Dodaj do ulubionych

Sojusznik zza oceanu.

08.01.14, 08:47

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,15236620,W_USA_odnaleziono_nieznany_dokument_katynski.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=najpopularniejsze
Poczekali spokojnie jak Niemcy rozpirzą Sowietów, potem dolali oliwy do ognia, dali Sowietom rozpirzyć Niemców. W procesie poświęcili Polaków i Żydów, no i dwie trzecie planety komunizmowi, bo i Japonię bombardowali z terenu Chin. Rezultatem Mao, Cho Shi Min, Pol Pot, Północna Korea, oraz kontynenty Afryki i Płd. Ameryki w ogniu. A teraz ideologie gender, globalne głupoty i czarny na najwyższym stołku w "białym" domu...
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Qwardian 08.01.14, 11:29
      Wybacz, Twoje sympatie i antypatie malo mnie obchodza. O wiele bardziej mnie obchodzi jakie scierwa mordowaly Polakow w Katyniu.

Informacja o zbrodni tych scierw to rzecz wtorna.

PF
      • qwardian Re: Qwardian 08.01.14, 12:10

Nie myślę, że intencją poszukujących te dokumenty było poznać sprawców zbrodni, bo ci są znani. Pytanie dlaczego istniała międzynarodowa zmowa milczenia..
        • oleg3 Re: Qwardian 08.01.14, 12:31
          qwardian napisał:

> Nie myślę, że intencją poszukujących te dokumenty było poznać sprawców zbrodni,
          > bo ci są znani. Pytanie dlaczego istniała międzynarodowa zmowa milczenia..

Bo Demokracja była w koalicji z diabłem.

• pikrat Re: Qwardian 08.01.14, 13:33
          qwardian napisał:

>
          > Nie myślę, że intencją poszukujących te dokumenty było poznać sprawców zbrodni,
          > bo ci są znani. Pytanie dlaczego istniała międzynarodowa zmowa milczenia..

To akurat jest proste. Były wtedy ważniejsze sprawy niż jakieś dwadzieścia tysięcy oficerów, którzy poddali się nie temu komu trzeba. To Stalin (przy okazji wypowiedzi o Powstaniu) powiedział, że w polityce nie ma sentymentów. Amerykanie nie musieli tego mówić, wystarczyło, że to zdanie podzielili nawet o tym nie słysząc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka