Gość: Studio IP: 213.17.161.* 14.07.04, 17:08 Znów tworzymy kastę zawodową obok notariuszy, którym się płaci za sam fakt bycia. Oczywiście samorząd komorniczy dopuści do korytka (czytaj aplikacji) tylko kolesiów i znajomych królika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojciech Czaplicki [...] IP: 213.25.91.* 15.07.04, 09:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan szlachty Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:43 wreszcie odezwales sie hrabio czaplicki..........brakowało CIebie na forum.......ja zbieram material na ksiazke o przekretach rodzin hrabioskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotslayer Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.07.04, 20:53 musisz jeszcze nauczyc sie pisac analfabeto!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Czaplicki Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: 83.238.12.* 18.07.04, 01:28 > wreszcie odezwales sie hrabio czaplicki..........brakowało CIebie na > forum.......ja zbieram material na ksiazke o przekretach rodzin hrabioskich Po pierwsze to nie ja się odezwałem. To był jakiś komornik, który podszywał się pod moje nazwisko. Mojego tekstu nie usunięto by ze względów regulaminowych. Po drugie Czapliccy, przynajmniej ci z Lubiczów nigdy nie byli hrabiami. Po trzecie - fakt iż komornicy zaczynają się podszywać pod moje Nazwisko napawa mnie zadowoleniem. Jeśli stosują już takie metody, to znaczy, że się boją. To dobrze, niech się boją. Wojciech Czaplicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej poszukuję aplikantów IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 17:14 poszukuję aplikanów na komornika sądowego. Tel. 081-352-26- 68 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 15.07.04, 12:37 co do aplikacji powiem tylko tyle, samorząd komorniczy dopuszcza każdego chetnęgo do aplikacji, oczywiście musi spełniać warunki: mieć ukończone studia prawnicze lub administracyjne przynajmniej licencjat, oraz musi złożyć aplikację z pismenym potwierdzeniem przyjęcia do pracy w kancelarii komorniczej, oraz z zgodą pracodawcy na odbycie u niego aplikacji. tak więc problem sprowadza się do wykształcenia i etatu u komornika. Zakłądając, że osoba która chce być aplikantem komorniczym ma odpowiednie wyskztałcenie jedyną przeszkodą jest tylko brak pracy w zawodzie. A tu prawda jest taka, że komornik jest nawet zmuszany ustawą raz na 5 lat przyjąć nowego aplikanta. Tak więc pytanie jest następujące na co użala się niedoszły aplikant?? odpowiedź: na brak pracy, a nie na niemożność odbycia aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:04 Największym problemem tej nowelizacji jest dalsze ograniczenie konkurencji między komornikami.Jeżeli dodać do tego zmiany kpc- w efekcie zniknie instytucja wyboru komornika.Ciekawe, czy o to chodziło w tym wszyskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pianksi A jak głosowały poszczególne partie ? o/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Chodzi o to że Kiepscy stanowią większość! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:29 Jak by był wybór to najlepsi komornicy wyłapywali wszystkich klientów a kiepscy nie mieli by klientów wcale. A tak będzie sprawiedliwość społeczna (nie mylić ze sprawiedliwością!) i wszyscy komornicy będą zarabiać po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Czaplicki Re: Chodzi o to że Kiepscy stanowią większość! IP: 213.25.91.* 19.07.04, 09:49 > Jak by był wybór to najlepsi komornicy wyłapywali wszystkich klientów a > kiepscy nie mieli by klientów wcale. To chyba nie do końca jest tak. W momencie jak jest wybór komornika to może powstać potworne zamieszanie, zwłaszcza jak będzie wiele wyroków dotyczących tego samego dłużnika. Stworzy to niezdrową konkurencję a spory kompetencyjne nie są w niczyim interesie - ani wierzycieli ani komorników. > A tak będzie sprawiedliwość społeczna (nie mylić > ze sprawiedliwością!) i wszyscy komornicy będą zarabiać po równo. Nie będą. Są różne rewiry, powiedzmy biedne i bogate (oczywiście w sensie umownym). Zróżnicowanie będzie zawsze. Wojciech Czaplicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Redaktorze! Jakich komonikach? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 16.07.04, 23:21 Jasne, że lepiej mieć coś za darmo, niż za coś płacić. Wyszarpać, ile się da, nieważny czyjś czas i praca. Ale cóż - 50 lat komuny namieszało w głowach, nie tylko Tobie. Studio, jeśli uważasz że komornik to cudotwórca i przekształci lumpa czy złodzieja w majętnego człowieka, to się mylisz. Śnij dalej. Albo wskaż r e a l n y sposób ściągnięcia długu, to sie nie zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorak Re: Zmiany w ustawie o komonikach sądowych IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.04, 11:18 Może wreście znikną firmy windykacyjne,które pobierają 0d 20 do 40 % opłaty konfederacja broni jedynie swoich interesów,ltóre ma w/w firmach. Odpowiedz Link Zgłoś