Dodaj do ulubionych

Trump zrodzil potwora

03.05.25, 16:26
.Ten administracyjny potwór jest ucielesniony w czlowieku o imieniu Marco Rubio. Teraz jest sekretarzem stanu, doradca prezydenta ds. bezpieczenstwa narodowego, szefem w USAID i archiwach narodowych. Bezprecedensowe laczenie stanowisk czyni go nie tylko jednym z najpotezniejszych ludzi w Waszyngtonie, ale takze jednym z najbardziej niebezpiecznych — przede wszystkim dla samego Trumpa.

Osiem lat temu Trump nazwal Rubio "malym Marco", odnoszac sie do marnosci prób senatora z Florydy, aby zostac prezydentem. Ale pózniej nie tylko uczynil bylego rywala najwyzszym ranga latynosem w historii USA, ale takze wreczyl mu klucz do wszystkich drzwi, jakby Rubio trzymal dzieci prezydenta jako zakladników.

Rubio zostal mianowany doradca ds. bezpieczenstwa z powodu naglej rezygnacji Mike Waltza. W Bialym Domu mówia, ze to zwykla "roszada": Waltz zostaje przeniesiony na stanowisko Przedstawiciela ONZ, jakby na awans. Ale bez powodu Trump nie odsyla jednego z najblizszych mu urzedników do organizacji, która dla niego nie jest nic warta.. Na stanowisku doradcy ds bezpeczenstwa byli tacy Tytani, jak Zbigniew Brzezinski i Henry Kissinger, przy czym "sprytny Henry", jak nazywal Kissingera Brezniew, przez dwa lata laczyl stanowisko doradcy ze stanowiskiem szefa Departamentu Stanu, jak teraz Rubio. Prezydent Richard Nixon ufal Kissingerowi, ale nie ufal aparatowi Departamentu Stanu. Tak wiec "przebiegly Henry" otrzymal nadzwyczajne uprawnienia, ale jego ukochany szef zle skonczyl, stajac sie pierwszym i jak dotad ostatnim prezydentem USA, który dobrowolnie opuscil Bialy Dom.

Los Nixona móglby sklonic Trumpa do myslenia, ze dawanie jednej osobie obu kluczowych stanowisk to zly znak. Warto zauwazyc,ze doradców prezydent powoluje sam-bez zgody Kongresu, wiec Trump mógl oddac stanowisko Waltza kazdemu. Ale postanowil uczynic "malego Marco" jeszcze wiekszym i jeszcze silniejszym, mimo ze jest i tak niebezpiecznie silny. Rubio kieruje równiez agencja USAID, która Elon Musk zranil, ale nie zabil.Wreszcie Rubio jest glównym archiwista Stanów Zjednoczonych i odpowiada za Krajowy Rejestr dokumentów.Sekretarz stanu, doradca, archiwista i szef USAID to za duzo dla jednej osoby. Zwlaszcza jesli ten czlowiek Marco Rubio jest ulubiencem systemu, z którym Trump zdaje sie walczy. W przyszlosci Rubio chce zostac prezydentem.A czy bedzie mial chec tak dlugo czekac? Na miejscu Trumpa ja bardzo uwazalbym na tego czlowieka.
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 16:38
      Nie znam sie w detalach, ale sadze ze Vance jest bardziej energiczny i na dodatek bardziej amerykański. Jego zona jest Hinduska . a Hindusi mogą być bardzo podstępni.
      • igor_2025 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 16:46
        boavista4 napisał(a):

> Nie znam sie w detalach, ale sadze ze Vance jest bardziej energiczny i na doda
        > tek bardziej amerykański. Jego zona jest Hinduska . a Hindusi mogą być bardzo
        > podstępni.

Vance jest wcieleniem prawdziwego Amerykanina, takim jakim amerofily chca widziec Amerykanow. Kawal chlopa, z wojskowa przeszloscia, i co tam ukrywac, alfa samiec. I jest powazna przeszkoda dla globalistow, gdyby oni chcieli pozbyc sie Trumpa. Bo w przypadku naglej smierci prezydenta, lub przy innych okolicznosciach, gdy urzedujacy prezydent nie moze wykonywac swoje obowiazki, to wlasnie vice prezydent zajmuje jego miejsce.
        • boavista4 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 16:59
          Ja tez tak widze,, Rubio ma wiecej zwolennikow wsrod Latinosow, ale jak dotad , obaj spiewaja z jednego klucza, ale Vance jest bardziej macho! Sadze , Trumpisci sa zjednoczeni i Trump daje swoim mlodszym partnerom duza role w krztaltowaniu polityki USA,
    • felusiak1 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 18:59
      Dyrdymały nie warte dyskusji.
      • igor_2025 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 19:23
        felusiak1 napisał:

> Dyrdymały nie warte dyskusji.

Felus, to zadne dyrdymaly, to sa fakty. Czy sprobujesz zaprzeczyc chociazby jednemu slowu ktore ja napisalem?
        Czy zauwazyles,, jak glosowali za kandydatura Rubio? Otoz, glosowali za jego kandydatura jednoglosnie, nie wykluczajac najgorszych przeciwnikow prezydenta z Partii Demokratycznej. Inni nominowani Trumpa to obcy w Waszyngtonie i bez jego opieki zostana zjedzeni w ciagu jednego dnia. Ale nie Rubio. Jest tam kochany za urok i umiejetnosc "dopasowania sie", czyli byc takim, jaki jest potrzebny na dana chwile i w danym miejscu.
        Felus, ja naprawde bardzo sporo uwagi udzielam temu czlowiekowi, moze dlatego on zwrocil moja szczegolna uwage, ze on chyba z ekipy Trumpa jest najbardziej antyrosyjski, przynajmniej tak ja go widze.
        • elka-sulzerowa2 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 23:05
          Rubio ... ?
          Poszperaj wypowiedzi Stephena Millera dla kontrastu. Zwroc uwage na tresc jak i styl wypowiedzi tego goscia.
          • igor_2025 Re: Trump zrodzil potwora 03.05.25, 23:13
            elka-sulzerowa2 napisała:

> Rubio ... ?
            > Poszperaj wypowiedzi Stephena Millera dla kontrastu. Zwroc uwage na tresc jak i
            > styl wypowiedzi tego goscia.

Nie musze szperac, wiem ze to jest calkowita przeciwleglosc do Rubio, i znajac Twoj stosunek, nie watpie, ze Miller wyzywa u Ciebie nie mniejsza niechec, niz sam Trump. Elka, ale to nasza stara niezgoda, co do Trumpa. Wiec nic nie zmienilo sie, my nadal stoimy po roznych stronach " barrykady".

p.s. Jak zyjesz? Nadal oceaon, zagiel i bezgraniczne niebo?
            • 1.melord Re: Trump zrodzil potwora 04.05.25, 01:40
              Potwor w odniesieniu do czlowieka to ocena negatywna.
              Rubio takim nie jest

Zelenski jest potworem ale to nie Trump go stworzyl
              • igor_2025 Re: Trump zrodzil potwora 04.05.25, 08:40
                1.melord napisał(a):

> Potwor w odniesieniu do czlowieka to ocena negatywna.
                > Rubio takim nie jest

Przyznaje Tobie racje, drogi melordzie, potwor w odniesieniu do Rubio jest nie wlasciwe slowo . Ale czytaj uwaznie, ja nie nazwal Rubio potworem, ja tak nazwal stanowisko, jakie zajal Rubio: "Ten administracyjny potwór jest ucielesniony w czlowieku o imieniu Marco Rubio." Wiec mnie chodzilo o to, ze Trump stworzyl takie stanowisko, o tak duzych mozliwosciach, i o tak olbrzymich kompetencjach, ze moze okazac sie dla niego samego niebezpeczne. Wiec tym potworem nie jest Rubio.Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze jesli ktos przeczytal moj tekst szybko,bez wiekszego zostanowienia, mogl pomyslec, ze ja wlasnie Rubio nazwal potworem. Wiec na przyszlosc bede uwazac, i nie dokonywac literackich alegoria, piszac swoje posty.

> Zelenski jest potworem ale to nie Trump go stworzyl
                • igor_2025 Aha, a co z Zelenskim :-) 04.05.25, 09:00
                  1.melord napisał(a):

> Zelenski jest potworem ale to nie Trump go stworzyl

Maz mojej siostrzenicy, ktore mieszkaja w Charkowie, przed wyborami prezydenckimi, na ktorych Zelenski stal prezydentem, byl jego goracym zwolennikiem. Gdy ja pisalem do niego, ze nie zapominaj o jego pochodzeniu, on ciagle wysylal mnie linki do filmikow z wypowiedziami Zelenskiego, na ktorych on wypowiadal sie na rozne tematy. Z tych wypowiedzi wynikalo, ze Zelenski jest nie tylko demokrata, ktory dba o dbro wszystkich mieszkajacych na Ukrainie ludzi, a i golabkiem pokoju.Ja ,jak mogl, staral sie ostrzec go od wielkich oczekiwan, zwiazanych z Zelenskim, nie raz dochodzilo do drobnych spiec. Ale nadszedl czas, i on zaczal mnie pisac co raz wiecej zlego o Zelenskim, a byl rok 2020, i do rozpoczecia operacji specjalnej bylo jeszcze daleko, ale Zelenski juz pokazal swoja twarz potwora. Ja na poczatku wysylalem mu te linki, co on mnie wysylal, on na to obrazal sie, i w koncu napisal, ze Zelenski robi wszystko, zeby byla duza wojna.
      • igor_2025 Felus.... 04.05.25, 20:17

Napisales: "Dyrdymały nie warte dyskusji." Poprosilem Ciebie podwazyc chociazby jedno moje slowo z tego co napisalem, i udowodnic mnie, ze to sa dyrdymaly. Liczylem na dyskusje, a Ty olewasz moja prosbe.

• boavista4 Re: Felus.... 04.05.25, 20:36
          Jaki jest Trump?
          Moja znajoma projektowala jeden z Trumpowych hoteli, w zwiazku z czym czesto miala z nim osobisty kontakt. Powiedziala wtedy ze Trump jest niezwykle efektywny, szybko poznaje problemy i podejmuje decyzje. Projekt zaostal zakonczony bardzo szybko, bez biurokracji i klopotow.
          Wedlug mnie , Trump nie jest Republikaninem i nie jest Demokrata, Podjal sie zadania, ktore przerasta mozliwosci karierowiczow i salonowych politykow, jest antysystemowy i amerykanski. Najbardziej Trumpa nie znosza przyklejeni do telewizow emeryci, Zydzi, i obcokrajowcy.
          • igor_2025 Re: Felus.... 04.05.25, 21:16
            boavista4 napisał(a):

> Wedlug mnie , Trump nie jest Republikaninem i nie jest Demokrata,Podjal sie za
            > dania, ktore przerasta mozliwosci karierowiczow i salonowych politykow, jest
            > antysystemowy i amerykanski. Najbardziej Trumpa nie znosza przyklejeni do tel
            > ewizow emeryci, Zydzi, i obcokrajowcy.

Caly czas pisze, ze on jest z poza systemu, on tylko go wykorzystuje dla swoich cele, o ktorych tak naprawde my nie wiele wiemy., oprocz tego, ze Ameryka ma stac znow wielka.
    • boavista4 Re: Trump zrodzil potwora 30.05.25, 02:47

Nauczycielka pyta Jasia :
      - Jak ci się podoba w szkole?
      - Szkoła jest jak mediamarkt, powinni tego zabronić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka