Dodaj do ulubionych

A co porabia Dan Rostenkowski ?

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 23:34
Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Galba W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: 213.17.161.* 02.04.02, 07:40
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim ?

---

Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi? Nie
      wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokratów
      (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła).

Galba
      • Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 02.04.02, 17:45
        Gość portalu: Galba napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
        >
        > > Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim
        > ?
        >
        > ---
        >
        > Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi? Nie
        > wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokratów
        > (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła).
        >
        > Galba

Szanowny Galbo !
        Dan Rostenkowski wyszedl z wiezienia, gdzie trafil tam za to, czym byl, jest i
        bedzie (prawie) kazdy polityk - zlodziejem, zwlaszcza gdy jest to polityk z
        Chicago (narodowosc i przynaleznosc polityczna nie maja w tym wypadku zdanego
        znaczenia).
        Mag
        • Gość: Imagine Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.unl.edu 02.04.02, 20:36
          Gość portalu: Mag napisał(a):

> Gość portalu: Galba napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: V.C. napisał(a):
          > >
          > > > Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z
          > nim
          > > ?
          > >
          > > ---
          > >
          > > Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi?
          > Nie
          > > wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokrat
          > ów
          > > (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła).
          > >
          > > Galba
          >
          > Szanowny Galbo !
          > Dan Rostenkowski wyszedl z wiezienia, gdzie trafil tam za to, czym byl, jest i
          > bedzie (prawie) kazdy polityk - zlodziejem, zwlaszcza gdy jest to polityk z
          > Chicago (narodowosc i przynaleznosc polityczna nie maja w tym wypadku zdanego
          > znaczenia).
          > Mag

Masz tu na mysli, tak mysle, i obecnego prezerwatywenta Jurka Krzaka juniora ?
          Czy moze sie myle, biorac po uwage Twe inne wypowiedzi na tym forum ?
          Pozdr, Imagine.
          • Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 02.04.02, 23:12
            Nie wmawiaj mi zadnych pogladow. Ja nigdy Busha Juniora nie popieralam (choc
            spisal sie po 9/11 lepiej niz myslalam), bo nie uwazam go za rasowego polityka -
            najlepszy przyklad to obecny brak zdecydowania w sprawie Bliskiego Wschodu. A
            Rostenkowski to poszedl za kratki za glupote - jak mozna probowac "dorabiac" do
            pensji polityka kradnac znaczki ?
            • Gość: V.C. Re: do Mag ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 23:58
              Kradł znaczki ? Pocztowe ? wink
              • Gość: Mag Re: znaczki IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 00:09
                Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Kradł znaczki ? Pocztowe ? wink

Prawie smile Byl szefem Ways and Means Commission and obciazyl budzet komisji
                rachunkami za znaczki, ktorych nigdy nie kupil, a pieniadze przelal do swojej
                kieszeni. Nie bylo tego wiele, jakies 100 tys. dolarow. Ponadto wyszly na jaw
                jakies lewe rachunki za biuro w budynku siostry, ktory nie istnial oraz wynajem
                samochodow w wypozyczalni kuzyna. W sumie niewielkie sprawy, ale republikanie
                chcieli go dopasc, wiec go dopadli.
                • Gość: Mag Re: znaczki IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 00:14
                  Sorki, pomylily mi sie slowa. Powinno by committee (komisja), a nie commission
                  (zezwolenie, komisowe lub oplata).
                • Gość: V.C. Politycy za kratkami IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 00:27
                  Jakbym słyszał historię z polskiego Sejmu ... Z tym ,że u nas parlamentarzysta
                  nie poszedłby do więzienia .

Dopiero ostatnio pojawiły się wyjątki od reguły : były senator Gawronik siedzi
                  już pól roku w katowickim areszcie śledczym , wielka "szycha" AWS-SKL Grzegorz
                  W. "gnije" w 4-osobowej celi , a ex-poseł AWS Mark Kolasinski w słowackim
                  areszcie czeka na deportację do Polski itd.

Pouczający artykuł o polskich politykach i aferzystach gospodarczych za
                  kratkami można bylo przeczytać w ubiegłym tygodniu w polskiej
                  mutacji "Newsweeka" .
            • Gość: Imagine Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.unl.edu 03.04.02, 00:40

> Nie wmawiaj mi zadnych pogladow. Ja nigdy Busha Juniora nie popieralam (choc
              > spisal sie po 9/11 lepiej niz myslalam), bo nie uwazam go za rasowego polityka
              > -
              > najlepszy przyklad to obecny brak zdecydowania w sprawie Bliskiego Wschodu. A
              >
              > Rostenkowski to poszedl za kratki za glupote - jak mozna probowac "dorabiac" do
              >
              > pensji polityka kradnac znaczki ?

Nic Ci nie wmawiam, sama sobie radzisz. O jakim to "spisaniu sie lepiej" piszesz ?
              Coz takiego wielkiego zrobil ten czlowiek ? Coz wiecej niz kazdy inny na jego
              miejscu ?
              Imagine.
              • Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 17:42
                "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w
                miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli
                nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie
                (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY
                moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany).
                • don_carpio Do Mag 03.04.02, 18:07

> "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w
                  > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli
                  > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie
                  > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY
                  > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany).

Hej,

Rzadko tu bywasz ostatnio bo chyba rzeczywiscie nie ma specjalnie po co.
                  A co do Busha jr ( ale i seniora ) - to nie jest na pewno typ intelektualisty. A
                  co sie może w nim podobać ( a przynajmniej mi sie podoba ) - chyba to że ma
                  wiecej pokory i poczucia zdrowego rozsądku od błyskotliwego Clintona. O aferze ze
                  znaczkami Rostenkowskiego słyszałem ale nie spodziewałem się że za to pójdzie
                  siedzieć. U nas można duzo duzo duzo wiecej i to zupełnie bezkarnie. Ktoś tu
                  wczesniej przytoczył artykuł o Millerze z angielskiego Spectatora - czyta się
                  prawie tak jak o Al Capone.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Mag Re: GWB v. WJC IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 18:44
                    Love your nick. Rzeczywiscie, inteligencja Busha wydaje sie nieco "przycmiona"
                    w porownaniu z Clintonem, ale nie mozna mu odmowic zwyklej, staroswieckiej
                    przyzwoitosci. Zreszta dlatego Bush zostal wybrany; Clinton to byla zwykla
                    szuja, choc genialny. Clinton cierpial na cos, co nazywa sie tutaj "zatruciem
                    tostesteronowym" czyli "super alpha samiec". A szkoda, ze hormony rzucily mu
                    sie na mozg, bo przy takim stanie ekonomii jak byl, mogl zrobic znacznie wiecej
                    niz zrobil.
                    • Gość: Imagine do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:37

> Love your nick. Rzeczywiscie, inteligencja Busha wydaje sie nieco "przycmiona"
                      >
                      > w porownaniu z Clintonem, ale nie mozna mu odmowic zwyklej, staroswieckiej
                      > przyzwoitosci. Zreszta dlatego Bush zostal wybrany; Clinton to byla zwykla
                      > szuja, choc genialny. Clinton cierpial na cos, co nazywa sie tutaj "zatruciem
                      > tostesteronowym" czyli "super alpha samiec". A szkoda, ze hormony rzucily mu
                      > sie na mozg, bo przy takim stanie ekonomii jak byl, mogl zrobic znacznie wiecej
                      >
                      > niz zrobil.

Mag, nie doprowadzaj mnie do rozpaczy. Twoj sposob widzenia i oceniania swiata
                      wymaga radykalnego wykalibrowania. O czym Ty mowisz ? O przyzwoitosci busza ?
                      On zostal wybrany dzieki swej "staroswieckiej przyzwoitosci" ? Chyba kpisz.
                      On zostal wybrany, bo tak mialo byc w tych wyborach, albo jesli Ci bardziej
                      odpowiada, to dzieki glupocie amerykanskiego elektoratu. Co za bzdety piszesz,
                      on jest taka sama szuja jak Clinton.
                      Imagine.
                      • Gość: Mag Re: do Imagine IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 19:55
                        Gość portalu: Imagine napisał(a):

> On zostal wybrany...
                        Zdecyduj sie, zostal wybrany czy tez jest uzurpatorem, jak piszesz w innym poscie.

> bo tak mialo byc w tych wyborach...
                        Kubus Fatalista z Ciebie smile
                        • Gość: Imagine do Mag raz jeszcze IP: *.unl.edu 03.04.02, 20:24

> Gość portalu: Imagine napisał(a):
                          >
                          > > On zostal wybrany...
                          > Zdecyduj sie, zostal wybrany czy tez jest uzurpatorem, jak piszesz w innym posc
                          > ie.
                          >
                          > > bo tak mialo byc w tych wyborach...
                          > Kubus Fatalista z Ciebie smile

Kubus Realista, z szeroko otwartymi oczmi, widzacymi daleko poza to, co oczywiste
                          i podane jako papka, dla maluczkich. Ja zwyczajnie nie kupuje tych dobrze
                          upudrowanych bajek, wyretuszowanych oczodolow po preclach i nnych fanaberii.
                          Czego i Tobie zycze,
                          Imagine.
                          • Gość: Mag Re: ?? IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 20:35

> ...wyretuszowanych oczodolow po preclach...

Maquillage en vogue ?
                            • Gość: Imagine Re: ?? IP: *.unl.edu 03.04.02, 20:48

>
                              > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach...
                              >
                              > Maquillage en vogue ?

Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj, ze nie
                              wiesz o czym mowie.
                              Imagine.
                              • Gość: Mag Re: ?? IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 20:54

> Gość portalu: Mag napisał(a):
                                >
                                > > Gość portalu: Imagine napisał(a):
                                > >
                                > > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach...
                                > >
                                > > Maquillage en vogue ?
                                >
                                > Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj, ze n
                                > ie
                                > wiesz o czym mowie.
                                > Imagine.

Have no clue.
                                • Gość: Imagine Re: ?? IP: *.unl.edu 03.04.02, 21:47

>
                                  > > Gość portalu: Mag napisał(a):
                                  > >
                                  > > > Gość portalu: Imagine napisał(a):
                                  > > >
                                  > > > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach...
                                  > > >
                                  > > > Maquillage en vogue ?
                                  > >
                                  > > Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj,
                                  > ze n
                                  > > ie
                                  > > wiesz o czym mowie.
                                  > > Imagine.
                                  >
                                  > Have no clue.

Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz
                                  obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu
                                  inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots.
                                  Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by nie byc
                                  miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem.
                                  Pozdr, Imagine.
                                  • Gość: Mag Re: Obraz swiata IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 22:12

> Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz
                                    > obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu
                                    > inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots.
                                    > Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by nie by
                                    > c
                                    > miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem.
                                    > Pozdr, Imagine.

Obraz swiata - rzecz subiektywna, bo widziana poprzez pryzmat doswiadczen (i
                                    genetyki tez, cholera, te nasze mozgi!) wlasciciela owego obrazu. Jeden widzi,
                                    ze szklanka jest pol-pusta, a drugi, ze pol-pelna i nic, no prawie nic, nie jest
                                    w stanie zmienic ich wizji. Sorki. Village idiots ? Nieszkodliwi, o ile im sie
                                    na rece patrzy. A ja tam pomiedzy nikim nie jestem, ide swoja droga smile
                                    Your truly clueless
                                    Mag
                                    • Gość: Imagine Re: Obraz swiata IP: *.unl.edu 03.04.02, 22:22

>
                                      > > Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz
                                      > > obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu
                                      > > inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots.
                                      > > Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by n
                                      > ie by
                                      > > c
                                      > > miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem.
                                      > > Pozdr, Imagine.
                                      >
                                      > Obraz swiata - rzecz subiektywna, bo widziana poprzez pryzmat doswiadczen (i
                                      > genetyki tez, cholera, te nasze mozgi!) wlasciciela owego obrazu. Jeden widzi,
                                      >
                                      > ze szklanka jest pol-pusta, a drugi, ze pol-pelna i nic, no prawie nic, nie jes
                                      > t
                                      > w stanie zmienic ich wizji. Sorki. Village idiots ? Nieszkodliwi, o ile im s
                                      > ie
                                      > na rece patrzy. A ja tam pomiedzy nikim nie jestem, ide swoja droga smile
                                      > Your truly clueless
                                      > Mag

Juz mi lepiej, ale... ciagle Ci nie moge wybaczyc zafascynowania enronami i
                                      buszami. I nie trzeba byc clueless. Odpowiedzi sa i czekaja na ciekawych.
                                      Pozdr, Imagine.
                  • Gość: Imagine Re: Do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:32
                    don_carpio napisał(a):

> Gość portalu: Mag napisał(a):
                    >
                    > > "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmow
                    > al w
                    > > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czy
                    > li
                    > > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farm
                    > ie
                    > > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KA
                    > ZDY
                    > > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany)
                    > .
                    >
                    > Hej,
                    >
                    > Rzadko tu bywasz ostatnio bo chyba rzeczywiscie nie ma specjalnie po co.
                    > A co do Busha jr ( ale i seniora ) - to nie jest na pewno typ intelektualisty.
                    > A
                    > co sie może w nim podobać ( a przynajmniej mi sie podoba ) - chyba to że ma
                    > wiecej pokory i poczucia zdrowego rozsądku od błyskotliwego Clintona. O aferze
                    > ze
                    > znaczkami Rostenkowskiego słyszałem ale nie spodziewałem się że za to pójdzie
                    > siedzieć. U nas można duzo duzo duzo wiecej i to zupełnie bezkarnie. Ktoś tu
                    > wczesniej przytoczył artykuł o Millerze z angielskiego Spectatora - czyta się
                    > prawie tak jak o Al Capone.
                    > pozdrawiam

Czy aby nie przesadzasz z ta pokora i zdrowym rozsadkiem busza ? Nie widzisz
                    tego calego teatru ?
                    Imagine.
                • Gość: Imagine do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:29

> "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w
                  > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli
                  > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie
                  > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY
                  > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany).

Ciagle nie wiem o jakich sensownych decyzjach mowisz. A moze byly one sensowne,
                  bo byly wczesniej przygotowane, nie sadzisz ? Widzisz, ten pan z teksasu nie
                  zostal wybrany prezydentem legalnie.
                  Pozdr, Imagine.
                  • Gość: Nowy Wtrącenie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.04.02, 22:33
                    Może to nie na temat. W każdym razie Gazeta Wyborcza
                    jeszcze zanim Bush został wybrany prezydentem robiła mu
                    w Polsce bardzo złą opinię, i w związku z tym Bush
                    bardzo dużo zyskał w moich oczach, a GW z Michnikiem
                    bardzo dużo straciła - to było wręcz chore.
                    Pomówienia(!), obśmiewanie z strony GW. Zastanawiałem
                    się wtedy czy Michnik uczył się robić propagandę w
                    "czystej" postaci w 1968 od swoich prześladowców(?).
                    W czasie afery z Lewiński przez jakiś czas miałem
                    okazje współpracować z Amerykaninem (z przekonania
                    demokratą - cokolwiek to znaczy), On się autentycznie
                    rumienił ze wstydu za swojego prezydenta - przestał sie
                    chwalić Ameryką, co robił wcześniej.
                    Nowy
                    • Gość: Imagine Re: Wtrącenie IP: *.unl.edu 03.04.02, 22:52
                      Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Może to nie na temat. W każdym razie Gazeta Wyborcza
                      > jeszcze zanim Bush został wybrany prezydentem robiła mu
                      > w Polsce bardzo złą opinię, i w związku z tym Bush
                      > bardzo dużo zyskał w moich oczach, a GW z Michnikiem
                      > bardzo dużo straciła - to było wręcz chore.
                      > Pomówienia(!), obśmiewanie z strony GW. Zastanawiałem
                      > się wtedy czy Michnik uczył się robić propagandę w
                      > "czystej" postaci w 1968 od swoich prześladowców(?).
                      > W czasie afery z Lewiński przez jakiś czas miałem
                      > okazje współpracować z Amerykaninem (z przekonania
                      > demokratą - cokolwiek to znaczy), On się autentycznie
                      > rumienił ze wstydu za swojego prezydenta - przestał sie
                      > chwalić Ameryką, co robił wcześniej.
                      > Nowy

Nie trudno zgadnac dlaczego taka, a nie inna opinie miala GW w czasie wyborow.
                      Mysle, ze teraz ci z Amerykanow, ktorzy co nie co maja oleju w glowach, wstydza
                      sie obecnego prezydenta nie mniej niz Clintona.
                      Pozdr, Imagine.
                      • Gość: antyKobu Re: Wtrącenie IP: 80.62.70.* 05.04.02, 10:08
                        dlaczego mieliby się wstydzić Clintona? nie pochodzi z PZPR
          • Gość: antyKobu Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: 80.62.70.* 05.04.02, 10:11
            strasznie agresywny z ciebie osobnik,Imagine,skąd Ci się to bierze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka