Dodaj do ulubionych

Wypowiada wojnę islamskiej radykalizacji

03.06.13, 21:15
Zdecydowane działania przeciw islamskiej radykalizacji i ekstremizmowi muzułmańskiemu w "medrasach, meczetach, uniwersytetach i w internecie" zapowiedział David Cameron. Brytyjski premier zastrzegł przy tym, że nie będzie tolerował skrajnie prawicowej islamofobii.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14031931,Premier_Wielkiej_Brytanii_wypowiada_wojne_islamskiej.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt

Nie za późno trochę? Mądry Anglik po szkodzie?
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Wypowiada wojnę islamskiej radykalizacji 03.06.13, 22:52
      wikul napisał:
      >Brytyjski premier zastrzegł przy tym, że nie będzie tolerował skraj
      > nie prawicowej islamofobii.

W gimnastyce i balecie to się nazywa szpagat
    • snajper55 A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczości? 03.06.13, 23:42
      S.
      • jaceq Re: A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczo 06.06.13, 10:31
        snajper55 napisał:

> A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczości?

Islamska radykalizacja i przestępczość to jest dokładnie jedno i to samo.
        • snajper55 Re: A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczo 06.06.13, 14:25
          jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczości?
          >
          > Islamska radykalizacja i przestępczość to jest dokładnie jedno i to samo.

Nie. Nie każdy radykalizm, także islamski, jest przestępstwem. Nie każde przestępstwo jest islamskim radykalizacją. Tak więc są to dwie całkiem różne rzeczy.

S.
          • oleg3 Re: A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczo 06.06.13, 18:01
            snajper55 napisał:

>
            > Nie. Nie każdy radykalizm, także islamski, jest przestępstwem.

A co z tymi "faszystami"? Zamknąć czy poczekać aż popełnią przestępstwo?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,14049768,Neofaszystowski_festiwal_w_Siewierzu__Nie_da_sie_go.html#BoxWiadTxt
            • snajper55 Re: A nie prościej wypowiedzieć wojnę przestępczo 06.06.13, 18:37
              oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > >
              > > Nie. Nie każdy radykalizm, także islamski, jest przestępstwem.
              >
              > A co z tymi "faszystami"? Zamknąć czy poczekać aż popełnią przestępstwo?

Zastanawiasz się nad zamykaniem ludzi, którzy nie popełnili przestępstwa?

S.
        • rycho7 zolnierze wykleci 08.06.13, 07:31
          jaceq napisał:

> Islamska radykalizacja i przestępczość to jest dokładnie jedno i to samo.

Une przeca narazaja swe zycie i rzycie do walki ze ZLEM.

Czy IPN ustalil juz gdzie jest grob bohaterskiego Paramonowa?
      • benek231 Jesli wojna jest nowa to i nazwac ja nalezy po :O) 07.06.13, 21:13
        nowemu. Co to za nowa wojna pod starym wezwaniem... wink

Oczywiscie, ze bedzie to wojna z nowym rodzajem przestepczosci, niemniej - sadze - chodzilo takze o zagrywke psychologiczna. Pod katem islamistow, oraz ich najwiekszych przeciwnikow. Czasem rzeczy nalezy nazywac po imieniu.
        • rycho7 Re: Jesli wojna jest nowa to i nazwac ja nalezy p 08.06.13, 07:37
          benek231 napisał:

> nowemu. Co to za nowa wojna pod starym wezwaniem...

Czy wojna z terroryzmem przestala byc dostatecznie "nowa"?
          A moze przeszla w leninowska faze wojny z terroryzmem panstwowym prowadzona przez swiatle klasowo sily proletariatu arabskiej wiosny?

Swoja droga zastanowilo mnie ostatnio kiedy zostanie dokonczona (Endloesung) wojna z antykomunizmem. Komunizm zdechl juz dawno a antykomunisci stale wojuja. Czy w psychuszkach sa gotowi na terapie dekapitacyjna?
    • jaceq Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 06.06.13, 10:32
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14046235,Nie_kryje_swoich_pogladow__Poszedl_na_wojne_z_islamem_.html
      • perla Kolonko ośmiesza Snajperów takich 06.06.13, 12:13
        www.youtube.com/watch?v=AFZCT9KHvkA

+++++++++++++++++++++++++++++++++
        Snajper to najlepszy przykład jest jak polityczna poprawność zeruje mózg.
        A Maxa pewnie okrzykną faszystą właśnie.
        • wikul Re: Kolonko ośmiesza Snajperów takich 06.06.13, 12:33
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,144918234,144955671,Re_Wypowiada_wojne_islamskiej_radykalizacji.html
        • benek231 Kolonko sam jest śmieszny manipulant :O) 07.06.13, 21:19
          na wzor Billa O'Rilly i Rusha Limbaugh. Mowi niby wprost, tylko ze nie wszystko, i nie do konca.
          Czyli mowi tylko to co mu pasuje do z gory przyjetej tezy.

Na marginesie, najmniej zastrzezen do Kolonko mam akurat w temacie islamu.

• wikul Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 06.06.13, 12:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,144918234,144955671,Re_Wypowiada_wojne_islamskiej_radykalizacji.html
      • oleg3 Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 06.06.13, 13:21
        "Poszedł na wojnę z islamem"

Ja rozumiem, że tytuły w GW robią stażyści, ale są jakieś granice absurdu. Max po prostu odrzucił reguły PC.
        I jest na dobrej drodze do zrobienia jednoosobowej Agencji Informacyjnej.
      • snajper55 Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 06.06.13, 14:34
        jaceq napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14046235,Nie_kryje_swoich_pogladow__Poszedl_na_wojne_z_islamem_.html

Dobry muzułmanin to martwy muzułmanin? Ileż razy to już było? Tylko grupy się zmieniają. Raz tymi złymi są Indianie, raz Żydzi, raz Polacy, Murzyni, komuniści, Niemcy... Teraz muzułmanie.
        Wyrżnąć polskich Tatarów!

S.
        • jaceq Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 07.06.13, 23:18
          > Wyrżnąć polskich Tatarów!

Polscy Tatarzy to źli muzułmanie są.
          1. Uprawiają kartofle i pędzą z nich gorzałę. Hodują pszczoły i miód przerabiają na miód pitny. W Dojlidach produkują ciecz piwopodobną o nazwie "Żubr". Upijają się wymienionymi napitkami.
          2. Hodują świnie, z których robią kiełbasy i kaszankę, które to produkty żrą.
          3. Nie nienawidzą swoich sąsiadów - katolików i prawosławnych.
          4. Nie wstydzą się swoich przodków, którzy zabijali dobrych muzułmanów - poddanych sułtana.

Te i inne wady uzmysławiają im obecnie w ich drewnianych meczecikach przyjezdni mułłowie, dobrzy muzułmanie, Tatarzy saudyjscy.
          • snajper55 Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 08.06.13, 13:54
            jaceq napisał:

> > Wyrżnąć polskich Tatarów!
            >
            > Polscy Tatarzy to źli muzułmanie są.
            > 1. Uprawiają kartofle i pędzą z nich gorzałę. Hodują pszczoły i miód przerabiaj
            > ą na miód pitny. W Dojlidach produkują ciecz piwopodobną o nazwie "Żubr". Upija
            > ją się wymienionymi napitkami.
            > 2. Hodują świnie, z których robią kiełbasy i kaszankę, które to produkty żrą.
            > 3. Nie nienawidzą swoich sąsiadów - katolików i prawosławnych.
            > 4. Nie wstydzą się swoich przodków, którzy zabijali dobrych muzułmanów - poddan
            > ych sułtana.
            >
            > Te i inne wady uzmysławiają im obecnie w ich drewnianych meczecikach przyjezdni
            > mułłowie, dobrzy muzułmanie, Tatarzy saudyjscy.

Większość muzułmanów jest właśnie taka "zła" i uprawia daktyle lub hoduje kozy marząc o spokoju, miłej żonie i gromadce dzieci. Ekstremiści to zawsze margines.

S.
            • rycho7 Oriana Falacci kontra Tamerlan 08.06.13, 16:13
              snajper55 napisał:

> Większość muzułmanów jest właśnie taka
              ...
              > Ekstremiści to zawsze margines

To samo moge powiedziec o katolikach.

Niestety nie zmniejsza to mojego bolu niegodziwosci popelnianych mi przez katolikow.

W Polsce obowiazuje odpowiedzialnosc zborowa. Mnie wystarcza, ze ktokolwiek zalicza sie sam do katolikow.

Sprawa sie rypla. Trzeba bylo bacznie cyzelowac czyny zanim sie ziscilo.
              • snajper55 Re: Oriana Falacci kontra Tamerlan 08.06.13, 21:18
                rycho7 napisał:

> snajper55 napisał:
                >
                > > Większość muzułmanów jest właśnie taka
                > ...
                > > Ekstremiści to zawsze margines
                >
                > To samo moge powiedziec o katolikach.

Wegetarianach, ekologach itp itd

> Niestety nie zmniejsza to mojego bolu niegodziwosci popelnianych mi przez katol
                > ikow.
                >
                > W Polsce obowiazuje odpowiedzialnosc zborowa. Mnie wystarcza, ze ktokolwiek zal
                > icza sie sam do katolikow.
                >
                > Sprawa sie rypla. Trzeba bylo bacznie cyzelowac czyny zanim sie ziscilo.

Niestety. Odpowiedzialność zbiorową stosują w szczególności ci, których oburza stwierdzenie, że w czasie IIWŚ Polacy mordowali Żydów i którzy krzyczą wtedy, że to robili tylko nieliczni i zdegenerowani.

S.
                • rycho7 Re: Oriana Falacci kontra Tamerlan 08.06.13, 21:56
                  snajper55 napisał:

> Niestety. Odpowiedzialność zbiorową stosują w szczególności ci, których oburza

Sadzisz, ze uda Ci sie sprawe rozmyc, zwekslowac?

Sadz, ze Ci sie uda!
            • jaceq Re: Polska Oriana Falacci (za to z jajami) 11.06.13, 20:56
              snajper55 napisał:

> Większość muzułmanów jest właśnie taka "zła"

Nie. Większość muzułów jest właśnie taka:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14083522,Talibowie_scieli_glowy_dwom_chlopcom___Przyjeli_jedzenie.html

"Talibowie dokonali egzekucji chłopców w wieku 10 i 16 lat. Jako powód podali przyjmowanie przez nich pożywienia od policji w zamian za informacje. Talibowie natknęli się na swoje ofiary na śmietniku w pobliżu posterunku policji w Kandaharze - pisze "Daily Mail".
              Afgańskie władze poinformowały, że chłopcy po prostu poszukiwali jedzenia na śmietniku, mając nadzieję znalezienia czegoś do jedzenia. Młodszy z nich znany był policji, bo często przychodził po resztki jedzenia, które przekazywał swojej rodzinie.
              (...)
              Prowincja Kandahar, której stolicą jest miasto o tej samej nazwie, jest matecznikiem talibów i miejscem najcięższych walk. Przed rokiem talibowie ścięli głowę i obdarli ze skóry 16-letniego chłopca oskarżonego o współpracę z siłami rządowymi. To samo spotkało także 7-letnią dziewczynkę i 12-letniego chłopca."

Nie wszyscy to robią, ale większość to pochwala i nie wydałaby sprawców takich zbrodni władzom.
    • benek231 Kto zatrzyma islam? :O) 08.06.13, 20:47
      W odroznieniu od jego show na temat Obamy, gdzie sprzedawal sliskie klamstwo, w tym wydaniu Kolonko wypadl interesujaco. Dla mnie akurat ekspansja islamu, oraz tegoz wewnetrzna strategia, to nic nowego ale to dobrze, ze sa tacy jak Kolonko.
      Nie uwazam przy tym, ze podejscie Kolonki jest wlasnoscia konserwatystow. Sam jestem liberalem i jestem zdania, ze jest to temat takze dla liberalnych mediow. Nierozsadnym wydaje mi sie podejscie polegajace na tzw. odcinaniu sie od stanowiska drugiej strony - bez wzgledu na to jakie by ono nie bylo, by pokazac, ze z druga strona nie ma sie nic wspolnego.

www.youtube.com/watch?v=RM4AXSzSwfM
      • rycho7 Re: Kto zatrzyma islam? :O) 08.06.13, 22:02
        benek231 napisał:

> z druga strona nie ma sie nic wspolnego.

Wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem.

Jest stosunek sil 1,5 miliarda do 1,2 miliarda. Oczekuje, ze obie strony zredukuja sie conajmiej o polowe. To i tak za malo abym uznal, ze wyrownaly sie sily z mojej strony.

Jak zostanie 0,5 miliarda islamistow to zaczne sie zastanawiac nad ich zatrzymaniem. No i jeszcze te 0,6 miliarda katoli.

> Dla mnie akurat ekspansja islamu

Ja widze jeszcze inne ekspansje. Ale doskonale wiem, ze te Cie nie interesuja. Wiec pomilczmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka