zosillia 13.12.05, 10:45 kto wie co bedzie w budynku budowanym obok tego fast foodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosillia Re: mieszkania 13.12.05, 14:10 czy tylko etz bank i mieszkania?czy jeszcze jakis sklep/bar? Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: mieszkania 13.12.05, 22:05 A całkiem możliwe, że ING bo słyszałem że ma się otworzyć, ale Raifaisen Bank też niedawno szukal pracowników do nowo powstającego odziału w K-linie więc myślałem że siedzibe będą mieli koło Maca, ale widocznie się pomyliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara8 Re: mieszkania 14.12.05, 09:42 Raifaisen Bank będzie obok apteki przy ratuszu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: mieszkania 14.12.05, 12:01 a skad macie te informacje? pewne? gdzieś wiosną tego roku czytalem ze ing chce pod koniec roku uruchomic dwie placowki w koszalinie, ale chyba sie rozyslili... w sumie to na dzis dzisiejszy w koszalinie brakuje nastepujacych bankow: - citibank - ing - raiffeisen - nordea - fortis bank - mbank (punkt obsługi) Odpowiedz Link Zgłoś
art1970 Re: mieszkania 14.12.05, 19:08 Informację mam od pracownika banku, więc raczej pewna. Co do banków, których brakuje w Koszalinie to citibank jest ale w wersji dla firm (nowa starówka). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: mieszkania 14.12.05, 22:48 art1970 napisał: > Informację mam od pracownika banku, więc raczej pewna. Co do banków, których > brakuje w Koszalinie to citibank jest ale w wersji dla firm (nowa starówka). chyba raczej w wersji "nie dla idiotów" - kredyty za 10%! SIC! Odpowiedz Link Zgłoś
art1970 Re: mieszkania 14.12.05, 23:05 Citibank to przede wszystkim prestiż (największa finansowa instytucja świata), nikt normalny nie bierze u nich kredytów, chyba, że nie ma wyjścia. Poza tym swego czasu najlepsza karta VISA w Polsce, obecnie konkurencja nieco dogoniła. Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 13:29 tam jest jedna sciana ktora wyglada jakby milo do niej byc cos doczepione,co zatem stanie sie z cegielskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 13:45 Mam nadzieje że wyleci w powietrze, tylko co wtedy z McDonaldem będzie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 13:48 powinno sie zrównać z powierzchnią ziemi ten przeżytek PRL... niestety to drugie po Emce centrum handlowe w Koszalinie - mieści się tam wiele brandowych sklepów i jakoś nie wierze zeby nagle wlasciciel zdecydowal sie na zbudowanie w tym miejscu czegoś nowego - w czasie budowy moglby stracic nieodwracalnie obecnych najemców... ciekawy jestem jakie mozliwosci dzialania ma miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 15:03 Teren pod "Pasażem Cegielskiego" aktualnie ma wielu właścicieli. Jak się dogadają co do rozbudowy to... może powstanie coś eleganckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 15:05 zapomniałem dodać: ...wielu prywatnych właścicieli... Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 18:50 a gdyby tak zdecydowano sie na postawienie chocby pietrowego centrum handlowego,to co w twakiej syt robi sie z obecnymi najemcami np,czy Mac bylby przeniesiony,sklepy i na ile na jakies pol roku jak nic? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 19:19 zosillia napisała: > a gdyby tak zdecydowano sie na postawienie chocby pietrowego centrum > handlowego tu nie ma znaczenia czy to bedzie 1 pietro czy 3... zeby cos postawic trzeba byloby obecne centrum najpierw rozebrac... przestalby istniec mcdonals, rossman, bank milenium i wiele innych skelpow, ktore znalazlyby sobie inne lokalizacje i raczej nie wrocilyby spowrotem... obecni wlasciciele nie beda ryzykowac jak wygladalaby sytuacja w przyszlosci - czy znalazliby sie nowi najemcy, raczej tak... > to co w twakiej syt robi sie z obecnymi najemcami np,czy Mac bylby > przeniesiony,sklepy i na ile na jakies pol roku jak nic? raczej minimum 1,5 roku... rozbiorka, budowa, prace wykonczeniowe... Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: kolo Mc Donalda 15.12.05, 19:36 Chyba troche przesadzasz z tym 1,5 roku. Zobacz jak szybko powstał ten budynek właśnie koło Cegielskiego. Po prostu rekord świata! Jak się chce to można :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: kolo Mc Donalda 16.12.05, 16:57 jak sie ma pieniadze to mozna!!a tone centrum hadlowe obok Statoil na kiedy myslicie wybuduja? Odpowiedz Link Zgłoś
akwabud Re: Przebudowa Cegielskiego 16.12.05, 21:21 Przy odpowiednich finansach i mądrym projekcie można wybudować/przebudować centrum bez zamykania parteru. Najwygodniej było by obudować istniejący budynek nowym obiektem, a dopiero na końcu wyburzyć stary obiekt. W takim wypadku poszczególne sklepy byłyby nieczynne maksymalnie 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: kolo Mc Donalda 16.12.05, 21:52 Tam to się wyjątkowo wlecze, ale moze dlatego że konkretne "piwnice" robią w których bedzie parking. Jak wyjdą z ziemi to na pewno budowa nabierze rozpędu Odpowiedz Link Zgłoś
tamara8 Re: kolo Mc Donalda 20.12.05, 11:25 Na 100% ING Bank Śląski otwarcie 12.01.2006 z M.Kondratem w roli głównej Odpowiedz Link Zgłoś