gdy policzków zabraknie do nadstawiania....

• benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 13:49
                Cos Ci sie pomerdalo, droga Zerowko. Ja nigdy nie obciazalem wspolczesnego kk za inkwizycje, konkwiste itd. To by bylo bardzo nierozsadne.

Nie twierdze jednakze, iz jako nierozsadna nalezy traktowac opinie Pieronka. Z punktu widzenia jego interesow napuszczenie parafian na ateistow, poprzez wrzucenie ich do jednego worka z komuchami, moglo wydawac sie rozsadne. Ale juz np. takiemu Obirkowi - nie za bardzo.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13156397,_Ateisci_winni_ruiny_Polski___Prof__Obirek__To_naduzycie_.html
                • a000000 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 14:27
                  benek231 napisał:

Ja nigdy nie obciazalem[u] wspolczesnego[/
                  > u] kk za inkwizycje, konkwiste itd.

być może, że TY, Ksyś z Oregonu, faktycznie nigdy MNIE, zerówce z północnych rubieży, nie zarzuciłeś żem podpalała stosy własnoręcznie. ALE!!! pośrednio już tak. Jako przedstawiciel ruchu postępowych ateistów twierdzisz, że Kościół ma na sumieniu wiele ofiar (co jest prawdą).... a także, że ten Kościół składa się z wiernych (co też jest prawdą).... ALE! nigdy nie zaprzeczyłeś twierdzeniom, że współczesny katolik NIE ODPOWIADA za to, co wyprawiali ludzie średniowieczni gdyż nie ma odpowiedzialności zbiorowej zwłaszcza za czyny naszych przodków. Te czyny zostały oficjalnie potępione przez papieża - ale ateistom wciąż mało!

>To by bylo bardzo nierozsadne.

to jest nie tylko nierozsądne, ale i beznadziejnie głupie. Na tej samej zasadzie można oskarżyć Ciebie o to, że Adam zeżarł był jabłko.

A co do Obirka. To jest to były zakonnik (ten, który poderwał żonę dyplomacie izraelskiemu) , który wiarę w sens dotychczasowego życia stracił i który miał tyle sił i odwagi, aby się do tego przyznać i zmienić swoje życie. Szkoda tylko, że za źródło dochodu obrał pisanie paszkwili na byłych kolegów. Dla mnie żaden autorytet... Szanowałabym go gdyby nie ten proceder.

W jednym Obirek ma rację:

Zdaniem prof. Obirka Kościołowi nie podobają się uogólnienia na jego temat, ale odpowiadają taką samą monetą.- Czy mamy do czynienia z pogłębianiem się przepaści między katolikami i Kościołem a ateistami?

- Polaryzacja stanowisk dotyczy nie tylko Polski. To jest okopywanie się na własnych pozycjach. Dochodzi do produkowania wroga na użytek debaty publicznej. Dialog z kolei wypierany jest przez obelgi - dodaje antropolog kultury.

tak, przepaść się pogłębia. To wyraźnie widać nawet na aqua.... gdzie lokalni ateiści prześcigają się w tworzeniu dzielących nas bytów, niesprawiedliwych uogólnień i oskarżeń.
                  Tylko się pokażę, a już przykładowo taki Rycho wisi mi u gardła... nawet mnie nie zna, ale wie, że mohera trzeba tępić... pole do porozumienia się ponad podziałami jest coraz mniejsze.
                  • benek231 Re: Ateisci nie beda jednak siedziec cicho :O) 08.01.13, 18:28
                    a000000 napisała:

>ALE! nigdy nie zaprzeczyłeś twierdzeniom, że współczesny katolik NIE ODPOWIADA za to, >co wyprawiali ludzie średniowieczni gdyż nie ma odpowiedzialności zbiorowej zwłaszcza za czyny naszych przodków.
                    >
                    >
                    *No bo jaki jest sens takiego zaprzeczania. Przeciez to oczywiste. Ale jesli jest Ci to niezbedne do szczescia to prosze bardzo: wspolczesni katolicy nie sa odpowiedzialni za to wszystko co w dalekiej przeszlosci wyczynial ich zlodziejski kosciolek. Odpowiedzialni sa natomiast za to co wyczynia wspolczesnie.
                    >
                    >
                    Co do Obirka, natomiast, to jest on dla mnie takim, mniej wiecej, autorytetem jak dla Ciebie. Po prostu glos w sprawie osoby znanej.

Ale popatrz co mu odpowiedzialem, pod artykulem, to upewnisz sie, ze istotnie zadnym moim guru on nie jest.

>>Szanowny panie O.,
                    odnosze wrazenie, ze tak jakby szanowny pan urwal sie wlasnie z choinki. Bo tylko tak moge
                    tlumaczyc sobie ewentualne dyskusje z takimi lisiurami jak Pieronek - na temat likwidacji panstwa wyznaniowego, i sprowadzenia kleru tam gdzie jego miejsce, tj. na wylaczne utrzymanie parafian.

Czy pan na serio sadzi, ze bede gotow usiasc do dyskusji, ktora te kanalie sa w stanie ciagnac do konca swiata?

Znam znacznie skuteczniejsze srodki wplywania na Pieronka, jego kolegow, oraz wierna parafie. >>

Widzisz, 'to se ne wrati'. Mieliscie, parafianie i kler, znakomita okazje by nawiazac dialog z cala reszta. Byliscie jednak strasznie butni i pewni swego by w glowkach zaswitac mogla mysl o uczciwym, czyli/i poprawnym, traktowaniu swego oponenta. Oraliscie wiec nas po kosciach oraz obrzucali wszelkim mozliwym gownem. Osobiscie nie odnotowalem wyzywania Ciebie , przez Rycha, od 'lampucer', i tym podobnych. Wiec moze Rycho wisi Ci u gardla by dorwac sie do ust...? wink
                    • benek231 Obawiam sie nieporozumienia, Zerowko :O) 09.01.13, 15:21
                      Po wyslaniu wczesniejszego postu przyszlo mi na mysl, ze mozesz opacznie zrozumiec ostatni jego fragment.

Otoz najgorszymi wyzwiskami - w tym 'lampucerami - obrzucane byly na tym forum moje kolezanki, ktore mialy czelnosc nie wycofac sie z niego po serii niewybrednych zaczepek wstenych.

To dlatego wczesniej napisalem:

"Byliscie jednak strasznie butni i pewni swego by w glowkach zaswitac mogla mysl o uczciwym, czyli/i poprawnym, traktowaniu swego oponenta. Oraliscie wiec nas po kosciach oraz obrzucali wszelkim mozliwym gownem."

Rycho nigdy by sobie nie poswolil na cos podobnego. A ty narzekasz, ze wisi Ci u gardla. smile
                      • a000000 Re: Obawiam sie nieporozumienia, Zerowko :O) 09.01.13, 16:07
                        benek231 napisał:

"Byliscie jednak strasznie butni i pewni swego by w glowkach zaswitac mogla mys
                        > l o uczciwym, czyli/i poprawnym, traktowaniu swego oponenta.

prawdopodobnie piszesz o kolejnych wojnach forumowych. Nie biorę tego do siebie, gdyż nigdy przenigdy nie obrzucałam nikogo inwektywami a nawet brzydzę się takimi metodami.
                        Szanuję myślących inaczej i staram się uszanować również przynależną każdemu człowiekowi jego godność.
                        Do dziś nie miałam pojęcia co to lampucera. Podpowiedział mi pan google. Faktycznie paskudne.

Oraliscie wiec nas
                        > po kosciach oraz obrzucali wszelkim mozliwym gownem."

ten zarzut można spokojnie postawić również i rozmówcom ateistycznym. Swego czasu, gdy na aqua bywało więcej użytkowników - czasem podglądałam rozmowy. I wychodziłam z wielkim niesmakiem. To było szambo.

> Rycho nigdy by sobie nie poswolil na cos podobnego. A ty narzekasz, ze wisi Ci
                        > u gardla.

Rycho sobie pozwala na coś podobnego wobec NIEOBECNEGO tu kleru, a mnie traktuje jak chłopca do bicia, odpowiedzialnego za wszelkie grzechy świata - sam w grzech nie wierząc.
                        Co kler ma za uszami - nikt nie musi mnie uświadamiać.... a jeśli to robi - to z jakimś celu.... może aby mnie nastawić wrogo do tegoż kleru? Tyle, że nie znoszę uogólnień, bo doskonale wiem, że pośród kleru są i święci i szatany. Śmiało mogę potępić UDOWODNIONE niegodziwości, ale dlaczego mam potępiać te domniemane? Tylko dlatego, że rozmówca posiłkując się doniesieniami medialnymi tak twierdzi?

Tu Ci się przyznam do pewnej spiskowej myśli jak mnię nadejszła.... otóż przyszło mi do głowy, że te pomyje wylewane tu na różne grupy to celowa robota tak zwanych naganiaczy celem udowodnienia kolejnych lobbystycznych tez. DLACZEGO? ano dlatego, że gdy chorągiewka się obróciła lub gdy uzyskali poklask - dziwnie znikali. I to co było wyczyniane - wcale nie musi świadczyć o kondycji danej grupy w realu.
                        Jak sądzisz?

• benek231 Re: Obawiam sie nieporozumienia, Zerowko :O) 09.01.13, 17:51
                          Czasem pewne obserwacje ukladaja sie na ksztalt spiskowych teorii. Czasem sa to poprawne obserwacje i poprawne wnioski. Z teoriami spiskowymi moze wiec roznie bywac.

Ja to widze nastepujaco. Otoz za zycia Wojtyly, a szczegolnie w latach 90ch, postawienie sie tym wszystkim co na fali wrecz graniczylo z samobojstwem. Po prostu zachwyconych papiezem i wszystkim co robil wtedy kler siegalo zenitu, a liczba zachwycajacych sie apogeum. Jestesmy istotami stadnymi oraz, w duzej czesci, konformistami. Taki byl wtedy 'trynd' - tu nawiazuje do 'tryndu' zachwycania sie Gierkiem w latach 70ch. To sa normalne procesy spoleczne i nie ma potrzeby doszukiwania sie w nich spiskow. Potrzeba jedynie czasu, aby czesc z zachwycajacych sie zaczela przegladac na oczy.

Powyzsze nie zmienia jednak niczego w ocenie traktowania niklej mniejszosci, przez owczewna wiekszosc. Oni mieli nadzieje, ze wdepcza nas w glebe, i kaza zamilknac - raz na zawsze.
                          • a000000 Re: Obawiam sie nieporozumienia, Zerowko :O) 09.01.13, 22:12
                            benek231 napisał:

Oni mieli nadzieje, ze wdepcza nas w glebe, i kaza zami
                            > lknac - raz na zawsze.

to żadna patologia, że strona chce się pozbyć przeszkadzającej jej strony przeciwnej. Ateiści też chcą aby katolicy zamilknęli, najlepiej na wieki.
                            Na tym polega właśnie cały wic, aby dla szacunku wobec istoty ludzkiej - posunąć się nieco na ławce i zrobić miejsce i dla tych co to myślą inaczej. Bez obrażania osób czy tego, co dla nich święte.
                            No ale do tego trzeba dorosnąć. Jak na razie, jako społeczeństwo, jesteśmy na etapie piaskownicy.
                        • rycho7 to zbyt grozne aby przemilczec 09.01.13, 18:24
                          a000000 napisała:

> Rycho sobie pozwala na coś podobnego wobec NIEOBECNEGO tu kleru

Chce sie poprawic. Sad Najwyzszy ustanowil zbrodnie nieswiadomej obrazy. Kler jest obiektem Waszego kultu religijnego wiec jestem na rowni pochylej do pierdla. Czego Ty sie domyslasz w zakresie moich nieswiadomych obraz? Konkretnie. Bez niedomowien, bez owijania w bawelne.

> odpowiedzialnego za wszelkie grzechy świata

Ja mam zludzenia, ze pisze bardzo konkretnie. Ty zamiast konkretnie na ten konkret odpowiedziec przemilczasz sprawe i uogolniasz swoja obraze uczuc religijnych. Oczywiscie Sad Najwyzszy powinien mnie skazac za odstepstwo od katolicyzmu. W Sztrasburgu mieliby radoche. Dlatego nienawidzicie junii. Bo ona Was zabija smiechem.
                          • a000000 Re: to zbyt grozne aby przemilczec 09.01.13, 22:32
                            rycho7 napisał:

>Sad Najwyzszy ustanowil zbrodnie nieswiadomej obrazy.

nie, nie ustanowił. Dał jedynie wykładnię, że wina może wystąpić również i wówczas, gdy oskarżony ma świadomość, że jego zachowanie może spowodować obrazę.

>Kler jest obiektem Waszego kultu religijnego

żartujesz, czy faktycznie nie kumasz?

>wiec jestem na rowni pochylej do pierdla

nie pochlebiaj sobie. Męczennikiem nie zostaniesz. Co najwyżej będziesz postrzegany jako indywiduum bez kindersztuby, co to obraża osoby sobie nieznane, z powodu nienawiści do grupy.

>Ty zamiast konkretnie na ten konk
                            > ret odpowiedziec przemilczasz sprawe i uogolniasz swoja obraze uczuc religijnych.

to znaczy? sądzisz, że gdy plujesz na kler to obrażasz religijne uczucia? Jesteś w błędzie - uczucia religijne naruszasz wyłącznie wtedy, gdy plujesz na sarcum - kler do sacrum nie należy.
                            Gdy plujesz na kler OGÓŁEM - budzisz sprzeciw wobec niesprawiedliwości. Gdy plujesz na Paetza - no.... tu naruszasz godność homoseksualisty, czyli homofobia i mowa nienawiści aż dudni... tongue_out

> Ja mam zludzenia, ze pisze bardzo konkretnie.

konkretnie to jest bez uogólnień. Czyli: Paetz to szuja larwa i szczeżuja, bo wykorzystał podległość i spedalił młodzianów. A Ty piszesz : czarni to pedofile i złodzieje. Choć pewnie dobrze wiesz, że uogólnianie to potwarz.

>Oczywiscie Sad Najwyzszy powinien mnie skazac za odstepstwo od katolicyzmu.

sądzę, że można śmiało nazwać to fobią.

>Dlatego nienawidzicie junii. Bo ona Was zabija smiechem.

sądzisz, że przynależę do jakiej grupy społecznej, że mówisz do mnie WY i zarzucasz mi obce mi uczucia?

UNII nie można nienawidzić, nie można kochać... można się nie zgadzać na pewnie rozwiązania, które próbuje narzucić.... i nic więcej.

Wiesz co Rycho? masz jakieś dziwne wyobrażenie o realnym świecie katolików. Owszem, fanatyków znajdziesz wszędzie, ale bez przesady. Znakomita większość z dystansem patrzy na wiele spraw. I potrafi oddzielić sacrum od profanum.

• rycho7 obrazliwa prawda 10.01.13, 06:50
                              a000000 napisała:

> gdy oskarżony ma świadomość, że jego zachowanie może spowodować obrazę.

Ja jestem w pelni swiadomy, ze posiadanie przeze mnie pogladow obraza religiantow. Czy w zwiazku z tym mam przed kreacjonistami uktywac istnienie ewolucji?

> >Kler jest obiektem Waszego kultu religijnego
                              >
                              > żartujesz, czy faktycznie nie kumasz?

Opisuje fakty, jak widzisz dla Was obrazliwe.

> indywiduum bez kindersztuby

Wyroslem z dziecinnego poczucia winy (kindersztuba). Jestem przyziemny cham, Szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO. Przylepiajac mi/nam takie etyketki nalezalo sie zastanawiac nad konsekwencjami. Ja stale sie doskonale w mej roli.

> czarni to pedofile i złodzieje.

Co do zlodzieji to fakt. Lacznie z osobiscie Toba. Nalezysz do bandyckiej hewry jako popleczniczka i beneficjentka. Z moich podatkow oplacasz swoja politagitke.

Celibat czyni wszystkich ksiezy i zakonnice ludzmi nienormalnymi seksualnie. Sad Najwyzszy nie zmienil faktow, nie zlikwidowal celibatu. Sad Najwyzszy broni Was przed prawda, ktora Was wyzwoli. Sad Najwyzszy to jak widac aeropag piekielny.

> uczucia religijne naruszasz wyłącznie wtedy, gdy plujesz na sarcum

Ja calkiem swiadomie pisuje o 200 gnostyckich ewangeliach. Prawda o wybiorczosci 4 ewangelii etatyctycznych Was nie wyzwala lecz obraza?

W starozytnosci i sredniowieczu ludzie w naszym kregu kulturowym ze wzgledow zdrowotnych zamiast wody pijali wino i piwo, w ilosci conajmniej 2 litry dziennie. Chodzili naprani od rana. Za przypomnienie tej prawdy sad skazal Dode. Ale ja juz wczesniej wiedzialem, ze tu jest cyrk wariatow.

> tu naruszasz godność homoseksualisty, czyli homofobia i mowa nienawiści

Analogicznie gdy mowie do policjanta Panie wladzo to naruszam jego cielesnosc. Dajcie mie czlowieka to znajde na niego paragraf. To slowa alter ego Prymasa Tysiaclecia Wyszynskiego. Ponadto mozesz sprawdzic, ze konkretnie to pisuje jedynie o paetzowaniu, bez rozwijania tematu. To jest rownie obrazliwe jak kreowania pojecia "pokolenie JPII". Od Was nauczylem sie "tracac struny". Obraza Wasz zawartosc Waszych pustek czerepow.

> Wiesz co Rycho? masz jakieś dziwne wyobrażenie o realnym świecie katolików.

Moje poglady na ten temat odbiegaja od tego jak Wy chcielibyscie abym myslal. Niestety nie dbacie o zmiane faktow ani o przekonywanie. Brak celibatu nie zrunowal prawoslawia i protestantyzmu. To, ze mnie okradacie jest faktem. A na to zlodziejstwo stale sie powoluje. Jahwe Was obraza przykazaniem o kradziezy. Przed Sad Najwyzszy oszczerce.
                              • a000000 Re: obrazliwa prawda 10.01.13, 14:02
                                rycho7 napisał:

co napisał.

gadasz jak nawiedzony Palikot.
                                • rycho7 Re: obrazliwa prawda 10.01.13, 19:58
                                  a000000 napisała:

> gadasz jak nawiedzony Palikot.

Chcialbym potraktowac to jako komplement ale az tak nie cenie Palikota.

Zgodnie z tradycjami katobolszewi do meritum, do konkretow sie nie ustosunkowalas. Nie zebym chcial sie doczekac ale satysfakcje mam. "Dyskutowaliscie" poprzez stosy, obecnie Sad Najwyzszy kituje mi nieswiadome obrazanie. Moje istnienie obraza wiec niech sad cos z tym zrobi. Moze na stos?
                  • rycho7 Prawda Was wyzwoli 08.01.13, 18:34
                    a000000 napisała:

> nie ma odpowiedzialności zbiorowej zwłaszcza za czyny naszych przodków.

Tu macie problem. Za Waszym calkiem wspolczesnym poparciem w Polsce obowiazuje odpowiedzialnośc zbiorowa. Stalo sie i sie nie odwroci. W tej sytuacji nie obowiazuje "pacta sunt servanda". Nie obowiazuja zobowiazania. Prawo jest jedym ze zobowiazan. Czyli ono po prostu nie obowiazuje. Funkcjonuje jedynie konfrontacja sil. Mozna sie odwolac do stosowanego od tysiecy lat Pasztunwali. Zemsta musi byc chocby za tysiac lat. Tak, tak odpowiadasz na swoje wlasne zyczenie (popleczniczki) za niegodziwosci swoich przodkow. Po 600 latach to 80% calej populacji swiata.

Chcesz to masz. Tak sie konczy beztroska ideolo debilizmu.
                  • rycho7 przefaksuj swoj konterfekt 08.01.13, 18:48
                    a000000 napisała:

> Tylko się pokażę, a już przykładowo taki Rycho wisi mi u gardła...

Tradycja tego forum bylo faksowanie. Ale to jeszcze w czasach gdy nie mozna bylo zalinkowac IMG i WIDEO (powyzej). Jestem wiec Ci bardzo wdzieczny, ze sie nie pokazujesz. Ja dostrzegam jedynie Twoje wypowiedzi. Forum jest publiczne wiec wypowiadasz sie w celu komunikacji z innymi ludzmi. Ja faktycznie zbyt pochopnie odpowiadam bo nalezymy do innych gatunkow a wiec wedlug Ciebie nie jestem czlowiekiem.

Potraktuj, ze malpa (moj gatunek od niej pochodzi) nauczyla sie stukac w klawisze i czerpisz na tym lez padole obecnosc braci mniejszych.
              • rycho7 Jezusicek pod wlos 08.01.13, 18:54
                a000000 napisała:

> Tak to bywa mój drogi, gdy policzków zabraknie do nadstawiania....

Niezrozumienie przez Was przeslania Chrystusa mnie powala. Bedziecie sie smazyli jak paczki w masle z grzech pychy. Proponuje Ci na probe wsadzic reke do gara z faworkami i potrzymac az zmadrzejesz.
    • rycho7 tisze jediesz, dalsze budiesz 07.01.13, 19:43
      benek231 napisał:

> No bo trzeba odpowiedziec

Slowa, slowa, slowa, ... Robmy swoje. Usuwajmy przeszkody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka