Gość: V.C. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 23:34 Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Galba W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: 213.17.161.* 02.04.02, 07:40 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim ? --- Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi? Nie wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokratów (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła). Galba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 02.04.02, 17:45 Gość portalu: Galba napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z nim > ? > > --- > > Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi? Nie > wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokratów > (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła). > > Galba Szanowny Galbo ! Dan Rostenkowski wyszedl z wiezienia, gdzie trafil tam za to, czym byl, jest i bedzie (prawie) kazdy polityk - zlodziejem, zwlaszcza gdy jest to polityk z Chicago (narodowosc i przynaleznosc polityczna nie maja w tym wypadku zdanego znaczenia). Mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.unl.edu 02.04.02, 20:36 Gość portalu: Mag napisał(a): > Gość portalu: Galba napisał(a): > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > Dawno nie słyszeliśmy o naszym amerykańskim parlamentarzyście . Co z > nim > > ? > > > > --- > > > > Dostał wyrok pozbawiający go na jakiś czas wolności... czy jeszcze siedzi? > Nie > > wiem. Ale powinien - bo właśnie w pierdlu jest miejsce większości demokrat > ów > > (szczególnie tych ze skrajnie lewego skrzydła). > > > > Galba > > Szanowny Galbo ! > Dan Rostenkowski wyszedl z wiezienia, gdzie trafil tam za to, czym byl, jest i > bedzie (prawie) kazdy polityk - zlodziejem, zwlaszcza gdy jest to polityk z > Chicago (narodowosc i przynaleznosc polityczna nie maja w tym wypadku zdanego > znaczenia). > Mag Masz tu na mysli, tak mysle, i obecnego prezerwatywenta Jurka Krzaka juniora ? Czy moze sie myle, biorac po uwage Twe inne wypowiedzi na tym forum ? Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 02.04.02, 23:12 Nie wmawiaj mi zadnych pogladow. Ja nigdy Busha Juniora nie popieralam (choc spisal sie po 9/11 lepiej niz myslalam), bo nie uwazam go za rasowego polityka - najlepszy przyklad to obecny brak zdecydowania w sprawie Bliskiego Wschodu. A Rostenkowski to poszedl za kratki za glupote - jak mozna probowac "dorabiac" do pensji polityka kradnac znaczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do Mag ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 23:58 Kradł znaczki ? Pocztowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: znaczki IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 00:09 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Kradł znaczki ? Pocztowe ? Prawie Byl szefem Ways and Means Commission and obciazyl budzet komisji rachunkami za znaczki, ktorych nigdy nie kupil, a pieniadze przelal do swojej kieszeni. Nie bylo tego wiele, jakies 100 tys. dolarow. Ponadto wyszly na jaw jakies lewe rachunki za biuro w budynku siostry, ktory nie istnial oraz wynajem samochodow w wypozyczalni kuzyna. W sumie niewielkie sprawy, ale republikanie chcieli go dopasc, wiec go dopadli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: znaczki IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 00:14 Sorki, pomylily mi sie slowa. Powinno by committee (komisja), a nie commission (zezwolenie, komisowe lub oplata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Politycy za kratkami IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 00:27 Jakbym słyszał historię z polskiego Sejmu ... Z tym ,że u nas parlamentarzysta nie poszedłby do więzienia . Dopiero ostatnio pojawiły się wyjątki od reguły : były senator Gawronik siedzi już pól roku w katowickim areszcie śledczym , wielka "szycha" AWS-SKL Grzegorz W. "gnije" w 4-osobowej celi , a ex-poseł AWS Mark Kolasinski w słowackim areszcie czeka na deportację do Polski itd. Pouczający artykuł o polskich politykach i aferzystach gospodarczych za kratkami można bylo przeczytać w ubiegłym tygodniu w polskiej mutacji "Newsweeka" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.unl.edu 03.04.02, 00:40 Gość portalu: Mag napisał(a): > Nie wmawiaj mi zadnych pogladow. Ja nigdy Busha Juniora nie popieralam (choc > spisal sie po 9/11 lepiej niz myslalam), bo nie uwazam go za rasowego polityka > - > najlepszy przyklad to obecny brak zdecydowania w sprawie Bliskiego Wschodu. A > > Rostenkowski to poszedl za kratki za glupote - jak mozna probowac "dorabiac" do > > pensji polityka kradnac znaczki ? Nic Ci nie wmawiam, sama sobie radzisz. O jakim to "spisaniu sie lepiej" piszesz ? Coz takiego wielkiego zrobil ten czlowiek ? Coz wiecej niz kazdy inny na jego miejscu ? Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 17:42 "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany). Odpowiedz Link Zgłoś
don_carpio Do Mag 03.04.02, 18:07 Gość portalu: Mag napisał(a): > "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany). Hej, Rzadko tu bywasz ostatnio bo chyba rzeczywiscie nie ma specjalnie po co. A co do Busha jr ( ale i seniora ) - to nie jest na pewno typ intelektualisty. A co sie może w nim podobać ( a przynajmniej mi sie podoba ) - chyba to że ma wiecej pokory i poczucia zdrowego rozsądku od błyskotliwego Clintona. O aferze ze znaczkami Rostenkowskiego słyszałem ale nie spodziewałem się że za to pójdzie siedzieć. U nas można duzo duzo duzo wiecej i to zupełnie bezkarnie. Ktoś tu wczesniej przytoczył artykuł o Millerze z angielskiego Spectatora - czyta się prawie tak jak o Al Capone. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: GWB v. WJC IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 18:44 Love your nick. Rzeczywiscie, inteligencja Busha wydaje sie nieco "przycmiona" w porownaniu z Clintonem, ale nie mozna mu odmowic zwyklej, staroswieckiej przyzwoitosci. Zreszta dlatego Bush zostal wybrany; Clinton to byla zwykla szuja, choc genialny. Clinton cierpial na cos, co nazywa sie tutaj "zatruciem tostesteronowym" czyli "super alpha samiec". A szkoda, ze hormony rzucily mu sie na mozg, bo przy takim stanie ekonomii jak byl, mogl zrobic znacznie wiecej niz zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:37 Gość portalu: Mag napisał(a): > Love your nick. Rzeczywiscie, inteligencja Busha wydaje sie nieco "przycmiona" > > w porownaniu z Clintonem, ale nie mozna mu odmowic zwyklej, staroswieckiej > przyzwoitosci. Zreszta dlatego Bush zostal wybrany; Clinton to byla zwykla > szuja, choc genialny. Clinton cierpial na cos, co nazywa sie tutaj "zatruciem > tostesteronowym" czyli "super alpha samiec". A szkoda, ze hormony rzucily mu > sie na mozg, bo przy takim stanie ekonomii jak byl, mogl zrobic znacznie wiecej > > niz zrobil. Mag, nie doprowadzaj mnie do rozpaczy. Twoj sposob widzenia i oceniania swiata wymaga radykalnego wykalibrowania. O czym Ty mowisz ? O przyzwoitosci busza ? On zostal wybrany dzieki swej "staroswieckiej przyzwoitosci" ? Chyba kpisz. On zostal wybrany, bo tak mialo byc w tych wyborach, albo jesli Ci bardziej odpowiada, to dzieki glupocie amerykanskiego elektoratu. Co za bzdety piszesz, on jest taka sama szuja jak Clinton. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: do Imagine IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 19:55 Gość portalu: Imagine napisał(a): > On zostal wybrany... Zdecyduj sie, zostal wybrany czy tez jest uzurpatorem, jak piszesz w innym poscie. > bo tak mialo byc w tych wyborach... Kubus Fatalista z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do Mag raz jeszcze IP: *.unl.edu 03.04.02, 20:24 Gość portalu: Mag napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > On zostal wybrany... > Zdecyduj sie, zostal wybrany czy tez jest uzurpatorem, jak piszesz w innym posc > ie. > > > bo tak mialo byc w tych wyborach... > Kubus Fatalista z Ciebie Kubus Realista, z szeroko otwartymi oczmi, widzacymi daleko poza to, co oczywiste i podane jako papka, dla maluczkich. Ja zwyczajnie nie kupuje tych dobrze upudrowanych bajek, wyretuszowanych oczodolow po preclach i nnych fanaberii. Czego i Tobie zycze, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: ?? IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 20:35 Gość portalu: Imagine napisał(a): > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach... Maquillage en vogue ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: ?? IP: *.unl.edu 03.04.02, 20:48 Gość portalu: Mag napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach... > > Maquillage en vogue ? Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj, ze nie wiesz o czym mowie. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: ?? IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 20:54 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Gość portalu: Mag napisał(a): > > > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach... > > > > Maquillage en vogue ? > > Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj, ze n > ie > wiesz o czym mowie. > Imagine. Have no clue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: ?? IP: *.unl.edu 03.04.02, 21:47 Gość portalu: Mag napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > Gość portalu: Mag napisał(a): > > > > > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > > > > > ...wyretuszowanych oczodolow po preclach... > > > > > > Maquillage en vogue ? > > > > Jak juz musisz sie popisac, to rob to po angielsku. A poza tym nie udawaj, > ze n > > ie > > wiesz o czym mowie. > > Imagine. > > Have no clue. Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots. Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by nie byc miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Obraz swiata IP: *.duke-energy.com 03.04.02, 22:12 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz > obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu > inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots. > Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by nie by > c > miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem. > Pozdr, Imagine. Obraz swiata - rzecz subiektywna, bo widziana poprzez pryzmat doswiadczen (i genetyki tez, cholera, te nasze mozgi!) wlasciciela owego obrazu. Jeden widzi, ze szklanka jest pol-pusta, a drugi, ze pol-pelna i nic, no prawie nic, nie jest w stanie zmienic ich wizji. Sorki. Village idiots ? Nieszkodliwi, o ile im sie na rece patrzy. A ja tam pomiedzy nikim nie jestem, ide swoja droga Your truly clueless Mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Obraz swiata IP: *.unl.edu 03.04.02, 22:22 Gość portalu: Mag napisał(a): > Gość portalu: Imagine napisał(a): > > > Nie udawaj, prosze. Nie chcesz sie przyznac tylko przed soba, ze bronisz > > obrazu swiata, ktory jest z natury falszywy i podly. Spotkalem tu wielu > > inteligentnych i apologetycznych typkow, so called village idiots. > > Ptasie mozdzki, wizja tylko do czubka wlasnego nosa.... Mag, zrob cos by n > ie by > > c > > miedzy nimi. W jakims sensie zalezy mi na tym. Dlaczego ? Nie wiem. > > Pozdr, Imagine. > > Obraz swiata - rzecz subiektywna, bo widziana poprzez pryzmat doswiadczen (i > genetyki tez, cholera, te nasze mozgi!) wlasciciela owego obrazu. Jeden widzi, > > ze szklanka jest pol-pusta, a drugi, ze pol-pelna i nic, no prawie nic, nie jes > t > w stanie zmienic ich wizji. Sorki. Village idiots ? Nieszkodliwi, o ile im s > ie > na rece patrzy. A ja tam pomiedzy nikim nie jestem, ide swoja droga > Your truly clueless > Mag Juz mi lepiej, ale... ciagle Ci nie moge wybaczyc zafascynowania enronami i buszami. I nie trzeba byc clueless. Odpowiedzi sa i czekaja na ciekawych. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:32 don_carpio napisał(a): > Gość portalu: Mag napisał(a): > > > "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmow > al w > > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czy > li > > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farm > ie > > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KA > ZDY > > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany) > . > > Hej, > > Rzadko tu bywasz ostatnio bo chyba rzeczywiscie nie ma specjalnie po co. > A co do Busha jr ( ale i seniora ) - to nie jest na pewno typ intelektualisty. > A > co sie może w nim podobać ( a przynajmniej mi sie podoba ) - chyba to że ma > wiecej pokory i poczucia zdrowego rozsądku od błyskotliwego Clintona. O aferze > ze > znaczkami Rostenkowskiego słyszałem ale nie spodziewałem się że za to pójdzie > siedzieć. U nas można duzo duzo duzo wiecej i to zupełnie bezkarnie. Ktoś tu > wczesniej przytoczył artykuł o Millerze z angielskiego Spectatora - czyta się > prawie tak jak o Al Capone. > pozdrawiam Czy aby nie przesadzasz z ta pokora i zdrowym rozsadkiem busza ? Nie widzisz tego calego teatru ? Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do Mag IP: *.unl.edu 03.04.02, 19:29 Gość portalu: Mag napisał(a): > "Spisal sie lepiej" mialo tylko oznaczac, ze przez chwile po 9/11 podejmowal w > miare sensowne decyzje. Teraz juz wrocil do swojego normalnego stanu, czyli > nic nie robienia i spedzania kazdej wolnej chwili na swojej ukochanej farmie > (tatus w takich sytuacjach jezdzil na ryby). Bush u wladzy oznacza, ze KAZDY > moze sprawowac funkcje prezydenta USA (choc nie kazdy moze zostac wybrany). Ciagle nie wiem o jakich sensownych decyzjach mowisz. A moze byly one sensowne, bo byly wczesniej przygotowane, nie sadzisz ? Widzisz, ten pan z teksasu nie zostal wybrany prezydentem legalnie. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Wtrącenie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.04.02, 22:33 Może to nie na temat. W każdym razie Gazeta Wyborcza jeszcze zanim Bush został wybrany prezydentem robiła mu w Polsce bardzo złą opinię, i w związku z tym Bush bardzo dużo zyskał w moich oczach, a GW z Michnikiem bardzo dużo straciła - to było wręcz chore. Pomówienia(!), obśmiewanie z strony GW. Zastanawiałem się wtedy czy Michnik uczył się robić propagandę w "czystej" postaci w 1968 od swoich prześladowców(?). W czasie afery z Lewiński przez jakiś czas miałem okazje współpracować z Amerykaninem (z przekonania demokratą - cokolwiek to znaczy), On się autentycznie rumienił ze wstydu za swojego prezydenta - przestał sie chwalić Ameryką, co robił wcześniej. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Wtrącenie IP: *.unl.edu 03.04.02, 22:52 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Może to nie na temat. W każdym razie Gazeta Wyborcza > jeszcze zanim Bush został wybrany prezydentem robiła mu > w Polsce bardzo złą opinię, i w związku z tym Bush > bardzo dużo zyskał w moich oczach, a GW z Michnikiem > bardzo dużo straciła - to było wręcz chore. > Pomówienia(!), obśmiewanie z strony GW. Zastanawiałem > się wtedy czy Michnik uczył się robić propagandę w > "czystej" postaci w 1968 od swoich prześladowców(?). > W czasie afery z Lewiński przez jakiś czas miałem > okazje współpracować z Amerykaninem (z przekonania > demokratą - cokolwiek to znaczy), On się autentycznie > rumienił ze wstydu za swojego prezydenta - przestał sie > chwalić Ameryką, co robił wcześniej. > Nowy Nie trudno zgadnac dlaczego taka, a nie inna opinie miala GW w czasie wyborow. Mysle, ze teraz ci z Amerykanow, ktorzy co nie co maja oleju w glowach, wstydza sie obecnego prezydenta nie mniej niz Clintona. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKobu Re: Wtrącenie IP: 80.62.70.* 05.04.02, 10:08 dlaczego mieliby się wstydzić Clintona? nie pochodzi z PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKobu Re: W pierdlu? Tam winien trafić każdy lewak! IP: 80.62.70.* 05.04.02, 10:11 strasznie agresywny z ciebie osobnik,Imagine,skąd Ci się to bierze? Odpowiedz Link Zgłoś