Gość: ryszard IP: 64.203.129.* 01.08.04, 21:55 Postuluje natychmiastowy zwrot zagrabionej, kubanskiej ziemi. Jankesi do Jankesji. Niech zyja wolne od Jankesji narody swiata. Pokoj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sffinx Re: Oddac Guantanamo Kubie IP: *.core.lanet.net.pl 01.08.04, 22:59 A może na początek lepiej byś zrobił postulując żeby Sowieci oddali nam połowe Mierzei Wiślanej, bo jak tam przebiega granica i jakie są tego konsekwencje wszyscy wiedzą. A Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reakcja Re: Oddac Guantanamo Kubie IP: *.ip-pluggen.com 01.08.04, 23:08 sffinx: Poczytaj sobie historie Kuby, to bedziesz wiedzial dlaczego Guantanamo natychmiast powinno zostac oddane kubanczykom, i nie pisz juz takich bredni. "Nacjonalizm i religia to bron masowego razenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sffinx Re: Oddac Guantanamo Kubie IP: *.core.lanet.net.pl 02.08.04, 01:04 Wypis z Encyklopedii. "Baza floty amerykańskiej. Pozostaje pod administracją amerykańską, zgodnie z postanowieniami TRAKTATÓW z 1903 i 1934. Rząd F. Castro, nie uznając ich, domaga się zwrotu miasta." To po pierwsze. Po drugie Może i powinni Kubie oddac ten skrawek ziemi ale dopiero wtedy gdy Castro odda Kube kubanczykom. Poza tym odpisałem ryszardowi, że tu, po nosem, mamy podobne problemy więc moze oprotestował by w pierwszej kolejności coś co nas bezpośredni dotyczy. A tak w ogóle mądralo, gdzie minąłem sie z prawdą, gdzie te brednie ? Juz wiem - w Twoim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Oddac Kubę Kubańczykom a Fidela zamknąć w Gaentana IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 23:20 Gość portalu: ryszard napisał(a): > Postuluje natychmiastowy zwrot zagrabionej, kubanskiej ziemi. > Jankesi do Jankesji. Niech zyja wolne od Jankesji narody swiata. Pokoj na ziemi A może, tępy lewaku, najpierw oddać Kubę Kubańczykom ? Nie przyszło ci to do głowy ? Bo potem Guantanamo Kuba odzyska bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Oddac Kubę Kubańczykom a Fidela zamknąć w Gae IP: 64.203.129.* 01.08.04, 23:49 Gość portalu: wikul napisał(a): > A może, tępy lewaku, najpierw oddać Kubę Kubańczykom ? Nie przyszło ci to do > głowy ? Bo potem Guantanamo Kuba odzyska bez problemu. Ty mnie od lewakow nie wyzywaj. Nie mam nic przeciwko jesli kubanczycy posadza Castro do Guantanamo. Mnie tylko chodzi o to, zeby Jankesi do Jankesji wrocili, wszyscy co do jednego, zdrowi i cali i niech zostawia interesy swiata swiatu a nie wpieprzaja sie wszedzie i zawsze miedzy wodke a zakaske. Gdzie nie spojrzec jankesi maja "swoje" interesy, a to na Kubie a to w Mozambiku a to w Gruzji. Rozlazlo sie to jak karaluchy i czas najwyzszy potraktowac to azotoksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Oddac Kubę Kubańczykom a Fidela zamknąć w Gae IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 00:06 Gość portalu: ryszard napisał(a): > Gość portalu: wikul napisał(a): > > A może, tępy lewaku, najpierw oddać Kubę Kubańczykom ? Nie przyszło ci to > do > > głowy ? Bo potem Guantanamo Kuba odzyska bez problemu. > > Ty mnie od lewakow nie wyzywaj. Nie mam nic przeciwko jesli kubanczycy posadza > Castro do Guantanamo. Mnie tylko chodzi o to, zeby Jankesi do Jankesji > wrocili, wszyscy co do jednego, zdrowi i cali i niech zostawia interesy swiata > swiatu a nie wpieprzaja sie wszedzie i zawsze miedzy wodke a zakaske. > Gdzie nie spojrzec jankesi maja "swoje" interesy, a to na Kubie a to w Mozambik > u > a to w Gruzji. Rozlazlo sie to jak karaluchy i czas najwyzszy potraktowac to > azotoksem. Byłoby dobrze gdyby Amerykanie nie musieli się wpieprzać. Oni sami pewnie też by woleli. Niestety, świat nie jest taki jak ty sobie wyobrażasz i ktoś będzie musiał porządek trzymać. Mimo wszystko lepiej jak to robią Amerykanie, niz mieliby to robić Rosjanie, Chińczycy czy Niemcy. Twoje teorie propagowali już znacznie wcześniej towarzysze radzieccy i do czego to doszło lepiej nie mówić. Więc nie dziw sie że ktoś nazwie cie delikatnie, lewakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:51 Jesteś pewny , że USA zwrócą te 112 km kw. demokratycznej Kubie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARNDY Re: do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:55 A kiedy Ruskie oddadza nam polowe Polski co zajebali w 39? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: do wikula IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 00:08 Gość portalu: ARNDY napisał(a): > A kiedy Ruskie oddadza nam polowe Polski co zajebali w 39? Wprawdzie jest powiedzenie - "nigdy nie mów nigdy" ale obawiam sie że nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: do wikula IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 23:58 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Jesteś pewny , że USA zwrócą te 112 km kw. demokratycznej Kubie ? Nie mam najmniejszych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do wikula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:43 Zakładamy się , że nie zwrócą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: do wikula IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 01:04 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Zakładamy się , że nie zwrócą ? Jak chcesz sprawdzić ? Prędzej czy póżniej zwrócą. Amerykanie wynajęli tą bazę chyba na 99 lat, nie wiem kiedy się ta umowa kończy ale jak Kuba odzyska wolność to na co im taki kosztowny klops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: do wikula IP: 64.203.129.* 03.08.04, 04:36 Jak to nie zwroca. Musza zwrocic tak jak Portugalia zwrocila Macao a Anglia Hong Kong. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Oddac Guantanamo Kubie IP: *.dyn.optonline.net 03.08.04, 06:52 Guantanamo jest ziemia dzierzawiona poprzez USA od Kuby, i USA placi jej odpowiedni rent;niestety nie wiem ile dolarow to wynosi,ale okolo kilkunastu milionow chyba. Odpowiedz Link Zgłoś