Dodaj do ulubionych

PO dostała kopa w Elblągu

08.07.13, 00:45
w środek tyłka.
Mimo brudnych metod z podsłuchami i spreparowanymi taśmami dokonanymi przez "nieznanego sprawcę"
A teraz czas na koniec Hanki w Warszawie, co właściwie jest pewne.
Powoli w Polsce kończy się czas peowskiego niszczenia Polski, z której peowcy zrobili sobie prywatny folwark dla partyjnych kolesiów właśnie.

Obserwuj wątek
    • jaceq Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 08:03
      Szkoda tylko, że tak niewiele. Liczyłem, że kubeł zimnej wody na platfonsowski łeb będzie większy, zimniejszy i spuszczony z większej wysokości.

A co do Warszawy jest, to tak; nie ma już chyba nikogo, kto nie miałby dość tego obłudnego widma "chytrej baby", tych bezczelnych uśmieszków, arogancji godnej Kaliguli, chybionych działań, poronionych pomysłów i zaniechań tam, gdzie trzeba działać natychmiast.
      Ale pytanie jest: co dalej? Załóżmy, że przyjdzie jakaś nowa ekipa, nowa mietła i ... nowe pyski do zanurzenia w korycie. Stara ekipa jako-tako napasiona już jest (tempo ssania u koryta było rekordowe wprost i Piskorski ze swoimi może się schować), a tu przyjdzie nowa, odspawa starą i zacznie wypełniać stołki swoimi kuzynkami, ciotami i pociotami. No i brak gwarancji jest, że ta nowa ekipa miałaby jakąś "wizję" co z tym burdelem zrobić.

Pomijając już majstersztyk bufetu, jakim jest przetarg na śmieci, w zmianie ekipy miałbym interes taki, że na pewno pociągnęłoby to zmianę czapy ZTM-u; tych łajzów z Legionowa niekompetentnych do bólu, którzy np. wiedząc, że będzie remont średnicówki, przycinają linię 521, zamiast dołożyć drugą albo zwiększyć częstotliwość. Niekompetencja Rutów, Galasów, Franków, Smarków, Lejków czy jak im tam aż się prosi o zmianę. Gdy słyszę te nazwiska, to odpinam kaburę.
      • perla Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 09:00
        jaceq napisał:

> Szkoda tylko, że tak niewiele. Liczyłem, że kubeł zimnej wody na platfonsowski
        > łeb będzie większy, zimniejszy i spuszczony z większej wysokości.

jeszcze niedawno TuSSk wyśmiewał się, że PO nie ma z kim przegrać.
        Teraz mają nowe hasło: nie przegraliśmy, tylko nie zwyciężyliśmy.
        Mnie cieszy ta mała różnica. To uśpi popaprańców.

> A co do Warszawy jest, to tak; nie ma już chyba nikogo, kto nie miałby dość teg
        > o obłudnego widma "chytrej baby", tych bezczelnych uśmieszków, arogancji godnej
        > Kaliguli, chybionych działań, poronionych pomysłów i zaniechań tam, gdzie trze
        > ba działać natychmiast.
        > Ale pytanie jest: co dalej?

to jest problem całego kraju. Czy walka o dobro miast i gmin czy też partyjna walka o koryto?
        Najlepiej wychodzą gminy, które mają lokalną ekipę, nieoglądającą się na centralę partyjną właśnie.
        • oko_ala_maroko Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 10:19
          Są jakieś przykłady na to 'najlepiej'?

To zwycięstwo może okazać się pyrrusowym bo pisdzielcy nie mają wiekszosci wśród radnych i towarzysz Wilk moze okazac sie bezradny, hihismile))))))
          • perla Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 10:33
            oko_ala_maroko napisała:

> Są jakieś przykłady na to 'najlepiej'?

np. Rzeszów.
            Tam rządzi którąś kadencję prezydent, którego zdaje się popiera Sld, ale on ma w nosie centralę. Pod jego rządami Rzeszów z burdelu zamienił się na miasto przyjazne dla mieszkańców i przyjezdnych właśnie.
            • andrzejg Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 11:54
              perla napisał:

> oko_ala_maroko napisała:
              >
              > > Są jakieś przykłady na to 'najlepiej'?
              >
              > np. Rzeszów.

no i Wrocław też
              • qwardian Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 12:07

Poznań również. Ale wy spieszcie się z tą obwodnicą, bo nasza poznańska już prawie na ukończeniu i szereg innych w Wielkopolsce na trasie przyszłej "piątki"...
              • wikul Re: PO dostała kopa w Elblągu 10.07.13, 10:47
                andrzejg napisał:

> no i Wrocław też

Jesteś zadowolony w pełni z rządów Dutkiewicza? I z okresowych wyłączeń prądu i wody? Gdyby tak w Warszawie to strach pomyśleć co by było. Kilka dni temu byłem pięć dni we Wrocławiu u brata. Nie jest tak różowo jak się niektórym z innych miast wydaje. Niektóre okolice straszliwie zapyziałe, ludzie narzekają na komunikację, drogi itp. Ale przy okazji usłyszałem że na Psim Polu są smaczne pączki.
            • kolter-xl Re: PO dostała kopa w Elblągu 10.07.13, 07:42
              perla napisał:

> np. Rzeszów.
              > Tam rządzi którąś kadencję prezydent, którego zdaje się popiera Sld, ale on ma
              > w nosie centralę. Pod jego rządami Rzeszów z burdelu zamienił się na miasto prz
              > yjazne dla mieszkańców i przyjezdnych właśnie.

Pieprzysz od rzeczy to aparatczyk SLDowski , no i dobry menadżer tak jak i sporo z nich to SLD uratowało Polskę po rządach katoprawicy do 1993 roku apotem po 2001 roku

Od 1964 do rozwiązania należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. W 1990 wstąpił do SdRP, a w 1999 – do Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zasiadał we władzach wojewódzkich tych partii.
        • jaceq Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 19:02
          perla napisał:

> jaceq napisał:

> Mnie cieszy ta mała różnica. To uśpi popaprańców.

No, jeżeli "to" miałoby ich uśpić, to hurt im w detal i kawałek ostrego szkła na dokładkę. Do piachu.

> Najlepiej wychodzą gminy, które mają lokalną ekipę, nieoglądającą się na centralę
          > partyjną właśnie.

Czasami nitki powiązań są widoczne tylko z bardzo bliska. Znam odrobinę temat.
        • kolter-xl Re: PO dostała kopa w Elblągu 10.07.13, 07:38
          perla napisał:

> Najlepiej wychodzą gminy, które mają lokalną ekipę, nieoglądającą się na centra
          > lę partyjną właśnie.

Ta.. w mojej wsi jest nieformalna koalicja PIS z SLD najlepiej co im wychodzi to podawanie zamiast księdza na mszy jeden drugiemu hostii do ryja .
      • oko_ala_maroko Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 10:27
        To nasze polskie narzekactwo jest nie do zniesienia. Baba moze i jest nie do wytrzymania ale to za jej rzadów Warszawa rozwija się jak żadne z miast. Zgadzam sie natomiast z tezą, która wyjęta jak z anegdoty o Arystotelesie. Arystoteles udał się z uczniami do gaju oliwnego. Po wyczerpującym wykładzie filozof zasnął. W tym czasie ranę, którą miał na dłoni obsiadły muchy. Jeden z zatroskanych uczniów zgonił je. Wtedy mędrzec obudził się i rzekł do niego :
        - Po co je zgoniłeś ? Te były już najedzone!
        • andrzejg Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 11:56
          oko_ala_maroko napisała:

> - Po co je zgoniłeś ? Te były już najedzone!

Na polityke nie bardzo to sie przekłada. Po pierwsze,tonie widziałem nasyconego polityka, a po drugie za długa władza przewraca w głowie.
        • qwardian Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 12:13

Miasto to infrastruktura, drogi, kanały, mosty, rury, zawory. Tutaj potrzeba technokraty. Jej przeciwnik w ostatnich wyborach wydawał się bardzo przyzwoitym człowiekiem i posiadał ekspertyzę. Przykre jak go potraktowano...
          • jaceq Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 19:13
            qwardian napisał:

> Jej przeciwnik w ostatnich wyborach wydawał się bardzo przyzwoitym
            > człowiekiem i posiadał ekspertyzę.

Chodzi Ci o tego Żyda, który zaprojektował TO?:

https://www.independent.pl/images/old_files/root/media/tv/zagranica/chiny/cctv_kwiecien2008.jpg

No, przynajmniej ekspertyzę posiadał. A konto w banku, prawo jazdy i komórę też posiadał?

> Przykre jak go potraktowano...

Tzn. jak go potraktowano, bo nic nie wiem? Obrzezano go jeszcze raz?
            • qwardian Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 19:47

Jacku, cokolwiek projektował się nie zawaliło ani nie zalało. A z tym Warszawa ma problem.
              • rycho7 Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 20:17
                qwardian napisał:

>A z tym Warszawa ma problem.

Nie jestem pewien czy chcialbym przeniesc Warszawe na Manhatan (Nowy Amsterdam). Roznice geologiczne. Faktycznie nawdychales sie oparow spalonej ropy naftowej w kimberlicie.

Ja lubie (kocham?) Warszawe. To szalenie skomplikowane miejsce. Dlatego warte kochania. Daje duzo emocji.
                • qwardian Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 21:54

Ja również kocham Warszawę i jej willowe przedmieścia aż po Leszno wraz z Kampinosem. Bywam tam regularnie. Woda to jest przekleństwo dla wszystkich miejsc zurbanizowanych, a co dopiero dla miasta, które rośnie w tempie jakim każdy widzi.

tinyurl.com/ljbdub7
                  Infrastruktura nie nadąża również w innych dziedzinach. Poznań już rozpoczął projekt budowy spalarni śmieci przez francuską firmę, która będzie produkować energię...

www.ekonomia.rp.pl/artykul/997785.html
        • jaceq Re: PO dostała kopa w Elblągu 08.07.13, 19:08
          oko_ala_maroko napisała:

> To nasze polskie narzekactwo jest nie do zniesienia. Baba moze i jest nie do wy
          > trzymania ale to za jej rzadów Warszawa rozwija się jak żadne z miast.

Ten "rozwój" mógłby trwać o połowę krócej, jak nie więcej. Po drugie, brak jakiejkolwiek koordynacji, nie wie lewica co czyni prawica. Różne koterie w antyszambrach bufetu udają, że nie wiedzą o swoim istnieniu. Ani jeden termin tego "rozwoju" nie został dotrzymany. Ponadto, pod etykietką tego "rozwoju" bezustannie kręcone są różne prywatne lody.

Będzie tego. Zagłosuję na Kononowicza, jeśli będzie łaskaw kandydować. Na pewno będzie lepszy - ja też bym chciał, żeby paru wynalazków bufetu "nie było", np. tej tęczy przy pl. Zbawiciela.
    • wikul O szczęście niepojęte ... 08.07.13, 11:24
      ... teraz Elbląg pójdzie w ślady Radomia, bastionu PiS. Jedyna nadziej że ma tylko rok ale z pewnością w tym czasie wybuduje pomnik L.Kaczyńskiego a potem zobaczymy. Z obietnic Wilk już się wycofuje, przekopu mierzei nie będzie.

Czy Elbląg zbankrutuje jak Radom pod rządami PiS ?

blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka-polska/673341,czy-elblag-zbankrutuje-jak-radom-pod-rzadami-pis.html

A może Radomianie wykopią wcześniej pisowskich nieudaczników?

www.facebook.com/NieDlaRzadowPisWRadomiu
      • perla Wikul, bądź mężczyzną... 08.07.13, 12:11
        i przyjmij przegraną ze skruchą zamiast straszyć PiS-em, bo to już nudne jest.
        Hasło wyborcze było znane: "wypie...ć Platformę".
        I to się udało głównie dzięki dokonaniom PO.
        Teraz to hasło będzie aktualne w Warszawie a potem w całej Polsce właśnie.
        • wikul Perła, nie mieszaj płci do umiejetnosci rzadzenia 08.07.13, 13:21
          ... twój polityczny idol niby jest mężczyzną a gdy przyszło do rządzenia to dupa blada była.

perla napisał:

> i przyjmij przegraną ze skruchą zamiast straszyć PiS-em, bo to już nudne jest.
          > Hasło wyborcze było znane: "wypie...ć Platformę".
          > I to się udało głównie dzięki dokonaniom PO.
          > Teraz to hasło będzie aktualne w Warszawie a potem w całej Polsce właśnie.

Nie wystarczy hasełko a po im choćby potop.

natemat.pl/66537,radom-pis-owska-polska-w-pigulce-nie-chce-by-ktokolwiek-rzadzil-polska-tak-jak-pis-radomiem
          • perla Wikul, postrasz mnie PiS-em 08.07.13, 17:02
            chyba mam krótką pamięć bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych strasznych rządów PiS-u.
            No chyba, że straszne to było obniżenie podatków, oraz brak masowej ucieczki Polaków z kraju.
            No więc mi przypomnij właśnie.
            • wikul Chyba rzeczywiście masz krótką pamięć ... 08.07.13, 17:35
              ... sądząc po sondażach nie ty jeden.

perla napisał:

> chyba mam krótką pamięć bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych strasznych rzą
              > dów PiS-u.
              > No chyba, że straszne to było obniżenie podatków, oraz brak masowej ucieczki Po
              > laków z kraju.
              > No więc mi przypomnij właśnie.

Wielbiciele PiS nie boją się PiS-u, wielbiciele go wielbią bezgranicznie i bezwarunkowo.
              Rządy Kaczyńskiego to rządy permanentnego kryzysu i osobliwości takich jak Lepper, Lipiec, Kaczmarek, Ziobro, Szyszko i wielu, wielu innych. Po tym ostatnim mamy w całym kraju ekrany w szczerym polu. Dla przypomnienia.

pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4%85d_Jaros%C5%82awa_Kaczy%C5%84skiego
              • perla Re: Chyba rzeczywiście masz krótką pamięć ... 08.07.13, 18:29
                wikul napisał:

> Wielbiciele PiS nie boją się PiS-u, wielbiciele go wielbią bezgranicznie i bezw
                > arunkowo.

nigdy nie głosowałem (i nie będę) na PiS. Więc trudno mnie nazwać wielbicielem.
                Dlatego też, wypunktuj mi te straszne rządy PiS-u właśnie.
                • jaceq Re: Chyba rzeczywiście masz krótką pamięć ... 08.07.13, 19:21
                  perla napisał:

> nigdy nie głosowałem (i nie będę) na PiS.

I za to Cię lubię, bracie.
            • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 07:50
              perla napisał:

> chyba mam krótką pamięć bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych strasznych rządów PiS-u.

Syndrom sztokholmski zadziałał .

> No chyba, że straszne to było obniżenie podatków,

Jak duże to były obniżki i komu i w czym to pomogło ?

>oraz brak masowej ucieczki Polaków z kraju.

To ciekawe bo właśnie wtedy nie dało rady przez Londyn spokojnie przejść , nie słysząc ku... mać na chodniku
              • kalllka Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 09:26
                Mam prośbę kolter,
                Niepochamowany potok swoich urojen wylewaj indziej gdzie. Na ulicach Londynu czy środ angielskiej Polonii nie ma dla takich lobuzow jak ty, miejsca. Tu sie wszyscy wzajemnie szanujemy . Zanotuj i zastosuj.
                • qwardian Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 09:38

Jest zatrzeciewiony. Nie wie, że my tu klikamy dłużej niż dziesięć lat. To forum było pierwsze na gazeta.pl i nosiło nazwę Aktualności. Potem zamknięte dla świata i w końcu odblokowane po śmierci Danusi. Kolter, trzymaj fason. Jeżeli chcesz być nieuprzejmy to musisz się wykazać kunsztem, a jego Ci brak...
                  • rycho7 nieuprzejmosc posiadania serca z lewej strony 10.07.13, 10:27
                    qwardian napisał:

> Jeżeli chcesz być nieuprzejmy to musisz się wykazać kunsztem, a jego Ci brak...

Lewicowa to jest PO. Komunizujaca jest PiS. A SLD powinna z wlasnej woli, na swoj koszt udac sie na Kolyme, gdzie jej miejsce.

> my tu klikamy dłużej niż dziesięć lat.

Ja sie nie przyznaje jakobym posiadl glupote przez zasiedzenie.
                    • qwardian Re: nieuprzejmosc posiadania serca z lewej strony 10.07.13, 12:00

rycho7 napisał:

> Lewicowa to jest PO. Komunizujaca jest PiS. A SLD powinna z wlasnej woli, na sw
                      > oj koszt udac sie na Kolyme, gdzie jej miejsce.

Tak długo jak udaje się trzymać związkowców i element wywrotowy na smyczy ten układ jest OK. Wywożenie dyrektorów na taczkach traktowałbym jak dzwonek alarmowy. Ten kryzys już się kończy i czeka nas 70 lat prosperity..
                      • krates-8 Re: nieuprzejmosc posiadania serca z lewej strony 10.07.13, 21:07
                        qwardian napisał:

> y. Ten kryzys już się kończy i czeka nas 70 lat prosperity..

to nie kryzys
                        to rezultat
                        dopiero się zaczyna
                        przyczyny nie są usunięte
                        więc trochę jeszcze potrwa
                        • rycho7 Re: nieuprzejmosc posiadania serca z lewej strony 10.07.13, 21:30
                          krates-8 napisał:

> przyczyny nie są usunięte

Ja na miejscu przyczyn bym sie nie cieszyl. Najwazniejsza jest nieswiadomosc bycia zaliczonym do przyczyn.

> dopiero się zaczyna

Da sie jak reka odjal. Istota jest skutecznosc Endloesung.
                  • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 11:08
                    qwardian napisał:

>
                    > Jest zatrzeciewiony. Nie wie, że my tu klikamy dłużej niż dziesięć lat. To foru
                    > m było pierwsze na gazeta.pl i nosiło nazwę Aktualności. Potem zamknięte dla św
                    > iata i w końcu odblokowane po śmierci Danusi. Kolter, trzymaj fason. Jeżeli chc
                    > esz być nieuprzejmy to musisz się wykazać kunsztem, a jego Ci brak...

Tobie czego brak , kiedy udajesz ze nie widzisz moich postów skierowanych do ciebie ? strach cie obleciał ze ktoś twoje tzw wartości dyskredytuje ?
                    • qwardian Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 11:45

To jest mój problem który wyjaśniałem nie raz. Większość postów odczytuję z komórki. Jestem zajęty od ranka po wieczór. Często w innych strefach czasowych, a niekiedy na innych kontynentach od momentu założenia wątku do response...
                      • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 13:33
                        qwardian napisał:

>
                        > To jest mój problem który wyjaśniałem nie raz. Większość postów odczytuję z kom
                        > órki. Jestem zajęty od ranka po wieczór. Często w innych strefach czasowych, a
                        > niekiedy na innych kontynentach od momentu założenia wątku do response...

Daruj sobie smile)
                • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 11:06
                  kalllka napisała:

> Mam prośbę kolter,
                  > Niepochamowany potok swoich urojen wylewaj indziej gdzie. Na ulicach Londynu c
                  > zy środ angielskiej Polonii nie ma dla takich lobuzow jak ty, miejsca. Tu sie
                  > wszyscy wzajemnie szanujemy . Zanotuj i zastosuj.

Sio nawiedzona łoszo
              • krates-8 Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 10:43
                kolter-xl napisał:
                > Jak duże to były obniżki i komu i w czym to pomogło ?

nawet najmniejsza obniżka
                podatków
                jest lepsza od podwyżek
                sejm w październiku 2006
                przegłosował ustawę
                o obniżeniu stawek PIT od stycznia 2009
                ustawa byłą autorstwa ówczesnego rządu
                czyli pis-u
                liczba progów została zmniejszona
                a stawki obniżone
                z 19/30/40
                na 18/32
                bardzo pomogła uchwalona
                5 września 2007
                ustawa wprowadzająca ulgę rodzinną
                dzięki niej począwszy już od rozliczenia pit za 2007
                podatki dla rodziców
                zmalały o ok 1000zł rocznie
                za każde dziecko
                dla ścisłości przypomnieć należy
                że projekt ustawy
                złozył lpr
                a pis z poparł wyraźnymi oporami
                jednak

to były największe obniżki pit
                od czasu wprowadzenia tego podatku
                ale najważniejsze
                że za rządów pis
                podatki NIE WZROSŁY
                ani bezrobocie
                ani inflacja
                ani tempo zadłużania się państwa

ja to bym się bał pisu
                że podniesie podatki
                gdyby po je obniżyło
                przynajmniej do poziomu takiego
                jaki był na początku ich rządów
                ale skoro je podwyższają
                to boję się bardziej po
                że podwyższą jeszcze bardziej

ziobro wspomniany też mi nie straszny
                nawet chętnie bym nim poszczuł
                biurwy skorumpowane
                niech się trzęsą
                taniej jest wyposażyć stu czekistów
                niż utrzymywać
                setki tysięcy pazernych
                bezużytecznych biurokratów
                • wikul IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radiowozy 10.07.13, 11:05
                  ... rozwożą pizzę i colę!

[i]To był wyjątkowy rok, takiego nie mieliśmy od 17 lat, pierwszy raz od 17 lat do marszałka sejmu wpływa wnioske aby jezusa Chrystusa ogłosić królem, a na komendzie mozna zamówic taxi lub pizzę. Wszystko zaczęło się od kampanii partii zwanej żartobliwie prawem i sprawiedliwości, pod wdzięcznym tytułem `My dotrzymujemy słowa'. W ramach my dotrzymujemy słowa, jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja nie zostanę premierem, premierem został atrakcyjny Kazimierz, pierwszy produkt medialny w Europie Środkowej. Rodzime Truman Show potrwało pół roku, w tym czasie w ramach my dotrzymujemy słowa w kwestii taniego państwa, powstało najwięcej w historii wolnej Polski nowych ministerstw i sekretarzy stanu, z ministerstwem śledzi i morza na czele, mamy najwięcej w historii Polski marszałków sejmu i senatu oraz 4 wicepremierów. Dwukrotnie TK zanegował ustawy przegłosowane w odstępie kilku miesięcy, co jest absolutnym rekordem. Mięliśmy w ciągu roku 3 rządy, w ramach tych samych partii 3 rodzaje koalicji, na trzech różnych pakietach `umów', do tego dwóch premierów, pięciokrotnie był wymieniany minister finansów. Jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja jednak zostałem premierem, ponieważ premier, który ma 78% poparcia społecznego był za słaby, wymieniliśmy go na premiera, który ma 33% poparcia, a premier który miał 78% poparcia przegrał wybory na prezydenta Warszawy.

Pierwszy raz od 17 lat Polska zobaczyła masówkę, 160 cm kompleksów spędziło słuchaczy radiowęzła z Torunia do stoczni i uroczyście przysięgało nie rozmawiać z Lepperem, po czym polazły i gadało, ale o tym za chwilę. Pierwszy raz od 17 lat w ministerstwie sprawiedliwości w randze wiceministra zasiadł sędzia stanu wojennego i w randze ministra koordynatora komunistyczny prokurator z lat 70. takiej kadry nie miał nawet Leszek Miller. Na fali rewolucji moralnej marszałkiem sejmu, a następnie premierem wybrano 4 krotnego recydywistę, członka powołanej przez SB grupy politycznej, na co dokumenty widział brat. Premiera recydywistę zdymisjonowano za warcholstwo, co było ewidentnym chamstwem, by następnie w nocy bez kamer tuż po projekcji filmu o JPII wskrzesić i wsadzić na szczyty władzy. Od 17 lat nie mieliśmy w rządzie koalicyjnym klubu, który w ponad 50% składa się z oskarżonych lub skazanych prawomocnymi wyrokami posłów, znajdziemy w IVRP odnowy moralnej, posła pedofila, posłankę skazaną za fałszowanie przepustek więziennych, europosła oskarżonego o gwałt, rodzimego posła oskarżonego o gwałt, jego żonę oskarżoną o defraudacje, posłankę, która zasłynęła, jako operatorka scen korupcyjnych, a następnie została skazana przez komisje etyki i ta sama komisja uniewinniła posłów korumpujących posłankę. Znajdziemy posła wyrzuconego z klubu PiS za jazdę po pijaku, jest poseł wywalony z SO za awantury w dyskotece, jest również poseł powołujący się na znajomości z ministrem sprawiedliwości w czasie egzekucji komorniczej, za co został wywalony z SO, cały ten kwiat polskiego parlamentaryzmu tworzy koalicyjne koło narodowo - ludowe. ...
                  matka kurka 2006[i/i]

Ciągnąć dalej?
                  • oleg3 Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 11:39
                    matka kurka 2006

Który to mamy dzisiaj rok? Miesiąc i dzień też podać?

Stary dowcip:

- Panie, gdzie ja jestem?
                    - Na Grodzkiej
                    - Nie chodzi o drobiazgi! Jakie to miasto?
                    • wikul Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 11:56
                      oleg3 napisał:

> matka kurka 2006
                      >
                      > Który to mamy dzisiaj rok? Miesiąc i dzień też podać?

No i ...? Trzeba wszystko wymazać z pamięci i liczyć na poprawę? A może jednak lepiej brać pod uwagę doświadczenie w doborze współpracowników, zdolności konsyliacyjne , umiejętność w tworzeniu stałych i doraźnych koalicji itp.?
                      • oleg3 Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 12:11
                        wikul napisał:

> lepiej brać pod uwagę doświadczenie w doborze współpracowników,
                        Jak najbardziej! Trzeba brać pod uwagę doświadczenie. Ile to już lat rządzi Platforma? Lista współpracowników jest długaśna. Lista sukcesów skromna, złośliwi twierdzą, że zawiera tylko jedną pozycję - powstrzymanie PiSu.

Platforma się zużyła. Przecieka, powoli tonie. Przyjdzie nowa siła. Nowe nadzieje. Stare rozczarowania.
                        • wikul Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 12:23
                          oleg3 napisał:

> Jak najbardziej! Trzeba brać pod uwagę doświadczenie. Ile to już lat rządzi Pla
                          > tforma? Lista współpracowników jest długaśna. Lista sukcesów skromna, złośliwi
                          > twierdzą, że zawiera tylko jedną pozycję - powstrzymanie PiSu.

W tych zdaniach są sprzeczności. Gdyby było tak skromnie jak uważasz to PO by nie wygrała kolejnych wyborów. Gdyby złośliwcy mieli rację to Tuskowi wystarczyłoby trwać a nie narażać się ciągle nowym grupom nacisku z Dudą na czele.

> Platforma się zużyła. Przecieka, powoli tonie. Przyjdzie nowa siła. Nowe nadzie
                          > je. Stare rozczarowania.

Tusk popełnił wiele błędów w drugiej kadencji. Zamiast wzmocnić rząd nowymi, lepszymi ministrami, zamienił lepszych na gorszych. Tego nie rozumiem. W tej chwili powinien ogłosić że nie będzie się ubiegał o kolejną kadencję a jego naturalnym następcą będzie Schetyna. Zobaczyłbyś że tendencje natychmiast by się odwróciły. Potwierdza się jednak że władza to niesamowity narkotyk.
                          • oleg3 Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 12:41
                            wikul napisał:

> W tych zdaniach są sprzeczności.

Wykaż je proszę.

• perla Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 11:53
                    sorry Wikul, ale to są zwykłe pierdoły, które mnie nic nie obchodzą.
                    Ważne jest to, że Polska się rozwijała a nie leciała w otchłań długów właśnie.
                    • perla i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 11:57
                      to, że Jarek powiedział, iż nie zostanie premierem a został, jest niczym wobec zapewnień Tuska, że nie podwyższy podatków a podwyższył właśnie.
                      • wikul Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 12:07
                        perla napisał:

> to, że Jarek powiedział, iż nie zostanie premierem a został, jest niczym wobec
                        > zapewnień Tuska, że nie podwyższy podatków a podwyższył właśnie.

W tej sprawie się różnimy chociaż ja byłem przekonany że nie odpuści stanowiska premiera.
                        A jeżeli chodzi o Tuska to pewnie myślał że koniuktura na świecie tak gwałtownie sie nie zawali
                        • perla Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 12:22
                          wikul napisał:

> W tej sprawie się różnimy chociaż ja byłem przekonany że nie odpuści stanowiska
                          > premiera.

a ja to się dziwiłem tym deklaracjom (wtedy głosowałem na PO).
                          Gdy PiS wygrało wybory zastanawiałem się na co Jarek czeka wypuszczając na premierostwo Dodę Marcinkiewicza.

> A jeżeli chodzi o Tuska to pewnie myślał że koniuktura na świecie tak gwałtowni
                          > e sie nie zawali

Wikul, co robi przedsiębiorca jak mu się koniunktura wali?
                          odp. 1
                          tnie koszta i obniża ceny.
                          odp. 2
                          zatrudnia nowych do biura i podnosi ceny właśnie.
                          • wikul Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 12:28
                            perla napisał:

> Wikul, co robi przedsiębiorca jak mu się koniunktura wali?
                            > odp. 1
                            > tnie koszta i obniża ceny.
                            > odp. 2
                            > zatrudnia nowych do biura i podnosi ceny właśnie.

Gdyby to było takie proste to świat byłby pełen wspaniale rozwijających się państw. A tu trzeba liczyć się z opozycją, związkami, mediami i publiką która nie jest z XIX czy XX w. i nie da się wziąć za mordę jak kiedyś. Wystarczy rozejrzeć się wokół.
                      • kolter-xl Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 13:36
                        perla napisał:

> to, że Jarek powiedział, iż nie zostanie premierem a został, jest niczym wobec
                        > zapewnień Tuska, że nie podwyższy podatków a podwyższył właśnie.

Pieprzenie w bambus !! za Tuska z powodu kryzysu upadło ponad 200 tys firm i o tyle zmniejszyły się wpływy do budżetu,z racji nie płacenia podatków . No to skąd miał brać ciaćki ? Co do Jara to lipa,skoro zrobił premierem kogoś z czwartego rzędu. To nie mógł znaleźć z pierwszego ??
                        • rycho7 Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 17:04
                          kolter-xl napisał:

> za Tuska z powodu kryzysu upadło ponad 200 tys firm i o
                          > tyle zmniejszyły się wpływy do budżetu,z racji nie płacenia podatków .

Gdyby te firmy nie musialy placic tylu podatkow to byc moze by nie padly. Gdyby nie padly i palcily podatki to wplywy bylyby wieksze. Ilustruje to Krzywa Laffera.

Jak dla mnie to lepiej, ze pady, wplywy sa mniejsze a poplecznicy hewry ryzego moga sie kompromitowac. Same zyski. Vincent robi za vice centusia. Poczytalby cos madrego odpowiedniego do stanowiska jakie nienaleznie zajmuje.
                          • kolter-xl Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 20:31
                            rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                            >
                            > > za Tuska z powodu kryzysu upadło ponad 200 tys firm i o
                            > > tyle zmniejszyły się wpływy do budżetu,z racji nie płacenia podatków .
                            >
                            > Gdyby te firmy nie musialy placic tylu podatkow to byc moze by nie padly.

Padły bo nie mały gdzie i komu swojego towaru przede wszystkim sprzedać .No a że ZUS czy urząd skarbowy jest mało elastyczny w takich sytuacja to też wiadomo
                            • rycho7 Re: i jeszcze jedno Wikul jest 10.07.13, 20:52
                              kolter-xl napisał:

> Padły bo nie mały gdzie i komu swojego towaru przede wszystkim sprzedać .

Mea culpa ... Nie mialem zamiaru kupic towaru podrozonego przez podatki. Czy sadzisz, ze nie przezyje nastepnych 10 lat bez piatego telewizora w domu? Ja przezyje, Vincent nie ma szans. I kto tu lepszy?
                    • wikul Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 12:03
                      perla napisał:

> sorry Wikul, ale to są zwykłe pierdoły, które mnie nic nie obchodzą.
                      > Ważne jest to, że Polska się rozwijała a nie leciała w otchłań długów właśnie.

Cieszę się że w jednym się zgadzamy; żeby Polska nie leciała w otchłań długów. Tylko że nie przypominam sobie żebyś popierał decyzje Tuska zmierzające w tym kierunku. Zresztą, takie decyzje doprowadziły do znacznego spadku popularności Tuska i jego rządu. Ewentualana wygrana PiS czy kogo innego oznacza cofnięcie reform emerytalnych i innych decyzji a w rezultacie powiekszenie odbecnych długów.
                    • kolter-xl Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 13:32
                      perla napisał:

> sorry Wikul, ale to są zwykłe pierdoły, które mnie nic nie obchodzą.
                      > Ważne jest to, że Polska się rozwijała a nie leciała w otchłań długów właśnie.

USA ma 15 biliardów długu wewnętrznego i tu jest problem dla takich jak my średniaków przemysłowych.
                      • rycho7 kwestia wyboru jezyka 10.07.13, 17:12
                        kolter-xl napisał:

> USA ma 15 biliardów długu wewnętrznego

W jezyku USAranskim nie ma slowa miliard, w roli tej wystepuje polski bilion. Nie uzywaj jezyka polzasranskiego. Przy tlumaczeniach nalezy pamietac o trzech znaczacych zerach (000). Zera nie pamietaja bo nie musza. Jak to zera nie musza niczego.
                        • kolter-xl Re: kwestia wyboru jezyka 10.07.13, 20:32
                          rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                          >
                          > > USA ma 15 biliardów długu wewnętrznego
                          >
                          > W jezyku USAranskim nie ma slowa miliard, w roli tej wystepuje polski bilion. N
                          > ie uzywaj jezyka polzasranskiego. Przy tlumaczeniach nalezy pamietac o trzech z
                          > naczacych zerach (000). Zera nie pamietaja bo nie musza. Jak to zera nie musza
                          > niczego.

Czy w ten sposób sprawiłeś ze choć ten dług spadł o jednego dolara ??
                          • rycho7 powiedz tylko slowo ... 10.07.13, 20:49
                            kolter-xl napisał:

> Czy w ten sposób sprawiłeś ze choć ten dług spadł o jednego dolara ??

Jestes czlowiekiem malej wiary. Jeszcze niczego nie sprawilem. Rozwaz, moze moj czas jeszcze nie nadszedl.

Czyim problemem jest dlug? Zaszczyconych nawiedzeniem przez walec dziejow?
                  • krates-8 Re: IVRP to raj na ziemi, Chrystus królem, a radi 10.07.13, 20:16
                    wikul napisał:
                    > ... rozwożą pizzę i colę!

wolałbym niższe podatki
                    bez tej nadbudowy
                    ale skoro po nie umie obniżać podatków
                    to jestem w stanie zaakceptować
                    nawet diabła króla
                    policję rozwożącą
                    bimber i fajki z przemytu
                    JEŚLI TYLKO
                    ciężary podatkowe będą mniejsze

wikul napisał:
                    > Ciągnąć dalej?

ależ ciągnij
                    kolterowi i pikratowi
                    oni to lubią
                    • rycho7 insz Allah 10.07.13, 20:24
                      krates-8 napisał:

> JEŚLI TYLKO
                      > ciężary podatkowe będą mniejsze

Ciesze sie, ze tak jawnie akceptujesz szariat.
                      • krates-8 Re: insz Allah 10.07.13, 20:30
                        jakoś się uchowam wink
                        mam tatarskich przodków
                        • rycho7 jestes Karaimem? 10.07.13, 21:02
                          krates-8 napisał:

> mam tatarskich przodków

Nie pogadamy, bez pol litra nie razbieriosz.

Znasz sie moze na smoczych tamgach z Tuvy.

Potrafisz sam wlasnorecznie wykuc ekskalibura technologii Jazygow?
                          • krates-8 Re: jestes Karaimem? 10.07.13, 22:03
                            nic z tych rzeczy
                            kiedyś zagon tatarski zaległ
                            na zimę kilka zim?
                            pod janowcem
                            stąd mnogość czarnowłosych i czarnookich
                            ale raczej nikczemnego wzrostu
                            tubylców
                            tamże
                            skośnoocy koczownicy zostawili miejscowym geny
                            ale nie kulturę
                      • krates-8 a tak poważnie, akceptuję warunkowo 10.07.13, 20:53
                        powtórzę
                        wolałbym niższe podatki
                        BEZ TEJ NADBUDOWY
                        ale jeśli mam wybierać
                        to wolę niższe podatki
                        z durną nadbudową
                        niż wyższe podatki
                        z inną nadbudową

zwykle zresztą okazuje się
                        że ta inna nadbudowa
                        jest równie durna
                        w końcu czym istotnym różni się
                        parada szumana
                        od procesji w boże ciało
                        hę?

rycho7 napisał:
                        > Ciesze sie, ze tak jawnie akceptujesz szariat.
                        • rycho7 Re: a tak poważnie, akceptuję warunkowo 10.07.13, 21:05
                          krates-8 napisał:

> wolałbym niższe podatki
                          > BEZ TEJ NADBUDOWY

Cieplo, cieplej ...

Ja po prostu wybieram brak podatkow bez nadbudowy. Kwestia sily wiary. Durna ludzkosc meczyla sie tak 4 miliony lat. Nie znala raju ostatnich 5500 lat.
                          • krates-8 Re: a tak poważnie, akceptuję warunkowo 10.07.13, 22:11
                            rycho7 napisał:
                            > Cieplo, cieplej ...

nie musisz mnie tak delikatnie naprowadzać
                            ja prawie anarchistą jestem
                            jest tylko jedna rzecz
                            za którą jestem gotowy płacić podatki
                            tą rzeczą jest brak wojny
                            • rycho7 Re: a tak poważnie, akceptuję warunkowo 11.07.13, 19:28
                              krates-8 napisał:

> tą rzeczą jest brak wojny

Zapewniam Cie, ze z tym masz problem z samej natury. Kazda nowa wojna jest inna. Wiele ulega przedefiniowaniu. Czy przypadkiem nie jestesmy w trakcie wojny na zasadach korzystnych dla beneficjentow? Przemysl spozywczy i farmaceutyczny wygrywaja zdecydowanie ze spoleczenstwami.
                • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 11:13
                  krates-8 napisał:

> dla ścisłości przypomnieć należy
                  > że projekt ustawy
                  > złozył lpr
                  > a pis z poparł wyraźnymi oporami
                  > jednak

No bo wasz prezes na intrygach sie tylko zna a nie na gospodarce.

> podatki NIE WZROSŁY
                  > ani bezrobocie
                  > ani inflacja
                  > ani tempo zadłużania się państwa

No to niech Millera I Belkę po dupach całują za to ze im Polskę wydźwignęli z tego syfu po rządach AWS. Jaro nic nie robił gospodarka sama szła do przodu ,wystarczyło nie tykać .

> ziobro wspomniany też mi nie straszny
                  > nawet chętnie bym nim poszczuł
                  > biurwy skorumpowane
                  > niech się trzęsą
                  > taniej jest wyposażyć stu czekistów
                  > niż utrzymywać
                  > setki tysięcy pazernych
                  > bezużytecznych biurokratów

Państwo totalitarne szczuło jednych na drugich
                  • perla Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 11:50
                    kolter-xl napisał:

> Jaro nic nie robił gospodarka sama szła do przodu ,wystarczyło nie tykać .

no i o to chodzi aby politycy trzymali swe łapska jak najdalej od gospodarki. Wtedy gospodarka sobie poradzi. Co widać na przykładzie Jarka.
                    Jedyne co rządzący powinni robić dla gospodarki to tylko rozważanie obniżenia podatków.
                    Tusk i Rostowski wtrącając się do gospodarki zafundowali nowym obywatelom becikowe w wysokości circa 100 tys zł długu na każdego noworodka właśnie.
                    • wikul Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 12:12
                      perla napisał:

> Tusk i Rostowski wtrącając się do gospodarki zafundowali nowym obywatelom becik
                      > owe w wysokości circa 100 tys zł długu na każdego noworodka właśnie.

Mam wrażenie że nie znasz dramatycznej sytuacji demograficznej w Polsce. Zauważ co robią w innych krajach w tej sprawie. Czysty liberalizm już nie jest w stanie niczego rozwiązać. Publika zmiecie każdy rząd stosujący takie metody.
                    • kolter-xl Re: Wikul, postrasz mnie PiS-em 10.07.13, 13:31
                      perla napisał:

> no i o to chodzi aby politycy trzymali swe łapska jak najdalej od gospodarki. W
                      > tedy gospodarka sobie poradzi. Co widać na przykładzie Jarka.

Jaruś nie znał się i dlatego nie tykał , gdyby wydawało mu się ze cos z tego rozumie na 100% by mieszał w tym .

> Jedyne co rządzący powinni robić dla gospodarki to tylko rozważanie obniżenia podatków.

Też tak uważam ,ale niestety kołchoz zwany Unią Europejską tego nie lubi i zawsze o to sa w niej kłótnie .

> Tusk i Rostowski wtrącając się do gospodarki zafundowali nowym obywatelom becik
                      > owe w wysokości circa 100 tys zł długu na każdego noworodka właśnie.

Nie zapominaj ze Tusk juz musiał cos robić z powodu kryzysu roku 2007 . Jareczek miał ten komfort ze za jego rządów gospodarka światowa ponoć miała sie wyśmienicie
        • kolter-xl Re: Wikul, bądź mężczyzną... 10.07.13, 07:46
          perla napisał:

> i przyjmij przegraną ze skruchą zamiast straszyć PiS-em, bo to już nudne jest.
          > Hasło wyborcze było znane: "wypie...ć Platformę".
          > I to się udało głównie dzięki dokonaniom PO.
          > Teraz to hasło będzie aktualne w Warszawie a potem w całej Polsce właśnie.

Taa no a po 2 latach rządów w Polsce wasz prezes nieudacznik znowu odda bez jednego wystrzału władze
    • kolter-xl Re: PO dostała kopa w Elblągu 10.07.13, 07:35
      perla napisał:

> w środek tyłka.

Czyli tam gdzie wy prezesowi zajeżdżacie jęzorami ?

> Mimo brudnych metod z podsłuchami i spreparowanymi taśmami dokonanymi przez "ni
      > eznanego sprawcę"

Brudne metody ? prostackie wypowiedzi powinne byc jak najbardziej w takiej sytuacji ujawniane .

> A teraz czas na koniec Hanki w Warszawie, co właściwie jest pewne.

Znasz jakieś proroctwo ??

> Powoli w Polsce kończy się czas peowskiego niszczenia Polski, z której peowcy z
      > robili sobie prywatny folwark dla partyjnych kolesiów właśnie.

No i wróci wasza siermięgą z pomysłem na reaktywację gestapo ?
    • dachs Niestety na własne życzenie 11.07.13, 18:58
      A była okazja, by odnowić podstawowa ideę Platformy - niemieszanie się do samorządów.
      Tusk zamiast jeździć do Elbląga, powinien puścić w naród przekaz, że kto rządzi Elblągiem, to sprawa mieszkańców miasta, a nie partyjnych centrali.
      Wyjąłby w ten sposób sporo powietrza z balonu, jaki nadmuchał Kaczyński.
      Dał się wpuścić, jak dziecko.
      Ale widać, że jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu albo rozum odbiera, akbo złych doradców zsyła.
      • oko_ala_maroko Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 19:33
        Zgadza sie, ale zwycięstwo pisowskie takie jakieś pyrrusowe................
        • wikul Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 21:12
          oko_ala_maroko napisała:

> Zgadza sie, ale zwycięstwo pisowskie takie jakieś pyrrusowe................

To prawda, nawet nie wiadomo kiedy Wilk obejmie urząd.

www.elblag.net/artykuly/jerzy-wilk-moze-miec-problemy-z-objeciem-urzedu-pr,5468.htm
      • rycho7 Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 19:34
        dachs napisał:

> Ale widać, że jak Bóg chce kogoś pokarać

Widze, ze przemawia przez Ciebie osobiste doswiadczenie. Cieszy mnie tez, ze nie odnosisz tego do siebie. ... przed szkoda i po szkodzie ...
      • ada08 Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 19:47
        dachs napisał:

> Tusk zamiast jeździć do Elbląga, powinien puścić w naród przekaz...

Chyba nie zauważyłeś, Borsuku, że od jakiegoś już czasu przekazy puszczane przez Tuska w naród onże naród ma w głębokim niepoważaniu.

> Ale widać, że jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu albo rozum odbiera, albo złych
        > doradców zsyła.

Tusk dobry tylko doradcy źli. Ech, Borsuku.
        a.
        • dachs Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 20:03
          ada08 napisała:

> Chyba nie zauważyłeś, Borsuku, że od jakiegoś już czasu przekazy puszczane prze
          > z Tuska w naród onże naród ma w głębokim niepoważaniu.

Zauważyłem. Ale to to leży w naturze przekazów, a nie w jakimś irracjonalnym widzimisię narodu.

> Tusk dobry tylko doradcy źli. Ech, Borsuku.

Dobrych doradców dobrać, to też mądrość, Ado. smile
      • wikul Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 19:52
        dachs napisał:

> A była okazja, by odnowić podstawowa ideę Platformy - niemieszanie się do samor
        > ządów.
        > Tusk zamiast jeździć do Elbląga, powinien puścić w naród przekaz, że kto rządzi
        > Elblągiem, to sprawa mieszkańców miasta, a nie partyjnych centrali.
        > Wyjąłby w ten sposób sporo powietrza z balonu, jaki nadmuchał Kaczyński.
        > Dał się wpuścić, jak dziecko.
        > Ale widać, że jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu albo rozum odbiera, akbo złych
        > doradców zsyła.

Moim zdaniem PO popełniła inny błąd, dopuszczając starą ekipę na listy kandydatów. Gdyby postawili na młodych świeżych kandydatów wygrali by bez trudu ze skłóconymi wulgarnymi Wilkami.
        • dachs Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 20:05
          wikul napisał:

> Moim zdaniem PO popełniła inny błąd, dopuszczając starą ekipę na listy kandydat
          > ów. Gdyby postawili na młodych świeżych kandydatów wygrali by bez trudu ze skłó
          > conymi wulgarnymi Wilkami.

Nie sądzę, Wikulu. Atmosfera była "huzia na PO". Zaden kandydat z PO nie miał prawa wygrać tych wyborów.
          • wikul Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 20:34
            dachs napisał:

> Nie sądzę, Wikulu. Atmosfera była "huzia na PO". Zaden kandydat z PO nie miał p
            > rawa wygrać tych wyborów.

To prawda ale co z tego huzia? Jeżeli siedmiu starych "skompromitowanych" przeszło ...?
            • dachs Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 21:28
              wikul napisał:

> To prawda ale co z tego huzia? Jeżeli siedmiu starych "skompromitowanych" przes
              > zło ...?

Nie bardzo wiem kogo masz na myśli, pisząc "siedmiu starych "skompromitowanych"".
              W Elblągu sytuacja była taka, że wszystkie partie zjednoczyły się przeciw PO, ogłaszając te wybory sprawdzianem nastrojów ogólnopolskich. Tusk dał się w to niestety wmanewrować.
              • wikul Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 22:16
                dachs napisał:

> Nie bardzo wiem kogo masz na myśli, pisząc "siedmiu starych "skompromitowany
                > ch""
                .
                > W Elblągu sytuacja była taka, że wszystkie partie zjednoczyły się przeciw PO, o
                > głaszając te wybory sprawdzianem nastrojów ogólnopolskich. Tusk dał się w to ni
                > estety wmanewrować.

Zjednoczyły się a teraz nie chcą współpracować z Wilkiem.
                Nie siedmioro a pięcioro z PO (na siedmioro wybranych) to działacze z odwołanej rady.
                P.S. Pisząc o siedmiorgu opierałem się na opiniach zasłyszanych w TV.

www.bogatyelblag.pl/prezydent-z-po-odwolany-rada-miasta-wyrzucona-w-polowie-kadencji-polityczna-rewolucja-w-elblagu,13902.html
                www.portel.pl/artykul.php3?i=66460
                • qwardian Re: Niestety na własne życzenie 11.07.13, 22:46

To były dobre wybory bo mialy charakter programowy (przekopanie Mierzei Wiślanej). I tylko PiS miał jasno skrojony program dla tego miasta przed wyborami. Programem Platformy było wygrać wybory, ten program akurat juz znamy...
                  • wikul Re: Niestety na własne życzenie 12.07.13, 13:30
                    qwardian napisał:

> To były dobre wybory bo mialy charakter programowy (przekopanie Mierzei Wiślane
                    > j). I tylko PiS miał jasno skrojony program dla tego miasta przed wyborami. Pro
                    > gramem Platformy było wygrać wybory, ten program akurat juz znamy...

Przypominam ci nieśmiało że na drugi dzień po wyborach Wilk wycofał się z przekopu. Tak więc kto miał tyko wygrać wybory?
                    Szkoda, bo osobiście jestem zwolennikiem tej inwestycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka