Dodaj do ulubionych

Oto są efekty lewackiej rewolucji kulturalnej

12.06.13, 21:53
Widoczne, za wzorem niejakiego Gramsciego, w sferze językowej:

sport.tvn24.pl/kolarstwo,129/z-kortow-na-ulice-antygejowskie-protesty-na-tour-de-france,332381.html
Z kortów na ulice. Antygejowskie protesty na Tour de France

Trasa Tour de France jest tradycyjnie znakomitym miejscem do zademonstrowania wszystkich, nawet kontrowersyjnych poglądów. W tym roku ma być jeszcze głośniej niż zazwyczaj - swój udział w święcie kolarstwa planują przeciwnicy małżeństw homoseksualnych.

(wytłuszczenia moje)

I tak oto występowanie przeciw obrzydliwemu zboczeniu (a dokładniej jego propagowaniu i nobilitowaniu szeregiem legislacyjnych rozwiązań), jakim jest sodomia, stało się demonstrowaniem "kontrowersyjnych poglądów".
Obserwuj wątek
    • benek231 Wyjdź na zewnątrz i puknij łepetyną o węgieł :O) 12.06.13, 22:04
      a jesli przezyjesz to sie powies. Ty zdecydowanie nie mozesz juz zyc na takim swiecie. smile
    • polski_francuz Bzdury 12.06.13, 22:55
      dura lex sed lex.

Prawo o malzenstwach homosexow przeszlo demokratycznie. I durni francuzcy Francuzi prostestuja by troche poprotestowac. Do roboty by sie gnojstwo zabralo bo jest za co.

PF
      • sz0k Re: Bzdury 12.06.13, 23:01
        Co to znaczy "przeszło demokratycznie"? 100% uprawnionych do głosowania wypowiedziało się w referendum i większość z tego tak wybrała? Czy jakaś grupka posłów wybrana nie wiadomo przez jaki procent społeczeństwa (ale na pewno nie mający nic wspólnego z większością) zadecydowała?

A poza tym wiesz gdzie ja mam "demokratycznie" ustanawiane prawa?
        • polski_francuz Demokracje sie ma 12.06.13, 23:14
          jak przewiduje konstytucja. Niepelna i niedoskonala ale jakas tam. Ciut bardziej demokratyczna niz w niegdysiejszej Polsce mojej mlodosc skad czerpiesz te durne uwagi o 100% glosow. Ciut bardziej demokratyczna niz w Chinach dzisiejszych.

Piszesz bzdury i sadze, ze zdajesz sobie z tego sprawe. Pelnej demokracji nie ma nigdzie i nigdy jej nie bedzie. Spoleczenstwo zachodnie upada i jednym z tego objawow sa wlasnie malzenstwo homosexow.

Ale upada demokratycznie bo chce upasc. I jak mu mozna pomoc niezbyt wiem. Moze pisaniem prawdy o upadku?

Ale na pewno nie pisaniem bzdurnych watkow.

Dobranoc.

PF
          • sz0k kompromitacja wyznawców św. Dupokracji 12.06.13, 23:46
            Niniejszym właśnie przyznałeś, że zdobycie większości parlamentarnej oznacza zdobycie władzy absolutnej. Potwierdziłeś, że dyktatura, przed którą snajper robi w gacie, urzeczywistnia się (zgodnie z moją sygnaturką) w dupokracji.

Partia, która ma większość mandatów (czyli zdobyła ponad 50% głosów wyborców, co nie oznacza oczywiście 50% społeczeństwa, ale 50% tych którzy brali udział w wyborach, co przy braku minimalnego progu frekwencji, może oznaczać nawet tylko kilka procent społeczeństwa) może przez 4-5, czy ile tam lat trwa kadencja, przeforsować i uchwalić wszystko (lub prawie wszystko, wszystko powiedzmy przy 67% mandatów). Nawet coś zupełnie przeciwnego swojemu programowi i głoszonym przed wyborami poglądom. Może WSZYSTKO, niczym najgorszy dyktator, no bo przecież wg. wyznawców św. Dupokracji robi to "demokratycznie" (a to przecież WSZYSTKO usprawiedliwia). Nie ma pojęć złe-dobre, sprawiedliwe-nie sprawiedliwe, właściwe-niewłaściwe. WSZYSTKO co zostało ustanowione "demokratycznie" jest właściwe i usprawiedliwione, właśnie przez sam fakt swojej "demokratyczności". Jak to nie jest dyktatura to co to jest?
            • rycho7 Re: kompromitacja wyznawców św. Dupokracji 16.06.13, 06:41
              sz0k napisał:

> Nie ma pojęć złe-dobre, sprawiedliwe-nie sprawiedliwe, właściwe-
              > niewłaściwe. WSZYSTKO co zostało ustanowione "demokratycznie" jest
              > właściwe i usprawiedliwione, właśnie przez sam fakt swojej
              > "demokratyczności".

Bardzo dobrze to wyraziles. Jako argument wprost z przeciwnej strony moge Cie przedstawic bejsbol pochodzacy od Boga. Bijaca reke Krolewstwa Bozego.

Demokracja jest zlym ustrojem ale lepszego nie wymyslono. To znaczy ja wymyslilem lepszy dla mnie ustroj teokracji bezposredniej ze mna w roli Boga. Pozostaje jedynie drobnostka wprowadzenia w zycie poprzez skopanie rzyci jak zwykle. Trzeba miec odwage (Lenina) pokonac przeszkody.
            • dachs Re: kompromitacja wyznawców św. Dupokracji 16.06.13, 14:32
              Sz0ku, bardzo ładnie to wywiodłeś, ale tę niesłuszną większość parlamentarną wybrały gnoje, które nie idą do wyborów, bo "nie ma na kogo głosować".
              W najbliższych wyborach pewnie wygra PiS głosami takich kretynek jak Agnieszka Holland, bo się durna ci... rozczarowała.
              • rycho7 Re: kompromitacja wyznawców św. Dupokracji 16.06.13, 21:22
                dachs napisał:

> wygra PiS głosami takich kretynek jak

Ja Borsuku tez postanowilem zaglosowac na wolakow. Aby kultywowac swieta tradycje im gorzej tym lepiej. Kto jak nie PiS lepiej skopie polaczkom d.py? A nalezy im sie jak malo komu i juz oni wiedza za co.

> bo się durna ci... rozczarowała.

Ja sie nie rozczarowalem Donkiem. Nie pokladalem w nim zadnych nadziei i mnie nie zawiodl. Nie ma na kogo glosowac. Co innego gdyby rozdali bron to zabrakloby amunicji.

Oddanie wladzy przez komune bylo genialnym zagraniem. Po ponad 20 latach widac, ze krol jest nagi. Oczywiscie powiedziec o tym sa w stanie jedynie dzieci i debile tacy jak ja. Powrotu komuny nie bedzie. Takich naiwnych juz nie ma. Lepiej juz bylo.

Zdrowej jadro narodu zrobi porzadek z warcholami w Turcji w imie slusznych tradycji religijnych. Klecznik czeka na posla Lechistanu.
              • sz0k Re: kompromitacja wyznawców św. Dupokracji 17.06.13, 19:13
                dachs napisał:

> Sz0ku, bardzo ładnie to wywiodłeś, ale tę niesłuszną większość parlamentarną

Ale ja nigdzie nie pisałem o "słusznej", bądź "niesłusznej" większości. Te mechanizmy dotyczą każdej. To są bolączki systemowe.

> wy
                > brały gnoje, które nie idą do wyborów, bo "nie ma na kogo głosować".

Jak ktoś nie głosujący, może jednocześnie wybierać? Zlituj się borsuku i nie powtarzaj tej dupokratycznej mantry... Nie ma żadnej pewności na kogo osoby nie uczestniczące w wyborach by oddały głos, czy akurat na tych (wg. Ciebie) "słusznych", czy "nie słusznych". Najbezpieczniej założyć, że rozkład głosów wśród nich byłby taki sam jak wśród tych co głosowali ergo nic to nie zmienia.

Zresztą dla mnie jako antydemokraty sytuacja, w której w wyborach bierze udział 10%, czy 100% osób de facto jest bez znaczenia. Ba, ta pierwsza opcja wydaje się nawet lepsza, im mniej osób tym większa szansa, że są one bardziej sensowne i predysponowane do dokonywania takich wyborów (aż do sytuacji idealnej gdzie tego wyboru dokonuje 1 osoba).
                Bardziej chodzi mi aktualnie o uzmysłowienie wyznawcom św. Dupokracji, że to w co wierzą to zwykłe mrzonki są.

Wracając do postawy "nie ma na kogo głosować" jest to jak najbardziej słuszna i jedna z wielu równoprawnych postaw. Bo dlaczego nie? Co to za demokracja, która nie uznaje niczego poza nią? Każe mi wybierać tylko spoza tych samych mord, od lat ustalanych przy zielonych stoliczkach przez wodzów partii? Wyznawcy św. Dupokracji są tak słodcy w swojej naiwności i dziecięcej wierze w ten system, że plując na monarchię i jakąkolwiek niewybieralną władzę autorytarną, sami nie zauważają słonia w menażerii czyli tego, że sami są ofiarami dyktatu wodzowskiego.
                Pisałem już to wielokrotnie przy okazji innych wątków. Gdzie w tej demokracji miejsce dla jej przeciwników? Dla chcących wstrzymać się od głosu? Nie ma. Jest za to dogmat: MASZ IŚĆ I GŁOSOWAĆ. Nie masz na kogo? Nie ważne - "głosuj na mniejsze zło"... Wot i znowu dochodzimy do tyranii tego systemu. Szkoda, że tak głęboko zakorzenionej w większości umysłów...

> W najbliższych wyborach pewnie wygra PiS głosami takich kretynek jak Agnieszka
                > Holland, bo się durna ci... rozczarowała.

No i widzisz tylko to potwierdziłeś. Czyli Holland głosując oddała głos na PO, a nie głosując - nie odda głosu na PO. To wybacz, ale z tych 2 możliwości to ta pierwsza jest jeszcze gorsza...
                • rycho7 onanizowanie sie fasada 17.06.13, 19:28
                  sz0k napisał:

> im mniej osób tym większa szansa, że są one bardziej sensowne
                  > i predysponowane do dokonywania takich wyborów (aż do sytuacji idealnej
                  > gdzie tego wyboru dokonuje 1 osoba).

Sadze, ze faktycznych decyzji gospodarczo-politycznych dokonuje waskie grono. Moze z glosem decydujacym tego jednego.

Ty usilujesz odwrocic nasza uwage krytykujac mozliwosc wybierania przez widzow marionetek do przedstawienia.

Mnie bardziej interesuje Twoje zdanie co do mozliwosci jakiegokolwiek wplywania na wladze faktyczna. Czy dobrze sie domyslam, ze chcesz nas przekonac, ze rzadzi ona zle? Dla kogo zle?
      • wikul Re: Bzdury 12.06.13, 23:20
        polski_francuz napisał:

> dura lex sed lex.
        > Prawo o malzenstwach homosexow przeszlo demokratycznie. I durni francuzcy Franc
        > uzi prostestuja by troche poprotestowac. Do roboty by sie gnojstwo zabralo bo j
        > est za co.
        > PF

Jesteś pewien że demokratycznie? Bo mam wrażenie że raczej przepchnięte kolanem za wszelką cenę. Stutysięczne demonstracje przeciwników, zamieszki, ataki policji, samopodpalenia i inne formy protestu to dla ciebie wystąpienia durniów i gnojów? Ciekawa demokracja w której inaczej myślący to durnie i gnoje. Nie wróżę sukcesu takiej demokracji w następnych wyborach.
        • polski_francuz Who cares? 12.06.13, 23:28
          wybrano prezia i parlament. I prezio obiecal gruszki na wierzbie ekonomiczne i realizowalne prawa dla mniejszosci. Gruszek mu sie nie udalo wyhodowac na wierzbie ale prawa zaglosowal. I czesc.

Protesty Francuzow nalezy brac za to czym one sa. A sa wyrazem niezadowolenia z losu. Bo musza pracowac, bo jest bezrobocie, bo sa nieudolni i nie potrafia rozwiazac swoich problemow. Bo traca szacunek i powazanie zagranicy a chcieliby byc ciagle przykladem "grande nation".

Logicznych wnioskow bym z tych protestow nie wyciagal. To sa czyste emocje.

PF
          • xiazeluka Re: Who cares? 13.06.13, 08:49
            Czyli Żabojady są niezadowoleni z tego, że pracują/są bezrobotni i dlatego postanowili protestować przeciw związkom pedalskim? Ot tak, po prostu, przechodzili obok z tragarzami?
    • snajper55 Kolejny lewacki atak na Kościół 16.06.13, 04:31
      Siostry Agnieszka i Małgorzata Strumskie w podstępny i bezwzględny sposób zaatakowały Kościół Katolicki nazywając swoją restaurację "Gospoda U Sióstr". Atak ten zasmucił księdza proboszcza Ryszarda Piaseckiego, który z duszpasterską troską skomentował go słowami: " jak daleko można przekraczać granice szacunku? Czy istnieje coś co nazywamy przyzwoitością? Czy istnieje pewien ład społeczny oparty także na kulturze?". Miejmy nadzieję, że właścicielki restauracji (nie chcę używać wobec nich tego szanowanego słowa "siostry") opamiętają się w swej nieprzyzwoitości i zmienią nazwę gospody lub przekażą ją w przepraszalnym darze siostrom zakonnym.

rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13992543,Po_rewolucjach_Gessler_proboszczowi_nie_spodobala.html

S.
      • rycho7 wszystkie siostry do zakonow 16.06.13, 06:31
        snajper55 napisał:

> przekażą ją w przepraszalnym darze siostrom zakonnym.

Prawo naturalne wymaga aby asfalt lezal na swoim miejscu. Takze koloraturkowy.
        • snajper55 Re: wszystkie siostry do zakonow 16.06.13, 11:37
          rycho7 napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > przekażą ją w przepraszalnym darze siostrom zakonnym.
          >
          > Prawo naturalne wymaga aby asfalt lezal na swoim miejscu. Takze koloraturkowy.

No dobrze, to nam rozwiązuje problem sióstr. A co z ojcami? Mówienie ojcze do jakiegoś bezbożnika też może razić uczucia religijne.

S.
          • rycho7 Kopernik byla kobieta 16.06.13, 11:47
            snajper55 napisał:

> A co z ojcami?

Dzieworodztwo rozwiazuje wszystkie problemy. A juz religijne przede wszystkim. Jeden zakon dla wszystkich siostr. Nie bedzie nawet katabasow i kogokolwiek do odprawiania mszy. Kobiet do stanu kaplanskiego nie dopuscimy po naszym trupie. Jak nie bedzie urzednikow Pana B to nie bedzie ich trupow i po trupach sie nie da. Tako rzecze prawo naturalne.
      • piq no dobrze, ćwierćinteligencki wzorcu intelektualny 16.06.13, 15:38
        ...a teraz pokaż palcem, gdzież to w twoim wylewie jest odpowiedź na post sz0ka. Twój poziom nie przekracza, jak tego już dowiodłeś, poziomu proboszcza Ryszarda Piaseckiego. Siedzicie w jednym worze, a podział na "słuszne" i "niesłuszne", charakterystyczny dla tępaków, jest jedynym na który stać wasze mózgi.
        • benek231 Zrobiles sie bardzo niegrzeczny, Piqu :O) 16.06.13, 19:21
          piq napisał:

> ...a teraz pokaż palcem, gdzież to w twoim wylewie jest odpowiedź na post sz0ka
          >
          >
          *Tez sobie znalazles powod do czepiania sie Snajpera...
          Powyzej jak nalezy odpowiedzialem Sz0kowi - no i co? Ano nie posluchal Sz0k mej zyczliwej rady, jak zwykle. Coz wiec za roznica co sie Sz0kowi odpowie...
        • snajper55 Re: no dobrze, ćwierćinteligencki wzorcu intelekt 16.06.13, 20:40
          Zaplułeś się a twoja frustracja sprawia mi przyjemność.

S.
        • rycho7 gloryfikacja centralizmu demokratycznego 16.06.13, 21:37
          piq napisał:

> charakterystyczny dla tępaków

Waadza znajac poziom wyborcow nie dopuszczala do rozpasania demokracji bezprzymiotnikowej. Ludowa to przymiotnik wybitnie populustyczny. Vox populi vox dei.
      • sz0k nie zacytowałeś najistotniejszego fragmentu 16.06.13, 19:43
        Swoją wypowiedź argumentuje m.in. wizerunkiem szyldu wiszącego nad wejściem do lokalu: "Styl i kolorystyka, a także aureolka zdają się wskazywać na siostry zakonne" - czytamy w dalszej części.

I samo logo:
        https://bi.gazeta.pl/im/1b/3f/d5/z13975323Q,Logo-nowej-nazwy-restauracji.jpg
        • snajper55 Re: nie zacytowałeś najistotniejszego fragmentu 16.06.13, 21:12
          sz0k napisał:

> Swoją wypowiedź argumentuje m.in. wizerunkiem szyldu wiszącego nad wejściem do
          > lokalu: "Styl i kolorystyka, a także aureolka zdają się wskazywać na siostry za
          > konne" - czytamy w dalszej części.
          >
          > I samo logo:
          > https://bi.gazeta.pl/im/1b/3f/d5/z13975323Q,Logo-nowej-nazwy-restauracji.jp
> g

W jakiż to sposób styl i kolorystyka wskazują na siostry zakonne? Każde spłaszczone kółko to aureola? Na aureolkę mają monopol siostry zakonne? Jakoś nie widziałem żadnej z czymś takim nad głową.
          Napisz coś jeszcze - śmiech to zdrowie.

S.
          • rycho7 saczy sie z kosciola braterskiego 16.06.13, 21:31
            snajper55 napisał:

> Na aureolkę mają monopol siostry zakonne?

W jezyku czeskim w takim miejscu wystepuje u otwarte z kolkiem nad. Ale to sa diabelskie knowania Husa. Aureole drukuja z jego podszeptow w miliardach sztuk rocznie.
            • snajper55 Re: saczy sie z kosciola braterskiego 16.06.13, 21:44
              rycho7 napisał:

> W jezyku czeskim w takim miejscu wystepuje u otwarte z kolkiem nad. Ale to sa d
              > iabelskie knowania Husa. Aureole drukuja z jego podszeptow w miliardach sztuk r
              > ocznie.

A skutkiem jest obrzydzenie naszym braciom Czechom jedynie słusznej religii. Może na KUL jakiś naukowiec spłodzi pracę "Wpływ szargania świętości na poziom religijności społeczeństwa. Na przykładzie ů s kroužkem w języku czeskim."?

S.
          • sz0k Re: nie zacytowałeś najistotniejszego fragmentu 16.06.13, 22:34
            snajper55 napisał:

> W jakiż to sposób styl i kolorystyka wskazują na siostry zakonne? Każde spłasz
            > czone kółko to aureola? Na aureolkę mają monopol siostry zakonne? Jakoś nie wid
            > ziałem żadnej z czymś takim nad głową.
            > Napisz coś jeszcze - śmiech to zdrowie.

To nie jest istotne, przyzwoitość nakazuje zacytować powód, dla którego ksiądz akurat tak się zachował. Ten fragment jest istotny z punktu widzenia sprawy, którą się podnieciłeś. Ocena zasadności reakcji księdza to insza inszość i niech czytelnicy sami sobie ją wyrobią.
      • benek231 Re: Kolejny lewacki atak na Kościół 16.06.13, 20:01
        Klecha sam sobie winien. Nie powinien byl wpieprzac sie kobietom w ich byznes, i krytykowac poprzedniej nazwy gospody ("Majaga"). Nie podobala mu sie, to i zmienily.

Podejrzewam przy tym, ze siostry Strumskie wyprzedzily z pomyslem na nazwe lokalne zakonnice, ktore takze chcialy otworzyc bezalkoholowa gospode. I to wlasnie jest zasadniczy powod awantury. To jest przeciez banda lotrow, ten kler.

Ja sam uwazam, ze nazwa gospody jest dowcipna, bez wzgledu na to kto jest jej wlascicielem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka