Dodaj do ulubionych

Polskie oblicze Milosza

19.08.04, 17:07
tak Mistrzu, nie ten jest zdrajca, kto pije, kradnie, wyprzedaje, tylko ten
kto w uniesieniu poetyckim WYSADZAC OJCZYZNE chce ... jest moze jeszcze szansa
dla Polski, gdy po latach "wychowywania" polskich chamow w Europie, ktos
przypomni wszystkim jak kochales ojczyzne. Bylo kilku obywateli swiata, wsrod
nich Krishnamurti, ktorzy odmawiali przyjecia obywatelstw pozbywajac sie
nawet swoich ... tylko u nas, jeszcze przed pogrzebem, dochodzi do takich
swinstw. Moze jednak wysadzic ?
Obserwuj wątek
    • terenia.nasweter Re: Polskie oblicze Milosza 19.08.04, 18:01
      "Antypolskie oblicze Czesława Miłosza
      Ten Litwin-noblista w swojej twórczości powypisywał stosy paszkwili na Polskę i
      Polaków. Przez ponad pół wieku brutalnie znieważał nasz kraj, wielokrotnie
      wypowiadał się negatywnie o polskim Kościele. W kościele Na Skałce nie ma
      miejsca dla paszkwilanta polskości !!!!!!!!!!!!!!!."
      Rozmowa z prof. Janem Majdą, historykiem literatury z Uniwersytetu
      Jagiellońskiego. Dział "Myśl jest bronią" - "Nasz Dziennik".
      • Gość: . O, polska MALOSCI i KUNDLOWATOSCI !!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.08.04, 20:45
        Chamstwo slynie w swiecie z prymitywizmu, nieuctwa, koltunsywa, dobre tylko do
        najprostzszej i najbrudniejszej roboty oraz... wystepowania w roli glownej w
        Polish Jokes. I trafia sie chamom jeden czy drugi Noblista, ale i to zle...
        Kupa chamy na Nobliste. BO POZIOM CHAMSTWU ZAWYZA!!!
        A potem Polaczki nie pojmuja, czemu w krajach anglosaskich
        (lepiej;anglojezycznych, bo po raz pierwszy te opinie slyszalem w Dublinie)
        nazywa sie ich "self-fuckers".
        • Gość: solo I co wtedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:52
          zrobiłeś jak cię tak nazwali? Self-fuckerze [hi, hi]? A potem poklepali cie po
          karczychu i po poliku, poszarpali za skorę na poliku i dalej z tobą pili, bo
          jesteś i byłeś very funny self-fucker a i mother-fucker pewnie też? Czy tak
          było? A jak odpowiesz to jeszcze też powiedz o co ci chodzilo tak w ogole w
          poprzednim komentarzu, bo ja się bardzo cieszę, ze Milosz tak pieknie pisal po
          polsku i szanuje go. I dumny jestem ze mogę o nim mowic "polski poeta". Wszyscy
          ktorych znam żywią te same uczucia. Ale ty masz inne dane. No to moze wśród
          takich self-fuckerów mysli się inaczej?

Papatki jebako.
          • biegros Re: I co wtedy 19.08.04, 21:00
            solo, spokojniej troche. facet ma wiele racji. ja tez jestem juz ze 20 lat
            na zachodzie i nikt inny tylko wlasnie my sami doprowadzilismy do tego, ze nie
            dla nas wizy do USA, ze polskie dychy blokowaly automaty telefoniczne w
            Austrii... koltunstwo nie lubilo Milosza, bo mowil prawde w oczy, taka jest
            prawda. Z nie kazdym spojrzeniem Milosza trzeba sie zgadzac, ale do cholery,
            co my robimy od kilkuset lat by cos zmienic na naszej ziemii ?
            • Gość: solo Re: I co wtedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:17
              Ja robię dużo. Ale mniejsza z tym. To taka postawa jak moja i jej podobne jest
              kształtowaniem własciwego wizerunku Polski i Polaka. Postawa, z ktorą raczyłem
              polemizować nie kwalifikuje się nawet do rozmowy przez plot, ale uczyniłem
              wyjątek. Biedny czlowiek, usłyszal jak go obrżają (lub jego rodaków) i podkulił
              ogon pod siebie jak skopany kundel i uciekł. Zresztą, proszę o wybaczenie, ale
              pewnymi osobami po prostu nie zajmuję sobie czasu. Nie umieją się zachować i
              nie chcą się uczyć jak sobie z tym radzić? Ich problem. Przy mnie nikt, nigdy
              nie powiedział nic złego o Polakach. Moje zachowanie samo z siebie czyniloby
              taką uwagę niebywałym nietaktem. Ot i co.

• biegros Re: I co wtedy 19.08.04, 21:25
                podobnie i ja sie miewam, ale ... ze wstydu nie mialem ochoty ogladac
                "Polish Wedding". I nie wiele stracilem. Ostatniej zimy udalem sie do St. Louis
                na slub Polaka, dobrego znajomego. I co sie stalo ? Urznal sie jak swinia
                i okolo setki Amerykanow przygladalo sie ze zdumieniem, choc jak to oni, raczej
                trzymaja twarz. Tylko on, jeden Polak i nikt wiecej byl pijany. Wyszedlem
                w polowie wesela. Facet jest wykladowca na jednym z tamtejszych uniwersytetow.
                Starczy ?
          • Gość: . A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika i IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.08.04, 21:29
            matki angielsko-irlandzkiej: babka byla z Dublina. A wiec moglem dolozyc pare
            wlasnych Polish Jokes... A takze historii z zycia wzietych: mialem w Polsce
            firme ladnych kilka lat. Z kogo sie smiejesz? Z siebie,Polaku!
            • Gość: solo Re: A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:46
              Jesli masz coś konkretnego do powiedzenia to zachęcam. Jesli nie, to powiedz
              choć jak to się stało, ze Irladczycy tak strasznie dali się stłamsić Anglikom.
              Może geny słabe? Bo takiego upadku to Polska chyba nie przeżywała (vide: potato
              famine). I naprawde uważasz, ze ta nacja (a znam ją dość dobrze) to ludzie
              mający jakiekolwiek prawo kogokolwiek o czymkolwiek pouczać? Bo ja tak nie
              uważam. Jesli Anglik mi coś wytknie - poslucham i przemyślę. Jesli Irlandczyk -
              przeprosze, albowiem będe się spieszył na obiad/kolacje/do domu. Roznica
              Anglik/Irlandczyk to tak mniej wiecej jak Polak/Ukrainiec. A co się stało z
              irlandzkim językiem (Gaelic, chociażby)? Mają w nim wielkie osiągnięcia? My
              jakoś nie mówimy po rosyjsku ani po niemiecku z przymusu.

• biegros Re: A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika 19.08.04, 21:48
                no ladnie mu dokopales. juz chyba zmilczy teraz ...
                • aleksander_krzeszowice MY JUZ NIESTETY NIE POTRAFIMY .... 19.08.04, 21:58
                  ... rozmawiac , żeby kogoś nie obrazić . Niektórzy są na forum wręcz jak
                  masochiści . Bez przerwy wybrzydzaja , a to żle , a to tamto , a to winni
                  Żydzi , a to emigranci , teraz Irlandczycy , a to poeci niedobrzy , niepolscy
                  jacyś : Miłosze , Mickiewicze , Tuwimy .... Ciekawe jak Miłosz dostawał
                  kilkanaście lat temu Nobla to czy w ogóle wiedzieli kto to jest ?
                  Cytują "Nasz Dziennik" , który po aferach "Rycerza" i "Rycerzyka" tylko dzięki
                  uległości naszej władzy jeszcze istnieje . Sianie nienawiści to faktycznie
                  jedna z tych rzeczy , które nam dobrze wychodzą .
                • Gość: . Go dtachta an diabhal thú, Biegros ! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:54
              • cs137 Re: A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika 19.08.04, 22:07
                Gość portalu: solo napisał(a):

> Jesli masz coś konkretnego do powiedzenia to zachęcam. Jesli nie, to powiedz
                > choć jak to się stało, ze Irladczycy tak strasznie dali się stłamsić Anglikom.
                > Może geny słabe? Bo takiego upadku to Polska chyba nie przeżywała (vide: potato
                >
                > famine).

A kuku, a kuku, a kuku! To powiedz, dlaczego Irlandzycy (tzn. ludzie pochodzenia
                irlandzkiego) sa w tej chwili niezwykle wpływową grupą na świecie, zaś wpływ
                Polaków (ludzi o polskich korzeniach, znaczy) na ważne sprawy w globalnej skali
                w stosunku do ich liczby jest nikły? Nawyk "patrzenia z góry" na innych nie
                jest dobry.
                • Gość: solo Re: A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:14
                  Ponieważ znaczący jest wplyw cywilizacji anglosaskiej. Oni się do niej
                  zaliczaja, my nie. Ogólnie wpływ Slowian jest nieduży na cywilizację na
                  świecie. Dlaczego tak jest to sprawa bardzo złożona - w jakimś stopniu język
                  się przyczynił pewnie trochę. Ale nie tylko. Bo Skandynawowie mają wpływy
                  całkiem całkiem na świecie.
                  • Gość: diabelek Re: A kuku! ... IP: *.sympatico.ca 20.08.04, 03:11
                    James Watt silnika parowego jezykiem nie wymyslil.
                    Cala rewolucja przemyslowa i pozniejszy postep naukowo techniczny to nie
                    zasluga filologow jezyka.
                    Czeslaw Milosz pisal wiersze, ktore w wolnych chwilach zainteresowani poezja
                    moga sobie przeczytac.
                    Za wyjatkiem zony Piotra Curie Polacy nie maja osiagniec w innych dziedzinach
                    niz literatura.
                    Dlatego Milosz -Polak litewskiego pochodzenia to jeden z niewielu powodow do
                    dumy z osiagniec rodaka.
                    A ten Majda to jakis idiota.
                  • Gość: . Bí curamach, Solo. Más é do thoil é: dún do bheal IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:52
                    Eistigi liom: CELTOWIE nie zaliczaja sie do cywilizacji anglo-saskiej -Celtowie
                    ja wzbogacili i nadal wzbogacaja. Go hifreann leat, Solo!
                • Gość: . I dlatego na Bialy Dom mowi sie czasem"Green House IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:45
                  A Polacy? Maja w Jackowie kluby polskie i katolickie... I Radyjo Maryja.
              • Gość: . Irlandia ma WIECEJ literackich Nobli niz Polska IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:42
                Gabh mo leithscéal - wszystkie za tworczosc anglojezyczna. Dzieki angielskiemu
                slyszales o Joyce, Wilde, ba..nawet o Swift... A KTO slyszal o Pádraic Ó
                Conaire, Éamonn Mac Giolla, Séamus Wilmot czy Pól Breathnach?
                Jezyk gaelicki? Tá sé go hálainn - jest w szkolach od nauczania poczatkowego,
                obowiazkowy w armii i sluzbach publicznych. Tóg bog é.
                I glupio nie gadaj,cún do bheal.
                Oíche mhaith
            • Gość: MM Wytlumacz mi jedno, kolego... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 22:08
              Jestes stuprocentowym Anglikiem, wspominales Cambridge i MI5.

To co, do jasnej cholery, robisz produkujac sie na tym forum? Czy MI5 nagle nie
              ma nic innego do robuty tylko placic szubrawcom zeby siali pro-izraelska
              propagande na tym forum?

Bardzo w to watpie. Internet jest anonimowy i kazdy moze przedstawiac sie za
              kogo chce. Mozesz nawet napisac, ze logujesz sie z Marsa i bedzie to rownie
              prawdziwe, jak te bzdury ktore posuwasz powyzej.

• aleksander_krzeszowice NIE MIERZ NIKOGO ... 19.08.04, 22:14
                ...swoja miarą , nie wszyscy na szczęście postepuja w ten sposób .
              • Gość: . Badam polski NAZIZM jako grozbe dla demokracji. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:57
                Oraz polskich islamistow jako zagrozenie dla swiata. A serio: o bialym
                wywiadzie nie slyszal?
                • Gość: ¥ Re: Badam polski NAZIZM jako grozbe dla demokracj IP: 213.199.199.* 20.08.04, 14:16
                  Gość portalu: . napisał(a):

> Oraz polskich islamistow jako zagrozenie dla swiata. A serio: o bialym
                  > wywiadzie nie slyszal?

Ja slyszalem, podobnie jak ty z telewizji.
                  Poza tym nie sadze zeby to co o sobie puiszesz bylo prawda po poziomie twoich
                  postow.
                  Bardzo miernym poziomie.

• Gość: V.C. Re: A kuku! jestem 100% Anglikiem z ojca Anglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:19
              A więc skąd tak doskonale znasz język polski ?
              • Gość: . Slawistyka, business w Polsce i praca dla MI... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 03:55
                • Gość: ¥ ha ha ha ha ha IP: 213.199.199.* 20.08.04, 14:18
                  Mazywam sie Kropka, Dżejms Kropka.
      • dokowski Typowa demagogia SB-ków z LPR 20.08.04, 14:15
        terenia.nasweter napisała:

> brutalnie znieważał nasz kraj, wielokrotnie
        > wypowiadał się negatywnie o polskim Kościele.

Wasz kraj już nie istnieje, wy czerwone świnie. A polski Kościół kolaborował z
        sowietami
    • dokowski Ale się czerwoni wściekają 20.08.04, 14:12
      biegros napisał:

> kto w uniesieniu poetyckim WYSADZAC OJCZYZNE

Miłosz wysadził ich ukochaną sowiecką ojczyznę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka