Dodaj do ulubionych

Mam w nosie Polske, w ktorej Konstanty Gebert..

03.02.13, 07:35
...komentuje ekspierdzko katastrofe lotnicza dla Neszionl Dzieugrefik!

wyborcza.pl/1,75248,13337983,Dawid_Warszawski_odpowiada_oszczercom__Jak_ja_nie.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Obserwuj wątek
    • pro100 nie narzekaj 03.02.13, 09:58
      coraz trudniej znaleźć mendę z miedzianym czółkiem. z braku laku i ślimak rybą.
    • eres2 Re: Mam w nosie Polske, w ktorej Konstanty Gebert 03.02.13, 12:19
      Każdy uczciwy Polak może się podpisać pod słusznością tego, co pisze Dawid Warszawski: "Jest taka Polska, która mnie nie chce właśnie dlatego, żem nieprawdziwy >>polski dziennikarz<<, a za to prawdziwe >>resortowe dziecko<<. Polska oszczerców. Polska >>opozycjonisty<< i profesora Krasnodębskiego. Polska, dla której liczy się, kto cię zrobił, a nie to, co ty zrobiłeś. To nie jest nowa Polska. Ta sama Polska za PRL wykluczała za rodziców burżujów - a potem i za rodziców Żydów. Która za II RP wykluczała za rodziców Moskali - a potem i za rodziców Żydów. Ta Polska w PRL miała władzę, a w II RP, jak i w III pragnie sprawować rząd dusz."

Myślę, że powinieneś Marouderze zaproponować panu profesorowi Z.K. współpracę w opracowaniu projektu polskiej wersji prawa rasowego. Jest przecież sprawdzony wzorzec, zwie się:
      Die Nürnberger Gesetze (vom 15. September 1935)
      §2
      1. Reichsbürger ist nur der Staatsangehörige deutschen oder artverwandten Blutes, der durch sein Verhalten beweist, daß er gewillt und geeignet ist, in Treue dem deutschen Volk und Reich zu dienen.
      §4
      1. Ein Jude kann nicht Reichsbürger sein. Ihm steht ein Stimmrecht in politischen Angelegenheiten nicht zu; er kann ein öffentliches Amt nicht bekleiden.

W polskim przekładzie treść powyższych tekstów brzmi w przybliżeniu następująco:
      §2, p.1. Obywatelem Rzeszy jest tylko obywatel państwa o niemieckiej lub spokrewnionej krwi, który swoim zachowaniem wykazuje, że ma wolę i jest przydatny do wiernego służenia niemieckiemu narodowi i Rzeszy.
      §4, p.1. Żyd nie może być obywatelem Rzeszy. Nie przysługuje mu korzystanie z politycznego prawa wyborczego; nie może on zajmować stanowisk w urzędzie publicznym.
      • eres2 Jeszcze o synach swoich ojców 03.02.13, 12:26
        Czy wg Ciebie także synowie zbrodniarzy wojennych, ci którzy potępiają swoich nazistowskich ojców, powinni żyć w odium swoich ojców?

Czy wg Ciebie należy odżegnać od czci i wiary duchownego, ojca zakonu chrystusowców - Martina Bormanna, syna zastępcy Adolfa HITLERA, misjonarza (spędził wiele lat na misji w Afryce) i pedagoga? Potępić go tylko dlatego, że jest synem osławionego zbrodniarza hitlerowskiego Martina Bormanna? Czy i Niklas Frank, syn kata Polaków, gubernatora Generalnego Gubernatorstwa - Hansa Franka, powinien być napiętnowany za zbrodnie swojego ojca? Niklas Frank jest publicystą, autorem książki "Mój ojciec Hans Frank". Przez całe swoje dorosłe życie prowadził rozrachunek ze zbrodniczą działalnością swojego ojca i z nazizmem w ogóle.

O tym samym Dawid Warszawski:
        Nie wolno nigdy dopuścić, żeby od tego, co się uważa za słuszne, nie było odwrotu. I że najszlachetniejsze nawet wartości narzucane siłą i kłamstwem nieuchronnie zamieniają się w swoje własne przeciwieństwo. Spędziłem kilkanaście lat życia na próbach obalenia systemu, który oni pomogli zbudować. Tego wyboru dokonałem dzięki wartościom, które rodzice mi wpoili - i dzięki wartościom, które przyjąłem, patrząc na skutki dokonanych przez nich wyborów".
        • pro100 Re: Jeszcze o synach swoich ojców 03.02.13, 13:35
          ze 12 lat temu jeszcze bym uwierzył. po tym czego tylko tu bywałem świadkiem sądzę, że szybciej adolf by został kamedułą bosym niźli dałoby się wyprostować niektórych z trybalizmu i szowinizmu.
        • marouder.com.pl Kompletnie nie dolega mi zydowskosc geberta... 03.02.13, 16:10
          ...z drugiej strony nie daje wiary pogloskom o jego samorodztwie fizycznym, psychologicznym i spolecznymsmile
        • qwardian Re: Jeszcze o synach swoich ojców 03.02.13, 17:00

Również wszyscy byśmy bardzo pragnęli, żeby Dawid Warszawski poprowadził taki rozrachunek, ale obawiam się, że w środowisku Gazety Wyborczej to niemożliwe....
          • oko_ala_maroko Re: Jeszcze o synach swoich ojców 03.02.13, 17:13
            qwardian napisał:

>
            > Również wszyscy byśmy bardzo pragnęli, żeby Dawid Warszawski poprowadził taki r
            > ozrachunek, ale obawiam się, że w środowisku Gazety Wyborczej to niemożliwe....

Może niech spróbuje w środowisku Radia Maryja? Problem pewnie w tym, że pan Konstanty nie widzi takiej potrzeby. smile))
      • rycho7 taka poetyka non possumus 03.02.13, 18:52
        eres2 napisał:

> Każdy uczciwy Polak może się podpisać pod słusznością tego

1. Wymagasz uczciwosci od Szatanow (...)?
        2. Nie mam certyfikatu Polaka. Urodzenie, obywatelstwo, jezyk ojczysty w Bolanda nie wystarczaja.
        3. Mam uczulenie na szczujacych mnie "słusznością". Słusznośc jest monopolem Prawdziwych Polakow lub Wszechpolakow. Moze takze syjonistycznych Zydow.

> 1. Ein Jude kann nicht Reichsbürger sein.

Zacytuj jeszcze aktualny oryginal po hebrajsku. Polskie prawo tego nie zawiera. Do czasu gdy judzenie nie wk.rwi.
    • eres2 A swoją drogą 03.02.13, 17:16
      Marouder i ci wszyscy forumowicze tak chętni do sprawdzania cudyzch rozporków, powinni się upewnić, czy nie cierpią na syndrom Waltera Müllera.

forum.gazeta.pl/forum/w,175,141167130,141167130,Sam_sobie_sprawca_i_ofiara_.html
      • off_nick Niebywałe 03.02.13, 18:38
        Dawid Warszawski przeprasza prof. Krasnodębskiego za 'przypisanie mu'.
        Za manipulację nie przeprasza, ale dobre i to.

wyborcza.pl/1,75248,13341803,Dawid_Warszawski_przeprasza_prof__Zdzislawa_Krasnodebskiego.html
      • rycho7 przekonujaca samokrytyka 03.02.13, 19:05
        eres2 napisał:

> czy nie cierpią na syndrom Waltera Müllera.

Przynajmniej dajesz nam gwarancje, ze nie zobaczysz belki w Twoim oku. Ja od dawna mam dewiacyjna percepcje.
    • rycho7 Re: Mam w nosie Polske 03.02.13, 18:38
      marouder.com.pl napisał:

> ...

Witaj w klubie. Przylaczyles sie do wiekszosci. Polacy maja najnizsze kompetencie spoleczne w UE. Ja tez nie mam zamiaru Cie przekonywac. Wystarczy wykluczyc. Moze byc w terminologii Adolfa ostatecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka