Dodaj do ulubionych

Arogancja USA

17.08.04, 17:33
Ciekawy zbiorczy artykuł

www.strike-the-root.com/4/goodson/goodson1.html

Is it that country where everybody thinks they own the world because they have ?perpetual? economic prosperity? Is it that place where people think war is just a cool video game on TV, dropping bombs on innocent civilians in an effort to ?rid the world of evil-doers?? Is it that enchanted land where ?deficits don?t matter,? where anyone with a pulse can buy a big fancy house and two brand-new Lexus SUV?s with cheap credit, and call himself ?rich? because of it?
Yeah . . . you guessed it, ladies and gentlemen. That?s America the Beautiful: the Unsinkable Titanic and Invincible Mario of the world.
...
And then, Americans wonder why much of the global population hates them, and why terrorists threaten them more and more often.
...
Never mind the fact that U.S. citizens have been enjoying these extravagant privileges because their legal-tender currency
Obserwuj wątek
    • watto Re: Arogancja USA 17.08.04, 17:36
      A arogancja doszła do takiego poziomu, że nawet wysoki oficjel CIA napisał książkę pt. "Imperialna pycha"...
    • Gość: Stanislaw S. Jak nikt nie bedzie bral dolarow to zniknie USA. IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 20:09
      Patrz jakie to proste i poniewaz prawie wszyscy nienawidza USA to nie bedzie
      problemu, zeby ich przekonac. Ja stosuje tez inna taktyke. Jak zbierali na
      pomoc dla dzieci palestynskich, to powiedzialem ze nie dam, bo dolary sa oznaka
      imperializmu amerykanskiego. Nie wiem dlaczego, patrzyli na mnie podejrzliwie.
      Dzieki watto. Teraz wiem , ze nie jestem jedyny. Nie dam rowniez na pomoc dla
      Sudanu, Kosowa a nawet Polski. Nie bede wspieral imperialistow. Moze tylko
      wysle rodzinie, bo oni nie oskarzaja mnie o imperializm, jak im daje.
      • waldek.usa Re: Jak nikt nie bedzie bral dolarow to zniknie U 17.08.04, 20:52
        Sat, July 31, 2004

God bless America

Enough U.S. bashing, says Michael Coren
        • Gość: Stanislaw S. dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 21:04
          beda plakac aby USA zajmowala sie swiatem, gdy Amerykanie powiedza
          wreszcie: "Zajmijcie sie swoim wlasnym balaganem. Mordujcie sie w imie Boga,
          rasy, historii. Mu jestesmy zbyt potezni aby sie Was bac. Teraz jestesmy tez
          zbyt madrzy aby sie Wami zajmowac". Wiedzialem, ze Niemcy nie lubia Amerykanow,
          w koncu USA zalamala sny o germanskiej potedze w dwoch wojnach swiatowych.
          Rozumiem, ze Francuzi nie lubia USA bo sa teraz trzeciorzedna sila. Rozumiem ,
          ze Rosjanie nie lubia USA, bo odebrala im szanse bycia mocarstwem. Ale Polacy?
          Niech powiedza chociaz dlaczego. Papla jezorami powtarzajac za Chiracem i
          Schroederem bzdury, nie zastanawiajac sie, ze nasladuja falszywych przyjaciol.
          • cs137 Statystyczna analiza godzin pobytu Watto na FA 17.08.04, 21:51
            Jako fizyk mam take zawodowe przyzwyczajenie, że gdy próbuje sie zrozumieć pewne
            zjawisko, to szuka sie obiektu będącego "modelowym prototypem" czy "wzorcem".
            Jak np. człowiek chce zrozumieć tajniki ludzkiej madrości, to wyszukuje sobie
            kogos, kto będzie w tych rozważaniach "prototypowym medrcem". Z kolei, jeśli
            chce zrozymieć meandry ludzkiej głupoty, to szuka sobie człowika będącego
            modelowym wzorcem tychże.

Wiec ja jako prototyp mędrca smile)))) obrałem sobie Watto własnie.

Powstała kwestia, gdzie Watto mieszka. Watto sam o sobie nie mówi ani słówka.
            Istnieje domniemanie, podtrzymywane przez wielu Forumowiczow, że mieszka w USA

Ja poswięciłem pół godziny czasu i przy pomocy wyszukiwarki przeleciałem przez
            tytuły 700 postów Watto nadanych od końca marca. Brałem pod uwage wyłącznie
            posty Watto logowanego. Przy tytule zawsze podana jest godzina, no i własnie te
            godzny mnie interesowały.

Ustaliłem, że Watto ma bardzo ściśle określone godziny pobytu na Forum. ŻADEN
            post niezostał nigdy nadany przed godzina 16:00, i żaden po godzinie 22:30. Przy
            czym, w liczbie tych 700 zaledwie 11 było nadanych przed 17:00, i 59 po 21:00.
            Zatem, olbrzymia wiekszosc Wattowej aktywnosci forumowej
            • Gość: Stanislaw S. Rozumowanie to czlowiek, tu fizyk i nie mozna nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 22:04
              przyznac racji. Ja analizowalem styl watto. Zdradza on czlowieka niepewnego,
              nie podejmujacego tematow wymagajacych glebszego zrozumienia rzeczywistosci.
              Otwiera czesto nowe watki bo nie stac go na zrozumieni tematu juz omawianego,
              szczegolnie gdy znajdzie oponentow, duzo bardziej wyksztalconych niz on. Ma
              zamilowanie do cytowania artykulow zawierajacych utarte, zrozumiale przez niego
              poglady. Nie potrafi sam ocenic artykulu, czeka na ocene innych i dopiero wtedy
              atakuje. Przetracony argumentami otwiera nowy watek. Przy okazji - gdyby
              byl "janitor" to tylko w szkole. Przez podsluchiwanie dzieci nauczyl sie
              angielskiego, stad brak w jego slownictwie okreslen naukowych.
            • waldek.usa Dzieki za analize. 17.08.04, 22:13
              Spodziewalem sie, ze troche czasu to zajmie. Dlatego tylko podalem ten pomysl i
              mialem nadzieje, ze komus sie zechce.

cs137 napisał:

> Jako fizyk mam take zawodowe przyzwyczajenie, że gdy próbuje sie zrozumieć
              pewn
              > e
              > zjawisko, to szuka sie obiektu będącego "modelowym prototypem" czy "wzorcem".
              > Jak np. człowiek chce zrozumieć tajniki ludzkiej madrości, to wyszukuje sobie
              > kogos, kto będzie w tych rozważaniach "prototypowym medrcem". Z kolei, jeśli
              > chce zrozymieć meandry ludzkiej głupoty, to szuka sobie człowika będącego
              > modelowym wzorcem tychże.
              >
              > Wiec ja jako prototyp mędrca smile)))) obrałem sobie Watto własnie.
              >
              > Powstała kwestia, gdzie Watto mieszka. Watto sam o sobie nie mówi ani słówka.
              > Istnieje domniemanie, podtrzymywane przez wielu Forumowiczow, że mieszka w
              USA
              >
              >
              > Ja poswięciłem pół godziny czasu i przy pomocy wyszukiwarki przeleciałem przez
              > tytuły 700 postów Watto nadanych od końca marca. Brałem pod uwage wyłącznie
              > posty Watto logowanego. Przy tytule zawsze podana jest godzina, no i własnie
              te
              > godzny mnie interesowały.
              >
              > Ustaliłem, że Watto ma bardzo ściśle określone godziny pobytu na Forum. ŻADEN
              > post niezostał nigdy nadany przed godzina 16:00, i żaden po godzinie 22:30.
              Prz
              > y
              > czym, w liczbie tych 700 zaledwie 11 było nadanych przed 17:00, i 59 po 21:00.
              > Zatem, olbrzymia wiekszosc Wattowej aktywnosci forumowej
          • waldek.usa Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 17.08.04, 21:52
            Gość portalu: Stanislaw S. napisał(a):

> beda plakac aby USA zajmowala sie swiatem, gdy Amerykanie powiedza
            > wreszcie: "Zajmijcie sie swoim wlasnym balaganem. Mordujcie sie w imie Boga,
            > rasy, historii. Mu jestesmy zbyt potezni aby sie Was bac. Teraz jestesmy tez
            > zbyt madrzy aby sie Wami zajmowac". Wiedzialem, ze Niemcy nie lubia
            Amerykanow,
            >
            > w koncu USA zalamala sny o germanskiej potedze w dwoch wojnach swiatowych.
            > Rozumiem, ze Francuzi nie lubia USA bo sa teraz trzeciorzedna sila.
            Rozumiem ,
            > ze Rosjanie nie lubia USA, bo odebrala im szanse bycia mocarstwem. Ale Polacy?
            > Niech powiedza chociaz dlaczego. Papla jezorami powtarzajac za Chiracem i
            > Schroederem bzdury, nie zastanawiajac sie, ze nasladuja falszywych
            przyjaciol.

Honoru za grosz.

A teraz na dodatek chca zniesienia wiz, co w swietle prawa amerykanskiego
            jeszcze dlugo sie nie odbedzie.
          • Gość: ember Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 17.08.04, 22:06
            Po pierwsze zauwazylem, ze z czlonka Solidarnosci stales sie po paru czy
            kilkunastu latach bezkrytycznym piewca Ameryki i jak to w przypadku niektorych
            niestety bywa jestes bardziej amerykanski niz wiekszosc Amerykanow obrazajac
            przy tym swoich bylych rodakow- wiekszosc Polakow nie "papla jezorami
            powtarzajac za Chirakiem i Schroederem bzdury" /ich tez nie bardzo tu lubimy/
            lecz dochodzi do prostego wniosku: Twoje USA stworzylo sobie kolejne zrodlo
            terroryzmu czyli Irak, ktory tak naprawde za Saddama juz nikomu nie zagrazal-
            wpuszczal wszystkich i wszedzie, wymysly CIA o broni masowego razenia /Powell
            publicznie z duma pokazywal rzekome raporty/ staly sie wielka kompromitacja
            Twojego GURU /USA/.
            • Gość: Stanislaw S. oczywiscie, jestem obywatelem USA. Nie potrafilbym IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 22:19
              obrazac kraju, ktory sam wybralem i ktory mi pomogl normalnie zyc. Bedac
              azylantem mialem (jak inni) cztery kraje emigracyjne do wyboru,, tzn. te, ktore
              chcialy Polakow" USA, Kanadam, Australia i Poludniowa Afryka. ktory bys wybral?
              Australia daleko jak choler. RPA byla wtedy krajem apartheidu - nie chcialem
              jechac do rasistowskiego kraju. KIanade juz wtedy Polacy nazywali Komunada -
              nie brzmialo to zbyt zachecajaoco. Sam fakt wybrania kraju nie oznaczal, ze
              jestes tam przyjety. Dopiero po dwocj "interview" i badanich lekarskich
              zostalem przyjety do USA. Jestem tez obywatelem polskim. jesli to bedzie
              Islamski kraj to na pewno nie bedzie to moja ojczyzna. Przy okazji, sprawdziles
              juz w "Slowniku jezyka polskiego", ze antysemita oznacza tylko nienawisc do
              Zydow. Probowales wmawiac mi, ze to jest rowniez nienawisc do Arabow bo tez
              Semici co? Aramejczycy tez Semici, synu i antysemityzm nie ma z nimi nic
              wspolnego. Ucz sie wiecej i staraj sie pamietac to pogadamy.
              • Gość: ember Re: oczywiscie, jestem obywatelem USA. Nie potraf IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 17.08.04, 22:58
                Synu czy Ty naprawde nie umiesz samodzielnie i logicznie myslec tylko musisz
                patrzec w slowniki. Wiec wytlumacze Ci jak dziecku- "Antysemita"-rozdzielmy to
                slowo na dwie czesci skladowe, z ktorych powstalo- "anty" znaczy w normalnym
                swiecie z grubsza "przeciwko /czemus/", "Semita" natomiast oznacza
                przedstawiciela rasy semickiej /Zydzi, Arabowie, Maltanczycy itd., a w
                przeszlosci Akadyjczycy i Asyryjczycy/. Laczac te dwa slowa Einsteinie
                otrzymujemy :"Antysemita" to ktos, kto jest przeciwny rasie semickiej/bardzo
                uogolniajac/.A to,ze Zydzi zawladneli sobie pojecie rasy, w ktorej sa tylko
                jednym z narodow i "Antysemita" podchodzi pod rasizm,zas "Antyzyd" tylko pod
                kogos, kto nie lubi danego narodu wybrali nazywanie swoich przeciwnikow tym
                pierwszym pojeciem jest z ich punktu widzenia zrozumiale-lecz niestety wielu
                ludzi takich jak Ty dalo sie na to zlapac. Dobra rada synu- to Ty sie ucz-
                samodzielnosci logicznego myslenia i nie daj sie omamic roznym "kreatorom pojec"
                /np. Nietche napisal ksiazke, Hitler rowniez- obaj z "rewolucyjnymi" jak na ich
                czasy pojeciami- tez bys sie na nich powolal?/
                • waldek.usa Nec Hercules contra plures, ember 17.08.04, 23:22
                  Kopalinski:

antysemityzm - nienawiść do Żydów, prześladowanie ich, jedna z form rasizmu,
                  szowinizmu i nietolerancji.

Middle East Media Research Institute:

During recent years, Arab antisemitism has become a main catalyst of
                  antisemitic incidents throughout the world.

www.memri.org/antisemitism.html

This official Israeli Government site monitors antisemitism throughout the
                  world:

www.antisemitism.org.il/frontend/english/index.htm

A Brief Chronology of anti-Semitism:

www.geocities.com/athens/cyprus/8815/chrono.html

www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&q=antisemitism
                  • Gość: ember Re: Nec Hercules contra plures, ember IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 17.08.04, 23:42
                    Sluchaj no waldek.usa. Nie bede powtarzal calego swojego wywodu. To co
                    przytoczyles jest tylko dowodem twojej glupoty i braku logicznego samodzielnego
                    myslenia .Kopalinski tak napisal, ale Hitler tez cos napisal- tez to
                    przytoczysz? Poza tym w dalszej czesci twojego postu jest cytat:"Arab
                    antysemitysm...". Czy przytaczajac cos takiego masz sie za inteligentnego
                    czlowieka? Przeciez to to samo jakbys powiedzial: "polski antyslowianizm" albo
                    "niemiecki antygermanizm". Puknij sie czlowieku w czolo i zacznij myslec
                    logicznie bo sie po prostu osmieszasz.
                    • waldek.usa ember, przestan brnac, nie masz argumentow. 18.08.04, 14:40
                      • Gość: ember Re: ember, przestan brnac, nie masz argumentow. IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 18:51
                        Jak na razie widze, ze to ty ich nie masz. Ja nie ograniczam sie do
                        stwierdzenia,
                        zeby ktos przestal,bo nie ma argumentow, tylko, jezeli mam odmienne zdanie
                        staram sie je odeprzec. Poza tym dziwne, ze moimi najwiekszymi przeciwnikami w
                        tej dyskusji sa ludzie z "najmadrzejszej" na calym swiecie
                        Ameryki /przynajmniej tak sie reklamuja/. Zadam Ci pytanie Waldek.USA- czy jak
                        jakas organizacja zydowska postapi zle /przyjmie niwlasciwe stanowisko w
                        jakiejs sprawie, wyda oswiadczenie lub po prostu podejmie niewlasciwe dzialania/
                        - to sie napewno zdarza- nikt nie jest idealny-jestes wtedy w stanie to
                        skrytykowac czy:
                        a} uwazasz, ze to niemozliwe, bo ONI sie nigdy nie myla
                        b} wolisz sie nie wychylac, bo boisz sie byc posadzonym o /wg m.in. waszych
                        teorii/ antysemityzm. Mysle,ze w gre wchodzi tylko a} lub b}, a nie do
                        pomyslenia jest krytyka.
                        • waldek.usa Polemizuj z nimi, nie ze mna. Pozatem 18.08.04, 18:58
                          FORUM Cie podsumowalo, tyle, ze nie chcesz przyjac tego do swiadomosci. Piszesz
                          plytko i nie na temat.
                          Jeszcze raz, moze neurony wejda w kontakt:

Kopalinski:

antysemityzm - nienawiść do Żydów, prześladowanie ich, jedna z form rasizmu,
                          szowinizmu i nietolerancji.

Middle East Media Research Institute:

During recent years, Arab antisemitism has become a main catalyst of
                          antisemitic incidents throughout the world.

www.memri.org/antisemitism.html

This official Israeli Government site monitors antisemitism throughout the
                          world:

www.antisemitism.org.il/frontend/english/index.htm

A Brief Chronology of anti-Semitism:

www.geocities.com/athens/cyprus/8815/chrono.html

www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&q=antisemitism
                          • cs137 Walduś, uciekaj od MBR-a 18.08.04, 19:26
                            Słuchaj, on należy do najgorszej kategorii forumowych dyskutantów
                            • waldek.usa Cees, ja to wszystko wiem, nie pierwszy raz na 18.08.04, 20:16
                              forum takiego betona spotykam. Dzieki za ostrzezenie.
                              Gdyby on trafil sie na forum Polonia, to bez bialych rekawiczek wiadomo co.
                              Nb. takich geniuszy na Polonii nie brakuje, hehehe.
                              Co mnie zastanawia, to fakt, ze Wam sie chce na ten ring z MBR wchodzic.
                              No chyba ze z nudy...
                              W moim przypadku jest to po prostu przezabawna "dyskusja" wink)

Pozdrowienia

Waldek (Massachusetts 02116)
                              • cs137 Re: Cees, ja to wszystko wiem, nie pierwszy raz n 18.08.04, 20:32
                                waldek.usa napisał:

> forum takiego betona spotykam. Dzieki za ostrzezenie.
                                > Gdyby on trafil sie na forum Polonia, to bez bialych rekawiczek wiadomo co.
                                > Nb. takich geniuszy na Polonii nie brakuje, hehehe.
                                > Co mnie zastanawia, to fakt, ze Wam sie chce na ten ring z MBR wchodzic.
                                > No chyba ze z nudy...
                                > W moim przypadku jest to po prostu przezabawna "dyskusja" wink)
                                >
                                > Pozdrowienia
                                >
                                > Waldek (Massachusetts 02116)
                                >
                                >
                                Wiesz, ja na MBR-a do tej pory się ni natknąłem, nie wiedziałem, kto zacz --
                                teraz będe wiedział, że na sam widok tego nicka trzeba będzie uciekać, gdzie
                                pieprz rośnie!

Przesyłam Ci ładny widoczek z Oregonu (zdjęcie mojego autorstwa), w tle stary
                                wulkan. Czasami erozja zjada miękie skały, a zostaje "rdzeń" z lawy, która
                                wypełniała krater i zastygła poźniej w twardy bazalt
                              • Gość: ember Re: Cees, ja to wszystko wiem, nie pierwszy raz n IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 20:45
                                Slowo "beton" raczej bardziej pasuje do Ciebie skoro tlumacze Ci jak dziecku, a
                                ty nadal nie wiesz o co chodzi i jedynym twoim argumentem jest slownik.
                                Srasznie zmadrzeliscie w tych Stanach. To co jest napisane musi byc prawda nie
                                podwazalna chocby nawet nie bylo spojne i sie kupy nie trzymalo. Gratuluje
                                poziomu inteligencji i samozadowolenia.
                            • Gość: ember Re: Walduś, uciekaj od MBR-a IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 20:25
                              Widzisz drugi madry. Po pierwsze przyrownywanie mnie do Molotowa nie bylo zbyt
                              grzeczne, ale widze,ze to slowo jest Ci obce. Po drugie uznaje w/w slowniki i
                              wiem, ze definicja antysemityzmu wazedzie bedzie podobna. Wcale nie jest to dla
                              mnie oznaka, ze sa one "do d...py". Podaja definicje, ktora sie utarla lub, co
                              bardziej prawdopodobne zostala stworzona w okreslonym celu- gdy ktos nie lubi
                              Zydow, krytykuje ich "staje sie" automatycznie antysemita czyli rasista, co
                              jest od razu napietnowane. Gdy zas identycznie zachowuje sie w stosunku do
                              innego niz zydowski narodu rasista juz nie jest. I to jest sedno sprawy- tajna
                              bron narodu spod "Gwiazdy Dawida" .
                              • cs137 Re: Walduś, uciekaj od MBR-a 18.08.04, 20:41
                                Gość portalu: ember napisał(a):

> gdy ktos nie lubi
                                > Zydow, krytykuje ich "staje sie" automatycznie antysemita czyli rasista, co
                                > jest od razu napietnowane. Gdy zas identycznie zachowuje sie w stosunku do
                                > innego niz zydowski narodu rasista juz nie jest. I to jest sedno sprawy- tajna
                                > bron narodu spod "Gwiazdy Dawida" .

Błędne rozumowanie.
                                Termin "antysemita" odnosi sie specyficznie do kogoś wykazującego uprzedzenia
                                wobec Żydów, istnieje mnogość terminów na określenie kogoś, kto wykazuje
                                uprzedzenia w stosunku do innych ras lub narodowości.

Powtarzam, jak ktoś w najdrobniejszej sprawie nie jest zdolny przyznać sie do
                                tego, ze nie miał racji - a Ty w oczywisty sposób w danej sprawie nie masz
                                • Gość: ember Re: Walduś, uciekaj od MBR-a IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 21:32
                                  Z tym specyficznym odnoszeniem sie do kogos wykazujacego uprzedzena wobec Zydow
                                  bylbym ostrozny.Widze, ze zyjesz w teorii miedzy swoimi ksiazkami.
                                  Niejednokrotnie ludzie byli nazywani antysemitami za zwykla krytyke niektorych
                                  Zydow badz organizacji zydowskich /pzryklad pierwszy z brzegu- Chirac za to,ze
                                  krytykuje polityke Izraela-w tym jednym sie akurat z nim zgadzam- zostal
                                  nazwany przez niektore organizacje zydowskie i politykow izraelskich antyswmita/
                                  Zydzi natomiast kreca tendencyjne i klamliwe filmy o Polakach znieksztalcajace
                                  historie typu "Shoah" czy "Sztetl" i wszystko jest OK. To sa przyklady
                                  powtarzam pierwsze z brzegu-jest ich duzo wiecej. I nie jest to taka prosta
                                  sprawa jak Ci sie wydaje. Paczawszy od definicji antysemityzmu poprzez
                                  wszystkie moje posty az do teraz madralo. Ale powtarzam straciliscie jak widze w
                                  tych Stanach umiejetnosc samodzielnego myslenia- wszystko "kawe na lawe" a i tak
                                  jeszcze jak Molotow. Czy widziales,zeby w jakims amerykanskim filmie negatywna
                                  postacia byl rabin? On jest zawsze dobrym, madrym czlowiekiem. Dla Zydow nawet
                                  film " Pasja " Gibsona byl antysemicki a przeciez opieral sie scisle na Biblii.
                                  A moze Nowy Testtament tez klamie i jest antysemicki? Tylko Tora ma monopol na
                                  prawde. Pewnie zwykla koleja rzeczy teraz mnie nazwiesz antysemita? ZENADA
                                • Gość: ember Re: Walduś, uciekaj od MBR-a IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 22:17
                                  Jeszcze jedno- jak zwykle powieliles definicyjke nie odpowiadajac na zadane
                                  pytanie. Wiec powtorze: Dlaczego /jak czytamy w definicji/"Antysemityzm to
                                  nienawisc do Zydow /NARODU/,forma RASIZMU..." Proste pytanie,prosta odpowiedz
                                  Tylko to chcialbym od Ciebie uslyszec bo prawde mowiac rozmowa z Toba dla mnie
                                  rowniez traci sens.
                                  • cs137 MBR-ciu, słabo Cię już słyszę, uciekam w popłochu 18.08.04, 22:44
                                    ...do kraju, gdzie pieprz rośnie, zaraz pewnie odbiór sie skończy kompletnie...
                                    Rozmawiaj już z innymi moze...

> Jeszcze jedno- jak zwykle powieliles definicyjke nie odpowiadajac na zadane
                                    > pytanie. Wiec powtorze: Dlaczego /jak czytamy w definicji/"Antysemityzm to
                                    > nienawisc do Zydow /NARODU/,forma RASIZMU..." Proste pytanie,prosta odpowiedz
                                    > Tylko to chcialbym od Ciebie uslyszec bo prawde mowiac rozmowa z Toba dla mnie
                                    > rowniez traci sens.
                                    • Gość: ember Re: MBR-ciu, słabo Cię już słyszę, uciekam w popł IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 23:27
                                      No i widzisz-potwiwerdzasz teraz to,co wczesniej o Tobie pisalem- nie potrafisz
                                      rzeczowo odpowiedziec na zadane Ci pytanie, wiec zmieniasz temat- tym razem
                                      sprobowales blysnac humorem. Szczerze? Kiepsko Ci to wyszlo- poziom jak w
                                      przypadku zalosnych komikow amerykanskich opowiasajacych dowcipy w knajpach.
                                      • cs137 MBR-ciu, ja nie muszę mieć ostatniego słowa w... 19.08.04, 00:59
                                        ...sporze. Absolutnie Ty miej je sobie, jeśli Ci na tym zależy. Ja jestem gotów
                                        zadeklarować totalną przegraną w sporze z Tobą
                          • Gość: ember Re: Polemizuj z nimi, nie ze mna. Pozatem IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 19:57
                            Nikt mnie nie podsumowywal kolego. Jak najbardziej pisze na temat i do tej pory
                            nie widze odparcia przez Ciebie moich argumentow. Jednak caly czas widze, ze ty
                            nie petrafisz myslec samodzielnie i z uporem maniaka powtarzasz jedna definicje,
                            ktora jak widze jest dla Ciebie aksjomatem. Lecz jakbys sie chcial jej
                            przyjrzec i pomyslec,a nie slepo ja "klepal" dostrzeglbys i tutaj pewna
                            niescislosc. Wg niej antysenityzm to: "nienawisc do Zydow...jedna z form rasizmu
                            I teraz rodzi sie pytanie: Czy Zydzi sa narodem /jak czesto slyszymy w okolo/?
                            Jezeli tak to druga czesc definicji nie ma sensu /slowo "rasizm" znaczy
                            nienawisc do rasy / Jezeli zas postarasz sie "dopasowac" druga czesc do
                            pierwszej i uznasz Zydow jednak rasa to gratuluje epokowego odkrycia dajacego
                            klam setkom czy nawet tysiacom artykulom prasowym, ksiazkom /rowniez
                            historycznym/ itd. Ja do tej pory spotkalem tylko okreslenie "narod zydowski".
                            Jednym slowem wybitny Pan KOPAlinski lekko sie wKOPAl,a tu mu tak bezgranicznie
                            ufales. Jak masz zamiar dyskutowac to rzeczowo a nie na zasadzie "nie masz
                            argumentow" czy "forum Cie posumowalo " bo to jest wlasnie " plytko i nie na
                            temat"
                  • cs137 Ember, z filologią to Ty jesteś na bakier. Z se- 17.08.04, 23:58
                    ..-mantyką, w szczególności. W myśl Twojego rozumowania te pojazdy, które
                    poruszają sie po ulicach, nie sa samochodami, bo przecież nóg nie mają, więc jak
                    mogą chodzić? Znaczenie każdego słowa określa coś w rodzaju "zbiorowej umowy".
                    Oczywiście nikt sie nie umawia, tylko ta "niepisana umowa" powstaje w drodze
                    ewolucji języka. Zatem teraz "antysemita" oznacza nie kogos, kto czuje niwecheć
                    do ludów semickich w ogólności, tylko ta niechęc dotyczy Żydów w szczególności.
                    Choc logika sugeruje inaczej. Ale mozna podawac setki przykładów takich słow,
                    których znaczenie rozmija się z logiką. Wyrocznia jest zawsze w tutaj słownik,
                    oczywiscie wspólczesne wydanie. Autorzy słowników dokładnie sprawdzają, jakie
                    jest przyjete znaczenie każdego podanego hasła.
                    • cs137 Re: Ember, dodam jeszcze: weź jakikolwiek podrę- 18.08.04, 00:18
                      ...cznik semantyki, czyli nauki zajmującej się znaczeniem wyrazów i zmianą
                      znaczenia wyrazów w czasie. Tam będzie diokładnie wyłozone to, co ja starałem
                      sie w wielkim skrócie wytłumaczyć.

Ja mam takie zawodowe przyzwyczajkenie, że jak student nie ma racji, to trzeba
                      mu bardzo spokojnie to wytłumaczyć - nawet wtedy, kiedy upiera sie przy swoim w
                      sposób niegrzeczny.

Nie zawsze sie to udaje. Ja miałem kiedys studenta, który na jakimś wykładzie z
                      chemii usłyszał o wiązaniach kowalentnych między atomami w molekułach. Potem u
                      mnie zdawał kolokwium z fizyki i ja go zapytałem, jakiego rodzaju wiązania
                      trzymają atomy metali w kupie. No to on mi zacząl o tych kowalentnych
                      wiązaniach. Na co ja, chwileczkę, to jest słuszne, owszem, dla molekuł, ale w
                      metalach zupełnie innego rodzaju oddziaływanie trzyma atomy razem. Sa to tzw.
                      wiązania metaliczne. Student nigdy o nich nie słyszał, po prostu ani nie słuchał
                      wykładu, ani nie przeczytał w książce. Ale zrobił mi piekielna awanturę, ze to
                      skandal, ze na tym uniwesytecie ucza jacys niedouczeńcy, i tak dalej. Potem
                      poleciał i wszystkim studentom naopowiadał, jaki ze mnie nieuk.

Symptomatyczne, nazywał sie Jon Manson. Nazwisko takie same jak tego facia, co
                      zaciukał żonę Polańskiego.

Kiedy czytałem Twoje posty, Ember, to jakos mi się właśnie ten Jon przypomniał.
                    • Gość: ember Re: Ember, z filologią to Ty jesteś na bakier. Z IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 01:08
                      Czyli wytlumacz mi:
                      Czy antysemityzm jest forma rasizmu? Jezeli tak - to dlaczego odnosi sie tylko
                      do jednego narodu? / bo do tej pory nie slyszalem pojecia "rasa zydowska"/
                      Jezeli tak to przedstawiciel narodu /lub jak ktos woli rasy/ zydowskiego
                      mowiacy cos przeciwko Polakom,Wegrom, Czechom czy nawet Holendrom jest rasista
                      czyli kims godnym potepienia /to dziala w obie strony/.
                      A tak juz bez wywodow cs137 /zupelnie jak J-23/ nie wziales zupelnie pod uwage
                      historii "filologu". Otoz, kiedy w Europit zaczela sie z tych czy innych
                      wzgledow niechec do Zydow narod ten byl jedynym przedstawicielem rasy senickiej
                      na naszym kotynencie. W zwiazku z tym jego przeciwnikow /innej rasy/ nazwano
                      antysemitami. Czasy sie jednak zmienily i ludzie tacy jak Kopalinski powinni
                      zrewidowac swoje teorie bo sie po prostu osmieszaja. Powolujecie sie na ksiazki-
                      w nich jest rowniez napisane, ze Arabowie to Semici-wiec stwierdzenie, ze
                      Semita jest Antysemita brzmi conajmniej smiesznie.
                • Gość: ember A tak poza tym IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 17.08.04, 23:24
                  uwazam, ze nie bardzo rozumiesz, co sie do Ciebie pisze. Ja nie napisalem
                  niczego o obrazaniu przez ciebie "kraju, ktory dal Ci azyl", tylko kraju i
                  narodu, w ktorym podobno chciales zalozyc "Solidarnosc" a teraz odnosisz sie do
                  Niego /narodu polskiego/z pogarda. Pamietaj, ze tacy ludzie nie maja szacunku
                  na dluzsza mete ani u jednych ani u drugich- pozostaja w prozni.
              • Gość: Stanislaw S. Jesli lingwista szanowany przez Polakow jest IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 23:54
                gorszym znawca jezyka polskiego niz Ty, to o czym Ty chcesz dyskutowac. Czy jak
                zostawiasz samochod w warsztacie, To tez dyskutujesz z nimi, ze sa glupi. Twoje
                wywody sa ponizej mojej godnosci. Masz watto to porozmawiaj z nim. On jest
                uznany za eksperta od samego siebie. Tak jak Ty. Przy okazji. Czy wiesz, ze
                Wegrzy wymordowali Slowian Panonskich aby zajac ten kraj. Czy teraz powinnismy
                im to wymawiac; wszak tez jestesmy Slowianami.
                • Gość: ember Re: Jesli lingwista szanowany przez Polakow jest IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 00:28
                  Ale nie widzisz, ze teraz "krecisz bicz na samego siebie". Przeciez Ty ciagle
                  popierasz Zydow, a oni wiecznie maja pretensje do calego swiata /w
                  szczegolnosci do Polakow/ za holokaust. Z ta tylko roznica, ze najwiecej drzewek
                  "Sprawiedliwy wsrod narodow swiata" w Jerozolimie ma przypiete nazwisko Polaka,
                  o czym twoi koszerni przyjaciele w USA chyba nazbyt czesto zapominaja liczac
                  zarobione w ramach "the holocaust industry" green bucks.
            • domix Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 17.08.04, 22:21

: Twoje USA stworzylo sobie kolejne zrodlo
              > terroryzmu czyli Irak, ktory tak naprawde za Saddama juz nikomu nie zagrazal-
              > wpuszczal wszystkich i wszedzie, wymysly CIA o broni masowego razenia /Powell
              > publicznie z duma pokazywal rzekome raporty/ staly sie wielka kompromitacja
              > Twojego GURU /USA/.

Przerażające głupoty tutaj ludzie artykułują. Otóż niejaki A. Hitler nikomu
              poza Czechami nie zagrażał. Wręcz można powiedzieć ( w odpowiednim momencie ),
              że został pozbawiony mocy sprawczej i napewno nie będzie rozprzestrzeniał
              swojej bandyckiej doktryny siłą. I co długo czekliśmy? Chciałeś poczekać aż wuj
              Saddam wzmocniony przez żabojadów, niemców i rosjan stanie się mocarstwem
              arabskim i na poważnie stanie w szranki z USA? No to masz pecha facet- nie
              doczekasz się tego pojedynku. Arabusy w odwrocie! A przy okazji za co kochascie
              Niemców i Francuzów, za dotrzymywanie sojuszy?
              • Gość: Stanislaw S. Rece opadaja. Nagle jakis facet, ktory zna jezyk IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 23:59
                polski lepiej niz Kopalinski. Historie zna lepiej niz historyk, polityke niz
                zawodowi politycy. Ember gddzie jest Waziristan? Czy zgodnie z Toba jest gdzies
                indziej niz w Wielkim Atlasie.
                • Gość: ember Re: Rece opadaja. Nagle jakis facet, ktory zna je IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 00:11
                  Niech Ci opadna do konca, ale Ty opierasz sie tylko na tym co przeczytasz, a
                  nie na swoim rozumie.A podobno USA to kraj ludzi samodzielnie myslacych. Ty
                  niestety obalasz ten mit.
              • Gość: ember Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 00:04
                Chciales blysnac i pokazac analogie historyczne lecz niestety odniosles
                przeciwny skutek i po prostu powieliles to, co mozna bylo uslyszec przed wojna
                w Iraku z Kapitolu. Jezeli jednak juz jestes takim "historykiem" podaj mi prosze
                kiedy Hitler w 1938 czy 1939 mial zakazy lotow nad 1/3 swojego terytorium,
                kiedy wpuszczal delegacje miedzynarodowe,zeby mogly bez ograniczen
                sprawdzac,jaka bronia i w jakiej ilosci dysponuje. Wiec odpowiem za
                Ciebie "madralo"- nigdy.
                Jezeli chodzi o Saddama - to byl juz wasal, ktory za wszelka cene chcial
                utrzymac sie przy wladzy i zyc w bogactwie. A tak jest dla Ameryki nastepny
                problem i to na dlugie lata.
                • a.adas Wpuszczał delegacje, oj wpuszczał 18.08.04, 00:25
                  Aby utrwalić mit nowoczesnej armii - też pokazywał to co mu pasowało.
                  Moze wiesz co było pierwszym sygnałem odrodzenia mocarstwowych aspiracji
                  Niemiec?
                  • Gość: ember Re: Wpuszczał delegacje, oj wpuszczał IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 00:30
                    Kontynuuj- chetnie wyslucham /przeczytam/
                  • a.adas Re: Wpuszczał delegacje, oj wpuszczał 18.08.04, 00:37
                    www.hnb.rtk.net.pl/ThirdReich/historia/index.php?id=12
                    • Gość: ember Re: Wpuszczał delegacje, oj wpuszczał IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 01:09
                      A od siebie nie umiesz napisac?
                      • a.adas O czym??? 18.08.04, 01:25
                        O słusznym izolacjoniźmie jUeSAej?
                        O ratowaniu pokoju dla naszego (znaczy się tamtego) pokolenia?
                        O wojnie domowej w Hiszpanii, która stała się poligonem doswiadczalnym dla
                        Niemiec, Włoch i Związku Radzieckiego?
                        O ofensywnej Lini Maginota?
                        O sukcesie gospodarczym Trzeciej Rzeszy?
                        O bezproblemowym rozwoju demokracji ludowej w ZSSR?
                        O polityce Nowego Ładu w Stanach?
                        O rzeziach w Chinach?

Nie tak dawno temu wymyślono internet. Strasznie ułatwia życie. Trzeba tylko
                        chcieć

Dobranoc
                        adas
                • domix Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 18.08.04, 22:22
                  Widzisz, Niemcy mieli nie tylko zakaz lotów nad 1/3 terytorium ( mówimy
                  oczyswiście o lotnictwie wojskowym ) ale posiadał zakaz posiadania takowego.
                  Podobnie nie miał prawa posiadać sił morskich a lądowe tylko w ograniczonym
                  zakresie- ale to pewnie wiesz. W związku z powyższym lotnicze bazy szkoleniowe
                  zorganizowane były w ZSRR i juz ( Saddam również wysyłal swoje samoloty za
                  granicę a i inne uzbrojenie być może także- chociażby broń jądrową). Hitler sam
                  dobrowolnie ściągał delegacje zagraniczne do siebie chociażby z ZSRR aby sie
                  pochwalić i czegoś wiecej dowiedzieć. Może nie są to analogie wproet ale
                  na "plus" Hitlera przemawia przynajmniej to, że w ograniczonym zakresie
                  mordował swoich pobratymców. Tępił tylko przeciwników politycznych a wuj Saddam
                  dorzucał do tej listy Kurdów i ludzi z obcych mu klanów Irackich. A poza tym
                  obaj to bandyci i o ile Hitlerowi położono kres zdecydowanie zapóźno to
                  Saddamowi tylko trochę zapóźno.
                  • Gość: ember Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 22:43
                    To, ze Saddam byl /podobnie jak Hitler/ bandyta /i jest-przeciez zyje,chyba/
                    nie podlega zadnej dyskusji. Fakty, o ktorych wspomniales tez sa chyba
                    wiekszosci ludzi znane. Interesuje mnie jedynie kwestia, czy Irak,juz nie w
                    postaci swojego wodza, armii i ewentualnej broni masowego razenia lecz jako
                    miejsce,w ktorym wiadomo co sie dzieje,jako symbol dla roznej masci oszolomow
                    nie jest teraz grozniejszy dla swiata niz ten z Saddamem, scisle kontrolowany
                    przez ONZ, USA czy tez NATO.
                    • domix Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 18.08.04, 22:54
                      W stanie z dnia dzisiejszego oczywiście, że jest. Ale nie można uznać, że
                      poprzednio było fajnie a ponieważ wujo S mordował tylko swoich to był klawy
                      gość. Przecież nam nie dokuczał, a że głodził, torturował, kradł no cóż taki
                      wschodni zwyczaj. Zapewne pamietasz synków wuja S? I co fajni byli?
                      Teraz w Iraku trwa wojna pomiedzy wszelakiej maści terrorystami ( zapewne w
                      większości arabskimi ale ściągającymi z Iranu, Syrii, ZEA itd ) a normalnym
                      światem z USA na przedzie. Myslę, że zwykli Irakijczycy mają jej serdeczne dość
                      i wcześniej czy później wykopią ich. Ale to potrwa. I nie można nic nie robić w
                      imie fałszywie pojętego spokoju. Na pewno w Iraku jest źle, na pewno Amerykanie
                      przeszacowali swoje szanse na dogadanie się z nimi, ale napewno w perspektywie
                      kilku lat sytuacja sie poprawi. I w ostatecznym rozrachunku będzie jednego
                      bandziora mniej.
                      • Gość: ember Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 23:10
                        Obys mial racje,lecz niestety obawiam sie ze to nie tylko troche, ale moze
                        bardzo dlugo potrwac i my rowniez /nie daj Boze/ mozemy za to zaplacic.
                        A tak szczerze mowiac badzmy realistami-nie wierze, ze Amerykanie tam weszli,
                        tylko po to, zeby ratowac ucisniony narod iracki i mordowanych Kurdow /ich
                        sytuacja w Turcji Amerykanom nie przeszkadza/. W przeszlosci nie przeszkadzal
                        Amerykanom Batista na Kubie czy Somoza w Nikaragui.
                        • domix Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 18.08.04, 23:38
                          I znowu masz zapewne sporo racji. Mam nadzieję, że podobnie jak to sie odbyło
                          po II wojnie z niemcami i japończykami, którym Amerykanie pokazali nazizm-
                          ruiny i demokrację- ( ogólnie ich styl życia )a potem młodzieży stopniowo
                          udowadniali, że fajniej jest podróżować merolem a nie tigerem i w Iraku tak sie
                          stanie. Będzie trudniej bo tam nawet namiastki demokracji nigsy nie było ale
                          czy to oznacza, że nie trzeba próbować? Wiesz dużo rzeczy na swiecie sie stało
                          dlatego, że wynalazca nie wiedział, że się nie da...
                          A w kwestii ropy: Nie sadzę aby to była krótka piłka- disiaj inwazja bo jutro
                          potzrebujemy wzbogacić się na ropie, raczej chodzi o dłuższy spokój na śweicie
                          i rozwój dotyczący wszystkich. Przecież ameryka potrzebuje kontaktów handlowych
                          a nie niewolników do pompowania ropy. Z czasem sie im uda i to bedzie sukces
                          wszystkich, którzy sie w tę awanturę ( dwuznaczną na pierwszy rzut oka-
                          przyznaje ) zaplątali.
                          • Gość: ember Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 23:55
                            Ty to widzisz tak- masz do tego prawo.Ja jak zauwazyles widze to w mniej
                            radosnych barwach i nie tak jednoznacznie. Lecz tym razem wyjatkowo
                            wolalbym,zebys to wlasnie Ty mial racje.
                            • domix Re: dziekuje Wladek. Byc moze przyjdzie dzien, ze 19.08.04, 08:13
                              OK. Grunt, że w miarę normalnie udało się wymienić poglądy. Z jakichś powodów
                              ostatnio jest to tutaj prawie niemożliwe. Pozdrawiam.
    • Gość: ember Re: Arogancja USA IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 18.08.04, 01:26
      Niestety musze juz isc spac nie mogac sie doczekac Twojej odpowiedzi czlowieku
      bez tozsamosci /czyt. kameleonie/ Stanislawie S. vel bodzio .Powtarzam - tacy
      jak ty nie beda szanowani ani przez jednych /Polakow/ ani przez
      drugich /Amerykanow, Zydow/. Bedziesz poklepywany, ale tak naprawde za plecami
      bedziesz dla wszystkich.../nie chce Ci ublizac-dopowiedz sobie sam/
      Co ciekawsze-podejrzewam, ze zdajesz sonie z tego sprawe- i to Cie boli.
      DOBRANOC
    • watto Ceesio, SS -dwa bratanki 18.08.04, 19:10

Przeczytałem embera i dlatego wróciłem do SS, choć już dałem sobie spokój z tym człowiekiem, bo nie ma on nic merytorycznego do powiedzenia, a próbuje tylko denerwować ludzi.
      Mysli, że rozmowa na forum, to taka sama gadka jak kłótnie z jego żoną.
      Biedak nie wie, że tu trzeba trochę wiecej rozumku i wiedzy (podobny przypadek jak Ceesio, który w prywatnym życiu nie może liczyć na odpowiednie towarzystwo, wiec przeciaduje na forach w poszukiwaniu towarzystwa, bo jedyną jego szansą jest to, że go nikt nie widzi).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14984916&a=14992106

I tu widać, jak ten człowiek umie rozmawiać. Dokładnie jak kłótnia z żoną na poziomie plebejskim.
      No ja czytm takie teksty:
      "Nie potrafi sam ocenic artykulu, czeka na ocene innych i dopiero wtedy atakuje. Przetracony argumentami otwiera nowy watek."

i nie mogę sie nadziwć na tupetem i tępotą takiego osobnika.
      Odwracanie kota ogonem, to typowy symptom demencji.

SS przypomina niejakiego lesia, który miał podobny poziom. Może to ten sam...
      Ja już takiego osobnika nie traktuje poważnie. On nie jest w stanie zrozumieć czegokolwiek.
      Podaje sie mu artykuły, a ten ma poważne problemy z angielskim i niczego nie zrozumie. On po angielsku pewnie umie powiedzieć tylko : "Hi, John".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9122252&a=14914796
      • cs137 Watto, you are right, honey. Niether Stanisław... 18.08.04, 19:51

• cs137 Watto, you are right, honey. Niether Stanisław,.. 18.08.04, 20:04
          ...nor I
          • watto I'm not your honey... You are kind of a queer...? 18.08.04, 20:50
            You are kind of a queer, aren't you? I told you I find your strange interest in myself rather creepy.
            Anyway I'm not supposed to answer such people like you or SS?You know that, my good man?
            I intend not to go below some level for too long.
            Enough is enough.
            Find your chance with someone else.

Jeżeli potrzebujesz po angielsku?
            A tu poprzednie, jeżeli nie dotarło.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9122252&a=14914678
            • Gość: Stanislaw S. waciku ! Nie denerwuj sie. Podaj adres przesle IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.08.04, 21:35
              pare dolarow za nienawisc do homoseksualistow. Nie nawidzisz Ameryki, w korej
              mieszkasz - to splywaj do Polski. Nienawidzisz Zydow - to splywaj z Ameryki, bo
              oni maja tu duzy wplyw. Ale tak naprawde to uwazaj z pedalami. Moge przeslac
              pare Twoich wypowiedzi do nich, to oni Cie juz znajda. jest tu na forum wiecej
              ludzi ktorzy nie lubia, ze fanatyk Islamski jak ty, tak sie wymadrza. Nie
              chodzi mi nawet o to, ze Ty jestes muzulmanienem . Jak glupis to masz. Ale
              denerwuje mnie to, ze piszesz po polsku. Twoj angielski, prezentowany tak
              skwapliwie przeciw cs, potwierdza zdanie o Tobie. Niedouczony i biedny. Dlatego
              tak sie zloscic. Podasz adres wysle pieniadze na Crown Royal albo najlepszego
              Wedrowniczka. Pierwszy raz w zyciu bedziesz mial dobry alkohol w ustach. O
              Boze, co ja proponuje wacikowi. Przeciez on Islamski bak - tacy nie pija ha.
              Jedz do Las Vegas. Lataja za dziwkami i chleja jak Ruskie.
              • waldek.usa Re: waciku ! Nie denerwuj sie. Podaj adres przesl 18.08.04, 22:18
                Jeden z lebkow zamieszanych w 9/11 przesiadywal w mojej knajpie (mieszkam w
                Bostonie). Chlal, palil i gral na loterii.
                Po 9/11 jego morda pojawila sie w gazetach.
            • cs137 OK, Watto, dear, if not honey, than "my darling". 18.08.04, 21:41
              Would it be OK, Darling?

I'm still waiting to hear about the FOX. I'm not kidding, I really have no idea
              what it is.

Take care, Darling,

Cees
              • cs137 Actually, Watto, don't you see the trap? We are... 18.08.04, 21:48
                ...trying to lure you into staying on the Web after 22:30, i.e., past your usual
                bedtime. I've made a bet with someone. If you send a posting after 22:30, I'll
                win one hundred bucks
      • Gość: lesio Re: tesknisz, Watto? IP: 207.157.122.* 18.08.04, 19:54
        Nadal Cie czasem czytuje, bo rozrywka (nadal) przednia, choc ostatnio troche
        monotonna. Obnizyles loty, przyjacielu. Nie pisze, bo po co - dx. unchanged.
        See ya, John.
        See ya, John.
        See ya, John.
        • Gość: Stanislaw S. Watto gdzie jestes? A moze sie obrazil? Nie, co IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.08.04, 21:53
          ja pisze, przeciez Takiego jak on to i tesciowa by nie obrazila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka